Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Stefan de Vrij naar Ajax, hoe realistisch dat is? Zeer realistisch!’

Laatste update:

Maurice Steijn is ervan overtuigd dat hij grote namen als Stefan de Vrij naar Ajax had kunnen brengen. De ontslagen trainer spreekt maandagavond in Rondo op Ziggo Sport andermaal over zijn bewogen tijd in Amsterdam. "De namen die in de pers gekomen zijn waren heel realistisch", aldus Steijn.

Steijn werd bij Ajax binnengehaald door technisch directeur Sven Mislintat, maar bleek eenmaal aangekomen in de hoofdstad totaal niet op één lijn te zitten met de Duitser. "In het hele traject zijn er zoveel dingen fout gegaan, na een paar weken al", blikt Steijn terug.

"Het was de bedoeling om Ajax terug te brengen naar waar ze drie jaar geleden waren, met een bepaalde samenstelling van de groep: goede spelers erbij halen om talenten als Taylor, Brobbey, Rensch en Hato zich te laten ontwikkelen", vervolgt Steijn.

Steijn had de afspraak dat hij samen met Mislintat de aankopen zou bepalen, maar daar kwam weinig van terecht. "Dan zie je richting de voorbereiding dat de namen die de staf en scouting op tafel brengen niet binnengehaald worden, maar dat er andere keuzes gemaakt worden. Daar gaat het tussen ons fout."

"Er werden vaak twee spelers uit het netwerk van Mislintat voorgelegd, terwijl wij met andere namen, profielen en types kwamen. De namen zijn ook in de pers gekomen."

Presentator Wytse van der Goot noemt enkele namen op die Steijn al eerder in de media bracht: Hakim Ziyech, Noa Lang, Nicolás Tagliafico en Jerdy Schouten. "Maar ook een jongen als Stefan de Vrij", vult Steijn aan.

De Vrij had afgelopen zomer een aflopend contract bij Inter, dat hij uiteindelijk in juli pas verlengde. "Die had ik er graag bij gehad. Dat is een jongen naast wie Rensch en Hato zich zouden kunnen ontwikkelen. Hoe realistisch het was? Die namen waren heel realistisch, met sommige spelers heb ik ook contact gehad. Heel veel spelers willen nog voor Ajax spelen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat sneu zeg dat deze man nog steeds hier in blijft hangen (en dat men hem hiervoor ook uitnodigt). Je hebt gefaald Steijn, deal with it. Mislintat heeft het je misschien niet makkelijk gemaakt, maar je materiaal was ook weer niet zo slecht dat je 18e zou moeten staan.

4 maart 2024 om 22:33

Mislintat was tegelijkertijd ook de enige reden waarom Steijn überhaupt bij Ajax kon komen. Overigens ben ik er niet rouwig om dat De Vrij niet naar Ajax is gekomen.

4 maart 2024 om 22:37

Ik kreeg eerder het idee dat Mislintat Steijn helemaal niet wilde hebben. Ik zou eerder zeggen dat de grootste fout op dat gebied door vdSar is gemaakt door Bosz niet aan te stellen vanwege oud zeer

4 maart 2024 om 22:48

Anderzijds is dat toch ook niet zo vreemd? Blijkbaar was er echt een vertrouwensbreuk tussen die twee. Logisch dat je een nieuwe samenwerking niet meteen ziet zitten lijkt me dan.

Of was het toen al duidelijk dat Van Der Sar er mee zou ophouden?

4 maart 2024 om 22:54

Van der Sar was er 30 mei mee gestopt. Steijn werd 14 juni aangesteld. We weten onderhand toch wel dat Mislintat juist geen kopstuk wilde met Ajaxbanden zodat hij in ieder geval niet dwarsgezeten zou worden door de coach?

Voor wat betreft Bosz versus Van der Sar: laatstgenoemde is over stag gegaan en Bosz was welkom bij Ajax.

4 maart 2024 om 23:01

Steijn heeft tijdens de onderhandelingen ‘gewoon’ met vdSar gesproken. Die heeft er iig niet preventief een stok voor gestoken. Dat vdSar later alsnog overstag ging mbt Bosz is alsnog mismanagement. Tussen de open sollicitatie van Bosz bij Ajax en zijn aanstelling bij psv zaten 2 maanden.

4 maart 2024 om 23:01

Mislintat wist natuurlijk ook wel wat hij van plan was, gewoon lekker de spelers halen die hij zelf wilde. Denk niet dat een bosz daar zo makkelijk in trapte als een steijn, die was natuurlijk al veelste blij dat hij naar een club als ajax kon. Lijkt me ook een grote kans dat het daarom niks is geworden met die coach van bodo.

5 maart 2024 om 07:34

@myvision, als je jullie verdediging ziet schutteren kan je alleen maar wensen om een topper als de Vrij in je achterhoede te hebben. Het enige waardoor je dit zegt is dat het een Feijenoorder is.

5 maart 2024 om 11:03

De Vrij zou direct jullie beste verdediger zijn.

4 maart 2024 om 22:34

Stond hij ook niet, dat was onder Maduro 😉

5 maart 2024 om 01:09

Niveau vd media is duidelijk hier. In het hele traject zijn er zoveel dingen fout gegaan, na een paar weken al" Wat er idd fout was was dat deze loser een baan bij Ajax kreeg.

5 maart 2024 om 11:51

Dat 18e staan vertekende ook, was met 2 wedstrijden minder gespeeld. 1 tegen RKC waar ze al voorstonden en 1 tegen Volendam waar je ook wel gemakshalve van uit kon gaan dat ze die zouden winnen. Die 6 punten erbij en ze stonden al een stuk hoger. En na een kleine opleving doet van 't Schip het nu niet echt veel beter.

5 maart 2024 om 12:09

@RonaldWaasdorp: ja denk je? Fortuna uit 0-0 excelsior uit 2-2 en dan viel het nog mee… Dus die 6 punten en dat hoger staan denk niet dat dat een zekerheidje zou zijn geweest

6 maart 2024 om 07:41

RKC stond Ajax al voor met nog maar paar minuten te gaan en Volendam had nog maar een paar punten. Dus denk dat die 6 punten zeker wel realistisch waren. Excelsior draaide op dat moment nog best goed.

Was Steijn ook vaak te vinden in Greenhouse? De Vrij is een ras-Feyenoorder die gaat nooit naar Ajax.

4 maart 2024 om 21:50

Ik zie hem graag bij PSV als opvolger van Ramalho

4 maart 2024 om 21:52

Denk je werkelijk? Heb het hem nooit horen zeggen.

Dit is topsport. Als Ajax een goed contract en mooi perspectief bied, natuurlijk tekent hij dan.

4 maart 2024 om 22:11

"momenteel is De Vrij het meest onder de indruk van Vivianne Miedema. "ik ben het meest onder de indruk van haar. Ze is één van de beste speelsters. Ze kwam erg sterk terug na haar blessure en ze maakt veel doelpunten. Ook is ze een grote fan van Feyenoord, net als ik", besluit hij." (2023)

"met deze stap komt er een einde aan een lange periode bij Feyenoord, dat is iets waar ik natuurlijk wel even bij stil sta. Ik ben trots dat ik zo lang deel uit heb gemaakt van zo’n grote club met een geweldige achterban. Ik kijk terug op een toptijd bij Feyenoord." (2014)

Heb ergens wel het vermoeden dat hij een voorkeur voor Feyenoord heeft...

4 maart 2024 om 22:37

De laatste quote zegt niks. Dat is zo'n 13 in een dozijn uitspraak, die letterlijk iedere speler doet

5 maart 2024 om 07:17

Dat hij iets met feyenoord heeft weten we allemaal.
Ik sluit daarbij niet uit dat hij bij ajax of psv zou kunnen spelen.
Is nooit zoals ik weet openbaar negatief over
Die clubs geweest

4 maart 2024 om 21:52

Kluivert was een ras-Ajacied, Stam en Ooijer echte psv'ers, geschiedenis heeft al vaak genoeg bewezen dat iemand zijn club voorkeur aan de kant zet natuurlijk

4 maart 2024 om 21:57

Ooijer komt uit Amsterdam en speelde in de jeugd nog voor ajax...

4 maart 2024 om 22:01

En daarna een eeuwigheid bij PSV...wat probeer je te zeggen eigenlijk?

Ajax is komend seizoen vrij kansloos voor de grotere namen. Als Ajax Conference League gaat spelen mist Ajax geld en aantrekkingskracht.

4 maart 2024 om 22:05

Dat dachten we vorig seizoen ook en dat bleek allemaal wel mee te vallen. Kijk welk spelers voor Feyenoord kozen in een periode dat die het moeilijker hadden. Toen vonden spelers het ook geweldig, want het was Feyenoord. Dat had en heeft Ajax ook. Mits je maar goed zoekt en een goed verhaal hebt.

4 maart 2024 om 22:06

Afca_95. Ik heb het toch over club voorkeur? Ooijer heeft aardig duidelijk laten weten al een aantal keer dat zijn voorkeur toch echt bij Psv ligt

4 maart 2024 om 22:08

Henderson kwam anders ook nog graag naar het slechtste Ajax van de laatste 30 jaar. Dus zie niet in waarom talenten, met een duidelijk plan en mooi salaris, nu ineens niet naar Ajax zouden willen. De Eredivisie blijft een vrij matige competitie, Ajax doet natuurlijk volgend jaar gewoon mee in de top 3. Met een beetje geluk eindig je dan bijv een Slot-loos Feyenoord en haal je vcl.

4 maart 2024 om 22:27

Henderson wilde kosten wat kost weg uit Saoedi Arabië, de Vrij zit in Milaan...

4 maart 2024 om 22:50

Graag naar Ajax? Belastingtechnisch kwam het beter uit ja en hij wilde zo snel mogelijk weg uit de zandbak.

4 maart 2024 om 22:56

Dus wilde hij graag naar Ajax. Dat laat hij overigens ook gewoon zien op en naast het veld.

4 maart 2024 om 23:24

Wim Jansen een ras Feyenoorder

De Vrij was onnodig geweest, Sutalo doet het meer dan prima toch? Toch..? Wel grappig dat hij over Sutalo nog wel te spreken was, maar uiteindelijk de genegeerde doelman, bankzitter Akpom en toch ook wel Sosa de beste indruk achter lieten. Tagliafico en Ziyech maken geen indruk bij hun ploegen en Schouten, Lang en Dest waren leuk geweest, maar toch een beetje Branco-achtoge statussen hadden ze.

4 maart 2024 om 22:30

Ja, jij vind Akpom en Sosa Ajax niveau? Ik Nico en Ziyech namelijk wel.

4 maart 2024 om 22:39

Sosa een beste indruk?

4 maart 2024 om 23:25

Haha nee niet echt hé. Al gaat ie wel beter spelen in een 5-3-2 als wingback. Zijn voorzetten waren in de Bundesliga geweldig.

4 maart 2024 om 23:36

Dat dacht ik ook meteen. Sosa valt zelfs in deze matige ploeg uit de toon.

Dat is wel echt gewoon grote onzin lijkt me. De Vrij had toen al een nieuw contract getekend waarmee hij op een absoluut topniveau zou zitten qua salaris bij Ajax.

Daarnaast is hij gewoon een gewaarde optie bij Inter dus dan zouden ze er veel voor moeten betalen. En dan zou de Vrij zelf nog weg moeten willen bij Inter.

4 maart 2024 om 22:08

Lijkt mij ook. Maar Steijn denkt dat hij zijn straatje schoonveegt door met dit soort namen te strooien. Hij was geen TD, hij was trainer, en bovendien een trainer zonder al te grote reputatie, dus hij had kunnen weten dat hij niet over de aankopen zou gaan. Hij was dan ook juist gehaald om met beperkte middelen resultaten te behalen. Daarin faalde hij hopeloos. Deze teksten lezen alsof hij als als NAC-trainer had gezegd: ik heb Weghorst, Til en Klaassen aangedragen, maar de clubleiding negeerde me gewoon! Nogal een gotspe al met al.

4 maart 2024 om 23:07

zijn reactie op de vraag 'heb je die jongens ook gesproken?' ; 'ja sommige wel' zegt ook al wel genoeg. Dan heb je er max 2 gesproken van een lijstje van 5 a 7 man ofzo. Anders zeg je wel 'ja (bijna) allemaal heb ik gesproken'. Een de vrij lijkt mij echt een compleet onrealistische naam, heeft ook nog zat kwaliteit om bezig te zijn met afbouwen.

5 maart 2024 om 03:22

Dan hadden ze heel snel na afloop van het seizoen moeten schakelen, voordat hij zijn nieuwe contract tekende.
De Vrij speel nu weer vrijwel alles, maar afgelopen seizoen een stuk minder, mogelijk was hij toen met een goed verhaal wel over te halen geweest.

Dezelfde Stefan de Vrij die dit jaar elke week bij Inter (Top 5 club op dit moment) in de basis staat?

4 maart 2024 om 22:59

Dit kalenderjaar wel, maar dit voetbaljaar veel minder.
Het is dat Acerbi momenteel geblesseerd is, anders begint de Vrij vaak vanaf de bank. Geen schande, want Inter heeft genoeg goede spelers, maar 100% zeker van een basisplek is De Vrij niet als iedereen fit is.

4 maart 2024 om 23:11

Ja je hebt gelijk. Inzaghi is een geweldige trainer.

Dus de Vrij had in juli nieuw contract getekend maar Maurice wist ff dat hij die zomer wel naar Ajax wilde? Dan had hij toch niet getekend?

Hoezo was De Vrij nou realistisch. Heeft een verleden gehad bij Feyenoord en denk niet dat hij dan naar Ajax zou gaan. Maar heeft ook zijn contract verlengd ondanks dat hij een wisselspeler was (overigens knap de laatste weken weer in de basis). Omdat hij het leven in Italië ook geweldig vindt met een riant salaris. Dus weet niet wat hij nou bedoeld met realistisch want dat was die niet.

5 maart 2024 om 03:28

Hij is natuurlijk al een hele tijd weg uit Nederland.
Het zou geen transfer geweest zijn als die van Berghuis die van Feyenoord naar Ajax ging.

Verder geen idee of het realistisch was. Hij verdient fors bij Inter, maar afgezet tegen wat Bergwijn en Henderson bij Ajax verdienen of in het Verleden Tadic en Blind, was het zeker geen onoverkomelijk bedrag, dus langs die kant was het zeker een optie geweest.

Zou niet misstaan bij PSV. Gelijk het beste duo in de Eredivisie met Boscagli samen.

Als iedereen fit is bij Inter, is De Vrij niet zeker van een basisplek: Acerbi, Pavard en Bastoni zullen dan de achterhoede vormen. Het lijkt mij wel tof om De Vrij weer in de eredivisie te zien en dan het liefst bij Ajax als leider van de verdediging en als mentor van de jonge Hato en Kaplan. Natuurlijk heeft hij een verleden bij Feyenoord en daar zou hij ook goed passen, ook psv zou hem goed kunnen gebruiken. Hij zou waarschijnlijk wel genoegen moeten nemen met een lager salaris.

Deze man neem je toch niet meer serieus? Co tinue maar na trappen en vervolgens gaan vertellen welke speler waar naar toe zou moeten gaan. Even een jaartje van de radar zou iedereen plezier doen!

5 maart 2024 om 07:22

Is helemaal geen feyenoorder ik stond vroeger op de zelfde camping iedere zomer als hem is eigenlijk voor psv . Speelde alleen in de jeugd bij feyenoord. Had dus zeker realistisch geweest. Want iedereen wil nog steeds in Amsterdam voetballen

Steijn is net zo zielig als Mislintat. Denk je nou echt dat de Vrij naar Ajax komt? Realistisch is dat Steijn ervoor zorgde dat Ajax op de 18e plek stond en dat hij geen hand in eigen boezem steekt. Terug naar Sparta op het (lucht)kasteel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren