Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Stéphanie Frappart wordt aangevallen na finale: politie moet redding brengen

Laatste update:

Scheidsrechter Stéphanie Frappart heeft de Griekse bekerfinale onder politiebegeleiding moeten verlaten. Zaterdagavond veroverde Panathinaikos ten koste van Aris de beker (1-0) dankzij een doelpunt in de 97ste minuut van Georgios Vagiannidis, en dat leidde tot veel agressie bij de verliezers.

De eindstrijd in het Griekse bekertoernooi was erg grimmig en in de tweede helft deelde Frappart liefst drie rode kaarten uit. Bij Panathinaikos moest Giannis Kotsiras het veld met rood verlaten, terwijl Aris-middenvelder Jean Jules en Vladimir Darida vroegtijdig moesten douchen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Lang zag het ernaar uit dat een verlenging of strafschoppen de doorslag moest gaan geven, maar in de 97ste minuut sloeg Vagiannidis plotseling toch nog toe.

Na een aanval over de linkerflank wist Juankar de invaller te bereiken. De volledige Aris-defensie tastte mis, waardoor Vagiannidis van dichtbij hard de 1-0 binnen kon schieten.

Vrijwel direct na het doelpunt klonk het eindsignaal. De spelers en staf van Aris stormden het veld op om hun woede te uiten richting Frappart, mogelijk vanwege de twee rode kaarten.

Vervolgens moest de Griekse politie het veld betreden om de woedende spelers weg te halen bij Frappart, die daarna omringd door diverse politiemannen naar de catacomben werd begeleid.

Het was een triest einde van wat een bijzondere avond had moeten worden. Op 21 mei maakte de Griekse bond bekend dat Frappart de wedstrijd zou gaan fluiten. Het was voor het eerst dat een vrouw een wedstrijd in de Griekse beker floot. Het duel werd al zonder toeschouwers gespeeld om problemen te voorkomen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gaat toch altijd zo lekker daar in Griekenland. Houd mijn hart vast voor de Conf. League Finale van Olympiacos in t stadion van hun rivaal AEK.

Heetgebakerd daar zeg!

Hebben ze daar niet gewoon een Griekse scheidsrechter?

26 mei 2024 om 17:53

Ergens is het wel goed dat dit soort duels worden gefloten door buitenlandse arbiters zonder belangen in een van de clubs.
Ik geloof dat in Turkije Fenerbache (?) ook buitenlandse arbitrage wil, omdat binnenlandse scheidsrechters over het algemeen toch een voorkeur hebben voor een club.
Frapart zal waarschijnlijk niet zo veel gevoel hebben bij Griekse voetbalclubs.

26 mei 2024 om 21:27

Met een buitenlandse var hebben ze meteen paar punten laten liggen laat staan met een buitenlandse scheids haha

26 mei 2024 om 17:56

Nou, in Griekenland gaat alles in het voetbal de verkeerde kant op en is het geen uitzondering dat scheidsrechters worden beschuldigd van van alles en nog wat. Door een buitenlandse scheidsrechter aan te stellen vermeid je daar natuurlijk al wat discussie.

Bijna standaard dit in Griekenland. Je kijkt er niet eens meer van op.

Dat we dit als nieuwe brengeb zeg. Hadden we dit ook gebracht als het Stephan Frappart betrof?Vervelend voor haar. Maar gewoon door met je leven en verder blijven fluiten. Heb haar niet vaak aan het werk gezien, maar wat ik gezien heb maakte verder een prima indruk.

26 mei 2024 om 17:54

18 april 2023:
'absurde beelden: scheidsrechter op Nederlandse amateurvelden mishandeld'

Gezien het op Nederlandse amateurvelden ook een bericht over wordt getypt en het feit dat er nu al zo veel reacties zijn, blijkt toch maar bewijs dat geweld tegen scheidsrechters gewoon een belangrijk onderwerp is. Goed dat Voetbalzone dit brengt.

26 mei 2024 om 18:13

Dat gaat over een mishandeling van een scheidsrechter in Nederland. Koek. Koek. Dit gaat over een scheidsrechter die door de politie van het veld moet worden gehaald. Vrij bizar. Maar dit is schering en inslag daar. Dit staat echt niet op zichzelf.

Ik betwist verder toch ook nergens dat VZ er geen aandacht aan moet besteden? Valt mij enkel op dat we hier nu iets van maken doordat het Frappart betreft. Doe het dan ook wanneer het Konstantolis Flaparidis betreft.

26 mei 2024 om 18:17

Was er in de tweede divisie van Turkije afgelopen jaar ook geen incident met de scheidsrechter wat ook op Voetbalzone werd behandeld?
Lijkt me goed om dit soort onderwerpen juist aan te kaarten en bespreekbaar te maken.

26 mei 2024 om 18:22

Als dat zo is heb ik dat bericht gemist en moet ik mij niet zo aanstellen. Dan is er dus ook gewoon aandacht voor de mannelijke scheidsrechters en zal het aan mij liggen. Mea culpa in dat geval.

26 mei 2024 om 18:59

Dit soort berichten heb ik wel vaker zien langskomen op vz, en tot nu toe ging het altijd om mannelijke scheidsrechters. Daarnaast vindt ik het ook niet zo gek omdat Frappart nou eenmaal best een bekend persoon is. Over bekende spelers komen er nog eenmaal ook vaker nieuwsberichten dan over onbekende spelers.

26 mei 2024 om 18:25

3 rode kaarten en een heel team dat de scheidsrechter bijna aanvalt na het laatste fluitsignaal. Uhm, ja, dat is dan ook nieuws. Sowieso zijn Europese bekerfinales nieuws.

26 mei 2024 om 18:28

Huh? Ga je nou ineens op een serieuze toon posten? Migi?! Maat?! What happened? Waar is je cynisme.

26 mei 2024 om 18:31

Sorry, ik heb een kater, foutje.

Lekker met je gezin een voetbalwedstrijd bezoeken zit er niet meer in met al die marginalen

Griekenland herbergt toch ook wel een heel hoog tikkie-gehalte. Hoe verzin je het een scheidsrechter zo te behandelen?

26 mei 2024 om 18:13

Tikkie-gehalte? Je bedoelt omkopen?

26 mei 2024 om 18:40

Tokkie… zie dat autocorrect z’n werk weer heeft gedaan.

Wordt van de week ook weer gezellig als Olympiakos een finale komt spelen in de AEK Arena.

26 mei 2024 om 20:57

Als je goed leest gaat het over de spelers en niet de fans. Zijn weinig Griekse spelers in beide selecties. Dus heeft weinig te maken met het tokkie gehalte in Griekenland.

Voetbal in Griekenland draait echt helemaal door joh. Dat het al zonder supporters moet zegt al genoeg. Maar dat de spelers ook krankzinnig zijn is bizar.

Hoort een beetje bij het land helaas, heeft niet veel met de scheids te maken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren