Spijkerharde overtreding Noa Lang onderstreept frustrerende avond Brugge

Donderdag, 25 november 2021 om 11:52Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:06

Club Brugge beleefde woensdag een uiterst frustrerende avond in de Champions League. De ploeg van trainer Philippe Clement ging op eigen veld met 0-5 ten onder tegen RB Leipzig, nadat de Duitsers bij rust al op een 0-4 voorsprong stonden. Ruud Vormer bleef de volledige wedstrijd op de bank bij de thuisploeg, terwijl Bas Dost en Noa Lang wel mochten opdragen. Over laatstgenoemde ontstond veel kritiek, mede door een spijkerharde overtreding op Josko Gvardiol.

Brugge had geen moment uitzicht op een resultaat tegen Leipzig en zag de frustraties in de loop van de wedstrijd toenemen. "Natuurlijk neem ik de schuld ook op mezelf", erkende Clement na afloop voor de camera's van VTM. "Ik ben degene die de opstelling bepaalt en de tactiek bedenkt. Je wilt een doelpunt maken en vooruit spelen, maar we waren niet goed genoeg in de duels. En ik heb uiteraard ook de verkeerde keuzes gemaakt." Opvallend was dat het publiek in het Jan Breydel Stadion na de tweede Duitse treffer de naam van Vormer begon te scanderen.

Klik op 'Bekijken op YouTube' om de om de overtreding van Noa Lang te zien (vanaf 2.10 min)

"Clement stelt zich kwetsbaar op, terwijl dat eigenlijk niet hoeft", is HLN-analist Marc Degryse van mening. "Vormer is heus niet de reden waarom Club Brugge in een mindere periode zit. Hoe het publiek al snel om Vormer begon te roepen, dat is vragen om problemen." Voor Club Brugge, dat nu laatste staat in Groep A met vier punten uit vijf duels, komt alles aan op de laatste wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. De Belgen waren bij een zege op Leipzig verzekerd van Europese overwintering.

Noa Lang bewees zichzelf een hele slechte dienst. De aanvaller, die twee maanden geleden voor het laatst trefzeker was, maakte en gefrustreerde indruk en onderstreepte dat met een harde tackle op de enkels van Gvardiol. De Nederlander kwam er met slechts geel mee weg, maar werd niet onbesproken gelaten in de nabeschouwing. "Je merkte aan de spelers dat ze er niet happy bij liepen", vervolgt Degryse. "Lang en Balanta mochten blij zijn dat ze geen rood kregen. Ze gingen over de schreef, duidelijk een uiting van frustraties. Dat slechte people management zal Clement nog op zijn bord krijgen."

Ook Sporza-analist Eddy Snelders schrok van het niveau van Brugge. “Je kunt verliezen, maar de manier waarop was hallucinant. Er was geen greintje inzet, geen weerbaarheid. De spelersgroep van Club onderging de wedstrijd gisteren volledig. Het duurde 35 minuten voordat ze over de middellijn kwamen. Het was ontluisterend. Clement koos voor lichtgewichten in de aanval vanuit het idee dat ze veel aan de bal zouden zijn. Het tegenovergestelde was waar. Ik zeg nog niet dat het crisis is, maar de eerste tekenen zijn er wel."Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door lierse1997)

Je kan veel van Noa Lang vinden maar hij is wel een strijder!

25 november 2021 om 14:33

Dat vind ik altijd zo'n onzin om dat te zeggen na een stomme overtreding. Is Nico een strijder omdat hij in de JC schaal op een totaal onnodige plek een rode kaart te pakken ? ik vind dit eerder acties van sukkels. Een strijder gaat niet vanuit irritatie kaarten pakken.

25 november 2021 om 12:14

Siemjo zegt het wat overdreven (Ajax zag Lang liever niet gaan), maar de belangrijkste reden dat hij zo weinig speelde was wel het mentale aspect. Dat uit zich oa in het maken van domme overtredingen en niet luisteren naar je trainer/aanvoerder. Lang is zeer getalenteerd, maar zit zichzelf ontzettend in de weg

Ik blijf de ontwikkeling van Noa Lang met bovengemiddelde interesse volgen. Hij heeft nu het welbekende dipje, na een geweldig seizoen. Echter is hij ondertussen wel 22 jaar oud en zou hij de stap van talent naar dragende speler toch wel moeten gaan maken langzamerhand.

Gisteren werd een aantal keer duidelijk dat hij er niet lekker in zit. Veel balverlies en op de beslissende momenten een bal die net verkeerd was. Tot overmaat van ramp ook nog de smerige overtreding, wat totaal onnodig was en weerspiegelt dat Noa zijn winnaarsmentaliteit om kan slaan in agressie. Hierin te vergelijken met pak hem beek een Luis Suarez in mijn ogen.

Hopen dat hij de draad snel weer oppakt, dan zie ik aankomende zomer alsnog een prachtige transfer in het verschiet liggen voor hem.

25 november 2021 om 12:09

Ik vond hem eerlijk gezegd nog wel een van de minst slechten bij Brugge. Het hielp ook niet dat de twee spelers die vlakbij stonden, Sowah en de ketelaere, dramatisch speelden. Daarom moest hij het ook wel zelf doen met momenten want er waren amper afspeelmogelijkheden.

25 november 2021 om 13:01

Dat hielp ook zeker niet mee. Echter was het evengoed mijlenver van het niveau van Lang die je van hem mag verwachten.

25 november 2021 om 13:08

Dat viel over heel Brugge te zeggen. Mignolet was nog de beste terwijl die de laatste tijd ook slecht staat te keepen.

25 november 2021 om 13:13

Dat klopt, echter ging het in mijn reactie vooral om Noa.

Daarnaast doel ik hiermee ook op het feit dat hij de stap naar dragende speler moet gaan maken.

Als talent, zoals de Ketelaere, kan een wedstrijd als deze ertussen zitten. Echter verwachten mensen van Lang meer. En hij doet zelf ook voorkomen alsof hij ondertussen het stadium talent voorbij is, dus moet je wel leveren wanneer anderen dat niet doen.

25 november 2021 om 13:20

Ja dat snap ik zeker. Maar het probleem is een beetje dat niemand van de grote namen de laatste tijd op staat. Mignolet heeft ze afgelopen weken punten gekost, Mata zit in een zeer matige vorm, Vormer zit terecht op de bank, De Ketelaere zit in een wat mindere vorm en Lang zit ook in een dip. Alleen Vanaken kan zich een beetje aan de malaise onttrekken en die speelde gisteren ook allerminst goed.

25 november 2021 om 12:44

Hele team zit in een dip. Dat kan gebeuren. Wel voor hem een goed leermoment. Kijken hoe hij hier uit komt.

25 november 2021 om 13:29

Van de 57 wedstrijden bij 44 doelpunten betrokken. Het gaat nu gewoon ietsje minder maar dat is geen dipje.

25 november 2021 om 13:48

Wat vind je van iemand als Asensio of Malen? dan? Of andere “ talenten” die de fase talent zouden moeten ontgroeien, spelers met absurde claususes of aankoopbedragen. Lang was 6 mil gaat voor minimaal 25 weg. Niks aan de hand.

25 november 2021 om 14:37

Ik vind Malen overhyped. Heeft zeker wel kwaliteiten (vooral snelheid), maar is voor een spits veel te onrustig voor een goal. Ik zie hem hier ook geen stappen in maken, waarbij ik ook wel altijd zeg (geleerd heb) dat dit vooral iets is dat je in je hebt of niet. Een Huntelaar had in de jeugd van de Graafschap al de rust om bijna elke bal tussen de palen te schieten. Bij Malen is dit allemaal voor ongecontroleerde.

25 november 2021 om 14:37

Exact hetzelfde. Al heeft Asensio natuurlijk wel bovengemiddeld veel pech gehad met zijn blessures. Ik vind het bewonderenswaardig dat hij nog bij Real Madrid zit en nog steeds zo nu en dan het vertrouwen krijgt, want velen zouden dat niet aan kunnen.

In potentie, net als Lang en Malen, nog steeds een geweldige voetballer natuurlijk. Al is de potentie van Asensio wel een aantal stapjes hoger.

Had ook best rood mogen zijn. Totaal geen intentie om iets van de bal te raken.

25 november 2021 om 12:35

Die overtreding op Nkunku had ook rood verdiend, dat was gewoon een vuistslag. Onbegrijpelijk dat daar (zelfs met VAR) geen rood werd gegeven. Lang had ook zo rood kunnen krijgen, verwachtte niet dat de VAR daar ging ingrijpen (had ook niet ingegrepen als hij wel rood had gekregen).

Die gvardiol mensen wordt een geweldenaar. 19 jaar en beest van een speler. Was bij zagreb al te zien. Noa zit verder prima op ze niveau daar

25 november 2021 om 12:59

Dat wist iedereen die de afgelopen 2 jaar op FM gespeeld had ook al...

Dat Brugge nu niet afgetekend aan de leiding staat in de competitie zegt al genoeg vind ik. Het gaat er al veel weken niet goed.
Hun zeer mooie resultaten van in het begin in de CL hebben sommige duidelijk wat doen zweven.
En dan is het net aan de coach om dat te voorkomen of ze met beide voeten terug op de grond te krijgen. De afgelopen jaren was het meestal allemaal positief, dan is het makkelijk om met mooie woorden te strooien naar de spelersgroep.

25 november 2021 om 13:14

Eens.

Brugge noemt zich zelf graag het 'ajax van Belgie' maar staat ondertussen wel maar met 27 op 45 (!!!) in de competitie en in de CL poule staan ze ook laatste. Allemaal mooi en wel dat gelijkspel tegen PSG en die overwinning tegen Leipzig maar ondertussen is het simpelweg crisis bij Brugge.

Clement heeft ook nog nooit met zo een situatie moeten omgaan dus we gaan nu eens kijken wat hij er kan van maken. Trouwens bijzonder dat hij tot op heden volledig buiten schot gebleven is want 27 op 45 is toch dramatisch voor een club als Brugge... Kan je je voorstellen wat er zou gebeuren mocht Ajax zo presteren?

Het is al weken simpelweg slecht bij Brugge dus dat gisteren verloren hebben, verbaasd me niet. Maar dat het 0-5 werd natuurlijk wel. Ach ja, classic Belgische ploeg in de Cl...

25 november 2021 om 18:31

Ik denk dat ze in Brugge er momenteel niet van wakker liggen wat de stand is in de competitie. Playoff 1 halen ze vanzelfsprekend. Dit jaar vind ik dat de nadruk te veel op Europees voetbal lag bij hen. Zelfs in de CL overwinteren. Met die ploegen is dat eigenlijk niet realistisch. Vorige jaren zijn ze misschien te makkelijk kampioen geworden, dan verslapt de focus. Daar is Clement toch verantwoordelijk voor. Mocht het nu in de beker mis gaan, dán gaat zelfs Clement zijn stoel beginnen wankelen.

Dit zijn de dingen die van Gaal meteen oppikt. Krijgt ie nog dubbel en dwars terug. Dan kijkt van Gaal hoe hij erop reageert en dat bepaalt selectie WK of niet. Aan een mentaal instabiel wisselspeler heb je niets.
Ik alvast uit van Gakpo en Danjuma voor WK. Geen Lang, zeker niet nu Bergwijn ook gaat draaien in Oranje en Berghuis en Malen ook beschikbaar zijn.
Daarnaast wijkt Depay ook nog vaak uit naar links, opties te over. Te veel bijna.

En maar zuur blijven doen naar degenen die ‘de opstelling maken’ bij Ajax.

De start van de Europese campagne van Brugge was dit seizoen nog hoopvol in een ijzersterke poule. Maar inmiddels is wel duidelijk dat de top van België zich beter kan profileren in de middenmoot van de Europa League. Het klassenverschil is enorm. Verliezen van Leipzig kan maar zo ruim verliezen hoort je niet te gebeuren in de Champions League.

25 november 2021 om 14:17

Eens, ik ben Belg en zeg al jaaaaren dat wij niets te zoeken hebben in de CL. Zet ons maar in de Europa League en, bij voorkeur, nog liever in de Conference League. Daar kunnen we nog eens incidenteel een halve finale ofzo halen... en je krijgt er evenveel punten voor een overwinning als in de EL of de CL. Alleen is een overwinning in de Conference League voor Belgische ploegen iets waarschijnlijker dan in de EL of CL:-)

25 november 2021 om 14:38

Alleen verdien je met deelname CL waarschijnlijk meer dan dat je de finale van de Conference league wint. Dat is ook voor een Belgische ploeg belangrijk.

25 november 2021 om 15:55

Inderdaad, financieel een gigantisch verschil. En net daarom dat elke ploeg graag deelneemt, ook al is het een sportieve kamikaze...

25 november 2021 om 14:55

Brugge heeft perfect iets te zoeken in de CL. Dat bewijzen de afgelopen seizoenen echt wel en daar verandert een zware nederlaag tegen Leipzig niet opeens iets aan.

25 november 2021 om 21:11

Uw reactie doet wat chauvinistisch aan. Brugge heeft van alle Champions League deelnemers de meeste doelpunten tegen dit seizoen. Ze staan op de Europese clubranking 37ste en hebben de punten op de Coëfficiëntenlijst de afgelopen jaren vooral toebedeeld gekregen door rechtstreekse plaatsing voor de CL. Het predicaat perfect kan ik me niet in vinden.

25 november 2021 om 23:22

Uw reactie doet wat ondoordacht aan aangezien Brugge de drie seizoenen hiervoor steeds nog Europees speelde na de winterstop vanuit de groepsfase. Dit seizoen gaat het weinig gescheeld hebben of ze hadden voor de vierde keer na elkaar een ander team in de groepsfase achter zich gelaten. Als dat al "niets te zoeken in de Cl" is dan heeft 3/4e van de CL niets te zoeken in de CL.

26 november 2021 om 12:23

U doet wel graag aan cherry picking, want het bekt natuurlijk lekker 'overwintering'. Zeker, 3de worden in een CL-poule en dan vervolgens direct in een tweeluik voor de Europa League na de winterstop eruit geknikkerd worden. Dat mag overwintering genoemd worden. Maar dat is weinig aansprekend. Dat je er dan uit geknikkerd wordt door Manchester United, dat kan. Maar Dynamo Kiev of RB Salzburg. Dat is middenmoot Europa League.

26 november 2021 om 15:58

Ik doe niks. Jij zegt dat ze niets in de CL te zoeken hebben. Terwijl het een team is dat structureel voor de derde plaats in de groep strijdt. Dan hoor je in de CL thuis of bijna de helft van de CL hoort volgens jou niet in de CL thuis.

Dat had best rood mogen zijn. Vind het maar een vervelend mannetje. Niet alleen dit soort irritaties, maar denkt ook die arrogantie van hem.

Wat een walgelijk ventje is dat toch

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
S. MignoletKeeper400
H. VanakenMiddenvelder4014
B. MecheleVerdediger362
C. NielsenMiddenvelder369
Ferran JutglàAanvaller3413
R. OnyedikaMiddenvelder310
K. SowahAanvaller270
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Club Brugge.

70 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 6 juni
Calvin Stengs wordt opnieuw in verband gebracht met een overgang naar Feyenoord. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren