Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Stem hier: Brenet, van Ewijk of toch de Feyenoord-optie op rechtsback?

Laatste update:

Het reguliere seizoen in de Eredivisie zit erop. Feyenoord is kampioen, PSV heeft zich verzekerd van een plekje in de voorronde van de Champions League en vooral voor Ajax was het een teleurstellende jaargang. Voetbalzone stelde de afgelopen weken steeds een Team van de Week samen en is nu op zoek naar het Team van het Jaar. Stem op de speler die jij dit seizoen het beste vond, met vandaag de zoektocht naar de beste rechtsback.

Voetbalzone gaat op zoek naar elf spelers en een trainer voor het Team van het Jaar. Daar is jouw hulp bij nodig, want de stem van de community bepaalt voor een groot deel de uitslag. Per positie zijn er vijf nominaties, waar op gestemd kan worden. Om in aanmerking te komen voor een nominatie, moet een speler tenminste negentien volledige wedstrijden (1710 speelminuten) op het veld hebben gestaan. Je kan stemmen in de poll onderaan dit artikel en onder onze post op Instagram. Het percentage stemmen is het aantal punten dat de speler vanuit het publiek krijgt. De redactie stemt ook, en het percentage dat daar uit rolt is het aantal punten dat bij de publiekspunten worden opgeteld. Dat levert dan een totaalscore op. Jullie stem telt dus voor vijftig procent!

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Joshua Brenet (FC Twente)
Hoe veel rechtsbacks zijn er in de wereld die in een seizoen zeven keer scoren voor hun club? Het zijn er niet veel, maar Joshua Brenet is er een van. De vleugelverdediger van FC Twente wordt vaak in het offensieve spel van zijn ploeg betrokken en dat leverde al zeven keer een treffer op. Daarnaast bereidde de voormalig back van PSV ook nog eens vier doelpunten van ploeggenoten voor. Brenet is onomstreden in het elftal van trainer Ron Jans, maakte in 32 duels in de Eredivisie zijn opwachting en is een serieuze kandidaat voor een plekje in het Team van het Jaar.

Milan van Ewijk (sc Heerenveen)
Het rijtje rechtsbacks met zeven goals is niet groot, maar ook verdedigers die zes keer scoren zijn schaars. Tot die categorie behoort Milan van Ewijk van sc Heerenveen. De 22-jarige Amsterdammer zorgt met zijn snelheid voor veel gevaar aan de rechterflank van Heerenveen en leverde tegen PSV in speelronde 33 ook nog eens zijn eerste assist van het seizoen af. Van Ewijk voert ook het lijstje met aantal sprints (617) en langste sprintafstand (ruim 82 meter) in de Eredivisie aan en rende dit seizoen al 362 kilometer over de Friese flank.

Stem hier voor het VZ Team van het Jaar: de keeper

Stem hier op jouw favoriete keeper!Lees artikel

Marcus Pedersen (Feyenoord)
Marcus Pedersen was dit seizoen in dertig wedstrijden de rechtsback van Feyenoord. De Noor werd kampioen met zijn team, maar kon weinig bijdragen aan het aantal gemaakte doelpunten van de Rotterdammers. Met een goal en twee assists is de productiviteit van Pedersen niet al te hoog, maar dat is misschien ook niet iets waar je een rechtsback te veel op moet afrekenen. Wat wel in het voordeel van Pedersen spreekt, is de inzet die hij iedere wedstrijd weer tentoonspreidt. Met 503 sprints is de back de speler van Feyenoord die het vaakst aanzet.

Shurandy Sambo (Sparta Rotterdam)
Met zijn 21 jaar en nog een contract voor een jaar bij PSV is Shurandy Sambo een man voor de toekomst. Hij werd dit jaar verhuurd aan Sparta Rotterdam om ervaring op te doen en dat is precies wat hij deed, want Sambo mocht 29 wedstrijden opdraven in het succeselftal van trainer Maurice Steijn en liet twee doelpunten noteren. Het was echter de betrouwbaarheid van de back uit Geldrop die hem dit seizoen een onmisbare kracht bij Sparta maakte. De Rotterdammers hebben een optie tot koop, maar PSV zal Sambo toch zeker wel terug willen hebben?

Yukinari Sugawara (AZ)
Sinds juli 2019 speelt Yukinari Sugawara al bij AZ, maar pas dit seizoen beleefde de Japanner zijn echte doorbraak. Als onomstreden rechtsback maakte hij het hele seizoen mee en dat hebben ze geweten in Alkmaar. Sugawara verzorgde maar liefst acht assists, een zeer hoog aantal voor een verdediger, en kwam ook nog eens tot drie doelpunten. Het is niet voor niets dat de marktwaarde van de 22-jarige rechtspoot in nog geen jaar al verdubbeld is en misschien zijn er wel clubs die interesse tonen in een Japans international.

Breng je stem uit in onderstaande poll. Je kan ook stemmen onder onze post op Instagram!

Wie verdient een plekje in het Team van het Jaar van VZ?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gek dat Rensch/sanchez er niet op staan

Gun het Sambo wel.

31 mei 2023 om 12:03

Gek? Zo goed hebben die toch niet gespeeld afgelopen seizoen?

31 mei 2023 om 12:08

Sarcasme kerel

31 mei 2023 om 12:21

Sambo toen ook bij jong Oranje 2 wedstrijden van Ewijk op de bank gehouden

31 mei 2023 om 13:04

Dat wil nou echt niks zeggen.

Geertruida natuurlijk... Lekker gewerkt VZ

31 mei 2023 om 12:02

Center back

31 mei 2023 om 12:29

Speelt alleen bij blessures cb? Is onze vaste rb en speelde 90% van zn wedstrijden daar?!

31 mei 2023 om 12:55

@r9neymar/ Dit seizoen in alle competities: 19 optredens als CV, 17 als rechtsback en 5 als defensieve middenvelder. In de Eredivisie (waar dit team van het jaar over gaat) slechts 11 duels als rechtsback gespeeld. Vreemd dus om te stellen dat hij de vaste rechtsback is die 90 procent van zijn wedstrijden daar speelt, dat is totaal niet het geval...

31 mei 2023 om 13:47

Dat heeft te maken met de blessures van Trauner. Als ze beiden fit zijn is Geertruida de rechtsback. Gevalletje statistieken benoemen zonder er meer over te weten

31 mei 2023 om 14:11

Heeft niets te maken met niet de reden weten, die weet ik best. Maar feit blijft dat Geertruida slechts 11 keer als rechtback in actie is gekomen in de Eredivisie dit jaar, terwijl spelers als Van Ewijk, Sambo, Brenet, etc. daar gewoon 34 potten opgesteld stonden. Ik kan de beweegredenen van VZ dus wel volgen om hem bij de centrale verdedigers te zetten dit jaar. Edit: neemt niet weg dat ik Geertruida misschien wel het best vond op RB dit jaar, maar uit dit lijstje heb ik zelf op Van Ewijk gestemd. Die vond ik echt wel een hele sterke indruk maken bij een toch wat wisselvallig Heerenveen. Geertruida zou ik zelf wel als RCV opstellen in mijn team van het jaar, naast Hancko.

31 mei 2023 om 14:21

Goed uitgezocht sander. Compleet logisch dus dat Geertruida er niet bij staat.

31 mei 2023 om 18:31

En sinds zijn debuut dan? Zoals bananana al zegt, bij uitzondering. Of moeten we danilo ook als 10’zie nu?Edit; geert was natuurlijk in de blijkbaar 11’potjes, met afstand de beste rb in de eredivisie!

31 mei 2023 om 18:59

Wat boeit sinds zijn debuut nou weer in een verkiezing dit seizoen haha. Danilo speelde meer spits dan 10 dit seizoen, Sander heeft volkomen gelijk hier.

31 mei 2023 om 12:03

Die zal wel bij de centrale verdedigers staan.

31 mei 2023 om 12:03

Die zal dan wel als CV genomineerd worden. Maar ik verwachtte hem persoonlijk ook als rechtsback.

31 mei 2023 om 12:05

Ik vind geetruida meer een center back

31 mei 2023 om 12:09

Sowieso, de verdedigingslinie in het elftal van het jaar moet zijn Geertruida-Trauner-Hancko-Hartman. Alle andere opties zijn fout 😄

31 mei 2023 om 12:11

Ik wil maar zeggen

31 mei 2023 om 12:14

Smal links en van Ewijk rechts. Beide centrale verdedigers verdient Feyenoord idd wel

31 mei 2023 om 12:53

Tja, ik vind Kerkez op links de beste keuze, maar laten we zeggen dat we daar allebei iets van een bepaalde kleuring in hebben...

31 mei 2023 om 12:57

Zou Hartman voor Kerkez vervangen. Die speelt ook echt een ongelooflijk eerste seizoen.

31 mei 2023 om 13:09

Ohja, daarom hebben ze samen ook de minste tegengoals...oh nee, toch niet.

31 mei 2023 om 13:49

Nee @redisthecolour, dat is waarom ze kampioen zijn geworden. Een zeer stabiele verdediging die ook aanvallend hun steentje bij draagt. Leuk dat Twente de minste tegengoals heeft, maar hoeveel punten staan ze ookalweer achter? En laten we eerlijk zijn, de weinige tegendoelpunten kan je zo goed als volledig op het conto van Unerstal schrijven. Want zo bijzonder is de achterhoede van Twente helemaal niet.

31 mei 2023 om 14:22

Die achterhoede van Twente wordt enorm onderschat, dat is duidelijk. Ze staan zo ver achter omdat de nummer 9 en 10 het af lieten weten.

31 mei 2023 om 15:52

Je moet idd score. Om te kunnen winnen, en dat deed Twente onvoldoende om hogerop mee te doen. Aan de verdedigers en keeper lag het niet: meeste clean sheets, minste tegen doelpunten, 13 doelpunten en 16 assists..

31 mei 2023 om 15:57

Ook maar ff gekeken bij Feyenoord: meer tegendoelpunten, minder clean sheets, 9 doelpunten en 15 assists.
Zo bijzonder is die achterhoede van Feyenoord niet :P

31 mei 2023 om 18:13

Kerkez en Hartman staan toch echt nog wel ver boven Smal

31 mei 2023 om 18:50

Mooie oneliner, maar niet onderbouwd en cijfers weerspreken dat (zoals ik hieronder ook de vergelijking tussen Kerkez en Smal maak). Waarop staan zij VER boven Smal?

31 mei 2023 om 19:58

Dat lijkt dan maar zo, want Twente heeft een hele stabiele achterhoede. Zoals mijn mede Twentesupporters hieronder ook bevestigen.

31 mei 2023 om 12:11

Speelde toch merendeel van de wedstrijden als rechtsback. Vrij bijzonder dat hij dan niet wordt geselecteerd voor die positie.

31 mei 2023 om 12:16

Geertruida heeft meer centraal dan rechtsback gespeeld in de Eredivisie dit seizoen door de blessure van Trauner. Centraal vind ik 'm ook beter dus daar is hij een betere keuze

31 mei 2023 om 12:43

19x CV en 17x RB dit jaar!

31 mei 2023 om 13:00

@voetbalzone: Team of the Year gaat alleen over de Eredivisie neem ik aan? Dan kwam Geertruida zelfs maar 11 keer als rechtsback in actie (als basisspeler althans, wellicht is hij gedurende een wedstijd nog een aantal keer uitgeweken naar rechts, dat zou kunnen).

31 mei 2023 om 13:55

Klopt en 15x als CV!

31 mei 2023 om 18:24

Dat is dit seizoen voornamelijk een CV toch? Lekker gewerkt

31 mei 2023 om 23:33

Zeker lekker gewerkt, kampioene

31 mei 2023 om 12:16

Heeft ook veel wedstrijden centraal gestaan. Neem aan dat hij dus daar genoemd gaat worden

31 mei 2023 om 12:36

Ja, maar veel minder.

31 mei 2023 om 12:46

Fake news!

Sugaware heeft het echt fantastisch gedaan bij AZ en krijgt voor zijn ontwikkeling mijn stem uit dit lijstje. Sympathiek figuur. Snap niet waarom de eredivisie clubs niet wat meer scouten in Azie. Lopen toch genoeg goede spelers rond en zijn vaak ook leuke nuchtere jongens met een goede drive. Japanse spelers doen het sowieso in de Eredivisie vaak goed. Dit WK heeft Japan ook echt mijn hart gestolen.

31 mei 2023 om 12:20

Ik ben het hier volledig mee eens. Mede verantwoordelijk voor de goede prestaties dit seizoen in Europa. Sugawara heeft zich dit seizoen echt goed ontwikkeld. Erg leuke speler ook om naar te kijken. Ook de Aziaten hebben een bepaalde drive die ik goed kan waarderen.

31 mei 2023 om 12:26

Ik stem ook op Sugawara. Leuk backje met veel voetballend vermogen.



op van Ewijk gestemd. Die heeft dit jaar toch wel zijn echte doorbraak beleefd en vond ik op persoonlijk vlak beter dan de andere opties. De enige concurrent had Geertruida, vond ik persoonlijk bepalender, geweest, maar die staat er niet bij.

Waarom staat Geertruida er niet bij? Hij was de rechtsback van Feyenoord, waar hij heel goed presteerde. Alleen bij afwezigheid van Trauner speelde Geertruide rcv.

Waar is Geertruida? In het geval van Feyenoord moeten centraal natuurlijk Trauner en Hancko in aanmerking komen. Pedersen hoort natuurlijk ook niet in deze lijst thuis.

Omdat Geertruida niet als rechtsback is meegenomen, makkelijk Brenet

Ik zou willen zeggen Brenet, maar die heeft ook wel echt wat weggegeven in wedstrijden. Ik ga voor Van Ewijk.

1 juni 2023 om 07:08

Van Ewijk heeft net zoveel, zo niet meer, weggegeven.

Ik stem wel op Pedersen, neem aan dat Geertruida verkeerd gespeld is

Dit moet Van Ewijk zijn. Wat een speler voor ons. Enorm snel, maar ook een enorme werklust. In mijn ogen ook al verder dan Dumfries in zijn tijd bij Heerenveen. Top seizoen voor hem en het wordt voor ons komende zomer nog lastig om hem te vervangen.

Het is een matig lijstje. Dan ga ik natuurlijk voor brenet. Maar had eerder geertuida verwacht.

31 mei 2023 om 12:13

Van Ewijk heeft opzich ook een prima seizoen gehad. Verwacht dat hij de Eredivisie gaat verlaten na dit seizoen.

31 mei 2023 om 12:13

Omdat hij kampioen is geworden dan maakt hem niet meteen de beste back...

31 mei 2023 om 12:36

Niet omdat hij kampioen is geworden maar omdat hij beter is dan de alternatieven hier boven.

31 mei 2023 om 14:24

Wat vind je zo bijzonder aan Geertruida dan? Speelde sowieso meer wedstrijden als cv en als ie op rechtsback speelde speelde die alsnog als een soort cv. Verdedigend erg sterk, aanvallend mwa. Niet mijn type back, dan liever Van Ewijk.

31 mei 2023 om 18:51

Zo bijzonder aan Geertruida? Is veruit de beste rechtsback. Voetballend top, verdedigend top en aanvallend top

1 juni 2023 om 13:37

Ik vind het aanvallend allemaal wel meevallen, drukt niet zijn stempel zoals een Brenet of Van Ewijk dat doet. Verdedigend is hij wel stukken beter dan die twee. Ik zou hem als RCV wel opnemen in deze selectie.

Sambo enige goede antwoord

Ik stem om van Ewijk. Brenet goed voor ons maar vooral aanvallend, achterin te veel laten liggen. Als Geertruida erbij stond was hij het natuurlijk maar zal wel als centrale verdediger genomineerd worden.

Vraag me echt af of werknemers van VZ zelf voetbal kijken. Waar is Geertruida? Daarnaast heeft Pedersen het nou niet echt heel goed gedaan. Ook niet slecht hoor, maar niet goed genoeg om in aanmerking te komen.

hmm, misschien te makkelijk om sambo (sparta boven zichzelf uitgestegen) of brenet (veel goals, aanvallend heel veel waarde) te kiezen.

daarom zou mijn stem eerder naar sugawara gaan, heeft aanvallend veel bijgedragen en stond verdedigend ook gewoon goed.

Brenet was heel goed (zie maar eens back te vinden die er 7 maakt!), maar ik kan me voorstellen dat Van Ewijk wint. Van deze lijst toch de speler met de meeste potentie denk ik, en dit jaar al enorm belangrijk voor Heerenveen.

Geertruida hoort sowieso in dit team, of het nu CB of CR is. Volgens mij sowieso de beste speler die meermaals rechtsback heeft gespeeld dit jaar.

Waarom gaat de tekst enkel over goals en assists? Primaire taak blijft toch verdedigen? Hoeveel fouten hebben deze speler daarin gemaakt?

31 mei 2023 om 12:39

*spelers.

Sorry maar mijn browser crasht als ik tracht mijn reacties te editen...



Het is opvallend dat de beste er niet tussenstaat. Geertruida hoort hier te staan en centraal Trauner en Hancko. En ja, linksback zou Hartman moeten zijn. Dus de laatste linie voor Feyenoord.

31 mei 2023 om 13:03

Trauner is te lang geblesseerd geweest. Geertje centraal.

31 mei 2023 om 13:17

Ik vind Kerkez de betere optie, eerlijk gezegd. Sterker nog, ik vind Az's linkerkant de beste van Nederland, ondanks wat Wijndal zegt .

31 mei 2023 om 14:27

Kerkez is goed en heeft enorm potentieel, maar je kan echt niet om de statistieken van Gijs Smal heen. Zou het een schande vinden als die niet de linksback van dit seizoen wordt.

31 mei 2023 om 14:49

Nou ja, zoals ik Twente maar een beperkt aantal wedstrijden heb gezien, gok ik dat voor jou hetzelfde geldt voor de wedstrijden van AZ. Maar wat ik van Kerkez heb gezien kan ik me moeilijk voorstellen dat Smal het beter heeft gedaan. Daarbij tel ik overigens de Europese wedstrijden mee, ik weet niet of dat onderdeel is van deze keuze overigens.

Los van statistieken, ondanks dat die best wel iets zeggen, zeggen ze ook weer niet alles.

Overigens verwacht ik dat bij de linksbacks geen van beiden gaan winnen, heeft te maken met de grootte van de aanhang... .

31 mei 2023 om 16:34

Het zullen vast heel andere spelers zijn waar Kerkez verdedigend sterker is vermoed ik. Op basis van statistieken staat Smal er inderdaad wel beter voor (minder tegendoelpunten, 10 assists, 2 doelpunten tegenover 3 assists en 1 doelpunt van Kerkez). Maar wat je al zegt: mogelijk appels met peren..

VZ ik neem aan dat we Mark van der Maarel als centrum verdediger zien? want hij staat niet in dit rijtje.
maar even zonder gekheid, het niveau rechtsachter is niet heel denderend als dit het lijstje is

Zou gaan voor Sugawara.

Sambo gestemd, beste huurling die we in tijden hebben gehad. En volgens mij heeft hij al 2 hele zware knieblessures achter de rug.
Mij maakt het niet uit wie er trainer wordt in Eindhoven, wel liefst een die het niet in Sambo ziet zitten.

Sambo en van Ewijk maar eigenlijk Geertruida als wij eerlijk zijn.

Milan van Ewijk natuurlijk nu Geertruida ontbreekt

Het is wel triest gesteld met het niveau van de rechtsbacks in de Eredivisie als je dat lijstje ziet.

Pedersen?...🙄

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren