Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Steijn: ‘Ik ben niet bang om hem voor de leeuwen te gooien tegen Feyenoord’

Laatste update:

Maurice Steijn is tevreden over het optreden van Carlos Forbs in de Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille (3-3). De van Manchester City overgekomen aanvaller tekende al na negen minuten voor de openingstreffer en was ook belangrijk bij de 3-2 van Kenneth Taylor. Steijn durft het wel aan om Forbs ook tegen Feyenoord vanaf het begin te laten starten.

Eerst ging Steijn dieper in op de rol van Brian Brobbey, die tegen Marseille droog bleef staan. "Ik weet niet of hij een type is dat heel erg bezig is met zijn concurrenten. Ik heb het idee dat hij best wel zijn eigen plan trekt. Ik vond hem zondag tegen FC Twente onze beste man, maar hij komt van ver. Hij is nog steeds een hele jonge jongen. Brian is altijd een veelbelovend talent geweest, maar heeft het vorig jaar ongelooflijk zwaar gehad. Ik geef hem dat vertrouwen. Ik ben zeer tevreden over zijn invulling."

Iemand die wel een sterke indruk maakte was Carlos Forbs. Steijn is niet bang om de aanvaller tegen Feyenoord opnieuw vanaf de aftrap te laten beginnen. "Marseille was ook een grote wedstrijd. Ik schroom niet om dat soort jongens voor de leeuwen te gooien. Ze weten wat hen te doen staat, wij moeten ze daarin steunen en een duidelijk plan meegeven. In mijn optiek maakt het niet uit hoe oud ze dan zijn. Ze zijn wel wat gewend hè in de Ajax-opleiding."

Dat Ajax nog vaak slordig is aan de bal wijt Steijn aan onwennigheid. Ook tegen Marseille leden de Amsterdammers veelvuldig balverlies, wat leidde tot gevaarlijke situaties voor het doel van Jay Gorter. "Je ziet dat de afstemming soms ontbreekt. Dat heeft ook te maken met onwennigheid. Veel nieuwe spelers. Dat kan alleen maar beter worden door veel met elkaar te trainen en ze vaak in situaties te brengen. Dat het heel slordig is, ben ik met je eens. Absoluut."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het probleem met Brobbey vind ik zijn balbehandeling. Hij kan niet heel gemakkelijk een balletje bij zich houden. Die springen te vaak van zn voeten af, of hij heeft te veel ruimte nodig om een actie te maken. In een drukke 16 is dat gewoon heel lastig. En zijn schot is gewoon matig.

22 september 2023 om 12:22

Vooral dat bij elk schot hij zowat omvalt omdat hij niet in balans staat.

22 september 2023 om 12:34

Eens met dit alles. Maar.....hij heeft wel gewoon een 100% assist gegeven, persoonlijk vind ik dat voor een spits even belangrijk als zelf scoren. Helaas kon Bergwijn de 100% kans niet in een hoekje krijgen maar schiet hij recht op de keeper af.

Ik snap overigens wel dat Maus het geen p[robleem vindt om Forbs in te zetten tegen Feyenoord. Bijna alle dreiging kwam van zijn kant en zeker als je van plan bent op de counter te spelen is dat mannetje levensgevaarlijk.

22 september 2023 om 13:45

Och Bizzlad, wat ben je vreselijk irritant bezig door te framen dat Ajax puur en alleen op de counter speelt. Ajax was gisteren erg slordig in balbezit, maar merendeel van de kansen kwamen gewoon uit opbouwend voetbal. Ik vond Ajax voor het eerst weer wat weghebben van Ajax aanvallend gezien.

22 september 2023 om 14:11

Ik snap dat je het irritant vind Myvision....de realiteit kan soms irriteren.
Ik heb gisteren een Ajax gezien dat de tegenstander liet komen, weinig druk zette op de bal (Bij vlagen ietwat....maar niet des Ajax) en de grootste kansen voornamelijk uit counters creeerde.

Aangezien dit beter leek te werken dan het zootje ongeregeld wat we tegen Twente zagen, kan ik me voorstellen dat je a.s. zondag ook voor deze tactiek gaat.

22 september 2023 om 14:14

Ja aanvallend leek het weer wat op Ajax, maar die gatenkaas wanneer de bal verloren wordt was vorig jaar ook al een probleem onder schreuder/heitinga. En dat was nog met timber/alvarez/blind/bassey enzo. Ik snap niet waarom dat steeds bij Ajax een repeterend verhaal blijft. Bij andere ploegen die ook zo hoog spelen zijn die ruimtes nooit zo groot volgens mij.

22 september 2023 om 14:15

De eerste goal wordt goed afgemaakt maar is natuurlijk gewoon geluk dat die verdediger er volledig naast zit. Dat was niet het resultaat van goed opbouwend voetbal maar een doeltrap. De 2e goal wordt goed ingeschoten maar komt uit een corner die de hele 16 meter door mag rollen voordat die bij Berghuis terecht komt. De 3e goal van Taylor was wel aardig uitgespeeld. Maar vond het opbouwend voetbal wel meevallen. Het was veel op de counter met een hoop toeval.

22 september 2023 om 14:52

@Bizzlad

Ik roep het al sinds het moment van aantrekken van Forbs, die jongen is het grootste talent op de velden van de eredivisie. Daar durf ik echt mijn krabbel onder te zetten.

Zodra die jongen het vertrouwen krijgt gaat hij echt iedereen verbazen. Je ziet hem al steeds meer gewennen en steeds vaker bepalend worden en de juiste loop lijnen kiezen.

(Nee dit is niet opportunistisch, dit is op basis van wat ik al weken roep, mensen moeten een beetje geduld hebben met Ajax, Steijn en ook Mislintat)

22 september 2023 om 14:58

"ik roep het al sinds het moment van aantrekken van Forbs, die jongen is het grootste talent op de velden van de eredivisie"

Maar beste Bergkamp, dat roepen veel Ajacieden al heel erg snel over hun eigen of gekochte talentjes. Dus vergeef me als ik dat in 99% van de tijd totaal niet serieus neem. Zo heb ik vandaag al ergens gelezen dat Sosa de betse LB van NL is/wordt en zo zijn er tal van voorbeelden te noemen. Zoals ik al zei, niet echt serieus te nemen.

Ik vind dat Forbs het gisteren (eigenlijk wel voor het eerst) prima gedaan heeft. Maar dan wel voornamelijk als je hem de diepte in stuurt. Bleef ook mooi rustig bij de 1-0....mooie terug getrokken bal ook vanaf rechts. Maar een van de grootste talenten??? Nee dat vind ik weer behoorlijk overdreven. Ik vind hem een beetje vergelijkbaar met Minteh eerlijk gezegd.....en dat zie ik niet eens als het grootste talent bij Feyenoord.

22 september 2023 om 15:35

@Bizzlad

Omdat ik heel veel wedstrijden van Forbs in Engeland heb terug gekeken en niet alleen compilatie video’s of highlights van Ajax

Die jongen werd als 18-19 jarige debutant in de premier league O23 topscorer, MVP en beste speler in zijn debuut jaar. Met bizarre gemiddeldes.

Daar in zie je dat hij stijf links is, zijn grootste manco. Daarentegen zie je juist dat hij niet een blind is.
Je ziet dat hij met zijn enorme versnelling een man passeert en het overzicht behoud om de bal terug te trekken of voor te geven.

Ik raad je aan dat terug te kijken en dan een eigen mening te vormen.

22 september 2023 om 16:10

Sorry Bergkamp....daar heb ik geen tijd voor. Ik beoordeel hem wel gewoon op de potjes die hij voor Ajax speelt. Noem hem trouwens ook nergens blind....vergelijk hem met Minteh.

22 september 2023 om 17:36

D-Bergkamp

"Omdat ik veel wedstrijden van Forbs in Engeland heb terug gekeken"

Haha strijder!

Je hebt fans en je hebt D-Bergkamp. Wat een liefde voor het spel.

22 september 2023 om 12:32

Het is gewoon een typische counterspits. Bergwijn is ook het beste op de counter. Daarom passen ze eigenlijk niet het beste in het spel dat Ajax normaal wil spelen en waar Ajax voor staat. In het huidige Ajax, met het huidige materiaal zijn ze eigenlijk geschikt

22 september 2023 om 12:47

En Forbs is ook typische counter speler. Denk dat je voor een 5-2-3/3-4-3 opstelling een prima selectie hebt. Voor Sosa heerlijk, Gaaei zal wss beter tot zn recht komen. Mannsverk en Tahirovic krijgen het makkelijker. Maar goed, compleet niet 'des-ajax' natuurlijk, om oppe counter te spelen

22 september 2023 om 12:50

Niet 523 maar gewoon 532 zou beste passen.

Sutalo Hato en Avilla als CV's

Gaaie en Sosa kunnen blijven gaan

En voorin Brobbey en Bergwijn. Ook de anderen kunnen er prima spelen denk ik


22 september 2023 om 13:00

Voor de 20e keer: Jullie oplossing ligt in de jeugd. Gister liet Vos het al zien en met Misehouy en Godts heb je de oplossing om gewoon. 4-3-3 in Amsterdam te blijven voetballen met succes.

Berghuis of Taylor op 8 of Vos op 8 en Mannsverk (na 1 helft niet meteen afschrijven) op 6.

Zou Forbs dan wel op links zetten. Goede voorzet met rechts gister (balletje terugleggen) maar hij is zo puur links als het maar kan. Godts op rechts.

Helaas voor jullie aanvoerder, maar daar moet je het verlies maar op nemen en afschrijven. Hopelijk dat je nog wat miljoenen kan pakken uit SA.

22 september 2023 om 13:18

Ik denk dat vooral Godts een heel groot talent is op links. Eind vorig jaar heeft hij zich al een beetje laten zien, en beloofde voor mij veel. Jammer voor Bergwijn, maar als je deze jongen regelmatig de kans geeft dit seizoen heeft Ajax hier volgend jaar een keigoede aan.

22 september 2023 om 13:24

Je zag tegen Marseille al dat het team de opdracht had gekregen om tot halfverwege de eigen helft in te zakken. En dus om niet op de helft van de tegenstander al druk te zetten. Daar kwam het eerste doelpunt ook uit. Lijkt me heel verstandig om dat voorlopig even zo te houden.

22 september 2023 om 14:55

@DomineeDirksen,

Voetbal met een snelle omschakeling vind ik iets anders dan reactie voetbal. Bekijk het Real Madrid onder Mourinho is terug. Vanuit een snelle omschakeling was het voetbal weergaloos om te zien.

We hebben daar een geweldige selectie voor. Met Bergwijn, Brobbey en voornamelijk Forbs. In Gaaeij en Sosa twee backs die er over heen denderen.

Lekker op de wijze van Napoli spelen vorig jaar. Dan is er echt geen enkele Ajacied die zegt dat het saai voetbal is.

22 september 2023 om 12:35

Ik denk dan ook dat Ajax het zondag vanuit de omschakeling moet gaan proberen. Van achteruit, vanuit de organisatie spelen. Brobbey als aanspeelpunt en Bergwijn en Forbs die snel bijsluiten. De backs niet te hoog zetten en de punt naar voren. Gewoon compact spelen. Ajax heeft wedstrijden nodig waar ze minder kansen gaan weggeven. Met deze manier van spelen is dat onmogelijk. Vanuit successen kunnen ze het dan gaan omdraaien.

22 september 2023 om 13:29

Zou wel een unicum thuis tegen Feyenoord inzakken. maar volledig logisch als ze dat gaan doen.

22 september 2023 om 14:55

Brobbey en Bergwijn? Dan noem je twee namen bij wie het niet uitmaakt in welk systeem je speelt. Die twee kunnen bij geen enkel goed elftal uitblinken, maar zijn dan altijd de dissonanten. Ik hij Brobbey alles, maar hij heeft gewoon keiharde voeten. Bergwijn? Als je die voor 20 naar de zandbak kunt doen: niet aarzelen. Die wordt nooit meer iets waard want hij zal nooit langdurig iets goed doen. De eerste de beste jong-Ajax speler gaat echt niet minder rendement hebben hoor. Of meer balverlies dan Bergwijn.

22 september 2023 om 12:37

Niet alleen dat. Ook z’n positionering mag wat mij betreft beter. Ik mis Haller echt, die stond altijd op de juiste plaats. Daarnaast heb ik Brobbey alleen maar hard zien werken. Goals moet ie maken.

22 september 2023 om 12:59

Zijn positionering is juist goed. Alleen er wordt vaak getreuzeld met voorzetten, waardoor hij uiteindelijk staat te wachten. Meer tempo in de aanval over de zijkant en gewoon geven. Let maar eens op hoe vaak hij naar de eerste paal gaat en de bal niet komt. Moedeloos zou ik er van worden als spits.

22 september 2023 om 12:48

Issue van Brobbey is dat hij nu te veel duels aangaat. Continue geleund tegen de verdediger.

Man moet meer vrij lopen, loeren waar ruimte valt.
Toen hij gehuurd werd, was hij zo dodelijk. Iets van 4 wedstrijden en 7 goals. Gescoord tegen PSV uit en AZ.

Toen liep hij veel slimmer.

Stoppen met dat gehang alsof je Championship voetbal speelt. Gewoon aanbieden, bal snel kaatsen en vrij lopen voor de steekpass.

Eigenlijk zou de jongen lekker aan de slag moeten met Huntelaar (of stiekem Ruud v Nistelrooij of Makaaij).

Geen kapstop spits worden. Bal inspelen, vasthouden tot linies aansluiten. Wat je aangeeft, de bal springt te vaak van zijn voet.

22 september 2023 om 13:40

Het is gewoon een middelmatige spits, alleen gehaald op basis van emotie, bij Leipzig lachen ze zich nog in het rondte. Zelfs Kramer zou meer scoren als hij bij Ajax speelde. Ik had toch altijd gekozen voor een aanval Forbs, Akpom, Berghuis met eventueel Bergwijn op 10, zodat je ook nog kan terugvallen op 442 met Bergwijn naast Akpom. Maarja Steijn wil alleen Berghuis te vriend houden ookal speelt die als een krant op 10.

Ik heb nog nooit voor een thuiswedstrijd tegen Feyenoord geen hoop gehad dat het niet goed zou komen en we zouden winnen. Dit is de eerste keer dat je echt weet dat er een wonder moet gebeuren wil Ajax winnen.

22 september 2023 om 16:20

Daar ben ik niet met je eens, ik vind dat hij juist minder goed kan wegdraaien en zelf te schieten. Hij is zo sterk, dus met een goede draai kan hij zichzelf ook vrijmaken. Ik heb hem dat echt bijna nooit zien doen. Daar moet hij aan werken!!

Brobbey werkt en sleurt zich een ongeluk maar blijft vooral qua verfijnde techniek echt wel tekort schieten. Ik hoop voor hem dat het een ketchup fles verhaal is, maar hij moet echt wel wat koelbloediger zijn voor de goal.

22 september 2023 om 12:25

Ja, maar die rust komt ook wel als het elftal beter draait. Het is nu toch allemaal een beetje: 'voetballend wil het niet zo, dus dan maar op inzet'. Maar daar ga je niet beter van voetballen.
Dat zag je gisteren ook aan Taylor, veel te wild.

Ik hoop op Vos op het middenveld tegen Feyenoord en dan lekker vrijuit voetballen. Iedereen verwacht dat Feyenoord wel even dik gaat winnen van Ajax, dus Ajax kan eigenlijk alleen maar winnen.

22 september 2023 om 12:37

Ik hoor Steijn op de persco net zeggen dat Vos problemen met zn knieen heeft en daar al een tijdje mee sukkelt. Ik zou vooral heel voorzichtig zijn met Vos nu voor je die jongen straks helemaal kapot hebt. Op die leeftijd is het fysiek ook een stap naar Ajax 1.

22 september 2023 om 13:30Volgens mij verzin jezelf dat Feyenoord even makkelijk wint. wij Feyenoord supporters weten wel beter op een enkeling na.

22 september 2023 om 13:46

"iedereen verwacht dat Feyenoord wel even dik gaat winnen van Ajax,"

Ik hoor tot nu toe echt alleen Ajacieden dit roepen.
Eigenliojk alle Feyenoorders die ik hoor en spreek zijn realistisch genoeg om te weten dat vorm van de dag in heel veel klassiekers niet heel erg veel uit maakt. We hebben al te vaak het betere van het spel gehad waarna Ajax toch weer "gewoon" wint.

Hoop dat we zondag weer winnen in de Arena, maar durf het zeker niet met zekerheid te stellen.

22 september 2023 om 15:17

Mwahh, ik las gisteren in de comments wel een ander geluid hoor.
Iets van: 0-6, makkelijk, als Ajax zo verdedigt wordt het een makkie, Feyenoord is 3x zo goed als Marseille enzovoort.

Maar goed te horen dat er nog Feyenoorders zijn met enig voorbehoud.
Ik denk wel dat iedereen het er over eens is dat met de huidige status van beide selecties Feyenoord de grote favoriet is zondag.

22 september 2023 om 15:50

Ik verwacht geen makkelijke overwinning van Feyenoord. Feyenoord heeft vaker gehad dat ze de favoriet waren en Ajax uit het niets ineens weer een topwedstrijd uit de hoge hoed tovert. Feyenoord heeft nu wel een volwassen ploeg maar is nog nauwelijks getest dit seizoen. We zullen zondag wel zien hoe het staat. Het middenveld blijft voor mij een zorgenkindje met Wieffer, Timber en Stengs.

22 september 2023 om 12:36

@JK-Ajax zeg jij precies goed, ik waardeer het dat hij werkt als een paard en vaak 2 a 3 mensen om zich heen heeft.Het is net dat laatste zetje wat hij nodig heeft en dat zijn goals maken

Je ziet aan alles dat Forbes Ajax op den duur echt niet verder gaat helpen. Gewoon een speler die goed rendeert in de grote ruimte.Met Akpom idem. Leuk dat je er 30 inschiet op het tweede niveau, maar bij Ajax is hij het eindstation van combinatiespel, dat zich vaak razendsnel in die zestien van de tegenstander afspeelt. Benieuwd hoe hij daarmee omgaat.

22 september 2023 om 12:28

Ja laten we ze afschrijven na een handvol wedstrijd/invalbeurten. Forbs is nog jong dus voldoende tijd om dingen nog te leren. Hij is snel, technisch, heeft overzicht bij voorzetten. Mag van mij alleen wat meer bluf tonen. Maar snap dat als je net nieuw bent en het team slecht draait dat je eerder voor safe kiest.

22 september 2023 om 12:29

Ik was heel kritisch op Forbs (dat ben ik nog steeds), omdat ik vind dat hij te vaak terugdraait wanneer dat niet nodig is. Echter, deze jongen kan wel voetballen, ook in de kleine ruimte en op de vleugel heb je sowieso meer ruimte voor een actie en een sprintduel.
Van mij mag hij nog opportunistischer speler, nog veel meer zijn man opzoeken, duels opzoeken, overtredingen opzoeken. Maar ik vind het wel een fijne speler om erbij te hebben.

Akpom: geen idee. Van de paar minuutjes die ik van hem heb gezien, kan hij mij niet bekoren, maar hoe eerlijk is dat op dit moment?

22 september 2023 om 12:35

Dat terugdraaien deed Antony ook. Je draait toch altijd naar je beste been. Hij zorgt in ieder geval voor meer gevaar dan Bergwijn die wederom zoals gewoonlijk totaal onzichtbaar was. En Akpom...ja daar kan je idd helemaal niets over zeggen. Net als Mikautatze moeten ze in een rol spelen die ze niet gewend zijn. Gister te weinig minuten gemaakt om er iets over te zeggen. Maar Brobbey was ook niet best. Weer te veel ballen die van zn voeten af springen.

22 september 2023 om 12:51

Dat je gevaarlijker bent dan Bergwijn zegt natuurlijk helemaal niets. Zelfs Gorter is met zijn uitttrappen gevaarlijker dan Bergwijn.

23 september 2023 om 15:52

Forbs zorgt er met z'n snelheid voor dat de vijandelijke verdediging 5 meter lager gaat staan, omdat ze niet met (te)veel ruimte in de rug willen spelen. Daarnaast zal hij altijd twee tegenstanders bezighouden. Hij hoeft door z'n snelheid m.i. dus niet eens goed te spelen om van waarde te kunnen zijn. Buiten dat heeft 'ie tegen OLM wel bezwezen over kalmte voor de goal, en overzicht te beschikken (vanaf de flank met z'n voorzet en in de kleine ruimte met die steekpass).

In mijn ogen iets te makkelijk om de slordigheid alleen op onwennigheid te gooien. Er gaan soms hele simpele dingen mis zoals een bal over een paar meter of een pass die echt 5 meter naast iemand wordt gegeven. Ik vrees voor Ajax dat het toch ook echt deels kwaliteit is.

Wat betreft Brobbey verwacht ik wel dat hij zijn doelpunten nog gaat maken. Speelt hij een heel seizoen komt hij wel tussen de 15-20 goals uit.

22 september 2023 om 12:50

Ik wil ze niks wijzer maken, maar eigenlijk zou Ajax na de klassieker een trainingskamp moeten organiseren. Ze krijgen na zondag twee “mindere” tegenstanders, maar daarna als ik me niet vergis AEK, AZ, Brighton en PSV? Dus als je iets wilt, dan zou dat het ideale moment zijn.

Wat betreft Brobbey, die heeft goals nodig en laat dat nu net het belangrijkste zijn als spits. Als je ziet hoeveel hij zelf creëert, het fysiek, zijn snelheid. Het blijven toch veel vakjes die je kan afvinken als “complete spits”.

22 september 2023 om 14:36

"ik wil ze niks wijzer maken"

Wil je ff je mond houden dan? Ik verdenk Maurice er namelijk van dat hij door de comments van VZ struint op zoek naar goeie ideeen om deze malaise om te keren

Brobbey heeft het probleem wat wel meer spelers tegenwoordig hebben. Ze 'spelen' zelfvertrouwen, terwijl je aan hun spel en keuzes merkt dat ze moeite hebben met druk, tegenslagen en zichzelf. Ik snap het nut ervan niet, aangezien je er makkelijk doorheen prikt en door dergelijke praatjes wordt je door de publieke opinie en de media alleen maar harder aangepakt als het allemaal niet wil lukken.

Daarbij moet hij het vooral van zijn fysiek hebben. Iets dat in top competities al snel wegvalt. Niet alleen zijn verdedigers en spelers in het algemeen in competities als de Bundesliga, laat staan de Premier League fysieker en beter, maar het algemene tempo ligt ook een stuk hoger. Dan is een Brobbey aan de hand van z'n sterke punten niet exceptioneel genoeg om z'n zwakke punten te compenseren. Hij is nog jong, maar ik zie inmiddels niet meer gebeuren dat dit een topspits gaat worden. Alleen al z'n schot en afwerking (of een gebrek daaraan) verraadt daarin te veel.

22 september 2023 om 13:13

Een topspits wordt het niet nee. Een carriere ala Dost of Weghorst zie ik nog wel gebeuren. Een paar jaar aardig scoren in de Eredivisie en dan opgepikt worden door een Duitse middenmoter.

22 september 2023 om 21:49

Het grote probleem is wel het volgende (naar mijn mening): Als je Dost en Weghorst zag; die werkten nog keihard bij een 5-0 achterstand bij wijze van spreken. Niet alleen nu of in hun hoogtijdagen, maar ook toen ze net kwamen kijken. Brobbey oogt meer 'verwend' en te overtuigd van z'n kwaliteiten (die hij eigenlijk niet zo ontzettend heeft).

Op zich wel een leuk talent hoor, maar toch weer hetzelfde van wat de afgelopen jaren zo vaak voorbij zien komen: Een speler die rond z'n 26ste leuk is voor de lage Europese subtop mits de omstandigheden ideaal zijn, maar daar blijft het dan ook bij. In alle andere omstandigheden eindigen dat soort spelers snel op de bank (of tribune als ze hun kopjes laten hangen).

Vind die nederigheid van Steijn richting het journaille zo pijnlijk om te zien. Hoe vaak hij instemt als een journalist iets negatiefs naar voren brengt, het is echt in niks een Ajax coach.

Ook wéér benadrukken hoeveel nieuwe spelers hij wel niet heeft, alleen maar ingraven. Ja, Ajax zit in de hoek waar de klappen vallen, maar als je zondag wint en je inhaalwedstrijd ook sta je gewoon gelijk met Feyenoord.

Die inhaalwedstrijd zolang uitstellen komt het sentiment ook niet ten goede trouwens, die interlandbreak is echt de slechtst getimede die ik in lange tijd heb meegemaakt.

22 september 2023 om 12:31

Maar heel veel reden om de opportunistische trainer uit te hangen is er dan ook weer niet.

Het zou helpen als een TD zou roepen dat Ajax een team in opbouw is en zolang er progressie te zien is, er vertrouwen is in de trainer en staf. Dat zou rust geven en meteen de druk van de ketel halen.

22 september 2023 om 12:40

Je hoeft ook niet opportunistisch te zijn of te roepen dat je Feyenoord wel even aankan, die branie is even niet op z’n plek. Maar je kan toch praten over het feit dat er jonge jongens op zijn gestaan deze week bijvoorbeeld? Dat het aan de staf is om eventuele slordigheden eruit te krijgen ipv altijd maar te zeggen ‘dat ben ik met je eens’ of ‘veel nieuwe spelers dus er zijn nog niet veel automatismen’?

Het is een beetje als toen Wieffer ging roepen dat hij inderdaad slecht speelde, het voedt alleen maar de negatieve teneur in de media waar daarna nog veel te lang aan wordt vastgehouden. Wieffer speelde ondertussen alweer 4 goeie wedstrijden maar hij werd tot aan Celtic nog steeds onder een vergrootglas gelegd. Onnodig.

Win je zondag van Feyenoord spoel je in één klap het negatieve sentiment weg. Winnen van de best spelende ploeg in de ED, de grote rivaal, de media verlegd de aandacht naar Feyenoord en de slechte start. Hoeveel motivatie wil je krijgen als team?

22 september 2023 om 13:11

Haha, begrijp je heel goed hoor, maar als het een trainer met branie was geweest, hadden we weer gehoord dat ie arrogant was of zo 😉

22 september 2023 om 13:52

Hij kan moeilijk zeggen dat het goed gaat hè ! Steijn is in de interviews gewoon eerlijk. Ook over Mislintat en zijn aangetrokken spelers heeft hij toch gelijk , het zijn niet Steijn z’n spelers. Ik vind dat je als trainer gewoon moet zeggen wat je vind en niet wat het publiek wil horen. Steijn deelde echt wel wat complimenten uit, maar zo goed was het nou ook weer niet, dus nu opeens met complimenten strooien zou al helemaal raar zijn.

22 september 2023 om 14:51

Jezus gast, lees jij überhaupt wel wat ik zeg? Waar zeg ik dat er complimenten uitgedeeld moeten worden?

22 september 2023 om 12:33

Tja, als je verliest zeg je altijd foute dingen. En qua nieuwe spelers heeft hij gewoon gelijk. Slot deed dat ook vorig jaar. Dat hoort erbij, omdat het gewoon waar is.

22 september 2023 om 12:44

Appels met peren. Slot had het niet nodig daar de resultaten en het vertoonde spel bij lange na niet zo belabberd waren. Bij Feyenoord ging het vooral in het afronden mis.

Heb je een persco van Steijn gezien? Zo nederig heb ik Slot nog nooit richting journalisten opgesteld gezien.

Slot heeft weliswaar aangehaald dat het een nieuw elftal was, maar niet 4x per persco, 4 weken lang. Daarnaast is Slot altijd voor zijn groep gaan staan, iets wat Steijn ook amper doet.

22 september 2023 om 12:38

Het is een drama. En alleen maar excuses zoeken en zichzelf indekken. Het gaat teveel over spelers terwijl Steijn degene die er een geheel van moet maken. Bij Ajax je spelers moet laten ontwikkelen maar deze man gaat dat niet brengen.

22 september 2023 om 13:21

Niks pijnlijk, heel realistisch. Pijnlijk was het om af en toe Ten Hag te horen na een baggerpartij, alsof ze toch een wereldpartij gespeeld hadden. Als het slecht is gewoon benoemen en doe er wat aan.

Waarom weet de manager niet of zijn nummer 1 spits bezig is met zijn concurrentie? Vrij belangrijk je spelers te kennen om ze te motiveren en in hun kracht te zetten lijkt mij. Vind die Steijn echt een aanfluiting bij Ajax.

Die kritiek op Brobbey vind ik vaak echt onterecht. Is het seizoen gewoon goed begonnen en ongelukkig met een aantal buitenspelsituaties en afgekeurde goals. Hij laat zijn medespelers vaak ook beter voetballen, zie bijvoorbeeld een aantal uitstekende acties waarin hij medespelers alleen voor het goals zet maar die het dan niet afmaken (lees: Bergwijn...)

22 september 2023 om 12:32

Waar ik Brobbey voorheen nogal een luie speler vond, gaat ie nu wel voorop in de strijd. Dat is natuurlijk wel winst voor hem en voor Ajax.

22 september 2023 om 12:41

Precies, er is geen speler die harder werkt dan Brobbey. Die jongen trekt en sleurt en vele veld over en is gewoon echt irritant op tegen te spelen als verdediger wat er weer voor zorgt dat anderen meer ruimte hebben

Mocht het waar zijn dat Mislintat afgelopen maandag Steijn probeerde de ontslaan, ben ik blij dat Ajax dat niet heeft gedaan.

Steijn is geen typische Ajax trainer, maar dat was Ten Hag ook niet. Geef hem de tijd en hij zal resultaat halen, ook met deze selectie. Wellicht niet met het typische Ajax spel weliswaar.

Wat Steijn wel minder moet gaan doen is alles en iedereen afvallen, maar meer voor zijn team en beslissingen gaan staan.

Ook in werksituaties zijn de beste managers de mensen die open en eerlijk tegen je zijn, maar naar andere afdelingen wel voor hun team staan.

22 september 2023 om 13:22

Wie is eigenlijk wel een typische Ajaxtrainer, na Louis van Gaal.

22 september 2023 om 13:29

Morten Olsen? Frank de Boer? En Peter Bosz qua spelopvatting ook.

22 september 2023 om 14:09

Ik zou zeggen voor een trainer die per definitie dominant wil spelen. Bijvoorbeeld een Co Adriaanse.

Maar je hebt een punt. Bij lange na zijn alle Ajax trainers ook typische Ajax trainers geweest.

22 september 2023 om 14:23

Grappig dat je Frank de Boer en Peter Bosz in 1 adem noemt....beide als typische ajax coaches. Er zit echt een enorm verschil in de spel opvatting van Bosz tov De Boer. Wat dat betreft hebben ze in Amsterdam onder een Feyenoorder meer Ajax voetbale gespeeld dan onder een ras ajacied

Balbehandlingstechniek van Brobbey is gewoon ver onder de maat. Hij is beresterk en sleurt zich het schompes maar een technisch hoogstandje ofzo hoef je echt niet van hem te verwachten. Ik vind het eerder een spits voor laten we zeggen Millwall dan Ajax. Zit er altijd met een beetje ongemakkelijk gevoel naar te kijken.

Sorry dat ik het zeg maar het zal nooit wat worden met Brobbey. Snap dat positieve van 'geef 'm de tijd, het komt nog' ook niet.
Te lage snelheid balbehandeling, te laag scoringspercentage, slordig in afronding & passing..en dat al veel te lang met genoeg kansen en tijd te hebben gehad om aan te werken.

Tis gewoon een ontzettend miskleun geweest dals (her)aankoop.

Los daarvan maar da's persoonlijk en minder belangrijk, zijn manier van doelpuntenvieren: altijd boos kijken, nooit lachen, nooit uitbundig vieren met medespelers. Maar misschien ben ik een oude lul aan het worden die vingertjes in oren steken etc. niet op waarde kan schatten.

Waar ik echt weinig van begrijp is hoe die Sutalo zo door het ijs zakt. Bij Zagreb echt een prima verdediger, bij Kroatië altijd prima en baalde er echt van toen hij naar Ajax kwam (als Feyenoorder). Op basis van tientallen Zagreb wedstrijden dacht ik ook dat Ajax te laag gegrepen voor hem zou zijn.

Lijkt nu wel of ze zijn broer gekocht hebben..

22 september 2023 om 12:53

Het zijn dan geen broers. Maar er zat nog een Sutalo bij Zagreb. Net zolang en zelfde leeftijd. Zou toch zomaar de verkeerde gekomen kunnen zijn.

22 september 2023 om 12:55

Ik denk dat iedereen verbaasd is. ik vraag mij ook steeds meer af of hij wel goed is of dat hij goed was/leek vanwege het systeem of de spelers die om hem heen liepen. Nu had ik (en volgens mij eigenlijk de meeste supporters) wel verwacht dat dit de absolute leider van de verdediging zou worden. Een speler zonder echte minpunten. Maar dat valt dus nog tegen.

22 september 2023 om 13:06

Volgens mij werd er over Senesi hetzelfde gezegd in het begin. Die kon er helemaal niks van. Nou dat bleek toch anders.

22 september 2023 om 13:38

Nu waren de algemene verwachtingen bij Senesi niet zo hoog als die bij Sutalo zijn. Maar hij begon wel slecht en bleek toch een goeden greep.

22 september 2023 om 14:25

Senesi was ook wel wat overgewaardeerd toch. Aardige verdediger maar stond toch met behoorlijke regelmaat te pitten.

Wat dat betreft heb je een goeie vergelijking getrokken :

22 september 2023 om 15:57

Waarom maak je iedere keer de vergelijking met Senesi? Senesi was een vrij anonieme speler terwijl Sutalo een speler is dat volgens velen op lijstjes van de grote clubs stond? Daarnaast ook qua transfersom een heel groot verschil. De enige vergelijking dat je kan maken is de 1e wedstrijd van hun waarin Senesi slecht was, daarna is het met de week beter gegaan. Ga je elke speler dat slecht speelt vergelijking met Senesi (voor het eerst op kunstgras)? Behoorlijk triest dan.

22 september 2023 om 21:53

Op zich snap ik de vergelijking wel. We moeten niet gaan doen alsof Senesi zo vreselijk onbekend was, want dat was echt niet het geval. Dat was in het volledige gebied Amerika een soortgelijk 'talent' als Sutalo en stond in Europa ook op de radar van veel clubs (net als Sutalo).

Ze hebben te kampen met een soortgelijke situatie: Toen Senesi kwam, was Feyenoord een puinhoop en was de ploeg los zand. Dan komen de slechte kanten van een centrale verdediger al snel naar boven. Bij Sutalo zie je hetzelfde. Je ziet echt de kwaliteiten wel, maar je kunt het niet alleen.

Dan heeft Sutalo ook nog het nadeel dat hij een talent uit 'eigen opleiding' naast zich heeft. Zo'n Hato wordt ook enorm opgehyped en elk foutje wordt gebagatelliseerd of op een ander afgeschoven. Overigens erg goed aan de bal hoor, maar in defensief opzicht loopt die jongen ook te schutteren.

Ik zou het heel gek vinden als Forbs tegen Feyenoord niet zou spelen. Ik ben wel benieuwd wie er op de 6 positie komt te spelen. Op basis van de laatste 2 wedstrijden kan dat maar 1 speler zijn en dat is Vos. De andere spelers zijn gewoon (nog) niet goed genoeg en doen meer fout dan goed.

22 september 2023 om 13:03

Maar vos heeft nog steeds problemen met zn knieeen zei Steijn vandaag en Vos zelf gister ook, dus daar moet je nu ook heel voorzichtig mee zijn. En je kan een mannsverk na 45 minuten niet aan de kant schuiven en geen kans meer geven. Dat is de enige echte 6 die je hebt. Je zal af en toe toch moeten schuiven en vooral Vos heel proberen te houden.

22 september 2023 om 13:40

Ik hoorde van hem dat hij klaar was voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Misschien moet je Mannsverk dan tegen Volendam brengen.

Ik zou zeker met Vos beginnen op het middenveld, met Tahirovic is het gatenkaas.

22 september 2023 om 13:20

Ja eens! Je zag meer pit toen Vos er in stond. Wat mij betreft speel je zondag met een middelveld Berghuis - Vos - Taylor. Spreken alle drie NL en dat lijkt mij voor de afstemming en coaching best wel fijn. Taylor vond ik bij vlagen echt goed spelen tegen Marseille.

Overigens hoop ik (en ik weet - unpopulair opinion) dat Rensch zondag start. Simpelweg omdat ik bang ben dat het elftal op dit moment niet goed staat om met Sosa en Gaaie te spelen. Daarnaast vond ik Gaaie niet overtuigen en vooral onrustig.

Ik hoop dat Rensch voor wat meer stabiliteit zorgt.

Gorter
Rensch
Sutalo
Hato
Sosa
Berghuis
Vos
Taylor
Forbs
Brobbey
Bergwijn'steijn durft het wel aan om Forbs ook tegen Feyenoord vanaf het begin te laten starten'. Als je het fragment luistert dan hoor je dat het over Vos gaat, en niet Forbs.


22 september 2023 om 13:23

Hehe een goede luisteraar

22 september 2023 om 13:31

Dat is een stuk logischer, want zo veel 'durf' is er niet voor nodig om de beste man van afgelopen wedstrijd en de enige speler die op rechtsbuiten rendeert op te stellen.

Het blijft maar lullen ook die Steijn he? Onwennigheid, afstemming, bla, bla. Meer dan de helft van het elftal speelt al voor het tweede jaar samen, vd Boomen en Tahirovic spelen er sinds eind Juni. Steijn is zelf het grootste probleem want middelmaat. Maarja hij is een echte straatvechter, een aardige man, komt goed uit zijn woorden....het is alleen jammer dat onder zijn leiding spelers nog niet eens een bal in elkaars voeten spelen, of nog erger, totaal niet luisteren naar wat hij zegt. Je kan geen dag te vroeg afscheid nemen van meneertje middelmaat

22 september 2023 om 21:56

Tja, in die context kun je afscheid nemen van de technische staf, het volledige bestuur en 80 procent van de selectie. Niet dat Steijn nou veel indruk maakt, maar dat is zeker niet de grootste reden van de huidige situatie.

Creëert wel vanaf de middenlijn een levensgrote scoringskans voor Bergwijn. Elke andere profspits had ide bal afgemaakt. Maar niet Bergwijn. Brobbey verdiend Oranje ook wel, zakt niet door het ijs in een pover Ajax.

Ik vind brobbey dit seizoen eigenlijk elke wedstrijd wel een van de betere. Toont veel inzet en strijd, is vaak toch wel gevaarlijk, alleen de afronding moet iets beter. Hij staat ook vaak op de juiste plek vrij, maar krijgt dan nooit de pass om hem in te tikken. Heel vaak van Bergwijn, die altijd zelf schiet en gister ook van Taylor.

Voor de leeuwen? Forbs was gister met afstand de beste speler op het veld. Er is niemand in het huidige Ajax die zijn potentie heeft. Hij had zeker aanpassingsproblemen, maar ik zie hem echt in korte tijd nog beter zijn voor Ajax dan Kudus.

22 september 2023 om 21:58

Wel met de grote kanttekening dat Forbs in de wedstrijden daarvoor niet eens een lantaarnpaal voorbij kwam. Hierbij kan ik overigens enkel voor mezelf spreken, maar bij Kudus zie je wel een bepaalde klasse. Ik denk wel dat z'n tekortkomingen ervoor zullen zorgen dat hij nooit het maximale uit zijn fysieke en technische kwaliteiten gaat halen, maar bij Forbs zie ik die technische en fysieke kwaliteiten wel beduidend minder. Dat lijkt me gewoon het kaliber Bergwijn enzovoort qua talent.

16 miljoen betalen en dan niet tegen Feyenoord kunnen laten starten nog zou natuurlijk van de gekke zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren