Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Talentvolle Chinese spits trekt opnieuw op proef naar Eredivisie

Laatste update:

Vitesse wil opnieuw zien wat de zeventienjarige Yu Ning Zhang in huis heeft. De Gelderlander meldt donderdag dat de Arnhemse club de aanvaller weer laat overkomen uit China, om te kijken hoe ver hij zich ontwikkeld heeft. Zhang trok al eerder richting Nederland om stage te lopen bij Vitesse.

Drie jaar geleden verliet hij zijn vaderland voor een verblijf bij de Eredivisionist, maar toen keerde hij terug. Later kwam hij diverse malen opnieuw op bezoek en inmiddels nadert zijn achttiende verjaardag. Als hij die leeftijd heeft bereikt, mag Zhang zijn vaderland verlaten voor een club in het buitenland. Vitesse onderhoudt goede banden met de Chinese voetbalbond (CFA), die graag veel talent in het buitenland wil onderbrengen.

Vitesse had in het verleden al eens een Chinese voetballer onder contract. In 2007 legde de club Yu Hai vast, maar onder toenmalig trainer Aad de Mos werd het niets met de aanvallende middenvelder. Hij vertrok een jaar later en speelt inmiddels voor Guizhou Renhe, een subtopper in de Chinese Super League.

Denk jij dat China talenten produceert, die Vitesse niet al in de opleiding heeft rondlopen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

die speelt in portugal maar heeft nog niet gespeeld volgens mij

Het zal mij benieuwen. China is natuurlijk interessant voor de commercie, maar ik vraag me af of Vitesse zich niet beter op Europeanen kan richten. Die kun je iig een eu-salaris geven. Of valt zo'n jonge speler niet onder de ffp?

27 november 2014 om 18:06

Ik geloof dat hij dan de helft van een niet EU-speler moet verdienen.

Chinese competitie wordt de komende jaren steeds sterker.
Het voetbal daar is eigenlijk niet zo heel lang opgebloeid en dat heeft tijd nodig.
Ze investeren nu heel veel in het voetbal en veel clubs investeren ook in de jeugd, zoals Guangzhou Evergrande die momenteel Real Madrid jeugdtrainers heeft.

Op dit moment heb je wel een leuke speler bij Beijing Guoan, namelijk Zhang Xizhe.
Hij is dichtbij om verhuurd te worden aan Wolfsburg, al betwijfel ik wel of die daar aan de bak komt.
Anders is het leerzame ervaring.

28 november 2014 om 00:04

Ik zou je niet durven tegen te spreken, je naam zegt namelijk alles

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren