Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Teleurstellend, dan had je Huistra namelijk niet moeten aantrekken’

Laatste update:

Het congé van Pieter Huistra is voor veel spelers van De Graafschap een teleurstelling. Captain Edwin Linssen kwam er dinsdagmiddag op internet achter dat de oefenmeester was ontslagen en gaf aan het persoonlijk jammer te vinden dat Huistra diende te vertrekken. Een andere routinier van de club uit Doetinchem, Tim Bakens, vindt het ontslag van de coach ‘teleurstellend’.

/

Een van de aspecten die Huistra werd verweten was de manier van voetballen. De Graafschap ontbeerde volgens directie en bestuur lef en agressie in de duels, het zogeheten D'ran voetbal. “Deze trainer heeft een bepaalde visie, dat wist je”, vertelt Bakens aan Omroep Gelderland. “Die visie komt ook wel voor een groot deel overeen met hoe ik over voetbal denk.”

“Het is een zwaktebod om hem op basis daarvan te ontslaan. Dan had je hem namelijk niet moeten aantrekken.” Bakens is echter niet verrast door het gedwongen vertrek van Huistra. “De roep werd steeds groter. Dan weet je hoe het werkt in het voetbal. Veel dingen die in wedstrijden gebeuren, kun je Huistra toch niet kwalijk nemen lijkt me.”

Het ontslag van Pieter Huistra is terecht

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dat spelersals Bakens het voor hun trainer opnemen. Dat gezeur van de supporters altijd die betonvoetbal willen zien vind ik ook belachelijk. De clubleiding neemt Huistra aan omdat men hem in in hun visie vind passen. Dae supporters willen liever hotsknotsbegoniavoetbal zien en de leiding zwicht halverwege het seizoen onder die druk.
Zeer zwak beleid. Ik mis de Graafschap ook totaal niet in de eredivisie en laten ze de komende jaren met dit mismanagement vooral in de jupiler league blijven.

Beste spelersgroep, maar dit viel toch te verwachten ?

Huistra houdt van net en aanvallend voetbal. Als hij hiermee punten had gehaald, had niemand over het D'ran-voetbal meer gesproken.
Nu vielen de resultaten behoorlijk tegen en dan gaat het soort voetbal zich wreken. Dan verlangt een ieder weer naar het cult-voetbal. De spelers mogen zich dat ook aantrekken, door meer inzet en power te tonen.

Verder was Huistra verre van populair, a) vanwege de resultaten, b) vanwege de manier van voetballen c) Is Huistra ook niet slim geweest richting het publiek.

Kortom het ontslag was niet tegen te houden ? Welke namen circuleren er nu voor de opvolging (buiten Roelofsen) ??.

25 december 2013 om 09:45

Huistra heeft het inderdaad niet handig aangepakt, zeker dat deel naar het publiek toe.de Graafschap heeft al bevestigd dat er op korte termijn een trainer van buitenaf zal komen, gelukkig geen betonvoetbal. Namen die het zouden kunnen worden zijn: Ernie Brands, Eric Meijers, Hans Westerhof.
Allemaal mensen uit de regio, dat zijn in mijn ogen wel de mentaliteit erin kunnen brengen wanneer het even niet loopt.

25 december 2013 om 10:02

Oh ja, Eric Meijers. Die zou wat mij betreft wel een 2e kans in het betaalde voetbal mogen krijgen !

Brands zal wel naar Roda JC of Sparta vertrekken. En Westerhof is eigenlijk wel passé

25 december 2013 om 10:23

Misschien alex Pastoor?

25 december 2013 om 11:30

Rene van Eck wellicht

Tuurlijk is het lekker makkelijk om een trainer eruit te doen ipv een aantal spelers. Oke, Huistra heeft fouten gemaakt, maar de selectie is in mijn ogen toch schuldig aan de resultaten. Veel tegendoelpunten vallen door persoonlijke fouten van spelers. Als een trainer niet beter heeft blijft hij spelers als Van de Pavert wel opstellen. Er lopen bij De Graafschap maar een paar eredivisiewaardige voetballers.

Ik denk dat Bakens hier wel een punt heeft. Het bestuur heeft Huistra om bepaalde redenen aangetrokken. Een van die redenen is de voetbalvisie, dan kan je hem daar niet op afrekenen. Wel had je hem af kunnen rekenen op het wegwerpgebaar en het wisselbeleid. Het wegwerpgebaar heeft De Graafschap niks op uit gedaan en vele wissels waren belachelijk. Huistra wil alles voetballend op blijven lossen, ook bij een 1-2 achterstand in de 80e minuut. dan zet je toch grote spelers voorin en gaat op de lange bal spelen?

Huistra lijkt, net als Cocu, te netjes voor het profmilieu. Spelers kijken niet tegen hen op. Lijken mij meer geschikt als jeugdtrainers....

Ontslag is nooit leuk voor niemand, alhoewel het voor de heren trainers iets gemakkelijker financieel op te vangen is dan voor de gewone man.
Wat ik ronduit schandalig vind is het tijdstip.
De mensen die dit "bedacht" hebben mogen van mij dus ook rampzalige dagen hebben.

Weg carriere voor huisstra , 2 missers wordt moeilijk om wwer aan de ak te komen, maar succes pieter volgens mij zou je wel passen als td bij heerenveen

Was eigenlijk wel benieuwd hoeveel leermomenten hij bij de Graafschap heeft uitgesproken. Kon dit woord in zijn tijd bij Groningen niet meer aanhoren. Wel jammer voor de persoon Huistra overigens.

25 december 2013 om 16:29

Dit seizoen waren het vooral lichtpuntjes.

Deze jongen, de heer Linssen, moet ook niet denken dat hij het recht tot spreken heeft.
Dit is toch wel een grote miskoop van de graafschap, een speler die gewoon geen kwaliteiten heeft.
Dat hij aanvoerder is van een cultclub als de graafschap is ook belachelijk te noemen.

Al zal Pieter Huistra wel weten hoe de voetballerij in elkaar zit en dus niet geheel verbaasd zijn over dit ontslag, maar hadden ze dit niet gewoon een anderhalve week kunnen uitstellen tot begin volgend jaar?

In beide gevallen is er sprake van de winterstop, dus dat kan het niet zijn en die financieel kunnen die paar weken ook niet een groot verschil maken
.
Op kerstavond ontslaan, terwijl de nood niet dermate hoog is (faillissement e.d.) dat hij gisteren ontslagen had moeten worden op een normaliter feestdag. Dit komt niet bepaald over als een menselijke actie. Ook triest is dat de spelersgroep het kennelijk via de media moet vernemen. vlak na een kerstborrel op de club.

26 december 2013 om 07:15

Dus jij laat de trainer liever 10 dagen sudderen. Dat terwijl hij zelf weet dat hij onder vuur ligt.
Jij zou hem ook zeker uitnodigen voor de nieuwjaars- receptie. Gelukkig nieuw jaar en veel voorspoed gewenst.
Oja , je hebt de zak. We hebben sinds een week een nieuwe trainer, maar dat verwachte je zeker ook wel

@viktor ze hebben de spelers proberen te bereiken voordat het naar buiten kwam. Dit stond in het artikel van omroep Gelderland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren