Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Supportersclub hekelt ‘beschadigen’ van Ajax door Verweij en Driessen

Laatste update:

De AFCA Supportersclub, een erkende gesprekspartner van Ajax, is helemaal klaar met de berichtgeving van De Telegraaf. Men richt de pijlen voornamelijk op clubwatcher Mike Verweij en chef voetbal Valentijn Driessen en rept in een statement op de website zelfs over het 'beschadigen' van Ajax. Daarnaast wordt het duo onder meer verweten puur op de man te spelen.

"Een lichtend voorbeeld hiervan is de zogenaamde Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf en diens collega, chef voetbal Valentijn Driessen", zo valt dinsdag te lezen in de verklaring van de supportersclub. "Met hun columns en podcasts hebben ze dit seizoen weer een belangrijke bijdrage geleverd aan de onrust binnen onze club. Ze maken gebruik van niet-integere leden van de vereniging Ajax die het nodig vinden om interne informatie naar beide heren te lekken."

De supportersvereniging geeft als voorbeeld de recente publicatie van Verweij over het opstappen van de bestuursraad van Ajax. "Aan het begin van de Algemene Ledenvergadering op 24 mei jl. kondigt voorzitter Frank Eijken via een verklaring het aftreden van de voltallige bestuursraad aan, in verband met een gebrek aan vertrouwen. De voorzitter is nog niet eens klaar met het oplezen van zijn verklaring of Verweij weet in De Telegraaf te melden dat de bestuursraad is opgestapt. Een duidelijk voorbeeld van dat er een lijntje is tussen de journalist en een onbetrouwbare bron (bronnen?) binnen de vereniging", krijgt de Ajax-watcher als verwijt mee.

Er wordt in het statement ook getwijfeld aan de meerwaarde van de columns en podcast die door Verweij en Driessen worden verzorgd. "Laat De Telegraaf nu al jaren Official Mediapartner zijn van Ajax. Ja, je leest het goed: Official Mediapartner. Wij vragen ons af wat de toegevoegde waarde is om een Official Mediapartner te hebben en wat je van deze samenwerking mag verwachten. In onze ogen doet mediapartner De Telegraaf door hun berichtgeving alleen maar afbreuk aan onze mooie club." De supportersclub sluit af met de stelling dat het tot medio 2023 lopende contract met een ‘onbetrouwbare’ partner als De Telegraaf nog eens goed tegen het licht moet worden gehouden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ahjoh niet bepaald een hetze tegen Ajax... meer gewoon de stijl van De Telegraaf in het algemeen.
Er snel bij willen zijn in combinatie met veel sensatie.

6 juni 2023 om 18:55

Het hebben van lijntjes is slim in de journalistiek.

Het beschadigen van mensen waarmee je geen lijntje hebt, is onethisch.

6 juni 2023 om 18:59

Deze twee mannen mogen zich geen journalisten noemen, ze hebben nauwelijks een journalistieke inbreng. Wat ze wel brengen naast meningen is oud nieuws of simpele feiten die iedereen kan opzoeken.

6 juni 2023 om 19:05

Ze hebben wel het salaris van een journalist

6 juni 2023 om 19:31

Beschadigen? Beetje overdreven naar mijn mening.

7 juni 2023 om 01:29

Hadden ze maar het salaris van een journalist. Helaas hebben ze het salaris van een manager. Anders zouden ze hun ziel ook niet wekelijks verkopen

6 juni 2023 om 20:36

Vind dit eigenlijk wel prima signaal, ook al kan ik met niet 100% vinden in de statements. De algehele lijn kan ik me wel in vinden. Boycotten die lui. Verliest niemand wat aan.

Al het negatief nieuws over Ajax wordt gelezen door de fans én alle haters.
Al het positief nieuws wordt alleen maar gelezen door de fans.

Dit zal altijd een verdienmodel blijven in een tijd waar clicks belangrijker zijn dan objectief ergens verslag van te doen.

Ik kan me niet zo druk maken om wat de Telegraaf schrijft.

6 juni 2023 om 18:51

Dat dus.
Rodger Smidt bijvoorbeeld waren zo ook altijd negatief op. Blijkbaar was dat populair en deed dat het goed, waardoor ze er nog meer van gingen posten.

Ten Hag verliest een wedstrijdje, kan er gelijk helemaal niets van... wint een paar potten en is een wereldcoach.

We zien het overal in de media tegenwoordig.

6 juni 2023 om 19:28

Dat is zeker zo, alleen dat official media partner is dan wel een beetje gek toch? Voor de rest helemaal niets van aantrekken inderdaad.

6 juni 2023 om 21:26

Zo werkt het inderdaad vaak. Opportunisme is dan ook een goed verdienmodel. Mensen denken nou eenmaal liever in uitersten dan in nuances of relativering. Schouders ophalen en doorlopen. Als puntje bij paaltje komt nemen de meesten De Telegraaf toch niet al te serieus.

Het inhakken op mensen als Ten Hag en nu Mislintat is ook zo doorzichtig. Die lekken niet. En het opkomen voor Schreuder en Heitinga ook, want Schreuder is al vaker beschuldigd van lekken naar de pers en Heitinga en Verweij zijn vrienden.

6 juni 2023 om 19:28

Dat lekken van schreuder is allang ontkracht. Dat is ook een verhaal wat gewoon van mond tot mond na gepraat wordt. Ze hebben ook al lang aangegeven dat er al jaren lekken bij Ajax zitten en dat spelers daar ook veelvuldig aan mee doen.

6 juni 2023 om 20:19

Maar Schreuder lekte ook..Net als bij Twente toen.

7 juni 2023 om 08:50

Haha ja dus als zij zeggen dat mensen niet hun bron zijn en het al jaren gebeurd door o.a. spelers zal dat wel zo zijn... Wat deze journalisten vertellen blijkt nl. altijd de waarheid

Ook tenenkrommend die artikelen van die Verweij. Alleen maar lopen bashen op Mislintat omdat hij helemaal geen inside info meer weggeeft aan deze waardeloze krant. Logisch dat hij geen slecht woord zegt over Schreuder en Heitinga terwijl die duidelijk incapabel waren.

6 juni 2023 om 19:35

Deze waardeloze krant wist wel weer als eerst dat Ajax bezig was met die Noor.

6 juni 2023 om 20:02

Omdat Mislintat dit in het interview met De Telegraaf letterlijk heeft gezegd.

7 juni 2023 om 13:00

Nee. Driessen zei het al voordat Mislintat een interview gaf aan De Telegraaf. In dat intervieuw bevestigde hij het alleen.

Hoezo onbetrouwbare bron als het nieuws over het opstappen klopt. Klinkt dan toch als een betrouwbare bron…

6 juni 2023 om 19:04

Onbetrouwbaar in de zin van; je kan die persoon niet vertrouwen met informatie, omdat ze het meteen door vertellen

6 juni 2023 om 21:02

Dan lijkt mij het een naïeve bron eerder. Wat moet die persoon denken “ach, ik vertel het een journalist, die doet er vast niets mee”? Kom op zeg

6 juni 2023 om 23:34

Soms is het betrouwbaar, soms niet. Maar vrijwel alle betrouwbare dingen worden gewoon 'gestolen' van andere mensen zoals ze ook steeds doen bij Fabrizio Romano. De Telegraaf gaat er geregeld vandoor met nieuws dat vanuit hem komt en dan geven ze ook nog geen eens een bronvermelding of credits.

Wat een slecht voorbeeld hebben ze uitgezocht. De Telegraaf bericht iets heel snel,dankzij een bron, wat de waarheid is. Daar zijn journalisten toch voor? Ik zie daar geen enkel probleem in eigenlijk

6 juni 2023 om 19:00

Het probleem voor Ajax is dat er dus mensen uit het bestuur lekken naar de Telegraaf en dan ook alleen als het hen uitkomt. De Telegraaf wordt telkens door bepaalde mensen binnen de club ingezet om de publieke opinie te beïnvloeden en onrust te stoken.

6 juni 2023 om 19:02

Ene kant bedoelt de supportersvereniging dat men intern niet moet lekken als je om de club geeft, anderzijds bedoelen ze het bashen op ETH en recent onze Duitse TD waarbij gewoon onjuistheden & suggesties worden gewekt alsof het de waarheid is. Journalistiek is goed als de info klopt, niet om leugens te verspreiden ala drukmiddel om een lek te forceren..

6 juni 2023 om 19:30

En het bashen op mislintat is puur vanwege vriendje Heitinga. Er is namelijk geen enkele reden om kritiek op die man te hebben. Hij zit er net een paar weken en verwoord zich prima en heeft tot nu toe prima en logische beslissingen gemaakt.

6 juni 2023 om 19:04

Dat snap ik idd ook niet. Je kunt hoogstens liever hebben dat het stiekem in de achterkamertjes blijft, maar als het inhoudelijk gewoon klopt dan kun je niet de bron onbetrouwbaar noemen. Maar dan nog zou je het opstappen van een heel bestuur volgens mij nooit stil kunnen houden.

Wel grappig dat het statement nu naar buiten komt en de samenwerking deze zomer afloopt. Ff menno geelen op scherp zetten voor de evaluatie

het al oude, dan lees je het toch niet, werkt gewoon voor mij.
zodra ik een artikel zie waar een verweij of driessen in vermeldt staat, dan weet ik al dat het met een flinke korrel zout genomen kan worden.

die mensen zitten daar voor zichzelf, boeit ze geen reet of ze onzin verspreiden of niet, zolang ze maar kliks, views en likes krijgen. want voor hen moet er ook brood op tafel komen, en op deze manier "verdienen" ze dat... het is heel treurig, maar genoeg mensen die er nog intrappen

Dit heet onafhankelijke journalistiek. Dat Ajax supporters het niet leuk vinden om kritiek te lezen, betekent niet dat de media daarna de oren moet hangen. Ik lees elke ochtend de Telegraaf met veel plezier. Goede artikelen met onderbouwde feiten. Dat Ajax supporters dit niet altijd kunnen verdragen is dan maar zo. Die instroom bij Ajax aan vreemde buitenlanders is al een teken aan de wand. In Nederland zijn er genoeg opties, maar die Duitse dataman trekt liever een dure buitenlanders aan. Ik kijk mij goed voorstellen dat de media daar zijn vraagtekens bij zet. Dat doe ik namelijk ook.

6 juni 2023 om 18:57

Een beetje Nederlandse arrogantie dit. We hebben met Erik en Arne eindelijk weer een aantal goede Nederlandse trainers gehad, maar laten we alsjeblieft niet doen alsof Nederland overstroomt met talent. Het mag best elders gezocht worden. Ik vind het persoonlijk een stap in de goede richting om internationaal succes te behalen. Bij de grootste clubs ter wereld staan er ook niet perse mannen met dezelfde afkomst als van hun club aan het roer.

6 juni 2023 om 18:59

Kom eens met namen ? Welke toptrainers hebben de Nederlandse nationaliteit en willen bij Ajax komen.

6 juni 2023 om 18:59

Telegraaf verkoopt geen kranten en kliks met objectieve verslaglegging. Wel met sensatie en aandacht. Hoe kun je anders verklaren dat ten Hag 4 van de 4,5 dienstjaren tot de grond toe is afgebrand? Of dat Misintlat al persoonlijke titel wordt afgebrand voordat zijn werk daadwerkelijk begonnen en zichtbaar is?

6 juni 2023 om 19:09

Wat heeft dat met journalistiek te maken. En ook het onafhankelijke is duidelijk betwistbaar. Dus eigenlijk sla je de plank finaal mis.

6 juni 2023 om 19:10

Er is helemaal niks mis mee als een krant kritiek geeft op het spel, beleid, transfers of wat dan ook. Maar het begint wel erg storend te worden als de kritiek op niks gebaseerd is. Mislintat wordt al helemaal neergesabeld terwijl de nieuwe trainer nog niet bekend is, en er zojuist 1 kleine transfer gedaan is.
Ten Hag kon werkelijk niks goed doen, behalve in het jaar 18/19 toen het in de CL zo goed ging. Daarvoor en daarna afgebrand om elk klein wittewasje. En de kritiek op Schreuder en Heitinga? Toen het ook daadwerkelijk slecht ging met Ajax? Die was er amper. Omdat beide mannen een lijntje naar de Telegraaf hadden.
Tot zover de onafhankelijke journalistiek. Je reactie raakt dus kant noch wal.

6 juni 2023 om 19:31

Misschien moet je eens de krant ook lezen ipv alleen plaatjes kijken. Het gaat niet om kritiek, het gaat om spelen op de man zonder info, meest belachelijke conclusies trekken etc

7 juni 2023 om 07:32

Ah kijk, dit is precies wat men bedoelt. Net als de Telegraaf roep je maar wat (uit eigen belang), zet het neer als feit maar je onderbouwing klopt niet: "Duitse dataman trekt liever een dure buitenlanders aan." Het gebruiken van zo'n koosnaampje laat zien wie de echte arrogante is en er is momenteel slechts één speler aangetrokken; en Nederlands én transfervrij.

Oh ja en echt onafhankelijk is Verweij niet hé, met Heitinga als goede vriend.

Heel goed dit. Laat aub meer officiële instanties zich uitspreken tegen die pseudo journalistiek van de Telegraaf

Volledig terecht, goed statement. Kritisch zijn mag uiteraard. Indien de kritische noot wel op waarheid of bron gebaseerd is ipv op een persoonlijke mening. Persoonlijke meningen kan men delen via forums zoals deze. Zij zijn journalisten. Het is ontelbaar hoe vaak men gewoon maar een ballonnetje opgooit om onrust te creeeren. Nu ook weer de discussies en verwijten richting Johnny en of de kunde van Mislintat.
De Duitse TD wordt al op alle manieren geprobeerd om onderuit te halen. Maar waarom in godsnaam? Mag die man eerst even aan de slag? Als je dan na 6 maanden, als de resultaten tegen vallen commentaar hebt prima. Er is nog ( op Branco na) geen een aan en verkoop geweest!! Zelfs de nieuwe trainer die nog moet worden aangesteld is al met de grond gelijk gemaakt. Het is werkelijk lachwekkend. En waarom? Omdat het een Noor is., dus geen ervaring kan hebben op hoog niveau.... haha. Ik ken nog een Noor die voetbalt ergens in Manchester.... die doet het volgens mij wel aardig haha. Kijk eens wat verder man dan in dat beperkte Nl' kringetje. Ja voor het lekken is het slecht dus dat komt de heren niet goed uit. En maar Peter Bosz naar voren schuiven.... tot op het enge af. Dat zou de reddende Engel moeten zijn. Nou we kunnen de laatste 5 jaar van Bosz wel even afzetten tegen de laatste 5 jaar van Knutsen? O nee want het is een Noor.....

6 juni 2023 om 20:11

Heb t gevoel dat jij ook niet echt objectief belicht. Ze hebben over die Noor gezegd dat die alleen nog maar teams op kunstgras heeft getraind . Dat lijkt me erg aanneemare waarneming. Zij stellen daarbij oprecht vraagtekens of dat de juiste beslissing is. Lijkt me ook nie zo gek.
Zij zijn een krant en moeten verkopen, zij krijgen informatie door, van verschillende bronnen, want 1 bron is geen bron zeggen ze dat Heitinga het gesprek anders aangevoeld heeft dan dat Mislintat gezegd heeft, wat moet die krant dan? Dat niet publiceren?? Het is niet de pers afdeling van Ajax of AjaxTv. Je kan allemaal wel op de Telegraaf bashen, maar ze hebben t vaak bij t juiste eind. Het na voren brengen van Bosz is toch niet zo heel gek? De club heeft werkelijk op bijna elke belangrijke positie een ander poppetje l, waar maar heel weinig mensen meer een Ajax verleden hebben, dan is t voor de hand iemand te nemen die Ajax al wat kent, dan iemand die de taal niet kent, waarschijnlijk 10 van de 18 teams niet eens weet uit welke stad ze komen laat staan hoe ze spelen en te bespelen. T is niet dat dat niet kan werken maar heeft geen voordelen.

Ik luister behoorlijk veel podcasts en bijna overal komt naar voren dat Ajax bijna geen interviews buiten hun eigen kanalen meer toe staat. Misschien als ze daar weer is een beetje mee beginnen kunnen ze het een ander eens toelichten waar ze kritisch bevraagd worden ipv die poppenkast bij Ziggo,

Ophoepelen met de telegraaf en die twee. Ze verkopen alleen maar onzin.

Nog daargelaten dat ik het ontzettend terecht vind dat de supportersclub kritiek uit op Verweij en Driessen... heeft Ajax anno 2023 überhaupt nog een "official Mediapartner" nodig? Ze hebben een enorm bereik op Twitter, Facebook en Instagram en kunnen dat aanvullen met persberichten en -conferenties.

Knip dat lijntje met die waardeloze gasten door. Roddels en halve waarheden, dat is geen journalistiek maar vuilspuiterij. Heel hard openlijk afscheid van nemen wat mij betreft. Wel meteen een pittige klus voor de nieuwe algemeen directeur.

Dat je je als supportersvereniging zo druk moet maken om iets wat een krant schrijft. Wel een beetje sneu.

6 juni 2023 om 19:38

Wanneer De Telegraaf 'onrust' veroorzaakt bij Psv hoor je ze weer niet.

6 juni 2023 om 20:31

Idem bij feyenoord

Heeft ook niets met journalistiek te maken wat ze bij de Telegraaf doen, nu is het Ajax over een tijdje weer Feyenoord of PSV en dan weer een andere club met het ene na de andere verzinsel en 1 op de zoveel keer hebben ze gelijk, het is sensatie en pure onzin wat ze verkopen en Ajax moet hier zeker mee breken.

Tis vooral Mike Verweij. Die is constant bezig alles wat Heitinga tegenhoudt af te kraken. Zijn vriendje moet er altijd goed uit komen terwijl Valentijn in de podcast wel gewoon eerlijk is en zegt waar het op staat. Mike is zo opzichtig z’n vakantie vriendje aan het verdedigen en alles wat hem tegen zit de grond in te stampen. Misschien zit er wel weer een vakantie met de familie Heitinga in voor hem.

6 juni 2023 om 19:50

Gaan die echt samen op vakantie? Vraag mij dat oprecht af.
Ik stel voor te kappen met de Telegraaf. Ga een partnership aan met Parool - een echte Amsterdamse krant (in elk geval toen ik er nog woonde) het is altijd weer iets.

Het instorten van je club afschuiven op de Telegraaf ipv de incapabele heren en dames die intern aan de touwtjes trekken… Juist ja

Ik dacht dat we we hadden afgesproken met alle VZ-bezoekers niet meer te reageren in topics waar 1 van deze kneuzen hun naam in titel staat. Hou het alsjeblieft 5-10 topics vol en voetbalzone post niets meer van die 2 telegraaf clowns.

De club wordt beschadigd door wanbeleid en daaruit voortvloeiende wanprestaties op het veld. Driessen en Verweij zijn gewoon de aasgieren die geld verdienen aan het sentiment dat daardoor ontstaat. Stop gewoon met lezen en ze gaan vanzelf weg. Geldt eigenlijk voor alle rage farmers op sociale media. Maar goed, niet reageren op domme dingen is lastig. Kan het zelf ook niet.

Tja dit is een beetje kinderachtig. Natuurlijk is het niet leuk en soms zelfs tenenkrommend. Aan de andere kant helpen die media ook altijd spelers en prestaties hypen waardoor (deels) enorme transfersommen gerealiseerd worden. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Net zoals in het echte leven.

Telegraaf is nooit te vertrouwen voor geen enkel voetbal nieuwtje

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren