Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Stem hier: heeft Ajax, AZ, Twente, PSV of Sparta de beste controleur?

Zondag, 4 juni 2023 om 23:55 ‚ÄĘ Laatste update: 18:06

Het reguliere seizoen in de Eredivisie zit erop. Feyenoord is kampioen, PSV heeft zich verzekerd van een plekje in de voorronde van de Champions League en vooral voor Ajax was het een teleurstellende jaargang. Voetbalzone stelde de afgelopen weken steeds een Team van de Week samen en is nu op zoek naar het Team van het Jaar. Stem op de speler die jij dit seizoen het beste vond, met vandaag de zoektocht naar de beste controleur.

Voetbalzone gaat op zoek naar elf spelers en een trainer voor het Team van het Jaar. Daar is jouw hulp bij nodig, want de stem van de community bepaalt voor een groot deel de uitslag. Per positie zijn er vijf nominaties, waar op gestemd kan worden. Om in aanmerking te komen voor een nominatie, moet een speler tenminste negentien volledige wedstrijden (1710 speelminuten) op het veld hebben gestaan. Je kan stemmen in de poll onderaan dit artikel en onder onze post op Instagram. De resultaten van die twee polls worden gecombineerd en leveren een gemiddeld percentage op. Dat percentage is het aantal punten dat de speler vanuit het publiek krijgt. De redactie stemt ook, en het percentage dat daar uit rolt is het aantal punten dat bij de publiekspunten worden opgeteld. Dat levert dan een totaalscore op. Jullie stem telt dus voor vijftig procent!

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

View this post on Instagram

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Edson √Ālvarez (Ajax)
Week in, week uit was Edson √Ālvarez de beste man aan de zijde van Ajax. Dat zegt iets over het matige seizoen van de Amsterdammers, maar ook zeker iets over de uitstekende prestaties van de Mexicaan. Soms leek het wel alsof alleen hij de grinta meebracht waar Ajax zo‚Äôn behoefte aan had. Dat sloeg ook wel eens door naar de verkeerde kant, want met tien keer geel is √Ālvarez koning kaartenpakken, maar zijn tweehonderd gewonnen persoonlijke duels op het middenveld over een heel seizoen maakten hem onmisbaar voor de 36-voudig landskampioen.

Joshua Kitolano (Sparta Rotterdam)
Het aantrekken van Joshua Kitolano door Sparta Rotterdam was een jaar geleden een bericht in de kantlijn. Het bleek een gouden greep te zijn van de Kasteelclub, want de Noorse jeugdinternational toonde zich in de 34 competitiewedstrijden die hij speelde een zeer betrouwbare en vooral ijzersterke middenvelder. Spelers als Vito van Crooij en Arno Verschueren kunnen naar voren omdat Kitolano de balans bewaakt en daarnaast was laatstgenoemde ook nog eens betrokken bij zes Spartaanse goals dit seizoen. Een nominatie voor het Team van het Jaar is dan logisch.

Stem hier voor het VZ Team van het Jaar: de linksback

Stem hier op je favoriete linksback!Lees artikel

Tijjani Reijnders (AZ)
Dit seizoen betekende de absolute doorbraak van Tijjani Reijnders. De transferwaarde van de middenvelder van AZ is in de afgelopen acht maanden verviervoudigd en daarnaast is hij, samen met Jeffrey de Lange van Go Ahead Eagles, de enige speler die de volle 3060 minuten in het afgelopen Eredivisie-seizoen speelde. Daarin kwam Reijnders tot vier goals en zes assists, best aardige aantallen voor een verdedigende middenvelder. Met zijn 53 intercepties over het hele seizoen staat hij ook nog eens vijfde op die ranglijst.

Ibrahim Sangaré (PSV)
Gaat hij weg of blijft hij toch? Die vraag zal de komende weken vaak gesteld worden in Eindhoven als het over Ibrahim Sangaré gaat. De Ivoriaan, die drie jaar geleden voor zeven miljoen euro overkwam van Toulouse, zou in de belangstelling staan van Paris Saint-Germain en heeft ook nog eens een vertrekclausule in zijn contract staan. De interesse vanuit Parijs is niet zo gek, want Sangaré hield dit seizoen weer het hele middenveld van PSV bij elkaar en kwam in 29 duels tot 22 intercepties en 168 gewonnen duels.

Ramiz Zerrouki (FC Twente)
Er zijn maar twee spelers in de Eredivisie die dit seizoen vaker een bal onderschepten dan Ramiz Zerrouki. De Algerijns international zat er 56 keer tussen en zorgde dus even vaak voor het herstel van balbezit voor FC Twente. Daarnaast won hij ook nog eens 204 persoonlijke duels. Niet gek dus, dat Feyenoord een miljoenenbedrag neertelt om Zerrouki naar De Kuip te halen. Als je een slot op de deur zoekt dat op het middenveld ook nog eens voetballend vermogen met zich meebrengt, dan is Zerrouki je man.

Breng je stem uit in onderstaande poll. Je kan ook stemmen onder onze post op Instagram!


Poll

Wie verdient een plekje in het Team van het Jaar van VZ?


59 reacties (laatste reactie door wptm)
4 juni 2023 om 12:24

Die kwam in november zo'n beetje in de basis. Alsnog geen reden om hem niet op te nemen vind ik, maar dat zal voor VZ vast een reden zijn. Heeft daarna ook het Nederlands elftal gehaald dus het is prima te rechtvaardigen om hem ertussen te zetten. Ik stem op Reijnders. Vind dat een enorm slimme voetballer met veel potentie. Daarentegen vind ik wel dat hij meer een centrale middenvelder is (een nummer 8) ipv een controlerende middenvelder (een nummer 6). Dat is bij AZ Clasie en niet Reijnders.

4 juni 2023 om 12:24

Heeft maar 1600 minuten, omgerekend 17 wedstrijden, gespeeld. Denk dat dit de reden is dat hij er nie bij zit.

4 juni 2023 om 12:52

Hartman zat ook onder de speelminuten en zat er ook bij. Het is daarnaast maar net wie je beter vind. Anders hadden we alle feyenoord spelers in het elftal gestaan.

4 juni 2023 om 12:45

Wieffer heeft te weinig minuten (1671)

Sangar√© en √Ālvarez in ieder geval niet. Die andere drie zijn voor mij om het even.

4 juni 2023 om 12:06

Hoezo Alvarez niet? Objectief bekeken gewoon de beste controlerende middenvelder van de Eredivisie, daar doen die laatste mindere potjes niets aan af.

4 juni 2023 om 12:13

Misschien omdat hij bijna een halve seizoen als CV speelde en niet als CVM?

5 juni 2023 om 08:49

Hij wordt -net als bijvoorbeeld Geertruida eerder- meegenomen in het overzicht op de positie waarop hij de meeste minuten maakte dit seizoen in de Eredivisie. Alvarez speelde in totaal 31 duels, waarvan 20 als DM en 11 als CV. Heeft als noodgreep wel meer dan gehoopt (zo'n 900 minuten..) als centrale verdediger gespeeld dit jaar inderdaad, maar nog altijd bijna dubbel zo veel als defensieve middenvelder natuurlijk.

4 juni 2023 om 23:20

Uhm Sangaré is mede de reden dat PSV alsnog 2e is geworden.

Alvarez is de enige Ajacied die wat heeft laten zien dit seizoen! En we hebben het slecht seizoen of niet toch over de nummer 3 vandaar dat alvarez mijn voorkeur geniet!

4 juni 2023 om 18:13

Maar hij speelde een beoordeel als centrale verdediger. Ik zou kiezen voor iemand die daar ook echt het overgrote deel heeft gespeeld.

Kan aan mij liggen, maar ik vind Clasie toch echt meer een controleur bij AZ dan reijnders, en ik kijk elke pot.

4 juni 2023 om 12:45

Inderdaad, Reijnders is geen controleur..

Wieffer niet nomineren is belachelijk natuurlijk. Maar bij VZ zullen ze bang geweest zijn dat hij het dan via een pollconstructie ook meteen wint.

4 juni 2023 om 12:05

Heeft de eerste seizoenshelft niet gespeeld natuurlijk, maar er klopt wel meer niet. Kitolano en Reijnders spelen niet als controleurs. Sangaré heeft een matig jaar achter de rug en Alvarez heeft de tweede seizoenshelft vooral centraal gespeeld

4 juni 2023 om 12:47

1671 minuten..

4 juni 2023 om 16:31

Hartman zat ook onder het aantal minuten maar zat er ook tussen?

4 juni 2023 om 18:09

En Hartman heeft, bijzonder genoeg, nog gewonnen ook. Dus fijn dat Wieffer er niet bij zit

4 juni 2023 om 18:12

Hoeveel minuten heeft Alvarez op VM gespeeld. Die speelde onder Schreuders al op CV. Zal echt maar heel weinig schelen.

Geertruida wordt ook buiten de polls gehouden omdat hij zoveel wedstrijden als back speelde, een aantal wedstrijden als VM en de meeste wedstrijden dit seizoen als CV, maar op elke positie afzonderlijk te weinig minuten.

4 juni 2023 om 18:13

Geertruida heeft gewoon gewonnen als CV...

4 juni 2023 om 21:22

Was Hancko niet genomineerd dan?

4 juni 2023 om 22:48

Hancko ook. Die zijn beiden op 1 ge√ęindigd.

5 juni 2023 om 00:24

Geertruida als rcv, Hancko als lcv.

5 juni 2023 om 00:25

En dat sloeg eigenlijk ook nergens op. Nu krijg je dus inderdaad dat er jongens buiten worden gelaten die ook net onder de 1710 minuten zitten, en om de een of andere reden maakt dat meer uit dan bij Hartman. Hadden of allebei niet genomineerd moeten worden, of allebei wel. Ik zeg allebei niet, want anders had je die regel net zo goed niet in kunnen voeren.

5 juni 2023 om 08:47

@mangalitsa en Spursfan,

Thanks voor het bijpraten en terecht dat beide voetballers hebben gewonnen.

5 juni 2023 om 11:33

Ik dacht toch echt dat meerdere Feyenoord fans het duidelijk het kampioenschap van het collectief vonden. Dat de spelers individueel dus niet de beste waren op hun positie maar in teamverband brachten ze het beste in elkaar naar boven. Dan zit er voor het eerst geen Feyenoord speler bij, en terecht want hij heeft te weinig minuten gemaakt om in aanmerking te komen en dan gelijk met zo'n reactie komen.

5 juni 2023 om 18:22

Wieffer heeft niet genoeg minuten achter zijn naam. Daarom niet genomineerd.

Waar is Wieffer? Ja minder wedstrijden maar veel beter dan alvarex waar het grote deel op gaat stemmen omdat ze Ajax meat riders zijn, uit dit rijtje is het Zerrouki en daar is het uit.

4 juni 2023 om 12:32

Alsdus de man met gekleurde brilglazen ūüėā

5 juni 2023 om 20:23

Gelukkig zijn meer mensen het met mij eens Woezel

5 juni 2023 om 21:02

Kijk even wie de meeste stemmen heeft en dan weet je wel waarom. Exact het tegenovergestelde. Dit eidop gedrag is exact waarom feyenoord volgend jaar geen kampioen gaat worden

Wieffer heeft gewoon een top seizoen gedraaid, maar dat geld eigenlijk voor vrijwel elke speler van Feyenoord. En ondanks dat ik wellicht door een gekleurde bril kijk: ook Alvarez heeft een top seizoen gedraaid. 1 van de weinige lichtpuntjes bij Ajax en dat in een seizoen met bestuurlijke chaos en hij heeft ook meerdere keren van positie moeten wisselen. Sangare blijft een raar verhaal. Persoonlijk vind ik dat de beste controleur, tot hij ineens totaal niet meer in beeld was.

4 juni 2023 om 13:02

Ik vind Alvarez wel een sterkhouder bij Ajax, je merkt met hem een kwaliteit verschil in teamspirit. Enige is, hij heeft wedstrijden met Heitinga op CB gespeeld waardoor de poll nu niet meer klopt? Persoonlijk vind ik hem ook geen CB maar hij komt beter uit op controleur.

Kan niet anders dan SANGABEAST zijn

update: Wiefer haalt de minuten niet die VZ zo streng hanteert Ik had hier misschien Wiefer ook wel verwacht, ik ga zelf voor Alvarez omdat ik hem de enige bij Ajax vond die nog wel presteerde ondanks dat hij continu in de steek gelaten werd. Speelde gewoon goede wedstrijden en dat bij slechts de nummer 3 haha. Had ook Reijnders kunnen zijn overigens.

Op basis van ranglijst altijd Sangare natuurlijk, in alle top wedstrijden stond hij er. Een beetje dezelfde discussie als Kokcu (kampioen) en Xavi. Anders Kitolano die bij sparta ook het verschil maakt.

Dat is voor mij absoluut Alvarez. Hoe die als enige ajacied een acceptabel niveau heeft gehaald dit seizoen en het team heeft gedragen, terwijl om hem heen alles in elkaar stortte, is vrij uniek. Daarnaast vind ik het ook de beste controleur van Nederland met het hoogste plafond. Verder wel de enige ajacied die ik ga kiezen in dit team van het jaar. Tot nu toe gegaan voor: Bijlow (had ook Unnerstal kunnen zijn) - Sugawara, Geertruida, Hancko, Smal. En straks komen daar spelers als Kokcu, Simons, Gimenez bij.

5 juni 2023 om 06:44

Ik vind Sangaré beter dan Alvarez. Hij gaat denk ik ook het verst komen. Toch niet op hem gestemd, maar op Reijnders. Want wat een geweldig seizoen had hij!

Reijnders is toch geen CVM, dat is Clasie bij AZ. Ik stem maar op Alvarez, volgens mij op die positie erg goed. Als CV wat minder.

Zerrouki natuurlijk. Maar deze polls blijf ik maar vreemd vinden. Waarom kunnen we niet op elke speler van de eredivisie stemmen die op deze positie speelt.

Duidelijk Alvarez!

Ieder geval niet alvarez die was waardeloos en wint niks dit seizoen. Sangare was de beste sterkste in duels alleen voetballende soms een beetje zwak

Eigenlijk bizar hoe weinig mensen voor Kitolano kiezen. Deze jongen is echt één van de redenen dat Sparta om Europees voetbal strijd.

De CVM positie had zo'n mooie poll kunnen zijn...

Zerrouki, Sangare, Alvarez, Clasie en Wieffer zouden om de positie kunnen strijden. Echter staan er met Kitolano en Reijnders 2 spelers die eerder een 8 zijn.

heel apart, had graag op clasie gestemd. reijners nog nooit op 6 zien spelen namelijk, vind ik ook totaal geen controlleur.

dan maar sangare, vind hem iets beter dan alvarez.

Voor Kitolano is het dit seizoen nog te vroeg om gekozen te worden (te onbekend bij het grote publiek), maar deze jongen zou zo mee kunnen bij de top 4. Het zou me dus niet verbazen als hij over 1 of 2 jaar wel de grote winnaar wordt van deze VZ-poll.

Vergeten ze Clasie en Wieffer nou gewoon?
ūü§°

Kom op voetbalzone, we maken allemaal wel eens een oepsie. Even nieuwe pol maken. Clasie en wiefer toevoegen anders taat het straks super stom natuurlijk.

Clasie is de beste. Zoals al door velen hier gezegd is Reijnders geen controleur.

Hmm Clasie of Zeroukki voor mij. Aangezien Clasie er niet bijstaat Zerouki gekozen. Clasie heeft een fantastisch seizoen gedraaid bij AZ.

Is toch duidelijk Alvarez? Zo belangrijk en zo goed, in een Ajax wat een drama jaar heeft gehad. De enige constante binnen heel Ajax, en gaat ook meer dan 40 miljoen opleveren straks. Werd ook centraal achterin gebruikt, en dan zag je pas echt wat je op het middenveld miste. Maar je snapt ook waarom hij binnen dit Ajax centraal achterin nodig was...

Ik zou voor Wieffer hebben gestemd. Wat een impact had hij direct bij het sterkste team van de competitie. Maar die staat er niet bij dus dan maar Zerrouki.

Voor mij zou het Clasie zijn, die speelt een weergaloos seizoen als controleur, waarbij Reijnders toch meer op de 8 staat (en daar zie ik Kokcu eerder gekozen worden). Aparte keuze dus (zoals hier verder ook aangegeven).

Dan maar Zerrouki, lijkt me wel een goed alternatief.

Ik dacht aan Wieffer of aan Clasie. Beiden niet genomineerd, wat vraagtekens oproept maar anderzijds halen we gewoon de schouders op.

Vreemde Poll Vz,vindt wel dat Ramiz Zerrouki de beste was dit jaargang maar daarna absoluut Wieffer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zaterdag 9 september
Ajax volgt de verrichtingen van Wesley nauwlettend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren