Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Speculaties over komst Bosz leidden tot ‘heel veel onrust’ binnen Twente

Laatste update:

Joseph Oosting lijkt de nieuwe trainer van FC Twente te worden. Volgens clubwatcher Leon ten Voorde van TC Tubantia dienen er alleen nog wat plooien te worden gladgestreken, voordat Arnold Bruggink zijn eerste serieuze daad als technisch directeur van FC Twente heeft verricht. Oosting was niet de enige op de lijst met kandidaten, daar ook de naam van Peter Bosz de ronde deed. De voormalig trainer van onder meer Borussia Dortmund en Ajax ging zelfs op gesprek, maar wacht op een grotere club.

De zeker lijkende komst van Oosting is dinsdagavond een van de gespreksonderwerpen bij Voetbalpraat. Robert Maaskant vindt de huidige trainer van RKC Waalwijk 'een verrassende naam'. "Omdat Peter Bosz daar natuurlijk ook genoemd werd. Hij (Bosz, red.) heeft zelf afgezegd, maar ik hoorde vanuit Enschede ook doorseipelen dat niet iedereen achter zijn komst stond. Er gingen geluiden dat Bosz veel eigen mensen mee wilde nemen en dat dat voor heel veel onrust zorgde in de technische staf. Je moet je natuurlijk ook wel welkom voelen als trainer."

Over Oostings huidige prestaties is Maaskant niet anders dan lovend. "Ik vind dat hij het fantastisch doet. Hij is een van de weinige trainers in de Eredivisie die van systemen kan wisselen met zijn ploeg. Hij presteert verrassend goed en past ook in de omgeving van Enschede. In Tukkerland is het toch iets anders werken. Als Twente voor hem kiest, denk ik dat ze een goede keuze maken. De vraag is alleen of híj´ een goede keuze maakt als er een leegloop plaatsvindt bij FC Twente. Het is echt een fantastisch elftal nu, maar de vraag is wie allemaal blijven."

Presentator Wouter Bouwman stelt vervolgens de vraag welke spelers Oosting eventueel achterna zouden kunnen gaan naar Twente. "Mats Seuntjens is goed", aldus Marciano Vink. "Lutonda is ook een leuke speler, maar misschien niet meteen van het niveau FC Twente." Maaskant, die aangeeft dat AZ aan het begin van het seizoen belangstelling had in Seuntjens, denkt dat de aanvallende middenvelder ook in Enschede 'bijzondere dingen kan doen'. RKC nam Seuntjens in de winter over van Fortuna Sittard met een contract voor een half jaar.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zie Seuntjens graag komen maar weet niet of dat het soort speler is waar we ons op moeten focussen, zijn positie is een van de enige die niet verkocht gaat worden.

7 april 2023 om 11:44

Denk dat Seuntjes niet de tactische discipline heeft om hoger te spelen dan de middenmoot. Bij Twente wordt in de omschakeling veel meer gevraagd. Adewoye en Lutonda hebben daar wel de potentie voor vind ik. Maar Seuntjes moet niet teveel omhoog willen kijken. Bij AZ is al eens gebleken dat hij de discipline in de omschakeling gewoon mist. Net als een Tannane of Bel Hassani. Die jongens moeten gewoon een team hebben wat spelers voor ze opvangt.

Adewoye lijkt me best een geschikte opvolger voor Hilgers.

7 april 2023 om 16:12

Anders hou het lekker alleen bij onze trainer.

Tja wat kunnen we zeggen over Twente, ik vind het echt knap wat ze presteren dit seizoen!
Met een trainer als Bosz zouden ze wellicht nog een stapje extra kunnen zetten.
Mooie club met een heerlijke sfeer in het stadion, dat mogen ze koesteren in Enschede en omstreken!

7 april 2023 om 11:07

Volgens mij presteren ze gewoon naar hun kunnen. Ze hebben veel geld op het veld staan en ook financieel best sterk. Vergeleken met de ploegen die onder hun staan, staan ze gewoon op een logische positie.

7 april 2023 om 11:24

@hafcahaas - Ja en nee. FC Twente neemt qua budget de zesde plaats in. Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en FC Utrecht werken met een hoger spelersbudget.

7 april 2023 om 11:14

Een stapje extra naar wat? Qua statuur en financiën doet Twente het naar hun kunnen. Een stapje verder zou betekenen de top-3 in breken, en dat gaat niet gebeuren.

7 april 2023 om 11:18

Een volgende stap zou zijn structureel aanhaken bij de top 5. Dit is iets waar ze naartoe werken. Ze komen natuurlijk vanuit de KKD en hebben vanaf toen de weg omhoog gezet, ergens heengaan is lastig maar ergens blijven is nog lastiger!
Met een toptrainer krijg je ook meer de allure van een toppploeg. Dat speelt zeker mee. En ze kunnen dan ook zeker incidenteel eens een tweede plek aantikken. Niet is onmogelijk in het voetbal.

7 april 2023 om 11:30

@prem_93 - Op zich heb je gelijk, maar dat geldt eigenlijk niet voor FC Twente. Ergens heengaan en er blijven is lastig voor kleine clubs waarbij de prestaties het financiele draagvlak overstijgen. Bij FC Twente is die situatie echter wel anders. Natuurlijk draait de club nog lang niet op volle toeren door de schuldenlast, maar het is voor FC Twente makkelijker om er te blijven dan voor veel andere clubs die eronder staan. De club heeft immers een begroting van 30 miljoen euro en het kan weer met een acceptabel percentage een spelersbudget samenstellen.

Wel is het afwachten wat er in de zomer gebeurt. Meerdere spelers vertrekken, dus het kan zijn dat FC Twente volgend seizoen een moeizamer seizoen tegemoet gaat. Echter gaat het transfersommen ontvangen en het budget blijft in de buurt van de 50 procent. Er is dus wel het 1 en ander mogelijk, al zullen eventuele transfersommen niet vanzelfsprekend zijn, denk ik.

7 april 2023 om 11:41

STAPJE EXTRA... wat heeft Bosz nou gepresteerd als trainers naast Ajax... Werkelijk dat deze man wacht op grote clubs is toch de grootste grap ooit, man heeft Lyon het slechtste laten spelen in jaren en bij BVB en Leverkusen was het ook dramatisch, man mag blij zijn dat een top 5 club van een degelijke competitie hem nog wil hebben.

7 april 2023 om 14:29

Lyon staat na zijn ontslag anders nog steeds negende (op doelsaldo, evenveel punten als de nummer 10), dus zo geweldig beter zijn die ook niet gaan presteren na zijn ontslag. Daarnaast heeft hij het bij Leverkusen echt wel een tijdje prima gedaan hoor. Won geen prijzen, maar mag je dat verwachten van Leverkusen?

Ik ben het met je eens dat Bosz wel eens een beetje overhypet wordt en daarnaast geloof ik er ook wel in dat geen prijzen aan je gaat kleven als trainer, maar Bosz is echt wel een unieke trainer hoor voor Nederlandse begrippen. Het is geen Ten Hag of Slot waarvan ik bij beide echt het idee heb dat zij het Nederlandse trainersgilde weer op de kaart gaan zetten, maar hij is echt geen slechte coach. Bij elke club waar je traint goed voetbal op de mat kunnen leggen waar het 'publiek vermaakt is' is iets wat niet veel trainers kunnen. Heb ook het idee dat hij het wel weer gaat redden bij Ajax, mocht hij een tweede termijn bij Ajax aangaan. Ligt goed bij de fanbase, de drempel ligt na dit seizoen een stuk lager en als er één club is waar zijn voetbalopvatting gewaardeerd wordt is het wel bij Ajax.

7 april 2023 om 11:42

Wat vind jij dan zo knap Prem? Daar ben ik wel benieuwd naar? Ze staan op een logisch plek en hadden de top 4 moeten aanvallen om iets knap te noemen. Een prijs gaan ze niet pakken gezien de vroege uitschakeling europees en de uitschakeling tegen ajax in de beker.

We gaan toch niet Mats Seuntjens halen he...

7 april 2023 om 11:06

Nee precies, laat Seuntjes maar lekker bij ons blijven.

7 april 2023 om 11:07



Schat Seuntjens hoger in dan Vlap. Daarnaast is hij transfervrij dus het is best de moeite waard.

7 april 2023 om 11:21

Seuntjes is voor elke ploeg onder de Top 3 een aanwinst en zeker ook voor FC Twente. Is gewoon een erg goede speler en heeft inmiddels ook al behoorlijk wat ervaring.

7 april 2023 om 12:29

Mwah, heeft het bij AZ niet gered als vaste basisspeler en is momenteel niet beter dan hij toen was. Was een nuttige roulatie-speler, maar niet meer dan dat.

7 april 2023 om 12:57

Ik schat AZ overigens hoger in dan Twente. Maar zoals Seuntjes zich nu manifesteert bij RKC zie ik hem ook wel weer bij AZ passen. Ben in ieder geval erg van hem gecharmeerd.

7 april 2023 om 12:13

Die jongen heeft in zijn eerste 3 wedstrijden voor rkc dit seizoen evenveel rendement gehaald als Vlap het hele jaar. Is een topper, ook voor Twente.

7 april 2023 om 12:15

Iedereen heeft een beter rendement dan Vlap, dat is echt een vergelijking van niks

7 april 2023 om 14:11

Waarom niet? Ik zie hem wel graag komen. Pakt zn goals, altijd volop inzet en transfervrij. We hebben straks een complete leegloop he, dus hebben zowel voor de wedstrijdselectie als de breedte spelers nodig.

7 april 2023 om 14:47

Behoorlijk arrogant deze reactie, dacht dat jullie nu wel realistisch en nuchter konden zijn na die populaire uitspraken van afgelopen winter. Ik zie net dat Vlap nog niet één keer gescoord heeft. Seuntjes is voor iedere club buiten de top 4 een aanwinst en dus ook voor Twente.

7 april 2023 om 15:01

Wat een onzin, hij heeft nog niet aangetoond bij iedere club buiten de top 4 een aanwinst te zijn. Het is ook de mening van iemand, jij komt meteen weer met je kansloze denigrerende opmerking.

7 april 2023 om 15:05

Wie de aansteker kaatst kan hem verwachten...

Kan Twente niet beter gaan shoppen bij een Sparta? Staan hoger op de ranglijst en hebben daarom waarschijnlijk ook betere spelers.

7 april 2023 om 11:25

Op welke ranglijst precies?
Op de ranglijst die ik volg staat Twente met 2 punten boven Sparta namelijk.

7 april 2023 om 12:12

Ik bedoelde in vergelijking met RKC. Sparta staat hoger dan RKC, waarom zou Twente dan spelers bij RKC wegplukken als het betere spelers bij Sparta kan ophalen. De spelers van Sparta zullen ongetwijfeld ook wel een overstap naar een grotere club als Twente willen.

7 april 2023 om 11:33

FC Twente moet eerst verkopen voor het zomaar transfersommen kan spenderen en dan nog kan FC Twente geen hoge bedragen uitgeven. Het is dus ook een beetje de vraag welke spelers haalbaar zijn en op welke positie je spelers nodig hebt. Bovendien is het nog niet eens zeker wie er allemaal vertrekken. Pleguezuelo, Misidjan en Ugalde sowieso.

7 april 2023 om 12:50

Voor welke speler gaan ze veel geld kijgen? Unnerstall? Zerrouki? Smal? Hilgers?
Een Cerny en Misidjan zijn te wisselvallig en Sadilek te blessuregevoelig. Je hebt ook spelers dat je niet zo snel meer kwijt raakt en je denk ik nog redelijk voor betaald aan salaris.
Denk aan een Brenet, Propper, Vlap en van Wolfswinkel. Vlap Heeft als 10 met 0 doelpunten in de competitie is wel heel treurig. Wat een miskoop is dat geweest zeg. Hoeveel is daar eigenlijk voor betaald? En hoe kan Steijn daar nog achter op de bank zitten?

7 april 2023 om 14:45

Daarom had je dat krankzinnig goed bod van minimaal 8 miljoen op Zerrouki moeten accepteren. Dat had Twente wat mogelijkheden gegeven aankomende zomer. Zoals verwacht geen CL, geen EL en de Conference League is een twijfelgeval. Gegokt en verloren en dat is een kwalijke zaak.

7 april 2023 om 15:03

Voor wie is dit een kwalijke zaak? Voor jou? Ik zie de mensen bij Twente zich nog niet echt druk maken namelijk.

7 april 2023 om 15:18

Redisthecolour, El Fenomeno is erg begaan met Twente. Hij ziet ons graag presteren en maakt zich zorgen dat we onze potentie niet benutten.

7 april 2023 om 16:10

Kwalijke zaak voor de club. Je bent een hoop geld misgelopen omdat je even dacht bij de top 4 te eindigen. Dan laat ik de miljoenen die de gemeente heeft kwijtgescholden nog even achterwege. Gemeente scheldt vier miljoen vrij en dan laat Twente een bod van 8 miljoen liggen. Pijnlijk.

7 april 2023 om 16:45

Haha ik denk dat hij het type is waar ik nooit naast zou willen zitten op een feestje.

8 april 2023 om 14:36

El Fenomeno - Zerrouki wordt alsnog verkocht in de zomer. Daarnaast vielen de middenvelders 1 voor 1 weg in de afgelopen periode, waarbij Zerrouki eigenlijk cruciaal was. Daarnaast is hij ook een sterkhouder. Die ga je niet zomaar op de laatste dag verkopen zonder dat je er iets voor terug kunt halen. Als Feyenoord twee weken eerder met dat bod kwam, was hij waarschijnlijk gewoon weggeweest.

Daarnaast ga je voorbij aan het feit dat FC Twente niet hoeft te verkopen. Het draait zonder transfers al zwarte cijfers dit jaar. Dat je er dan zaken van 4 jaar bij gaat halen, tja...

Bovendien hier een hypothetische vraag: Stel, FC Twente ontvangt deze zomer een bod van 8 tot 10 miljoen euro. Hoe sta je er dan in? Ik ben me er overigens van bewust dat je nooit objectief zal reageren op een artikel van FC Twente, maar het blijft toch altijd wel weer interessant hoe je zaken zo draait en selectief gaat lopen shoppen, waardoor je je onderbuikgevoel weer even laat spreken.

Bosz heeft het overal slecht gedaan... Slechtste coach van Lyon ooit

7 april 2023 om 11:25

Bij Ajax heeft hij in 1 jaar tijd toch aardig spel op de mat gekregen. Ik ben niet voor Ajax, maar kwa vermaak was dat geweldig en ook de finale van de Europa League gehaald (als ik het mij goed herinner)

7 april 2023 om 12:21

Dat geweldige spel was wel sporadisch hoor. Thuis tegen Kopenhagen en thuis tegen Schalke waren 2 echt magistraal goede wedstrijden. Thuis tegen Lyon was niet alles goed (achterin gatenkaas, die pot had 9-6 kunnen worden) maar qua vermaak was dat wel geniaal. Maar daarna houdt het wel snel op. Uit tegen Kopenhagen was drama, er zat nog een hakken-over-de-sloot ronde tegen Legia Warschau bij die niet om aan te gluren was. De finale was treurig en uit tegen Lyon gooi je het nog bijna weg terwijl je nota bene op voorsprong komt.

En dan in de eredivisie eigenlijk hetzelfde. Veel potjes die niet echt blijven hangen. Bosz staat bekend als trainer die super aanvallend speelt en ook veel goals tegen krijgt, maar dat was gek genoeg niet zo in de eredivisie. Ajax eindigde dat jaar met het minste aantal tegengoals samen met PSV (23) maar had ook minder doelpunten (79) dan in het jaar daarvoor (81) en in het jaar daarna (89). Ik kan ook niet veel eredivisieduals onder Bosz ophalen die echt spectaculair waren.

Ik ben Bosz heel erg dankbaar, hij heeft Ajax weer een beetje op de kaart helpen zetten in Europa, er waren een aantal potten onder hem die echt magistraal genieten waren en hij heeft met het laten doorbreken van Onana en de Ligt een grote bijdrage geleverd aan het Ajax dat daarna zo goed was. Maar dat het voetbal onder hem fantastisch vermaak was is een beetje een mythe gebaseerd op die paar geniale potten.

7 april 2023 om 12:54

Hmm waarschijnlijk heb je gelijk en blijven die geweldige potjes beter bij mij hangen dan de potten waar het wat minder ging. Al met al denk ik wel dat Bosz nu de juiste trainer zou zijn voor Ajax.

7 april 2023 om 12:56

Dat zou zeker kunnen hoor! Ik vind dat Bosz een hele leuke voetbalfilosofie heeft, durft harde keuzes te maken (gudelj en Bazoer banken bijv) en als het loopt is het top. Bovendien had hij natuurlijk ook te maken met een elftal dat een hele andere voetbalstijl gewend was en had hij niet de financiele middelen die Ajax nu heeft. Het was niet mn bedoeling om Bosz af te kraken, maar meer om wat nuance te zetten bij het seizoen van Ajax onder Bosz.

7 april 2023 om 17:15

Lyon was toen wel een geweldig team met Lacazette, Fekir en Tolisso in hun prime. Daarnaast wat verwacht je als je met Younes en Traore als je flanken elke wedstrijd moet spelen. Het is een wonder dat hij daarmee de finale haalde.

7 april 2023 om 12:37

Treurige poging om te provoceren en het is ook nog eens niet waar. Sylvinho werd namelijk in het seizoen 2019/2020 al na 2 maanden ontslagen bij Lyon.

Ik vraag mij altijd af hoe mensen hier alle spelersbudgetten van clubs weten. Ik moest daar aan denken omdat ik meende dat er bij Twente als gevolg van de bekende schuldenlast, o.m. naar de gemeente, niet heel veel te besteden was als gevolg waarvan ik de prestaties van Streuer en Jans ook heel hoog inschat.

7 april 2023 om 14:18

De begroting stijgt flink de laatste jaren, door prestaties, sponsoren, inkomsten uit eigen stadion, tv gelden etc. Daar tegenover staat een relatief zuinige bedrijfsvoering doordat er veel 'gratis' spelers in de selectie zitten en er weinig hoge transfersommen betaald worden.
De schuldenlast is flink teruggebracht en de leningen worden naar planning afgelost. Afgesproken is dat Twente van transfersommen een deel afdragen aan versneld aflossen. Er schijnt weer een klein zonnetje in Twente.

7 april 2023 om 14:44

Daar wordt (tegenwoordig) open over gecommuniceert door Fc Twente:

"Fc Twente werkt dit jaar met een spelersbudget van 8 miljoen euro. Dit geld is bedoeld voor de salarissen van de spelers. Met 8 miljoen euro behoort FC Twente tot de subtop van Nederland, de plek waar het momenteel ook staat. De ploeg van Ron Jans bekleedt de vijfde plek achter Feyenoord, Ajax, AZ en PSV. Deze ploegen hebben allemaal meer te besteden dan FC Twente.

Maar er is goed nieuws voor Jan Streuer en zijn opvolger per 1 juli Arnold Bruggink. Paul van der Kraan heeft voor volgend seizoen het spelersbudget een stukje verhoogd. Voor het nieuwe seizoen is er 500.000 euro meer te besteden. En daar blijft het niet bij, want het streven is om het spelersbudget ieder seizoen met een half miljoen euro te verhogen.

Toch is het verhogen van het spelersbudget geen overbodige luxe. Komende zomer moeten er vervangers worden gehaald voor onder andere Ramiz Zerrouki en Mees Hilgers, twee spelers die beide geen topcontract hebben bij FC Twente."

8 april 2023 om 14:39

Niet alle clubs, maar sommige clubs maken dat openbaar of deels openbaar. In het geval van FC Twente worden dergelijke zaken tegenwoordig openbaar gemaakt. In het verleden was er een enorm gebrek aan transparantie. Het huidige bestuur heeft dat veranderd.

Laten we het beestje maar gewoon bij naam noemen. Stel dat Bosz wel interesse in Twente zou hebben gehad. Dan was het uiteindelijk toch niet doorgegaan. Bosz had waarschijnlijk Krűzen willen meenemen zoals altijd en dat was nooit geaccepteerd door de Twente achterban. Daarnaast denk ik dat Kruzen dat ook nooit zou doen als Heracles clubicoon

7 april 2023 om 16:06

Kruzen gaat niet meer weg blijft bij Heracles waar bosz ook naartoe gaat.

8 april 2023 om 14:41

Eerlijk gezegd denk ik dat vooral de Heracles-achterban er grote problemen mee had gehad. In Enschede is die vijandigheid er eigenlijk nauwelijks. Daarnaast vraag ik me af hoeveel mensen de achtergrond van Kruzen kennen. Vanuit FC Twente was er dus denk ik geen probleem geweest. Bij Heraclieden was Kruzen dan waarschijnlijk wel persona non grata geweest.

Tsjah, graag of helemaal niet. Hij heeft zijn keuze gemaakt, snel doorschakelen. Hopelijk wordt het Oosting, lijkt me een geschikte trainer voor dit FCT.

Maaskant heeft connecties. De gehele technische staf van Twente gaat, op papier, na dit seizoen weg juist om ruimte te maken voor de nieuwe trainer. Bogers zullen we verwacht ik helemaal niet meer terug zien want die komt wel tekort, en Boschker doet het ook niet bepaald geweldig. Van Dinteren heeft nog een serieuze kans om te blijven, dat is een prima people-manager zoals dat zo mooi heet. Kan me niet voorstellen dat Maaskant connecties heeft bij Twente, en dat ze allemaal in paniek zijn want Oosting krijgt ook de ruimte om eigen mensen mee te nemen, iets dat niet meer dan logisch is toch? Dus ze weten allemaal al dat ze in principe weg gaan na dit seizoen, als ze dan toch blijven is dat alleen maar mooi meegenomen lijkt me zo. Kortom: broodje aap.

7 april 2023 om 14:47

Vind het echt erg jammer dat Oosting bij ons (RKC) vertrekt maargoed hij heeft deze stap dik en dik verdiend wat een fijne trainer en ongekend goede prestaties met RKC benieuwd wie RKC binnenhaalt als opvolger heel veel succes in Enschede Joseph!

7 april 2023 om 17:10

Ben als Twente erg blij met hem, was toen bekend werd dat Jans zou stoppen mijn nummer 1 kandidaat. Begrijpelijk dat je als RKC fan baalt, heeft het volgens mij geweldig gedaan daar. Enig idee of hij zijn assistenten mee gaat nemen? En of die ook een beetje geschikt zijn voor een grote subtopper als Twente? Verder las ik dat Chris Woerts weet dat RKC al een gesprek heeft gehad met Henk Fraser, en dat hij wel een serieuze kanshebber is. Geen idee hoe vrolijk je daar van moet worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren