Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Streep van Lorenzo Pellegrini helpt Italië in New Jersey op weg naar zege

Laatste update:

Italië heeft zondagavond (Nederlandse tijd) een oefenzege geboekt op Ecuador. In Harrison, New Jersey zagen vele Italiaanse fans gli Azzurri met 2-0 winnen van de Zuid-Amerikanen. AS Roma-aanvoerder Lorenzo Pellegrini zorgde met een streep al in de derde minuut voor het eerste doelpunt van de wedstrijd. Vlak voor tijd wist ook Nicolò Barella raak te schieten.

Aan de kant van Italië kreeg Guglielmo Vicario de voorkeur boven onder meer Gianluigi Donnarumma. Voorin was Giacomo Raspadori de spits van dienst. De Napoli-aanvaller werd in zijn rug gesteund door Pellegrini en Nicolò Zaniolo. Federico Dimarco en Raoul Bellanova moesten op de flanken voor aanvallende input zorgen. Bij Ecuador stonden er met onder meer Piero Hincapié, Pervis Estupiñán en Moisés Caicedo eveneens diverse grote namen aan de aftrap.

Italië kreeg al vroeg in de wedstrijd een vrije trap net buiten de zestien. De bal lag perfect voor linkspoot Federico Dimarco, die zijn inzet in de Ecuadoraanse muur zag belanden. De rebound kwam perfect terecht voor de linker van Pellegrini, die met een streep in de rechterhoek voor gejuich in de Red Bull Arena zorgde: 1-0.

Ecuador, dat fel speelde, kwam even later goed weg toen Dimarco zijn kopbal uiteindelijk geen groot gevaar opleverde. Ecuador liet zich in de fase daarop ook geregeld zien. Zo zag Vicario tot zijn opluchting dat een poging van Caicedo maar net naast vloog. Aan de andere kant liet Zaniolo een grote kans liggen, door niet genoeg richting de hoek te mikken en Javier Burrai de kans te geven om te redden.

Italië ging op zoek naar de volgende treffer, maar veel meer dan vijf hoekschoppen in een kort tijdsbestek leverde dat niet op voor gli Azzurri. Tegen het einde van de eerste helft kreeg ook Gonzalo Plata nog een prima schotkans, maar zijn inzet vloog vrij ver naast.

Pellegrini stelde Raspadori vlak na rust in staat om de 2-0 aan te tekenen. De aanvaller van Napoli zag Burrai de bal fraai onder de lat vandaan tikken. Uitblinker Pellegrini bood amper twee minuten later ook Zaniolo de kans om te scoren, maar de aanvaller van Aston Villa kopte, tot zijn eigen frustratie, naast.

Dat had Italië duur kunnen komen te staan, zeker toen Vicario met zijn eerste échte redding van de wedstrijd direct een grote kans onschadelijk maakte. Gonzalo Plata zag zijn inzet gekeerd worden door de goalie van Italië. De rebound werd door Estupiñán ternauwernood naast geschoten.

In blessuretijd liet Carlos Gruezo nog na om voor de 1-1 te zorgen. De speler van San Jose Earthquakes kopte over. Vlak voor het laatste fluitsignaal maakte Nicolò Barella er 2-0 van. De middenvelder van Inter chipte fraai raak na een scherpe counteraanval.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo wat een matige wedstrijd zeg vooral van Italië leek echt helemaal nergens op

Italië, New Jersey… krijg direct weer zin om de Sopranos te kijken. Mooie goal van Pellegrini!

Wat me het meeste verbaasd in dit verslag is dat Vicario boven Donnarumma staat. Ik dacht dat Dommarumma onomstreden was.

Iemand die daar wat over kan zeggen?

24 maart 2024 om 23:38

Simpel; tis een oefenwedstrijd. 4 dagen geleden stond Donnarumma “gewoon” in de basis

25 maart 2024 om 10:28

Basisopstelling was op de meeste plekken gewijzigd. Het zijn oefenwedstrijden.

Ik vind momenteel Spaletti de zwakste schakel. Ik vind zijn keuzes qua tactiek en selectie ondermaats. Met al het materiaal wat we voor handen hebben moeten we beter voor de dag komen.

Italië doet wat voor de Italiaanse diaspora in de VS, wanneer gaat Nederland naar New York 😉

25 maart 2024 om 08:38

2026

Ik blijf het vreemd vinden dat we als Europese landen besluiten om oefenwedstrijdjes te gaan spelen aan de andere kant van de wereld, zeker in dit geval waar Italië "thuis" speelt. Buiten het feit dat je de spelers weer extra opzadelt met extra vlieguren die niet gemaakt hoeven worden loop je ook nog eens het risico om enorm zware blessures op te lopen op die tweedehands nagemaakte voetbalvelden daar in de Vs.

Het is zonde dat de clubs hier geen stokje voor kunnen steken, ik geloof niet dat zij blij zijn met dit soort acties van hun bond..

25 maart 2024 om 10:30

Ja de FIGC zit er niet voor de clubs hoor. Zij zitten er alleen voor hunzelf. Lekker geld verdienen in Amerika.
Voor de clubs echt nutteloos dat dit gebeurd is.

Blijf het onzinnig vinden oefwnonterlands overzees te gaan spelen. Waarschijnlijk levert het goed geld op voor de bond

Maar zoveel extra reizen en jetlag doen de spelers niet veel goeds in het al drukke rpogramma

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren