Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag zet zichzelf definitief op de kaart in Manchester met absolute primeur

Laatste update:

Erik ten Hag heeft zich dinsdagavond gekroond tot de manager die het snelst na zijn aanstelling twintig zeges heeft kunnen boeken met Manchester United. The Red Devils plaatsten zich in eigen huis voor de halve finale van de EFL Cup door met 3-0 te winnen van Charlton Athletic. Voor Ten Hag betekende dat de achtste overwinning op rij als manager van United, een zeldzame serie die al sinds januari 2019 niet was neergezet bij de club.

Op Old Trafford kwam United dinsdag na 21 minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Antony, waarna Marcus Rashford zich (pas in blessuretijd) liet gelden door de overige twee treffers te noteren. Toch is Ten Hag tevreden over de afloop van de avond, zo liet hij weten bij BBC Radio. “We hebben de klus geklaard. Ik denk dat we het eerder hadden moeten afmaken, maar uiteindelijk was de halve finale halen het doel vanavond en dat is gelukt. Dus complimenten voor het team.”

The Manchester Evening News beloonde Ten Hag na de wedstrijd met een 7, omdat het volgens de lokale krant vooral aan de spelers lag dat Charlton niet eerder de genadeklap werd toegedeeld. Daarnaast wordt de keuze van Ten Hag om te rouleren een logische genoemd. De manager uit Haaksbergen gunde het zeventienjarige toptalent Kobbie Mainoo een basisdebuut en liet vlak voor tijd Facundo Pellistri debuteren in het shirt van United. Laatstgenoemde gaf de assist bij de bevrijdende 2-0 van Rashford.

Ten Hag staat na 27 duels als manager van United op een gemiddelde van 2,3 punten per wedstrijd. Hij wist twintig duels te winnen, speelde er twee gelijk en ging vijf keer ten onder. In de Premier League staan the Red Devils op de vierde plek, met negen punten achterstand op koploper Arsenal. In de Europa League wacht volgende maand een tussenronde waarin Champions League-afvaller Barcelona de tegenstander is. Ook in de FA Cup doet United nog mee. Op 28 januari volgt een thuisduel met Reading in de vierde ronde van het klassieke bekertoernooi.

Zie jij Ten Hag in zijn eerste seizoen als manager van United een prijs pakken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ten Hag is gewoon een topcoach. Als je in die slangenkuil vol ego's en mismanagement binnen een halfjaar zo'n grote club voor je kan winnen en al zover naar je hand kan zetten, ben je een grote. Hij heeft voetbal weer op de eerste plaats gezet daar.

11 januari 2023 om 09:31

@ De toekomst

Inderdaad, de Glazeds willen verkopen. Een vertrek van Pogba, Matic, Cavani en Mata. Het gedoe met Ronaldo. In City en Liverpool twee bizarre concurrenten en een verrassend Arsenal. Een winter Wk tussendoor.

Eigenlijk is het te gek voor woorden.

11 januari 2023 om 16:31

en dan vergeet je new castle en chelsea, en eigenlijk uberhaubt de rest van de competitie waar met geld gesmeten wordt dus iedereen een concurrent kan zijn.

11 januari 2023 om 09:40

Echt petje af voor hoe hij zo'n grote club naar zijn hand zet. Zo zonde ook van die eerste twee wedstrijden. Als hij daar 3 of 4 puntjes had gepakt dan had hij 2e gestaan met zicht op plek 1. Natuurlijk is het als, als, als omdat United ook een paar potjes heeft gewonnen die net zo goed verloren hadden kunnen worden maar toch....

We missen deze topper bij Ajax, dat is één ding wat zeker is!!

11 januari 2023 om 09:47

Het is juist goed dat hij die heeft verloren. Daardoor kwam Casemiro namelijk.

11 januari 2023 om 09:54

Casemiro kwam toch omdat Frenkie niet wou?

11 januari 2023 om 09:56

Tegelijkertijd kregen ze tegen Arsenal teveel, dus zo kan je nog wel wat tegen elkaar wegstrepen.

Neemt overigens niet weg dat hij het meer dan goed doet, nu moet het spel nog wat leuker worden om naar te kijken want het is voornamelijk een Rashford in bloedvorm die het nu doet voor hem.

11 januari 2023 om 10:08

Weet niet zeker wie "frenkie" is, maar ik denk dat je De Jong bedoelt. De Jong wil blijkbaar alleen spelen voor clubs die zich in een totale puinhoop bevinden. Man Utd is een grote puinhoop, echter geen totale allesomvattende puinhoop zoals Barcelona, dus daar voelt hij zich meer thuis blijkbaar.

11 januari 2023 om 10:10

@samcro, dat zegt hij toch ook eerlijk. Maar hij heeft het sindsdien aardig op de rit, eerder dan verwacht. Nu nog wat meer doorselecteren en proberen wat toppers (of jong talent met enorm potentieel) te halen, kan hij de komende jaren zeker strijden voor de titel.

11 januari 2023 om 10:12

@nasir, ah je kent nog meer Frenkie's, waar United interesse in had? Of probeer je gewoon interessant te doen? Iedereen weet dat je met Frenkie, De Jong bedoelt. Nadeel van het hebben van een bekende achternaam, waar er meer van rondlopen in het NL Elftal.

11 januari 2023 om 10:15

Te veel tegen Arsenal ben ik het niet helemaal mee eens. United begon goed, terecht op voorsprong. Arsenal kwam sterk terug en gelijk. Daarna kwam de naïeve omzetting van Arteta en loop je met open ogen de counter in. Misschien niet de mooiste manier maar onverdiend was het niet.

11 januari 2023 om 10:16

Dat zegt hij idd, ik bevestig het nog een keer

Hij heeft het zeker aardig op de rit, maar nu moet het nog consistent worden ipv afhankelijk van 1 speler. Als Rashford een dip in vorm krijgt, wie gaat het dan voor hem doen?

11 januari 2023 om 10:17

Zluuk, vond ik wel. Aardig wat discutabele beslissingen in het voordeel van Utd die pot. En Utd had de mazzel dat Partey er niet bij was waardoor we met Lokonga moesten spelen, maar dat kan altijd bij iedereen gebeuren.

Hopelijk volgende week beide teams volledig fit aan de aftrap, kunnen we zien hoe de verhoudingen daadwerkelijk liggen.

11 januari 2023 om 10:32

Daarop kwam ook nog die start met 0 punten tegen Brendford en Brighton (?). Echt mega knap van em.

11 januari 2023 om 11:31

Dat is exact wat ik zeg Samcro

11 januari 2023 om 09:45

Als je in één zomer 250 miljoen euro uitgeeft dan moet je wel iets laten zien. Is financieel behoorlijk gesteund. Laten we maar wachten of hij een grote prijs kan pakken, ik denk van niet. Zijn aankoopbeleid is te slecht naar mijn mening.

11 januari 2023 om 09:49

Zou denk ik alleen kunnen als Ten Hag dit seizoen CL behaalt. Dit seizoen is het mogelijk met een falende Chelsea en Liverpool. CL is natuurlijk interessant voor de absolute toppers.

11 januari 2023 om 09:52

Valt wel mee toch? Antony is nog niet super, maar ook niet slecht. Zelfde geldt voor Malacia en Martinez is gewoon prima

11 januari 2023 om 09:54

Chelsea heeft ook gigantische sommen uitgegeven en is ver verwijderd van plek drie. Overigens, van de aankopen zijn Casemiro en Martinez tot nu toe met vlag en wimpel geslaagd. Eriksen is geen aankoop, maar ook zijn komst is een voltreffer gebleken. Malacia is een prima stand-in voor Shaw. Dan blijft Antony over. Een score van 4/5. En Antony is ook nog niet afgeschreven. Heeft er in zijn debuutseizoen in (volgens mij) 15 duels er 5 inliggen en al gescoord tegen City en Arsenal.

11 januari 2023 om 09:56

4 doelpunten, 0 assists in 15 duels. Dat is gewoon erg matig voor 100 miljoen. Dan heb je het alleen over het rendement. qua spel is het nog veel minder.

De rest van de aankopen zijn wel goed. Maar als je echt voor de titel en CL wilt spelen zul je echt met wat beters moeten komen dan Malacia, Eriksen en Antony.

11 januari 2023 om 10:05

Het zijn namen waar niemand warm van wordt. Martinez is de enige misschien. Casemiro was veel te duur man voor een 30 jarige. Als je de titel wilt behalen dan moet je toch met iets beters komen dan Eriksen en Antony. Voor top 4 kom je misschien later zelfs te kort want Liverpool is nog niet afgeschreven en Newcastle behoud misschien de top 3.

11 januari 2023 om 10:12

Wel de 250 miljoen aanhalen maar er dan niet bij vermelden dat er een half elftal gratis de deur is uitgelopen, lekker makkelijk weer. Daarbij is het aankoopbeleid vooralsnog prima. Eriksen, Casemiro en Martinez zijn grote successen. Antony en Malacia zijn redelijk.

11 januari 2023 om 10:22

Wat moest ManU dan?

Cavani, Pogba, Matic, Mata en Lindgaard vertrekken allemaal. Ronaldo daar is nu iedereen wel achter gekomen dat het niet meer is zoals het was. Greenwood had je een groot talent door omstandigheden mis je hem nu wel voor zijn voetbal kwaliteiten.

Enige waar teveel betaald is Anthony, dat komt ook omdat je op het allerlaatste moment hem wilt binnenhalen.

Martinez en Casimero zijn echt wel de betere aankopen geweest.

Alleen met Weghorst als hij gaat komen vraag ik me af of het een goede zet is. Je mist voorin nog wel een speler. Juist daarom vind ik het echt zonde dat ze niet Felix hebben binnengehaald.

11 januari 2023 om 10:26

Somagunner,

Eens dat het qua aankopen geen grote namen waren, op Casemiro na. En Casemiro is dan weliswaar heel veel voor betaald voor een 30-jarige, maar hij is ook gewoon van grote waarde voor United. En aan de andere kant; voor aanvang van dit seizoen, welke topspeler zou naar United willen vertrekken na al die matige prestaties en chaos bij de club de afgelopen jaren?

Dan moet je het juist hebben van spelers als Casemiro en Varane (zomer 2021) en ik vind het juist slim dat ten Hag dat dan aanvult met spelers als Martinez, Antony, Eriksen en Malacia. Misschien niet handig dat de laatste vier (in)direct bekenden zijn voor ten Hag, maar bijvoorbeeld Martinez vond ik sowieso al vanaf dag 1 een goede aankoop en na een dramatisch begin (voor heel United) heerst Martinez in de verdediging bij United. Antony valt nog wat tegen, maar dat is net als Malacia (idem dito als Antony) een speler die nog jong is en kan meegroeien in het terug groeien naar de club en het niveau wat je wilt halen door hun leeftijd.

En ook Eriksen is gewoon een goede aankoop. Ik denk dat United Eriksen in de toekomst uiteindelijk wel zal (moeten) vervangen, maar voor dit seizoen en waarschijnlijk de volgende 1 of 2-jaar lijkt Eriksen mij gewoon ideaal. Speelt gewoon prima en is echt wel van waarde en ze zijn nu gewoon bezig om terug te groeien als club.

De puzzelstukjes vallen langzaamaan in elkaar bij United en hopelijk kunnen ze dan ieder seizoen weer wat betere spelers halen waardoor ze weer terug groeien. Ten Hag is in ieder geval al goed bezig geweest door o.a. Maguire en Ronaldo te vervangen en hij heeft gewoon al veel winst gehaald door spelers die al bij United speelden, weer te laten opleven.

En dan heb ik het over namen als de Gea (vind hem beter en scherper dan in de voorgaande seizoenen), Varane (viel vorig seizoen wat tegen), Shaw (opgeleefd en deed het een paar wedstrijden op rij heel goed als centrale verdediger), Dalot, Wan Bissaka (prima in de minuten die hij tot dusver dit seizoen heeft gekregen), Bruno Fernandes (wat minder aanwezig qua goals en assists, maar vind hem desondanks beter) en Rashford (niet alleen de laatste 5/6 wedstrijden maar sowieso al vanaf het begin dit seizoen). En ik heb het idee dat ten Hag ook veel vertrouwen heeft in Martial en die vond ik in de minuten die hij kreeg dit seizoen, wel oké spelen maar heeft helaas ook dit seizoen pech gehad met meerdere keren blessureleed. Ook komt er nu met Garnacho gewoon een goede en jonge speler aan met de nodige potentie, die het tot nu toe ook gewoon goed doet.

Alleen Sancho vind ik echt tegenvallen, maar ten Hag is wel intensief bezig met hem door hem tips te geven zoals het extra trainen hier in Nederland. Hopelijk krijgt hij Sancho ook weer aan 'de praat'.

11 januari 2023 om 10:30

@somagunner

Doe alsjeblieft niet zo mans.. voor het eerst in hoeveel jaar dat jullie weer eens mee doen?

11 januari 2023 om 10:31

Malacia is voor die prijs gewoon een goeie natuurlijk. Misschien wel iets te licht voor het niveau wat Manu nastreeft. Maar ten Hag had het zich voor 250 miljoen een stuk makkelijker kunnen maken. Als ie slimmer was had hij geweigerd om zich te mengen in het transferbeleid. Wat een geldverspilling. Vooral Antony.

11 januari 2023 om 10:33

barcefail, dit vind ik altijd zulke makkelijke opmerkingen. Dus omdat je club wel/niet presteert mag je wel/niet iets over anderen zeggen? Hou toch op met je schoolplein-retoriek.

11 januari 2023 om 10:41

Malacia en Anthony zijn nog jong en doen het gewoon prima. Ten Hag heeft prima materiaal om te bouwen. Dit kan alleen maar beter worden, maar hij begint nu goed aan de klus.
Men is tevreden...

11 januari 2023 om 11:02

@rochester

Dat United met flinke gaten 170 miljoen euro besteed aan Casemiro en Antony is voor mij een enorme rode vlag. En zes maanden later moet ie Weghorst huren voor 6 maanden om een gat te dichten.
Ik heb nergens benadrukt dat Ten Hag een slechte trainer is maar zijn aankoopbeleid kan veel beter. Heb ook niet het gevoel dat hij pareltjes kan vinden en te veel in een kring kijkt dat voor hem bekend is.

11 januari 2023 om 11:16

Haha, wat een zure vent ben jij. Hoe veel is er andere jaren wel niet uitgegeven? Kijk bovendien even wat andere ploegen in de PL er doorheen knallen. City smijt al jaren met honderden miljoenen, je eigen clubje kan er de afgelopen jaren ook wat van. Tot dit jaar lieten die ook niets zien. Het is gewoon enorm knap dat Ten Hag na een half jaar een dwalende topploeg in vorm heeft gekregen. Antony en Martinez komen uit een veel kleinere competitie en die hebben zich tot nu toe al goed aangepast, vooral laatstgenoemde.

11 januari 2023 om 11:25

Denken mensen hier dat Ten Hag de technisch directeur van Manchester United is ofzo? Het aankoopbeleid is niet de verantwoordelijkheid van Ten Hag he? Tuurlijk heeft hij er inspraak op en kan hij aandragen wat voor spelers hij wenst maar uiteindelijk is de technische directie, en dan in het bijzonder de director of football verantwoordelijk voor het aankoopbeleid, niet Ten Hag.

11 januari 2023 om 11:31

Arteta heeft 300 miljoen euro uitgegeven in 3 zomer transferperiodes. Vergelijk hem niet met Ten Hag. Arteta moest eerst flink snijden en kon pas daarna wat kopen. Als Arteta meteen 250 miljoen euro mocht uitgeven dan was Arsenal nog een stuk verder in het proces.

11 januari 2023 om 11:36

@sanderr
Niet de schuld schuiven op een ander Sanderr. Als Ten Hag zich amper bemoeit dan is het een zwakte van hem vind ik. Uiteindelijk is hij eindverantwoordelijke wie op het veld staat.
Ik zou het echt dom vinden als ie amper inspraak heeft maar dat geloof ik niet. Vind het kwalijker als hij daar afstand van neemt.

11 januari 2023 om 11:45

Lijkt mij duidelijk dat spelers als Malacia, Martinez, Antony, Eriksen en ook Frenkie allemaal van Ten Hag kwamen. De speler die niet kwam op voorspraak van ten Hag maakt de grootste indruk.

11 januari 2023 om 11:57

"niet de schuld schuiven op een ander Sanderr".

Huh, wat?? Jij bent ironisch genoeg toch juist degene die de hoofdtrainer als eindverantwoordelijke aanwijst voor het aankoopbeleid terwijl dat niet het geval is? Ten Hag is inderdaad eindverantwoordelijk voor wat er op het veld staat (de 11 die hij opstelt uit zijn beschikbare selectie) en hij heeft ongetwijfeld voldoende inspraak in wie hij graag bij zou willen zien komen / wie er mag vertrekken als het aan hem ligt. Maar hij is -in tegenstelling tot wat jij stelt- absoluut niet eindverantwoordelijk over het aankoop-/verkoopbeleid van de club, hoe kom je daar bij?

11 januari 2023 om 12:10

Hoe ik daarbij kom? Waarom zou United 100 miljoen uitgeven aan Antony en een Weghorst huren voor 6 maanden? En dat zijn nog maar 2 voorbeelden.
Ik heb nog geen enkel bewijs of argument gelezen dat hij niet verantwoordelijk is voor zijn eigen aankoopbeleid.

11 januari 2023 om 12:44

Casemiro is gewoon een wereld aankoop. Samen met Rodri de beste cvm ter wereld.

11 januari 2023 om 22:04

Ik denk dat United lange tijd voor veel grote spelers of grote talenten niet meer interessant is geweest. Clubs als Real Madrid, PSG, Liverpool, City, München en ook nog clubs als Chelsea en Barcelona stonden er in mijn ogen jaren beter voor. Dan speelde United nu ook nog geen CL... Van buitenaf kon iedereen zien dat de sfeer intern flink verziekt is geraakt de afgelopen jaren. Dat de visie ontbrak. Eigenlijk leek, van buitenaf, het leven uit de club geraakt te zijn. Spelers presteerde structureel onder hun niveau, maar mochten soms blijven staan omdat ze een grote naam of dure aankoop waren. Als je dan kan kiezen voor één van de eerder genoemde clubs... De spelers die United beter konden maken, wilde vaak niet. Dus ja, dan kies je sneller voor spelers die je kent. En ik denk juist dat er goed is ingekocht, want alle aankopen hebben bijgedragen om de spirit weer terug in de groep te krijgen. Het zijn stuk voor stuk strijders die spelen met veel beleving en trots. En dat was juist een van de belangrijkste dingen waaraan het ontbrak. Daarbij is Antony de enige die vooralsnog tegenvalt en de rest toont duidelijk aan een toevoeging te zijn/de transfersom zeker waard te zijn geweest.

11 januari 2023 om 10:22

Zeker weten! Goed voor ons landje dat er weer eens een Nl'se topcoach in het buitenland zijn kunsten laat zien... Arne Slot zal ongetwijfeld ook volgen. Bijzondere vind ik dat oud-topspelers dit niet lukt (De Boer / Cocu/ Davids / Seedorf etc...)
10hag en Slot zijn ook inteliigente personen zo lijkt het, zal ongetwijfeld meetellen

11 januari 2023 om 10:48

Echt enorm knap hoe ten Hag het doet inderdaad. Het is niet alleen het laten presteren van een selecte, maar ook nog eens het managen van een van de grootste clubs ter wereld. Als je dat binnen een halfjaar voor elkaar krijgt is dat uitzonderlijk goed. Heel benieuwd hoe hij het komende 1 of 2 jaar gaat doen als hij nog meer zijn stempel kan gaan drukken. Zou mooi zijn als United weer een serieuze CL en PL kandidaat kan worden, daar horen ze thuis.

Niets dan lof voor hoe Ten Hag het doet.

11 januari 2023 om 09:50

Zeker, maar ik hoop dat transfers als Weghorst en een eventueel vertrek van Rashford niet roet in het eten gaan gooien! Daarnaast is het seizoen nog lang dus er kan van alles gebeuren. In het begin had ik wel zeker vertrouwen in EtH en hoopte ik dat hij gewoon de tijd zou krijgen. Met de afgelopen resultaten heeft ie dat denk ik zeker afgedwongen!

11 januari 2023 om 10:10

Ben benieuwd of er nu ook een Engelse journalist is, Valentine Dreeson ofzo, die nu Ten Hag affakkelt omdat hij te weinig jeugdspelers door laat breken, hij een vreemd accentje heeft, het eigenlijk niet meer dan logisch is dat hij dit presteert met dit materiaal of dat het vooral door de geniale assistent Vd Gaag komt.

11 januari 2023 om 11:16

Of misschien aan de talkshowtafel een René from the Gipe, die dan hard roept "kansloos, hij is compleet kansloos!", of John Derekson die toevoegt "de man moet erg oppassen".

Ontzettend knap wat Ten Hag doet, hopelijk zullen vele criticasters hun eigen eerdere stellingen teruglezen en erkennen dat ze mis zaten. Maar ik hoop nog veel vuriger dat Ten Hag deze lijn kan doortrekken, ik ben geen fan van Manchester United maar hoop dat Nederlandse trainers in het buitenland goed presteren. Lukt dat, dan hoop ik ook dat Ten Hag ooit bondscoach van Nederland wil worden.

11 januari 2023 om 10:33

Nou niets dan lof? Hij had het zichzelf een stuk makkelijker kunnen maken als hij anderen de scouting had laten doen. Antony is pure geldverspilling. Waarschijnlijk had hij met andere spelers nog hogere ogen kunnen gooien. En het voetbal zelf is nou ook niet echt oogstrelend. Maar goed verder heeft hij zeker wat bewezen.

Heel fijn dat 'we' eindelijk weer een echte internationale topmanager in het voetbal hebben. Had (als Ajacied) niet verwacht dat hij het zo snel, zo goed zou doen.

11 januari 2023 om 09:58

Hij doet het goed, maar het kan ook snel bergafwaarts gaan als het ff tegenzit he. Hij kan nog steeds buiten de top 4 vallen ne heeft een aantal zeer matige aankopen gedaan. Dan wordt je daar toch weer op afgerekend. Op dit moment doet hij het meer dan goed, maar ben je dan nu al een internationale topmanager?

11 januari 2023 om 11:00

Als als als, voor nu doet hij het fantastisch.

11 januari 2023 om 11:06

Een aantal zeer matige aankopen, op welke doel je allemaal precies dan? Volgens mij heeft United (niet Ten Hag persoonlijk) de volgende aankopen gedaan deze zomer:
- Antony: Erg duur, moet voor dat geld zeker nog meer gaan brengen maar is ook nog jong en zeker talentvol. Enigszins tegenvallende aankoop vooralsnog (met name door de te hoge prijs) maar te vroeg om volledig af te schrijven lijkt me.
- Casemiro: Begon wat onwennig maar inmiddels super belangrijk, op zijn sloffen een van de betere controleurs in de PL. Uitstekende aankoop.
- Martinez: Directe versterking voor de defensie van United, is al gelijk onbetwiste basisspeler links achterin die erg belangrijk is voor het voetbal van achteruit. Prima aankoop.
- Malacia: Voor een zacht prijsje een prima back-up voor Shaw, doet het naar behoren en is nog jong. Prima aankoop.
- Eriksen: Gratis opgepikt en bewijst meteen zijn waarde in dit elftal. Prima aangetrokken.

Je kunt met alle goede wil van de wereld niet stellen dat Ten Hag "een aantal zeer matige aankopen" heeft gedaan, dat is simpelweg niet zo.

11 januari 2023 om 11:58

Die heeft Ten Hag ook niet gedaan, die heeft de director of football gedaan. Je kunt toch niet in de ene post Ten Hag lof toezwaaien voor de aankopen en in de andere zeggen dat het niet zijn aankopen zijn?

11 januari 2023 om 12:52

Ik citeer enkel Redisthecolour he. Er staat ook duidelijk in de tweede zin van mijn reactie "volgens mij heeft United (niet Ten Hag persoonlijk) de volgende aankopen gedaan:"

Aankopen worden inderdaad gedaan door een club (in het bijzonder diens technische directie), niet door een hoofdtrainer persoonlijk.

11 januari 2023 om 13:22

Dat is afhankelijk bij welke club je zit. Niet iedere club werkt zo. Bij de Engelse clubs krijgen de trainers niet voor niets de titel first team manager en niet first team head coach,

Doet ie toch niet slecht, die ten Hag. Benieuwd waar de sceptici (voornamelijk geboren uit anti-Ajax sentiment) zijn gebleven die hem een korte periode als manager van ManU hadden gegund. ManU is nog lang niet daar waar het zijn moet, maar met ten Hag worden wel stappen gemaakt.

11 januari 2023 om 09:37

Ik was een van die sceptici. Niet geboren uit anti-Ajax-sentiment, maar meer omdat een nuchtere Nederlandse trainer uit Twente met stonecowl-English en geen/weinig ervaring in het buitenland daar even de dienst uit ging maken.

Zat er volledig naast haha. Had verwacht dat hij het einde van het seizoen niet zou halen. Nu denk ik wel beter te weten.

11 januari 2023 om 10:05

Dit kan ik echt erg waarderen. Ik weet dat jij fan ben van Feyenoord maar niet zozeer tegen Ajax, dat is mooi! En verder begrijp ik echt wel dat je op voorhand kritisch bent maar aannames of op voorhand oordelen is nooit verstandig. Dat heb zelfs de eigenwijze ik wel geleerd. Maar als je dan zo ruiterlijk je kan toegeven dat je er naast zat en nieuwe inzichten hebt opgedaan, dat vind ik groots! Lekker bezig Gluubstertj :D

11 januari 2023 om 10:24

Is aannames doen of op voorhand oordelen niet exact wat we hier aan het doen zijn?

11 januari 2023 om 10:49

Niet per se nee. Het is verstandiger te discussiëren en analyseren over behaalde resultaten dan aannames doen die nergens op gebaseerd zijn. Ik doe ook weleens voorspellingen maar die zijn vaker positief. Behalve dan over Schreuder 😉

11 januari 2023 om 09:40

Ik moet eerlijk zeggen dat ik 1 van die sceptici was, niet uit anti-Ajax sentiment (ik ben als Ajacied juist groot fan van deze man en mis hem enorm op dit moment) maar omdat ik Man Utd een kerkhof voor trainers vind. Daarnaast vond ik het bijzonder riskant om zo veel jongens uit de eredivisie te halen en zag ik hem inderdaad rond kerst weer thuis zitten. Ik vind het heel erg fijn dat ik er enorm naast zat, want ik gun het Erik heel erg. Zeer gepassioneerde man die er echt alles aan doet.

11 januari 2023 om 09:51

Ik ben het er niet mee eens dat sceptici van Ten Hag vooral anti-Ajax zijn. Sterker nog, ik heb het gevoel dat ook mensen die zwaar anti-Ajax zijn, Ten Hag behoorlijk kunnen waarderen. Ook in de tijd dat hij bij Ajax werkte. Eigenlijk beetje vergelijkbaar met Slot, waarbij ik het gevoel heb dat de meeste mensen hem wel kunnen waarderen.

De sceptici lijken vooral geleid te worden door die onnozele meningen van mensen als Derksen en Valentijn Driessen.

11 januari 2023 om 10:07

Klopt hoor, maar er is altijd een groep mensen die coaches en spelers met succes graag zien falen. Dat was niet anders bij Ten Hag en zijn aankopen. Martinez werd op voorhand afgeschoten en nu Antony het nog niet te pakken heeft moet je eens zien hoe men op dit forum los op hem gaat. Dat laatste is gezien zijn bedrag ook wel een beetje terecht, maar hij is nog jong en zijn potentie is zichtbaar geweest.

11 januari 2023 om 10:35

Ik vind het juist bijzonder dat Ajacieden hem zo lang blijven verdedigen en dan maar halfbakken toegeven dat de kritiek eigenlijk toch wel terecht is. Antony laat niets zien en dat mag gewoon benoemd worden, de mensen die het ten tijde van zijn aankoop zeiden hebben het dus gewoon bij het rechte eind, maar voor Ajacieden is het blijkbaar moeilijk toegeven, terwijl anderen hier wel aangepakt worden als ze op voorhand zeiden dat Ten Hag zou falen. Zien ze dan zelf niet de dubbele standaard?

11 januari 2023 om 10:35

De transfers van Martinez en Antony (of andere transfers van Ten Hag) staan los van wat Rochus zegt en waar ik op reageer. Ik heb niet het gevoel dat men sceptisch is/was over Ten Hag vanuit een anti-Ajax sentiment. Dat betekent natuurlijk niet dat dat ook geldt voor Martinez en/of Antony.

Wat de transfers en wensenlijst van Ten Hag betreft, ben ik wel sceptisch. Hij focust zich iets teveel op de Eredivisie en Nederlandse spelers.

Als hij zich kan vasthouden aan top 3 dan is zijn seizoen al geslaagd vind ik. United heeft een aantal verschrikkelijke jaren gehad met een heleboel miskopen. Het voetbal onder Ten Hag is nu goed, wellicht kan hij in de zomer nog wat versterkingen halen die hij echt nodig heeft en kan United weer meedoen.

Alleen twijfel ik of United een idee heeft achter de aankopen, gelet op de gebeurtenissen van de afgelopen 12 jaar ofzoiets.

11 januari 2023 om 09:36

Driekwart van Ten Hag z'n aankopen was duur, maar kunnen natuurlijk nog groeien sportief en qua waarde. Martinez is nu al gegroeid in beide opzichten.

Waar is iedereen die na 2 wedstrijden zei: Dit wordt een Frank de Boertje?

Hij slaagt overal! Eagles laten promoveren, met Utrecht Europa in en met Ajax halve finale Cl... en ik zal niet te vroeg juichen, maar als je ziet waar United vandaan komt is het onwijs knap wat hij nu doet.

11 januari 2023 om 09:33

Precies dit. Je moet eens de reacties er op naslaan toen bekend werd dat Ten Hag naar United ging en helemaal nadat hij Martinez voor "veel te veel" naar Engeland haalde.

11 januari 2023 om 09:41

Er werd wel erg massaal geroepen dat Erik met de kerst weer thuis zou zitten etc. inderdaad. Puntje bij paaltje is er nog nooit in de geschiedenis van de club een manager beter gestart bij een giga club als Manchester United (na een half jaartje). Fantastisch wat EtH daar aan het neerzetten is, ik geloof ook echt dat hij een CL ticket kan bewerkstelligen met deze ploeg. Wie weet kunnen ze in de Europa League en/of nationale bekertoernooien ook nog stunten, dat zou geweldig zijn. Maar belangrijkste is dat hij United weer gaat terugbrengen waar het hoort: in de top van het Britse voetbal!

11 januari 2023 om 10:07

Bovendien was dat van met de kerst thuis zitten sws onzin. United heeft op moyes na de trainers best veel tijd gegeven voor een grote voetbalclub. Zelfs wanner prestaties en/of spel niet best waren.

11 januari 2023 om 09:59

Was dit ook niet geval toen hij naar Ajax kwam , een tukker in Mokum wat had hij daar te zoeken?
Laat hem maar gaan en laat ze maar.lachen om zijn interviews en voorkomen , ik denk dat hij als laatste lacht.

11 januari 2023 om 10:08

Deels waar, al kan ik me geen reacties herinneren dat hij er na 2-3 maanden er al uit zou liggen. Ik was ook kritisch, maar niet voorbarig.

11 januari 2023 om 11:15

Wel toffer als je dit had gezegd nadat hij in zn eerste drie duels van de mat werd geveegd. Nu doe je eigenlijl hetzelfde als de mensen die toen riepen dat het niets was. Roepen dat ie slecht na een record aantal overwinningen vind ik geen heel indrukwekkende vondst Ik dacht overigens dat ie het niet zou redden, dus ik snap er sowieso niets van.

11 januari 2023 om 17:01

Migi

Waarom leg je mij woorden in de mond? Ik heb dit namelijk exact zo gezegd.

Als je het onder Pep hebt geleerd, Go Ahead laat promoveren en Utrecht boven zichzelf kan laten uitstijgen (in een 5-2-3 met Kerk Haller en Labyad waar de hele spelersgroep knettergek van werd het eerste half jaar omdat niemand het begreep), kan hij dat bij Ajax ook en bij Manchester ook...

Wat ik dan weer niet had verwacht is dat hij op deze termijn al zo ver is. Manchester United was echt een enorme bende.

12 januari 2023 om 09:28

Oh echt? Ik moet bekennen dat ik niet heb gecheckt of je het toen ook zei

Dan heb je er meer verstand van dan ik.

11 januari 2023 om 12:19

Of dat hij met kerst terug in NL zou zijn..
Die zat thuis, maar dan in Manchester!

Er zijn echt veel te veel mensen hier voorbarig geweest. De man zou in september al ontslagen worden. Ten Hag lijkt op dit moment de enige Nederlandse topcoach te zijn, Slot komt er aan. Maar iets meer respect voor iemand die het al kon met een Nederlandse topclub in Europa en nu ook de PL lijkt te veroveren, is op z'n plek.

De beste man is goed bezig.

Rustig bouwen, rustig zijn systeem in het team slijpen en volgend jaar of in jaar drie de vruchten plukken.

Verdomme wat mis ik hem bij Ajax...

Ten Hag doet het prima. Net als zijn voorgangers Van Gaal, Mourinho en Solskjaer in hun eerste seizoen gaat hij waarschijnlijk in de top 4 eindigen wat CL.voetbal betekend en dus weer geld voor nieuwe versterkingen

11 januari 2023 om 10:09

Ja als je logica toepast werkt het zo. Alleen hebben die coaches in hun 2e zomer gek genoeg meer moeite gehad om de versterkingen te krijgen waar ze om vroegen.

11 januari 2023 om 10:48

@IronManUtd Ja, ik hoop dat Ten Hag wel de gewenste versterkingen krijgt. United is toch op een paar posities nog niet heel goed bezet

11 januari 2023 om 10:19

Nog lekker even downplayen, Japie. Door te verwijzen naar van gaal, Mourinho en Solsjkaer. Toch liegen de statistieken niet en is ten Hag vooralsnog succesvoller.

11 januari 2023 om 10:30

Op zich heeft hij wel gelijk dat deze ook aanzienlijk beter begonnen dan eindigden. Het lijkt er echter dat er bij ten hag een opwaartse lijn inzit, wat hoopvol is. Hopelijk maakt hij het waar!

11 januari 2023 om 10:34

Dat is eigenlijk wel logisch he. Dat je beter begint dan dat je eindigt. Meestal wordt je namelijk ontslagen omdat je slecht presteert, Ik ken weinig coaches die worden ontslagen als ze alles winnen.

11 januari 2023 om 10:42

Ja ik wilde het uitleggen, maar dacht dat iedereen wel begreep wat ik bedoelde. Maar ok speciaal voor rochus:
Bij die 3 trainers begon het stormachtig, om daarna weer heel snel af te nemen. Normaliter hoop je op een wat langere periode van succes, zodat je als club structureel kunt groeien. Maar bij united is dat na sir alex nog niet het geval geweest. Daar waarschuwt japie eigenlijk voor. Vertaling: juich niet te vroeg zoals de vorige keren.

11 januari 2023 om 10:45

@Rochus Wat downplay ik dan? Ik zeg toch dat het knap is dat hij in de top 4 eindigt? Wat ik alleen aangeef is dat die andere coaches ook goed begonnen, dus het is zaak voor Ten Hag om niet terug te vallen volgend seizoen

11 januari 2023 om 10:50

Klopt IronManUtd. Zoiets zie je wel vaak natuurlijk. Als een nieuwe coach komt dat bepaalde spelers uitblinken terwijl ze daarvoor uit vorm waren. Dat gebeurde bij de voorgaande 3 coaches ook. Nu is het taak om dat vast te houden en verder te bouwen. Dat lukte niet bij de vorige coaches.

11 januari 2023 om 10:54

@japie ik zal het proberen uit te leggen aan de hand van een voorbeeld. Als jouw kind een 8 haalt voor een proefwerk en de rest van de klas haalt een 6 dan zeg jij tegen je kind:" goed gedaan, maar de hele klas had een voldoende" Dat haalt toch wel wat glans weg van die 8, vindt je niet?

Ten Hag doet het zeker erg knap. Alleen het kan ook zomer overslaan natuurlijk hè. Dat zie je bij het begin van het seizoen ook na 2 wedstrijden. Onder Mourinho en OGS hebben ze het ook een tijdje goed gedaan met prijzen en een 2de plek.

Voor Ten Hag het belangrijkste dat die top 4 haalt wat echt goed haalbaar is gezien de vorm van united tov Chelsea, Liverpool en spurs. Als je CL haalt heb je mogelijkheden om betere spelers aan te trekken.

Na een dramatisch begin heeft ten Hag het gewoon fantastisch voor elkaar. Hij is ook gewoon een topcoach en je ziet stuk voor stuk steeds meer de hand van ten Hag bij United. Op het veld, maar ook daarbuiten.

Als hij dit seizoen bijvoorbeeld de League Cup wint en zich weet te plaatsen voor de Champions League, dan heeft hij gewoon een heel goed seizoen achter de rug. Natuurlijk hoort United grotere en meerdere prijzen te winnen, maar als je dit in je eerste seizoen presteert nadat er eigenlijk al plusminus 10-jaar dramatisch gepresteerd wordt bij United (enkele uitzonderingen zoals seizoen 16-17 en 17-18 onder Mourinho en enkele korte periodes onder Solskjaer) dan doe je het gewoon goed.

United was en is gewoon een soort slangenkuil voor alles en iedereen sinds het vertrek van Ferguson, maar ten Hag weet echt wel waar hij mee bezig is en heeft een heel duidelijk plan.

Top coach was die nog maar bij ajax

Nu siert het iedereen (inclusief mijzelf) die zich verkneukelde in de zomer over de zogenaamd ontbrekende capaciteiten van Ten Hag om het ongelijk ruiterlijk toe te geven. Hij zou voor de kerst thuis zijn en enorme miskopen gedaan hebben. Niet dus, want het feit dat hij United weer richting de Engelse top 3 heeft geleid is voor zo'n kwakkelde club ongekend knap en geen toeval. Chapeau Ten Hag, een prachtige prestatie!

Het is hem gegunt hopelijk zet die deze lijn door
Als die van city en arsenal wint doen ze gewoon mee voor de titel maar zal wel moeilijk worden

Mooi man. Begon twijfelachtig (tegen ook lastige tegenstanders meteen) maar toont aan dat een beetje tijd gunnen belangrijk is. Hij heeft een duidelijk plan waar hij aan vast blijft houden en tot op heden betaalt zich dat uit. Zou mooi en knap zijn als hij in Engeland wat successen weet te behalen.

wacht ff, een "zeldzame" serie vanaf 2019?
Ik heb vanochtend zeldzaam goed gekakt. Die prestatie heb ik sinds gisteren niet meer zo neergezet.

Ben vooral onder indruk dat hij Rashford weer aan de praat heeft gekregen, snelste aantal winst is niet zo boeiend. Daarbij spelen ze ook nog steeds niet Manu waardig. Nog veel kantje boord wedstrijden, veel krappe overwinningen. Maar daarbij moet hij ook meer spelers dan Rashford weer gaan renderen. Vd Beek is nog steeds lachwekkend, terwijl hij die zo geweldig vond bij Ajax? Wel weer goed dat hij Maguire naar de back heeft verwezen. Daarom kunnen we Pas over een jaar ze balans op maken maar hij is zeker aardig bezig.

Lekker bezig Erik. Hopelijk haalt hij de Champions League, en wie weet volgend jaar wel meedoen om de titel. Als ze voor elke linie een topper halen kan het zomaar

11 januari 2023 om 10:31

Dat laatste gaat alleen gebeuren als de club voor die tijd verkocht is. Met het huidige united bestuur mag je blij zijn als er 1 topper gehaald wordt in 3 maanden zomer.

11 januari 2023 om 10:38

Utd heeft de afgelopen jaren elke zomer ruim over de 100mio uitgegeven, dat het geld verkeerd uitgegeven is of de aankopen verkeerd uitgepakt hebben is pech en onkunde, maar je kunt niet zeggen dat het huidige regime niets gedaan heeft om stappen te zetten. Daarom vind ik dat geroep dat Glazers er alleen maar geld uit halen zo gek, want als de aankopen allemaal zouden renderen en er zouden successen behaald worden, zou niemand kritiek op de Glazers hebben.

11 januari 2023 om 10:44

Ik zeg toch niet dat ze geen geld willen uitgeven? Ik zeg dat met dit incapabele bestuur je blij mag zijn met een topper. Maar had daar dus aan toe moeten voegen dat ze meestal voor heel veel te veel geld niet-toppers halen. En daar doen ze ook nog eens belachelijk lang over altijd.

11 januari 2023 om 11:01

Was ook niet zo direct op jou bedoeld, maar in het algemeen zie je vaak veel kritiek op de Glazers en dat ze geld uit de club halen. Dezelfde kritiek zag je bij Arsenal toen het slecht ging. In principe is daar ook niets veranderd, behalve dat Josh nu de leiding heeft, maar de kritiek is verstomd omdat het nu goed gaat op het veld.

11 januari 2023 om 11:17

Er is nog steeds heel veel kritiek en terecht. Ze halen ook geld uit de club ipv bijvoorbeeld de schulden af te lossen waarmee ze de club in eerste instantie opgezadeld hebben. Verder hebben ze vanaf dag 1 weinig oog voor de sportieve prestaties gehad. Wat mij betreft veranderd daar niets aan nu ten hag een paar wedstrijden wint.

Hier en daar bedragen noemen vind ik te makkelijk. Ze hebben niet alleen niets toegevoegd aan de club, maar de club veel gekost. Zowel financieel als vooral sportief. Al die pech en onkunde staat natuurlijk ook op hun conto. Daar veranderd 100m uitgeven aan een redelijke eredivisiespeler niets aan. Sterker nog, dat maakt het nog erger.

Maar ik verwacht onder hen dus iig geen topper in elke linie in 1 transferperiode

11 januari 2023 om 11:25

Die kritiek is gewoon terecht Samcro… verdiep je eens in die Glazers dan zie je waarom de fanatieke aanhang elke keer de straat op gaat om ze weg te krijgen.

11 januari 2023 om 12:00

Soccerfan, lees jij anders eerst mijn reactie eens rustig na, dan zie je dat dit helemaal niet mijn punt is.

Petje af hoor voor Ten Hag. Hij houdt zich vast aan zijn visie en dat pakt goed uit. Ook de discipline is weer terug bij United. Hij geeft altijd zijn visie de voorkeur boven het al het andere en dat is knap bij United. Zelfs een Ronaldo moet het veld ruimen als die het groepsproces verstoord dus dat zegt alles over hoe Erik ten Hag het naar zijn hand zet.

Mooie ontwikkelingen. Erik doet 'gewoon' zijn werk op zijn manier en dat is iets wat een topclub als Manchester United heel hard nodig had. De stijgende lijn is in ieder geval ingezet!

En dat terwijl de club nog steeds op z’n gat ligt. Hij kan ook niet meer stuk onder de fans.
Hij heeft de spelers weer een vechtmentaliteit gegeven. Iedereen werkt weer voor elkaar als team. In het begin is het met ten hag altijd oh gaat hij de spelers mee krijgen maar het lukt hem toch elke keer weer.

Erik Ten Hag, is gewoon een top trainer en het is heel jammer dat hij weg is bij ajax.
Ik had hem nog wel een paar jaar willen zien bij ajax.
Met Schreuder ga je het niet redden en dst is gewoon ajax onwaardig.

Als persoon vind ik Ten Hag bijzonder onsympathiek, maar het is wel erg mooi te zien dat er weer een Nederlandse topcoach in bloei staat. Voor het Nederlands voetbal een zegen!

Eerst weekend maar eens afwachten, winst tegen kleintjes is leuk, weekend wacht City, dan pas een echte test waar Many staat. Ze zijn op de goede weg. Mag wel eens een keer na 10 jaar niets

Twee weken geleden nog: "Manchester denkt eraan ten Hag te vervangen". Nu is hij een Hero. Vreemde wereld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren