Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spel bij sc Heerenveen wekte ergernis: ‘Bakka, acht tikken voor je kop’

Laatste update:

Ramon Zomer is bezig aan zijn veertiende seizoen in de Eredivisie en loopt dus al geruime tijd mee op de Nederlandse velden. De 32-jarige verdediger speelt voor Heracles Almelo en is er basisspeler: de meeste van zijn teamgenoten zijn een stuk jonger, maar dat hindert Zomer naar eigen zeggen niet. Er zit wel verschil in de kijk op de alledaagse dingen, maar het verschil in leeftijd uit zich niet op een vervelende manier. Dat merkt zowel Zomer als generatiegenoot Mark-Jan Fledderus.

/

Fledderus zegt in het Algemeen Dagblad dat de muziek in de kleedkamer anders is, maar dat de gesprekken toch vooral over uitgaan en meisjes gaan. Zo was het ‘vroeger’ ook, maar zelf zit Fledderus nu in een andere situatie: één met regelmaat en een gezin. Voor Zomer geldt hetzelfde. Bij zijn vorige club sc Heerenveen werd hij af en toe ‘kriegel’ van de onderlinge omgang en de sfeer, vertelt hij. “De jonge spelers deden het spelletje ‘bakka’. Ofwel: als je iets niet goed deed, kreeg je acht tikken voor je kop.”

“Dan hoefde je alleen maar binnen te komen op ‘verkeerde’ schoenen of een ‘foute’ grijns en dan had je een ‘bakka’ verdiend. Dat ging de hele dag door”, roept Zomer in herinnering in de ochtendkrant. “Ik deed er niet aan mee, maar dan nog. In mijn situatie had ik er gewoon geen zin in. Ik zat op de tribune en zat niet lekker in mijn vel”, aldus de verdediger. Vorig jaar zomer verliet hij Friesland voor Almelo en daar veroverde hij wel weer een vaste plek.

Denk je dat de mix jong/oud goed is bij Heracles Almelo?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nog nooit van gehoord "bakka". 8 tikken, hoe moet ik dat zien? Bitchslap of gewoon een volle vuist? Ik ging vroeger gewoon sparren met wat vrienden...

2 oktober 2015 om 08:18

Het ziet er niet uit dat bakka. Lijkt meer een aai over je bol. Die voetballers zitten tegenwoordig graag aan elkaar

2 oktober 2015 om 08:45

Het heet origineel bakka edde dat is Surinaams voor achterhoofd je krijgt in hun geval dan 8 klappe met een platte hand tegen je achterhoofd

2 oktober 2015 om 08:55

Klink als iets super leuks... NOT

2 oktober 2015 om 13:04

Ramon speelde natuurlijk ook als een natte krant bij Heerenveen. Ik heb vaak gedacht dat hij omgekocht was. Zoveel opzichtige blunders maakte hij. Als hij na elke fout een Bakka heeft gehad, dan kan ik mij voorstellen dat hij niet gelukkig was in Heerenveen.

Opvallend dat hij deze uitspraak doet zo vlak voor de wedstrijd ...

Generatie verschil he... je merkt het aan alles..

Die profvoetballers hebben de meisjes voor het uitkiezen, ik geef ze groot gelijk.

2 oktober 2015 om 10:42

Klopt, zijn echt meisjes met inhoud enzo. Vaak genieten ze van een goede opleiding en zijn communicatief erg sterk.

Het verbaast mij hoe die meisjes zichzelf gewoon aanbieden bij voetballers, te triest voor woorden. Heb je dan geen zelfrespect?

2 oktober 2015 om 11:21

En jij denkt dat ze meisjes met inhoud zoeken? Sjonge jonge...

1 keer dreun terug geven en t is klaar lijkt me. Beetje voor jezelf opkomen lukt ook al niet

2 oktober 2015 om 11:39

zoals hij bij Heerenveen schutterde was die heel wat bakka s waard!

Daarom ging Zomer dus met de week minder spelen.. al die klappen op je kop. Nee sinds zijn hersenschudding opgelopen in een uitduel met Vitesse nooit meer de oude geworden. Vanaf zijn rentree toen erg angstig in veel duels, en uiteindelijk gepasseerd. Mooi voor die man daag die nu toch wekelijks speelt.

Zal me een gezellige boel zijn geweest daar

2 oktober 2015 om 13:07

Ik zou het inderdaad ook stront irritant vinden. En ik vind dat de coach hier ook op had moeten reageren. Direct de kop in drukken zulk irritant gedrag. Ik neem aan dat het pispaaltje van het elftal dan ook het vaakst tikken op zijn achterhoofd heeft gekregen. Wat me nog pissiger maakt, want dat is gewoon puur treiteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren