Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sulemana tekent na afzegging Ajax definitief bij Stade Rennes

Laatste update:

De transfersoap rond Kamaldeen Sulemana is ten einde. De negentienjarige Ghanees maakt de overstap van FC Nordsjaelland naar Stade Rennes, zo bevestigt de Franse club via de officiële kanalen. Sulemana doorstond vrijdag de medische keuring en heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2026.

Stade Rennes betaalt vijftien miljoen euro plus een klein bedrag aan variabelen voor de linkervleugelspits. Voor een vergelijkbaar bedrag had Ajax al lange tijd een akkoord met Nordsjaelland, maar de Amsterdammers grepen uiteindelijk mis. Sulemana was al persoonlijk rond met Ajax, maar stelde tot twee keer toe zijn medische keuring uit, waarna Ajax op donderdag besloot de stekker uit de transfer te trekken, zo meldde De Telegraaf.

Ook Manchester United was al akkoord met Nordsjaelland over Sulemana, die dus uiteindelijk voor Stade Rennes heeft gekozen. Sulemana speelde pas anderhalf jaar bij de Deense topclub, die hem oppikte uit Ghana. De vleugelspits maakte in Denemarken in anderhalf jaar grote indruk en strandt op 43 officiële wedstrijden voor Nordsjaelland, waarin hij 14 keer scoorde en 8 assists gaf.

Het hyperambitieuze Stade Rennes toont zich bedrijvig op de transfermarkt en meldde zich deze week ook al bij AZ voor Teun Koopmeiners. De aanvoerder van de Alkmaarders kiest tussen Stade Rennes en Atalanta, dat ook interesse heeft. Verder meldde de nummer zes van het afgelopen seizoen in de Ligue 1 zich met een bod van achttien miljoen euro bij Ajax voor Edson Álvarez, zo wist De Telegraaf vrijdag te melden. Ajax heeft het bod afgewezen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou de stap naar de Franse competitie dan aangenamer voor hem zijn? Want waarom zou je stade rennes boven Ajax kiezen? Of de stap naar Nederland voor een jongen uit Ghana? Wellicht dat Frankrijk leuker aan zijn oren klinkt

16 juli 2021 om 21:17

Wellicht meer kans op speeltijd? En de Ligue 1 is ook gewoon een uitstekend podium om je te ontwikkelen.

16 juli 2021 om 21:47

Uitstekend podium? Onbegrijpelijk dat deze jongen naar een lique 1 subtop club gaat. Ajax levert toptalenten zoveel meer dan alleen salaris. Uiteindelijk leveren ze toptalenten af bij Europese topclubs. Meneer had aardig wat hoon op zijn zang tijdens de onderhandelingen. Ajax was bereid hem tegemoet te komen en dan een last minute switch naar een Franse subtop club. Goede zet van Ajax om de stekker eruit te trekken. Hoogmoed komt voor de val.

Kijk naar Justin Kluivert, hij had ook spatjes en die ging het wel even maken in Rome. Het enige wat hij bereikt heeft zijn de waardevolle speelminuten die hij heeft weg laten tikken, en voor wat? Voor een paar miljoen centen meer per seizoen. Lekke banken en geen stabiel verloop van vastigheden op opgebouwd met het oog op de ontwikkeling. Hij had 2021 een volwaardig A international geweest met een EK eindronde in de benen. Waarschijnlijk net de overstap gemaakt naar Europese topclub. Met zijn laatste transfer doet hij tocht echt een stapje terug.

Neem als positief voorbeeld Neres. Neres heeft eindronde ervaring in de Seleção. Daar stap je ook niet zomaar even binnen. Die maakt straks ook wel een mooie transfer richting de top van Europa. Inter, Juve, Atletico, Bayern of top 6 Premier League.

Anyway… onbegrijpelijke move als je kijkt naar carrièremogelijkheden en het financiële aspect daar buiten te laat. Welke concurrentie heeft hij daar? Bij Ajax lopen naast Neres, ook Antony en Berghuis rond. Wordt je niet slechter van.

16 juli 2021 om 21:52

Dr.phil, met alle respect maar als jij aangeeft dat neres naar de top in Europa gaat kunnen we net zo goed jou hele tekst niet serieus nemen. Kom op zeg, probeer dan nog een beetje objectief te zijn. Niet iedereen wilt perse bij Ajax spelen he. Vanuit de Franse competitie kun je gemakkelijk een transfer maken naar een topclub. Dezelfde club heeft ook minder concurrenten rondlopen. Prima keuze.

16 juli 2021 om 22:15

Mooi verhaal Dr. Phil, maar in de Franse competitie komt hij wel sterkere tegenstanders tegen tov de Eredivisie. Bij Rennes heeft hij concurrentie van Terrier en Guirassy die afgelopen seizoen in de basis stonden en daar komen dan nog de talenten bij. Daarnaast vissen clubs uit Frankrijk vaak spelers uit de Deense competitie. Als hij het kan waarmaken in Frankrijk, kan hij altijd nog de stap maken naar de Premier League, vele spelers zijn hem daarin voorgegaan.
En het zegt ook wel iets dat hij niet voor Man United heeft gekozen, dan gaat het je dus niet om het geld. We gaan het vanzelf wel horen hoe hij het in Frankrijk doet.

17 juli 2021 om 01:52

Dankjewel voor het compliment, vond ik zelf ook. Ik heb echter nog wel een opmerking over de jouwe. Die twee basisspelers, en de aankomende jeugd talenten, serieus? Dat doet het hem? Hoe zit het met de opleiding daar? Hebben ze daar mensen rond lopen waarmee ze zich onderscheiden dan? Ken namelijk geen speler van Rennes dat een echte Rennes speler is.

Voor zijn positie en alle techniek en aanvallende intenties dat je bij Ajax wordt aangeleerd, daarvan is niks over bekend van Rennes.

Nederland put net zo goed uit de Deense league. Drogreden sorry maar verder wel redelijk en lekker leesbaar stukje. Keep up the good work mate

16 juli 2021 om 21:20

Rennes is een prachtige club voor jonge spelers en een mooie springplank naar topclubs gebleken. Dat is Ajax ook, maar daar heeft hij net wat meer concurrentie. Plus dat de Ligue 1 gewoon meer aanzien heeft

16 juli 2021 om 21:25

Aan de andere kant speelt Ajax Champions League en Rennes Conference League. Eerstgenoemde competitie is nog altijd de beste om jezelf in de spotlights te zetten.

16 juli 2021 om 21:27

Dat klopt. Maar zoals ik al zei, de concurrentie bij Ajax is hevig. Rennes is bovendien een uitstekende club om je verder te ontwikkelen. Prima toch?

16 juli 2021 om 21:30

Ajax-2019, in de eredivisie is CL wel belangrijk om je optimaal te laten zien. Maar in een top competitie niet hoor. Is handig maar echt niet perse nodig. Als je goed genoeg bent kom je er wel ook zonder CL voetbal.

16 juli 2021 om 22:07

Ajax-2019: Maar zou Sulemana veel spelen in de CL? Ik denk van niet namelijk want Tadic speelt normaliter gewoon 90min in belangrijke duels (überhaupt in alle duels eigenlijk haha). Vind het jammer dat Sulemana niet naar ons komt maar vanuit zijn perspectief kan ik het best begrijpen. Ligue 1 is een sterkere competitie, Rennes is echt een goeiende subtopper daar. Speelt Europees voetbal en heeft een grote kans op een basisplaats. Ook het salaris zal met de rijke eigenaar niet mis zijn, waarschijnlijk vergelijkbaar of zelfs hoger dan bij Ajax. Bovendien ook nog zijn moedertaal spreken, ook een leuk bijkomend voordeel.

16 juli 2021 om 22:19

Sander.

In Ghana spreekt men Engels en Twi..

16 juli 2021 om 22:39

Je hebt helemaal gelijk, ik was even in de war met Kameroen waar men voornamelijk Frans spreekt (zie ook Onana). Maar dat is weer heel wat anders dan Ghana natuurlijk. Mijn laatste argument slaat dus nergens op!

16 juli 2021 om 21:22

Het was gewoon bluf om meer salaris van Ajax te krijgen. Natuurlijk speelt hij liever bij Ajax want wij zijn in alles groter dan Rennes. En als er 1 club is die laat zien de beste springplank voor talenten te zijn is het Ajax wel.

16 juli 2021 om 21:26

De hoeveelheid arrogantie in jouw reacties is misselijkmakend. Verdiep je anders even in de club Rennes en hun talentontwikkeling.

16 juli 2021 om 21:34

Wie zijn er van Rennes ooit doorgebroken in de top dan? Staan ze bekend om hun manier van spelen? Zijn ze bekend over de hele wereld? Hebben ze Europees ooit iets gepresteerd. Nee. Dan kan ik mij niet voorstellen dat hij Rennes boven Ajax kiest. Frenkie, de Ligt, Suarez, Eriksen, Ibrahimovic en nog wel meer spelers hebben laten zien dat ze in Amsterdam een goede basis hebben gelegd voor de spelers die ze uiteindelijk werden

16 juli 2021 om 21:41

Ousmane dembele is bij Barcelona geraakt voor meer dan 120 miljoen en Camavinga is gewoon de volgende die het gaat maken.

16 juli 2021 om 21:42

de laatste 3 jaar met onder andere Mendy, Dembele, Raphina, Sarr der zijn echt wel een paar leuke namen bij rennes opgestaan hoor.

16 juli 2021 om 21:43

@Maartrn AFCA haha kijk uit. Er loopt nu toevallig een zeeeer goede middenvelder daar waar PSG, RM en meer clubs om strijden. Zo een talent hebben wij echt niet hoor. Ook geen Gravenberch

16 juli 2021 om 21:44

@maarten Afca,

Spelers als Ousmane Dembele, Cech, Mendy, Bakayoko hebben er bijvoorbeeld gespeeld, spelers die later bij een topclub uit kwamen. Nu hebben ze bijvoorbeeld Camavinga en Doku nog als grote talenten.

Verder maakt de historie nou ook weer niet heel veel uit, je moet gewoon kijken naar de huidige situatie en als je zelf de overtuiging hebt daar te kunnen groeien dan lijkt mij dat niet zo raar. Uit Frankrijk vertrekt uiteindelijk ook een heleboel naar de top.

Verder vind ik Ajax momenteel ook de betere club maar dat wil niks zeggen. Ajax presteert momenteel ook beter dan PSV maar ik denk dat een heleboel spelers nog steeds liever naar PSV gaan als er daar zekerheid op een basisplaats is en je bij Ajax 3e-5e keus bent.

16 juli 2021 om 22:09

@Lierse...denk echt dat zn zaakwaarnemer meer krijgt van Rennes

16 juli 2021 om 22:40

Maarten laat nog even zien waarom ik geen Ajax fan ben. Wat een arrogantie zeg. En nog misplaatst ook. Oussama Dembele is bijvoorbeeld een groot talent.

16 juli 2021 om 22:54

Ik vind Maarten ook een hoop onzin uitkramen in meerdere topics en ik ben wel een Ajax fan. En ik snap de beweegredenen van Sulemana ook best om in zijn situatie voor Rennes te kiezen. Hoe verklaar je dat dan VijfMeterLijn? Knap staaltje generaliseren van je, gelukkig zegt dat mijns inziens niks over de club waar jij fan van bent.

16 juli 2021 om 23:16

1 Arrogante reactie? Het regent dergelijke reacties.

16 juli 2021 om 23:23

Sulemana wees Ajax af. Die afwijzing is verdisconteerd in zijn aarzeling om te tekenen. Gebruikers van VZ die voetbal met hun hart volgen en hun favoriete club niet kiezen met hun hoofd worden niet misleid door valse sentimenten.

Mooi om te constateren dat Sulemana kiest om deel uit te mogen maken van een spannend avontuur.

16 juli 2021 om 23:41

Het is algemeen bekend dat je die veel meer hebt bij Ajax. Ergens is dat logisch, omdat ze de grootste clubs zijn van Nederland. Maar je kunt niet ontkennen dat Ajax meer dan enkele supporters heeft die zulke reacties hier plaatsen.

16 juli 2021 om 21:25

Hij schijnt 4 miljoen per jaar en een basisplaats te hebben geëist. Daar moet je nooit mee akkoord gaan.

16 juli 2021 om 22:09

"Schijnt" ja, of hij wilde gewoon meer kans op een basisplaats en zag die kansen met Berghuis, Tadic en Antony erg klein werd en koos er daarom zelf voor om niet naar Ajax te gaan en daardoor had Ajax helemaal niets meer om mee akkoord mee te gaan .

16 juli 2021 om 22:13

@FR010FRDAM...als dat teveel is voor 2, misschien 3 posities, dan heb je geen drive om t echt te gaan maken...basisplaats eisen is een teken van overschatting of onzekerheid...vind ik

16 juli 2021 om 22:27

Ach, iedereen slikt het verhaal van Ajax als zoete koek, zonder te weten hoe dat "eisen" echt gegaan is. Als hij aangeeft dat hij wel zeker wil zijn van speeltijd en daarom twijfelt om naar Ajax te gaan is dat gewoon een terechte overweging. Niks overschatting of onzekerheid, maar verstandig. Zie van de Beek...lekker veel zelfvertrouwen om de concurrentie aan te gaan, maar uiteindelijk constant op de bank zitten.

16 juli 2021 om 22:12

Ben benieuwd of we ooit het echte verhaal nog gaan horen. Maar als ik hoor dat een speler al met 3 clubs een persoonlijk akkoord heeft, dan vermoed ik een overijverige zaakwaarnemer die zn eigen bonus bij de 3 clubs aan het uitspelen is.

17 juli 2021 om 00:41

Hij zou worden gehaald als linksbuiten, laat daar nou net Tadic staan. De god van Ajax en niet zonder reden. Tadic is extreem effectief, mist geen wedstrijd en wil alles spelen. Iedereen zeurt nou over die jongen, maar in mijn ogen zou hij amper minuten maken. Tadic is niet iemand die je gaat wisselen, ook niet als hij drie keer slecht speelt.

Hopelijk wordt dit geen Richarlison gevalletje. Echter wilde hij zelf niet de concurrentie bij Ajax aangaan, dus dan houdt het op.

16 juli 2021 om 21:44

Goeie keuze Rennes. Doen het uitstekend en hebben doku en hem op de flanken, wordt ieder weekend smullen. De ligue 1 ga ik sowieso nu meer dan ooit voglen. Psg is fifa carrière. Lyon met Peter, Nice met az Alkmaar en dolberg en dus stades Rennes met vuurwerk op de flanken! Genieten

Daar heeft hij geen kaliber Tadic voor zich lopen. Met zijn basisplaats eis. Wie denkt hij wel niet wie hij is?

16 juli 2021 om 21:22

Gewoon een jonge speler die speeltijd wil om zich verder te ontwikkelen. Wat moet hij dan? Ohh jullie zijn het grote Ajax, ik ben vereerd door jullie aanbieding dus ik kom de bank wel even warm houden achter de grote Tadic? Wat een afgunst opeens richting die jongen omdat hij liever naar een club gaat waar hij meer kans op speeltijd heeft.

16 juli 2021 om 21:44

Juist goed van zo een jongen dat hij realistisch naar zichzelf wil blijven, ziet bij ajax de bui al hangen en hier meer kans om te spelen. Prima toch. Liever zo iemand met deze keuze dan iemand die liever ergens op de bank gaat zitten tegen een beter salaris

Zal grotendeels geld zijn plus zekerheid op een basisplaats, die had die bij ajax niet dus dan maar Rennes, merkwaardig

Vreemde keuze, als je kunt kiezen uit Manu, Ajax of Rennes. Of ze betalen meer, of hij heeft echt zijn eis, speelminuten in de basis, laten vast leggen in zijn contract.

16 juli 2021 om 21:22

Hij kies dus waar de minste weerstand is qua concurrentie, op zich juist heel verstandig. Alleen hoe het gelopen is, is vreemd.

16 juli 2021 om 21:26

Zo'n rare keuze is het niet. Rennes is een ambitieuze club en draait bovenin mee in een grote competitie, veel kans op speelminuten want ze hebben niet heel veel aanvallers. Spelers staan net zoals bij Ajax ook snel in belangstelling van grotere clubs (Camavinga, en Mendy verkocht aan Chelsea). Nu ook weer een groot talent met Doku in de selectie.

16 juli 2021 om 22:48

Ik vind het helemaal.geen vreemde keuze. Eerder een verstandige. Deze stap is minder groot dan een ManU en vrijwel ieder Afrikaan spreekt vloeien Frans.

16 juli 2021 om 23:34

@100%meyer Vrijwel iedere Afrikaan spreekt vloeiend Frans? Hij is een Ghanees. Die spreken Engels.

Wat zal die jongen een spijt hebben zeg. Hij had de mogelijkheden om bij de club te komen spelen die de beste stap voor talenten is om daarna naar de europese top te gaan zoals Frenkie en de Ligt en vele anderen. Hij vergooide volledig zijn eigen glazen in omdat hij Ajax onder druk wou zetten om meer salaris te geven. In plaats van Ajax bij een nietszeggend clubje in Frankrijk spelen. Zonde, maar wel zijn eigen schuld.

16 juli 2021 om 21:21

Pak de zakdoekjes er nog maar even bij. Wat een jankverhaal zeg. Rennes is wellicht qua statuur niet zo groot als Ajax maar ook daar krijgen talenten een goed plan voorgelegd met voldoende kansen op een mooie transfer. Dembele ging naar Dortmund, Doku wordt de volgende en straks wellicht deze jongen. Prima club dus om je verder te ontwikkelen! Er bestaat meer dan Ajax hè

16 juli 2021 om 21:25

Och jee, het grote Ajax is afgewezen.. Rennes is ook gewoon een goede springplank gebleken voor talenten. Sowieso is de Ligue 1 dat al; kijk alleen al hoeveel talent daar ook gewoon vandaan komt naar grotere competities.

16 juli 2021 om 21:35

Ajax is niet afgewezen maar heeft die jongen de deur gewezen. En terecht! Wie is die jongen eigenlijk dat hij denkt dat Ajax met zich laat spelen?

16 juli 2021 om 22:15

Pfff Maarten, alsof jij precies weet hoe het gegaan is. Ajax brengt het verhaal zo en jij gelooft dat direct, maar het is wel erg toevallig dat Ajax dat gisteren in de media aangaf en die jongen vandaag al rond is met Rennes. Heeft hij toch erg snel gedaan als hij eigenlijk nog aan het onderhandelen was met Ajax.....ow wacht, het kan natuurlijk ook zo zijn dat die jongen al vrijwel rond was met Rennes en Ajax gisteren afgewezen heeft.

Onbegrijpelijk dat deze jongen naar een lique 1 subtop club gaat. Ajax levert toptalenten zoveel meer dan alleen salaris. Uiteindelijk komen ze bij topclubs terecht. Aardig wat hoon op zijn zang tijdens de onderhandelingen en dan op een last minute switch naar een subtop club.

Goede zet van Ajax om de stekker eruit te trekken. Hoogmoed komt voor de val. Kijk naar Justin Kluivert had ook spatjes en heeft waardevolle speelminuten laten wegtikken. Voor wat? Paar centen meer per seizoen maar wel banken en geen stabiel verloop van vastigheden op ontwikkeling. Die had volwaardig A international geweest met een EK eindronde in de benen. Waarschijnlijk net de overstap gemaakt naar Europese topclub.

Anyway… onbegrijpelijke move als je kijkt naar carrièremogelijkheden en het financiële aspect daar buiten te laten.

16 juli 2021 om 22:22

"Hoogmoed komt voor de val"....want wat ben je toch voor een hoogmoedig persoon als je het durft om voor jezelf goede voorwaarden te vragen bij het grote Ajax. Hoe kan je nou een goed salaris en speeltijd willen? Je mag bij Ajax komen spelen, daar moet je blij mee zijn.....echt hoor, die flauwekul als talenten vroegtijdig bij Ajax vetrekken of uiteindelijk een andere keuze maken dan Ajax komt me wel mijn neus uit zeg. Geloof het of niet....er zijn meerdere wegen naar een succesvolle carrière. Niks onbegrijpelijks aan. Stel je niet aan joh...en ik heb sterke twijfels bij het verhaal dat Ajax de stekker er uit trok
Die jongen zag speeltijd minimaliseren na het verlengen van Tadic en aantrekken van Berghuis. Gewoon een hele verstandige keuze.

Vanuit zijn perspectief zijn speelminuten belangrijk. Wanneer hij daar bij Rennes zekerheid over krijgt en bij Ajax niet dan valt zijn keuze prima te begrijpen.

Die krijgen nu toch wel heel leuke flanken komend seizoen met Sulemana en Doku. En daarnaast nog grote talenten zoals Truffert en Camavinga. Verder ook wel een goede stap. Qua concurrentie is het bij Ajax echt wel redelijk extreem momenteel.

Had hem graag zien komen. Maar niet ten koste van alles. Rennes kan je je denk ik ook prima ontwikkelen. Op zoek naar een alternatief dan maar?

Prima joh, Rennes is ook gewoon minder dan Ajax. Deze jongen wandelt gewoon in de basis. Wat dat betreft een prima keuze. Maar als je nu al concurrentie uit de weg wil gaan, ga je nooit ver komen. Gaat ie dat ook doen bij Man U als ie slaagt bij Rennes?

16 juli 2021 om 21:37

En wel weer zitten huilen zeker, als er een groot talent straks weer naar het buitenland vertrekt en daar op de bank zit te verpieteren. Wie zegt dat hij concurrentie uit de weg wil gaan, met een hele realistische blik is de kans op speelminuten gewoon veel groter. Deze jongen gaat juist ver komen! In het voetbal is het gewoon vreselijk belangrijk dat je de juiste keuzes maakt, een of 2 seizoenen op de bank is voor geen enkele voetballer bevorderlijk.

Ajax heeft momenteel 4 buitenspelers die eigenlijk allemaal basisspeler zouden kunnen zijn, zie daar dan nog maar is tussen te komen. Bij Rennes kan hij op een hoger niveau waarschijnlijk meer minuten maken en als het daar goed doet openen er weer deuren voor hem bij andere clubs.

16 juli 2021 om 21:41

Oh ja want de keuze die hij nu als 19 jarige maakt zal vast en zeker ook de keuze zijn als hij een paar jaar verder is... Het feit dat je al begint met '"prima joh, Rennes is ook gewoon minder dan Ajax." geeft al aan dat je er toch wel meezit dat hij naar Rennes gaat.

16 juli 2021 om 21:52

Rennes is wellicht minder dan Ajax, maar de tegenstanders in de Ligue 1 zijn wel gewoon van een hoger niveau dan de tegenstanders in de Eredivisie. We gaan zien of hij kan slagen bij Rennes. Hij moet toch eerst de concurrentiestrijd winnen van Terrier en/of Guirassy.

Begrijpelijke keuze. De Franse compettitie in zijn geheel is tock een stuk sterker dan de Nederlandse, bovendien zijn een aantal talenten die vanuit NL naar de topcomtetiies zijn gegaan zwaar door het ijs gezakt. Bij een ambitieuze club als Stade Rennes ziet hij meer perspectief, dat kan.

Prima, zijn we eindelijk van deze soap verlost. Hij had de knoop wel eerder mogen doorhakken dan wekenlang clubs aan het lijntje te houden. Voor mij op zich geen hardfeelings dat hij uiteindelijk naar Rennes gaat. Dat is immers ook een prima niveau en als hij daar meer kansen en garanties op een vaste basisplaats ziet is het helemaal een logische keuze. Echter heb je daar nou zolang voor nodig en dat je 2x een medische keuring bij Ajax afzegt?

16 juli 2021 om 22:46

Vind je enkele weken twijfelen/onderhandelen echt lang voor een miljoenenbeslissing? De transfermarkt is amper open. Dat het vroeg uitkomt kan hij niks aan doen.

16 juli 2021 om 22:52

Ik vind het inderdaad lang/bizar/vreemd als je op 2 verschillende momenten van weken uit elkaar in een hotel in Amsterdam zit in afwachting van de medische keuring een dag later, om vervolgens daarin 2x om uitstel te vragen. Als je het nog niet weet, reis dan niet af voor een medische keuring waarvan je nog niet zeker weet of je hem gaat nemen. Op het moment dat je afreist ga ik ervanuit dat je de keuze gemaakt hebt. Het gaat mij niet om de transferperiode die net open is, maar dat al wekenlang iedereen eruit was qua financien en dergelijke. Dan mag je een keuze maken en daaraan vasthouden.

Nou goed toch? Ik had hem graag zien komen maar niet ten koste van alles.
Als hij de garantie op een basisplek heeft dan is dit een goede keuze.
Rennes speelt in Europa en de Ligue 1 is een mooie competitie om je in de kijker te spelen

Zeg toch voldoende over deze jongen geen zelfvertrouwen als je de concurrentie niet durft aan te gaan ben je in mijn ogen helemaal niet zo goed
Als je echt zo goed bent als men zegt verover je die basisplaats vanzelf
Al bij al blij dat dit jongetje niet is gekomen

Jammer voor ons, maar succes. Mooie club en interessante competitie. Ook handig dat hij al de taal spreekt en competitie is naast PL ook zeer populair in veel Afrikaanse landen. Sulemana schijnt echt een super talent te zijn, als je de verhalen leest. Dus wie weet over paar jaar mooie stap naar de PL.

16 juli 2021 om 22:12

En waarom zou Sulemana Frans spreken?

16 juli 2021 om 22:25

@birotor Ghana natuurlijk Engels. De omliggende landen spreken wel allemaal Frans. Vergissing, dacht Ghana ook.

16 juli 2021 om 22:52

Kan gebeuren. Inderdaad wordt in Togo (oosten), Burkina Faso (noorden) en Ivoorkust (westen) Frans gesproken. Het is ook niet uit te sluiten, dat hij zelf Frans spreekt, maar het is niet erg waarschijnlijk. Hoeveel Nederlanders van 19 jaar oud spreken goed Duits en Frans, de talen die in onze buurlanden worden gesproken?

16 juli 2021 om 22:25

In Ghana spreken ze Engels btw, maar wat je zegt klopt wel. Asamoah Gyan (ook uit Ghana) is bij Rennes ook echt doorgebroken nadat hij voor Udinese had gespeeld. De Franse competitie is zeer populair onder Afrikaanse spelers. En als je goed presteert in de Ligue 1 inderdaad, wordt dat wel opgemerkt in de PL

Heb wel respect voor zijn keuze, maar niet de manier waarop. Clubs aan het lijntje houden is niet sjiek. Maar hij kiest voor de basis van Rennes ipv de bank van Ajax, en dat is uiteindelijk wel te billijken natuurlijk.

Logische keuze. Meer zekerheid op speeltijd, veel toffere competitie en eveneens een team dat focust op talenten. En financieel moeten ze ook niet onderdoen voor Ajax met hun rijke eigenaar. Bouwen echt iets mooi daar. Enige nadeel is dat er geen CL en jaarlijks kampioen inzit.

Goed gedaan!.....Had Ajax eerder moeten doen...hoop dat die jongen van zaakwaarnemer wisselt...denk namelijk dat dat het probkeem was/is.

16 juli 2021 om 22:26

Dan was ie toch wel naar Man United gegaan als het puur om het geld zou gaan?

Jongen zonder ruggengraat. Daar horen we denk ik niet meer zoveel van terug. Rennes is nu niet bepaald een springplank naar de allergrootste clubs in Europa.

Ik las dat sommige mensen het wel logisch vinden dat Sulemana voor Rennes koos omdat hij bij Ajax te veel concurrentie voor zich zou moeten dulden. Wat een bullshit. Bij Rennes loopt een puissant rijke olieboer die nog veel meer concurrentie voor Sulemana bij elkaar koopt. Hij had bij Ajax kunnen kiezen voor Champions League voetbal en even goed een prima salaris. Maar hij en/of zijn zaakwaarnemer kozen kennelijk voor het geld. Prima, het komt ook zonder Sulemana wel goed met Ajax, zoals dat ook gebeurde toen Kluivert vertrok en Brobbey dat ook heeft gedaan. Ajax hangt niet van Sulemana af, Feyenoord niet van Berghuis en als Malen naar Dortmund vertrekt overleeft PSV dat ook wel. Alleen de uittocht bij AZ geeft mij het idee dat het team dat niet zomaar gaat opvangen.

17 juli 2021 om 00:22

Leuk verhaal maar er klopt werkelijk niets van Francois Pinault is geen olieboer maar heeft een eigen imperium opgebouwd, ondanks dat hij met de Artemis Group zoveel heeft verdiend dat hij 1 van de rijkste mensen in Europa is voert hij met Rennes gewoon een heel verstandig beleid. Hij koopt juist helemaal niets bij mekaar maar de club haalt juist met zorg grote talenten binnen, voordat ze dat deden hebben ze eerst geld gestoken in het moderniseren van het stadion en sinds 2018 beginnen de resultaten te komen met afgelopen jaar de eerste deelname aan de Champions League en daarvoor jaren met Europa League voetbal, gewoon een mooie club voor talenten.ik denk dat Mendy, Dembele en straks Camavinga ook geen spijt hebben dat het bij Rennes is begonnen. Leuk dat Ajax Champion League voetbal speelt maar wat heeft Sulemana daaraan als hij die wedstrijden van de bank mag volgen of dacht je dat Tadic en Berghuis die potjes laten schieten, hij speelt dan wel geen CL straks maar van wedstrijden tegen Psg, Lyon, Monaco, Lille en Marseille wordt je ook niet slechter.

17 juli 2021 om 01:36

Kan je dan ook meteen even zeggen wie die concurrenten van Sulemana zijn die gekocht zijn?

Hoe komt zo'n grijze club aan zoveel geld? Hebben ze een suikeroom? Bijzonder dat hij voor Rennes kiest. Is nou niet de club die bekend staat om hun goede voetbal.

Sulemana serveerde Ajax af met zijn hart en met zijn hoofd. Het is kennelijk moeilijk te verkroppen dat hij niet 'spontaan' tekende en zichzelf bedenktijd gunde. Hiermee is de verdienste van het lonkende en avontuurlijke Stade Rennais en de aantrekkelijke breedte van de Franse competitie benoemd. Van een paar potjes Champions League, de onvermijdelijk roemloze uitschakeling en de one horse race in de eredivisie gaat kennelijk geen incentive uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren