Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

The Independent: crisisgesprekken gaande over voortgang van EK 2020

Laatste update:

De UEFA voert crisisgesprekken met regeringsvertegenwoordigers uit Europa over de dreiging van het coronavirus, zo meldt The Independent vrijdagavond. De gesprekken gaan over de mogelijke dreiging die de verspreiding van het virus vormt voor de voetbalkalender en in het bijzonder voor het EK 2020. De UEFA houdt voorlopig vol dat het toernooi 'gewoon' op 12 juni begint in Rome, maar politieke bronnen spreken achter de schermen van een 'serieuze mogelijkheid' dat het EK wordt aangepast of zelfs wordt uitgesteld.

In Nederland zijn inmiddels twee gevallen van besmetting met het virus bekend; in andere delen van Europa, met name in Noord-Italië, grijpt het virus voortvarender om zich heen. In de Serie A werden afgelopen weekend al vier wedstrijden afgelast, terwijl komend weekend zes duels in de competitie achter gesloten deuren worden gespeeld. Bovendien werd de rugbywedstrijd tussen Noord-Ierland en Italië van 6 maart gecanceld. Het EK wordt deze zomer afgewerkt in twaalf verschillende landen, waaronder Italië en Nederland.

In totaal zijn er in Europa op dit moment 815 bekende besmettingen en zijn er 19 personen overleden aan de gevolgen van het virus. Er wordt verwacht dat circa 2,5 miljoen voetbalfans door Europa zullen reizen voor het EK. Volgens medisch experts is een EK in twaalf landen op dit moment 'de slechtst denkbare opzet' voor het toernooi, vanwege het risico op grootschalige verspreiding van het virus. "Het probleem is dat het volledig onduidelijk is of het virus voor die tijd onder controle te krijgen is, of dat het zich blijft verspreiden", zo schrijft The Telegraph.

De UEFA laat in een statement weten dat het EK gewoon volgens plan begint op 12 juni in Rome. "De UEFA staat in contact met de betrokken internationale en lokale autoriteiten over het coronavirus. Op dit moment is er geen reden om iets te veranderen aan de planning. We blijven het nauwgezet volgen." Eerder op de vrijdag erkende vicepresident Michele Uva van de UEFA in gesprek met RAI echter dat de mogelijkheid op annulering of verplaatsing van het EK bestaat. "Het voetbal moet de richtlijnen van de individuele landen opvolgen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Begrijpelijke acties, de WHO heeft vandaag de dreiging verhoogd naar een "zeer hoog besmettingsrisico". Het zou heel vreemd zijn als ze daar niet op willen voorbereiden.

Zo'n groot evenement kan je toch haast niet uitstellen? Het is spelen of afblazen lijkt mij. Wanner zou je dat toernooi dan moeten spelen? Competities zijn ingericht op dit evenement. Weet niet of volgende zomer iets van een toernooi gepland staat, of er dan competities in de knoop komen, want met de huidige kalender weet je het maar nooit.

Ja dit ga je nu krijgen. In Nederland worden er ook al evenementen links en rechts afgelast. Ik zou ook zeker geen risico nemen in de zomer, maar tegen die tijd denk ik dat we niets meer zullen horen over dit corona virus. De conspiracy theory is trouwens dat het allemaal fake is en dat het allemaal wordt opgeblazen terwijl het gewoon normale griep is, in de hoop dat Trump een betere deal kan maken met India, heel shady allemaal maar de timing is absoluut opvallend te noemen. Nul procent risico nemen als dit in de zomer nog speelt, en gewoon achter gesloten deuren spelen, iedereen kan het toch gewoon op de televisie zien...

28 februari 2020 om 18:47

Er zijn meerdere van die theorieën en jij pakt er nu eentje uit die jijzelf graag zou willen verspreiden, of als mogelijk waar ziet. Best wel schokkend dat je toch een kiertje openhoudt, dat het misschien waar zou zijn. Maar was vergeten dat Trump wordt gezien als het grote kwaad. Ik wacht nog steeds op al die atoombommen die over de wereld zouden worden gestuurd.

28 februari 2020 om 18:53

Punt/ Ik ben juist een Trump guy maar goed, ik zeg alleen dat de timing echt super opvallend is. En als je er dieper induikt kom je achter bizarre feiten. Heb je toevallig gehoord van die Harvard scientist die laatst is opgepakt? Die meneer schijnt een directe link te hebben met het Corona virus, en ze denken dat hij de verspreiding in gang heeft gezet. En wat denk je.. deze meneer was echt homies met Jeffrey Epstein. Epstein betaalde deze meneer flinke miljoenen. Wat ik zeker weet is dat ze in laboratoria 100% met dit soort ziektes etc bezig zijn. Hopelijk horen we over een paar weken niets meer van dit alles

28 februari 2020 om 19:07

In laboratoria zijn zij altijd bezig met ziektes, voor sommige is dat zelfs hun werk... Tja wij mensen willen altijd ergens een verklaring van hebben, en daar komen altijd van die theorieën uit. Ik zeg niet dat het niet waar is hoor, maar je moet je als mens er niet teveel in mee laten slepen. In deze wereld staat zoveel in verbinding met elkaar, dat er altijd wel een touw aan vast te knopen valt. Het woordje 'toeval' krijgen wij de kriebels van, daarom hebben wij ook het geloof uitgevonden. Als de mens het even niet wist, dan kon er toch een verklaring gevonden worden in het geloof. Hetzelfde wat nu gebeurt met van die theorieën.

28 februari 2020 om 19:22

Mijn conspiracy theorie is dat sinds Trump president werd in 2016 het geo-politieke plan was om Venezuela, Iran en China aan te vallen.de eerste is gevallen door de economische embargo's aangezien het land veel olie producteert en expoteert, de tweede is gehavend na het doden van hun generaal en China dreigt voor het eerst in een crisis te komen.alibaba: Schijnt erg slecht spul te leveren volgens de media in Europahuawei: Hun 5G netwerk wordt gebruikt om ons te bespionerenoeigoer kampen: Er zijn schijnen volgens vage satellietfoto's van een gebied van 20 hectare meter een miljoen Oeigoeren vast te zittencorona virus: Schijnt dodelijk te zijn maar als je kijkt naar de statistieken is het alleen een oudje hier en der die eraan overlijdt.

28 februari 2020 om 20:05

Ach, zo gaat er ook een complottheorie dat China het virus zelf gekweekt heeft met als doel het te verspreiden in Hong Kong (waar regelmatig anti-Chinese protesten zijn), maar dat het experiment uit de hand gelopen is en het virus per ongeluk in China zelf verspreid is. Er zijn ook mensen die beweren dat dit God's manier is om de mensheid te straffen voor de manier waarop wij met de aarde om zijn gegaan. Als je maar diep genoeg graaft kom je vanzelf dat soort theorieã«n tegen, de een nog maffer dan de ander. De waarheid is dat dit virus zich vele malen sneller verspreidt dan het normale griepvirus dat we kennen, en dat er nog zeer weinig bekend is over de effecten van dit virus op de lange termijn. Daarom is het uitermate verstandig om extra voorzichtig te zijn, in ieder geval tot de uitbraak onder controle is en er meer duidelijkheid is.

Zo voorspel je om 18.22 een artikel over het EK dat gevaar loopt en om 18.32 wordt het artikel geplaatst. Okay eerlijk is eerlijk, dit was niet de moeilijkste voorspelling, maar ik ben eigenlijk ook gewoon op zoek naar schouderklopjes zo op de vrijdag. Hoop wel zo erg dat dit niet doorslaat, als het al niet doorgeslagen is...

In 2017/2018 griepgolf (influenza) in Nederland, 9400 doden. Vreemd dat men toen de eredivisie niet heeft gestopt, evenementen niet heeft afgesloten en het niet alarmfase 1 was in Nederland.

Voorzorgsmaatregelen nemen en alert zijn lijkt mij goed, maar zoveel paniek vind ik wel erg ver.

Laat het eerste mondkapjes EK maar beginnen!! 😷 Scheelt ook weer voor de spelers, dan hoeven ze niet met hun hand voor de mond te praten.

28 februari 2020 om 20:37

Is gewoon onzin, vermeld er anders even bij dat dat aantal doden op meer dan 800 000 Nederlanders is, dat er voor dit virus geen vaccin bestaat en dat men geen idee idee heeft hoe lang het zal blijven rondzinderen (terwijl dat bij griep goed geweten is, 8 weken).

28 februari 2020 om 20:56

Dat zijn cijfers van de overheid. Ieder jaar sterven er duizenden Nederlanders door influenza. Die gegevens kan iedereen inzien.

Inderdaad, het is iets nieuws. Nogmaals vind ik het geen reden tot paniek (op basis van de verschijnselen), maar daar is iedereen gelukkig vrij in.

28 februari 2020 om 21:01

Lierse1997feit is dat door het coronavirus vooral mensen met een zwakke aandoening en ouderen dodelijk slachtoffer worden. Waarom dan grote evenementen uitstellen of afgelasten? Ik denk dat veruit de meeste mensen gewoon doorgaan met hun leven en leuke dingen blijven doen en zich dus niet bang maken door spookverhalen van de media. want daar telt alleen het aantal oplagen en clicks. Die proberen gewoon een commercieel slaatje te slaan uit deze uitbraak

28 februari 2020 om 21:33

Dat dus......ouderen zijn ieder jaar weer kwetsbaar rond deze maanden. Zo ook in de zomer tijdens extreme hitte. De sterftecijfers zijn echt niet misselijk, maar 2 keer knipperen met je ogen en de meeste mensen gaan weer verder met hun leven.

https://www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers-nederland

De geschatte oversterfte in 2017/2018 betrof 9444

Uiteraard is het wel vervelend dat er weer een ziekte bij is gekomen. Het brengt weer meer risico’s met zich mee....

28 februari 2020 om 21:53

Omdat er bij die grote evenementen meer mensen besmet raken, die op hun beurt nog meer mensen besmetten? Wat jij suggereert is bijna ouderen en zwakkeren gewoon aan hun lot overlaten. Je moet echt niet denken dat er zomaar draconische maatregelen genomen worden hoor. Italië sluit niet uit plezier zijn belangrijkste economische regio’s van de buitenwereld af (de twee afgesloten regio’s staan voor ongeveer 30% van het bbp in).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren