Theo Janssen heeft een nog altijd een geel-zwart hart

Het is inmiddels vier jaar geleden dat Theo Janssen, geboren en getogen in Arnhem, zijn laatste wedstrijd speelde voor Vitesse. In totaal heeft Janssen tien jaar in Arnhem gevoetbald en heeft dus mooie tijden gekend bij de club waar hij ook supporter van is. Het was niet altijd rozengeur en maneschijn. Zo moest Janssen in het seizoen 2003/04 nog tegen degradatie strijden met Vitesse. In 2008 maakte hij de overstap naar FC Twente.

In Enschede heeft Janssen mooie momenten gekend. Zijn debuut in de Champions League tegen Internazionale was er een om niet snel te vergeten. Janssen scoorde tweemaal en speelde de wedstrijd van zijn leven. Ook zijn eerste kampioenschap vierde hij in Enschede. Al met al hebben de Tukkers ontzettend veel genoten van Janssen. Dit alles zorgde ervoor dat Ajax besloot werk te maken van Janssen.

Deze Arnhemse jongen, die met Vitesse altijd met het mes tussen de tanden speelde tegen Ajax, kreeg nu de kans om naar de succesvolste club van Nederland te gaan. Als je Theo in 1998 vroeg of hij in Amsterdam wilde voetballen of in Arnhem, was er maar één antwoord mogelijk: Arnhem. Veel mensen vragen zich af waarom Theo zijn niveau niet kan halen in Amsterdam. Veel van de critici wijzen naar de befaamde speelwijze van de Amsterdammers. Anderen zijn van mening dat Frank de Boer niet profiteert van de talenten van Janssen door hem op een verkeerde positie te posteren. Hoewel bovenstaande zeker een rol speelt, ligt het antwoord veel dichterbij: 120 kilometer oostwaarts.

Theo Janssen, die dit seizoen zijn geel-zwarte scheenbeschermers liet zien aan het Nijmeegse publiek in ‘De Goffert’ tijdens NEC – Ajax (0-3), smacht naar de nuchterheid in Arnhem. De veelzijdigheid van de fans die zielsveel van Janssen houden. Als Marc van Hintum, oud-verdediger Vitesse, al wordt gezien als een man van Vitesse, wat moeten ze dan van Theo denken? In Arnhem is er geen populairder iemand te signaleren.

De Arnhemse fans, die tegenwoordig weer bij momenten kunnen genieten van Vitesse, weten het al, en Janssen ook. Elke dag dat Janssen nog in Amsterdam voetbalt wordt de kans dat hij terugkeert bij Vitesse steeds groter. Vitesse bouwt aan een nieuwe identiteit. Met Merab Jordania, eigenaar Vitesse, kunnen ze veel bereiken. Er lopen nog maar weinig Arnhemse jongens in het eerste van Vitesse.

Ik hoop bij deze dan ook dat Vitesse geen kampioen wordt totdat Janssen terugkomt en hij de schaal mag optillen. De jongen uit Arnhem, die nog steeds bij zijn moeder in de buurt woont in een prachtige Arnhemse wijk, die heimwee heeft. Terwijl niemand hem begrijpt in Amsterdam, weten de echte Vitesse-supporters dat het een kwestie van tijd is. Janssen komt terug bij Vitesse. Als John van der Brom niet erin slaagt Theo naar Vitesse te halen, zullen de supporters hem nooit accepteren. Van den Brom heeft maar één doelstelling: Theo terughalen. Kampioen worden is dan slechts een bijkomstigheid.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 8 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1600+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door dekruising)

'de succesvolste club van Nederland'
'john van der Brom'

Zomaar twee van de foutjes die klein lijken, maar wel het verschil maken tussen een goed en een uitstekend stuk. Noem me een miereneuker, maar dit soort foutjes zul je in een goed geschreven stuk niet terug zien. Daarnaast is je formulering nogal houterig, probeer er meer een geheel van te maken.

Over het onderwerp ben ik het wel een beetje met je eens: Theo kan beter nu hij nog goed is teruggaan naar zijn oude liefde. Het zou voor hem veel mooier zijn om de spil van het nieuwe Vitesse te worden dan één in de marge in Amsterdam, en dat weet hij misschien zelf ook wel.

Ik ben het gedeeltijke eens met jouw stuk, al wisten wij allemaal al dat Janssen een Vitessenaar was. Hij heeft bij Twente gewoon heel goed zijn best gedaan en ook het nodige gepresteerd. Maar dan komt weer het oude verhaal naar voren: van een provincieclub naar een grootmacht, Ajax, verkassen brengt gewoon een hele andere discipline met zich mee. Je moet eigenlijk iedere week goed spelen, matig-spel komt niet in het woordenboek van Ajax thuis.
Ook is het systeem heel anders dan bij Vitesse en Twente. Je moet namelijk volgens de Ajax-filosofie spelen, daar heeft hij vooral moeite mee. Met zijn allen verdedigen en aanvallen, bij Vitesse en Twente kon hij lekker op zijn eigen helft blijven hangen indien de tegenstander de bal had, maar bij Ajax moet je dan ook als 'aanvallende middenvelder' meeverdedigen.
Ik zie ook liever op zijn positie Lodeiro spelen, die is meer gemaakt voor het Ajax-systeem. Janssen mag van mij terug naar Arnhem, voegt niks aan Ajax toe.

3 februari 2012 om 20:00

@ghandiaans
'je moet eigenlijk iedere week goed spelen, matig-spel komt niet in het woordenboek van Ajax thuis.'

Belachelijke uitspraak, aangezien niemand in Ajax zijn niveau haalt. Niemand speelt goed bij Ajax, gewoon niemand. Misschien dat dit komt door de blessures, maar dat verandert niet aan het feit hoe dramatisch Ajax over het algemeen speelt.

Dus zeggen dat dat de reden is dat Theo niet slaagt bij Ajax vind ik nergens op slaan.
Want komt erop neer dat Eriksen, Sulejmani, vd Wiel, Vertonghen en Alderweireld allemaal, stuk voor stuk, matige spelers zijn die nergens anders aan de bak komen, omdat ze niet goed presteren bij Ajax. Zeg nou zelf?

3 februari 2012 om 20:23

Normaal gesproken speelt Ajax altijd het beste voetbal van Nederland, qua positiespel gepaard met individuele kwalieiten van de spelers.
Maar je beantwoordt de vraag zelf eigenlijk al: door al die blessures kunnen sommige jeugdspelers niet brengen wat wel verwacht wordt.
Theo is gewoon een speler die niet past in het systeem, net uitgelegd in mijn bovenstaande reactie.

3 februari 2012 om 20:31

Ook een uitspraak die al achterhaald is.

Natuurlijk loopt de aanval wat slechter, door de blessures die er veels te veel zijn.

Maar in de verdediging heb je alleen Boilesen die geblesseerd is.
Verder is iedereen over het algemeen fit.
Dus hoe wil je dan verklaren dat zowel Vertonghen als Alderweireld als vd Wiel al lange tijd héél matig spelen?

En Eriksen, die was vorig jaar toch één van de beste talenten ter wereld? Dit seizoen blijkt voorlopig dat ie gewoon overschat is. Op zijn lange bal na voegt hij ook niets toe aan Ajax (vind ik Theo meer toevoegen dan Eriksen). Alles aan hem is traag.

3 februari 2012 om 21:24

Dan heb je niet heel veel naar Ajax gekeken dit seizoen als je Eriksen niks vindt toevoegen. Hij krijgt te weinig fatsoenlijke ballen, dat komt omdat Enoh niet de kwaliteiten heeft om Eriksen in stelling te brengen. Gelukkig zijn Frank de Boer en Dennis Bergkamp er achter gekomen dat Enoh niks toe kan voegen. En als je dan kijkt wat Eriksen heeft gepresteerd is dat niet uitzonderlijk, maar wel redelijk tot goed, zeker voor een 19 jarige.

4 februari 2012 om 12:24

Normaal gesproken speelt Ajax het beste voetbal van Nederland? Nou volgens mij al heel lang niet meer!

4 februari 2012 om 13:27

Volgens mij waren ook v/d Wiel ,ooijer en Toby geblesseerd.

Nuchterheid in Arnhem?

Ik vind het een redelijke club expert, een paar kleine foutjes maar het leest wel lekker weg.
Voor de rest vind ik dat je de hype rond Theo Janssen wel een beetje overdrijft. Natuurlijk wil Theo terug en willen de supporters hem weer in Arnhem bewonderen, maar dat gaat echt niet ten koste van alles.

Verder was het wel leuk geweest als je je wat dieper in het systeem van Twente en Ajax had verdiept. Dan had je mischien de verschillen kunnen aangeven waardoor jij denkt dat Janssen bij Ajax niet presteert. 3 sterren.

Theo Janssen zou het meeste baat hebben als ze bij voetbal dezelfde regel als bij handbal gaan invoeren, je mag een wissel uitvoeren voor het nemen van een strafbal.

Voor de rest voegt Janssen niks toe, dus van mij mag hij lekker naar Arnhem toe om daar nog even de overige 50% van het afbouwen te voltooien.

Persoonlijk ben ik niet kapot van deze Ce.
Het verhaal loopt niet echt lekker en de inhoud kan je in een of twee zinnen samenvatten.
Theo past niet bij Ajax en moet lekker bij Vitesse gaan spelen. Meer staat er eigenlijk niet.

Probeer in de toekomst om je verhaal lopend te krijgen , na de eerste versie deze (het liefst met een luisteraar) hardop voor te lezen. Je zal verbaast zijn hoeveel stijl fouten je er zelf al uit haalt.

Inhoudelijk had je wat mij betreft dieper kunnen ingaan op de kwaliteiten van Janssen en waarrom dit bij andere clubs wel werkt en bij Ajax niet. Je had nog woorden genoeg over om dieper in te kunnen gaan op de "kwestie Janssen".

En jij kan in het hoofd van Janssen, de Vitesse-supporters en Frank de boer kijken?
Slecht stuk, je geeft amper een eigen mening en verkondigt alleen dat Janssen niet rendeert in Amsterdam wat heel Nederland ziet en hij dus terug moet naar Vite$$e.

Tevens vind ik het stuk te kort..

Een mooie CE, inderdaad zonde dat hij zijn voor bij Ajax niet kan vinden.

Eigenlijk wou ik 3 sterren geven, maar ter compensatie van de Ajax-supporters 5.

Degelijke CE, alleen dat eenmalige ophemelen van Ajax, dat men in Amsterdam het beste voetbal speelt is kolder. FC Twente en PSV spelen Ajax dit seizoen nog met 4-0 weg in Grolschveste en Philips-stadion.

Ik ben het niet eens met het grootste deel van je stuk, je verkoopt onzin.
Bovendien te kort.

Ik zal mijn visie delen:

Ik hou van vieze mannetjes. Ebecillio en Sulejmani bijvoorbeeld. Ik houd van harde tackels, en daarom is mijn favoriete wedstrijd de wk-finale. Laat Ajax maar eens wat feller spelen daar houd ik van. Als je een legende als mij aan je club wilt binden zul je toch wel iets meer laten zien.

Ik ben nu nog fan van Fortuna Sittard. Zij kunnen er geen ene kut van, maar zij tonen pit en lef, ondanks dat er een paar jaar geleden nog een mini mens ( een dwerg) gespeeld heeft. Hij toonde aan dat dwergen wel degelijk kunnen voetballen en ook gewoon mensen zijn die in deze maatschappij thuishoren. Ajax moet ook niet zo dom doen. Gaan ze een beetje goeie spelers weg sturen. Ze willen gewoon een slechte voetbalclub worden en daar zijn ze goed mee bezig. Voetbal is natuurlijk ook gewoon een overgewaardeerde sport. Voetballers krijgen veel te veel betaald voor wat ze moeten doen en de hard werkende medemens krijgt slechts een pond.

Ga nooit meer naar een stadion, zodat de voetballers minder verdienen en in de bijstand terecht komen. Help mee aan een eerlijkere maatschappij, speel World of Warcraft. Join mijn guild de Vetzakses en we vormen een leger tegen de horde. Die lelijke mensen moeten echt stoppen en Lord of the Rings Online spelen . Nu komt mijn goede zijde aan het woord:

Ik ben ook hooligan in een stadion. Ik hou van stewards kutten, bestuurders uitschelden en creatief zijn met de moeder van de scheidsrechter. Ik kijk graag naar Teletubbies 12+, ik hou van grof geweld, veel schelden en agressieve mensen. Graag zou ik een vriendin doen, nu heb ik een aap.

Ik hoop dat ik met deze reactie veel hooligans boos gemaakt heb

5 sterren

Ik zal mijn visie delen:

Ik hou van vieze mannetjes. Ebecillio en Sulejmani bijvoorbeeld. Ik houd van harde tackels, en daarom is mijn favoriete wedstrijd de wk-finale. Laat Ajax maar eens wat feller spelen daar houd ik van. Als je een legende als mij aan je club wilt binden zul je toch wel iets meer laten zien.

Ik ben nu nog fan van Fortuna Sittard. Zij kunnen er geen ene kut van, maar zij tonen pit en lef, ondanks dat er een paar jaar geleden nog een mini mens ( een dwerg) gespeeld heeft. Hij toonde aan dat dwergen wel degelijk kunnen voetballen en ook gewoon mensen zijn die in deze maatschappij thuishoren. Ajax moet ook niet zo dom doen. Gaan ze een beetje goeie spelers weg sturen. Ze willen gewoon een slechte voetbalclub worden en daar zijn ze goed mee bezig. Voetbal is natuurlijk ook gewoon een overgewaardeerde sport. Voetballers krijgen veel te veel betaald voor wat ze moeten doen en de hard werkende medemens krijgt slechts een pond.

Ga nooit meer naar een stadion, zodat de voetballers minder verdienen en in de bijstand terecht komen. Help mee aan een eerlijkere maatschappij, speel World of Warcraft. Join mijn guild de Vetzakses en we vormen een leger tegen de horde. Die lelijke mensen moeten echt stoppen en Lord of the Rings Online spelen . Nu komt mijn goede zijde aan het woord:

Ik ben ook hooligan in een stadion. Ik hou van stewards kutten, bestuurders uitschelden en creatief zijn met de moeder van de scheidsrechter. Ik kijk graag naar Teletubbies 12+, ik hou van grof geweld, veel schelden en agressieve mensen. Graag zou ik een vriendin doen, nu heb ik een aap.

Ik hoop dat ik met deze reactie veel hooligans boos gemaakt heb

5 sterren

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Vitesse

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
10.Vitesse40-5
12.NEC39-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. ManhoefMiddenvelder339
G. VidovićMiddenvelder254
B. BiałekAanvaller255
M. SankohAanvaller212
K. ScherpenKeeper260
M. van GinkelMiddenvelder132
M. JonathansAanvaller120
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Maandag 5 juni
Santiago Giménez prijkt hoog op het lijstje van Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren