Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Soap ten einde: Volendam en Twente bevestigen transfer Eiting

Laatste update:

Carel Eiting maakt definitief de overstap naar FC Twente, zo bevestigen de Tukkers en FC Volendam vrijdagmiddag. Na een lange soap is de middenvelder er eindelijk in geslaagd om weg te komen uit Volendam, nadat de plaatselijke FC volgens de arbitragecommissie van de KNVB een transfer lange tijd onnodig in de weg stond. De Enschedeërs betalen een bedrag van 1 miljoen euro aan Volendam.

Het was al lange tijd onrustig tussen Eiting en Volendam. Twente probeerde de geboren Amsterdammer eerder deze zomer voor 400.000 euro over te nemen, de afkoopsom die in zijn contract stond. Volendam hoopte te profiteren van enkele onduidelijkheden in de verbintenis en besloot vervolgens zijn contract te verlengen, waardoor de vertrekclausule van 400.000 euro volgens de club niet meer geldig was en er veel meer kon worden verdiend aan Eiting.

Eiting was het daar niet mee eens en stapte vervolgens naar de arbitragecommissie. Tijdens die zaak, die twee weken geleden plaatsvond, kwam Volendam als winnaar uit de strijd. De partijen moesten er onderling uit zien te komen, werd er bepaald. Beide partijen werden verplicht mee te werken aan een deal, en zowel Eiting als Twente was bereid water bij de wijn te doen. De middenvelder was van mening dat Volendam wederom weigerde mee te werken aan een transfer, waardoor hij besloot opnieuw naar de arbitragecommissie te stappen.

Met de tweede zaak had Eiting wel succes: hij werd in het gelijk gesteld en de arbitragecommissie oordeelde dat Volendam inderdaad te weinig deed om tot een akkoord te komen met Twente. Daardoor maakt de controleur voor een transfersom van circa een miljoen euro nu alsnog de overstap naar Twente. Via de clubwebsite van zijn nieuwe club reageert Eiting op zijn transfer. "Ik ben heel blij hier nu bij FC Twente te zijn en voor deze mooie club te gaan spelen. Ik ga alles geven voor de spelers, de club en de supporters. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijd hier in het stadion." Zondagmiddag nemen Volendam en Twente het tegen elkaar op in het Kras Stadion.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Reacties

precies wat twente nodig had, een buitenspeler... oh wacht

31 augustus 2023 om 22:27

Iemand die Ugalde wel eens een goede eindpass kan geven

Zijn droom komt nu wel uit! Eindelijk Europees voetbal! O wacht.

31 augustus 2023 om 21:52

Als die onduidelijke clausules er niet in stonden dan had hij toch minimaal 1 wedstrijd Europees gespeeld.

31 augustus 2023 om 22:08

Nee joh, die zat ziek thuis 😉

31 augustus 2023 om 22:19

Vaak hoor je je spelers in te schrijven voor de tweeluik dus waarschijnlijk had je dan te laat geweest ook

31 augustus 2023 om 22:22

Toch fijn om er een speler bij te hebben die dit jaar er alles aan gaat doen om dan volgend jaar weer Europees te halen

31 augustus 2023 om 23:25

Hij speelt wekelijks Europees want volgens velen ligt Twente in Duitsland.

1 september 2023 om 17:18

Als Duitse ploeg spelen we wekelijks Europees in de Eredivisie

1 miljoen is best nog een faire prijs. Hadden ze dat nou maar vanaf het begin geboden en niet een bedrag waar je nog geen uitgerangeerde 2e elftal speler voor zou kopen

31 augustus 2023 om 22:38

Die zaakwaarnemer is gewoon heel achterbaks geweest. Naar verluidt heeft hij Eiting aangeboden bij FC Twente met de boodschap dat er een clausule in z'n contract stond. Die clausule is vervolgens geboden, maar daar bleek de afspraak aan vast te zitten dat beide partijen zouden gaan voor een zo hoog mogelijke transfersom binnen de mogelijkheden. Kamp Eiting is die afspraak niet nagekomen (vandaar ook de gelijkstelling voor Volendam betreft de eerste arbitragezaak).

Het enige wat je FC Twente in mijn ogen kunt verwijten, is dat Bruggink de steun voor Eiting uitsprak door te stellen dat FC Twente hem 'nu' niet kon laten vallen (nadat de eerste arbitragezaak verloren was). Dat soort dingen moet je niet doen en al helemaal niet via de pers. Ik begrijp dat iedereen voor eigen parochie preekt, maar Bruggink had er ook wel een kritisch ondertoontje bij mogen plaatsen. Als het andersom was geweest, was de Grolsch Veste te klein.

1 september 2023 om 01:45

Andersom heeft volendam ook via de pers gespeeld en verteld dat Twente maar 5 ton had geboden. Dus iedereen speelt hier spelletjes om geld.

“Loodzware transfersom”

Laat me niet lachen, die knul heeft hier zelf voor gekozen

Ik hoop dat het er niet uitkomt en hij uiteindelijk bij een nietszeggende club als fc oss terecht komt omdat geen een eredivisie club hem meer wilt hebben door deze soap.

31 augustus 2023 om 22:19

Fc oss bestaat niet

31 augustus 2023 om 22:35

Zo erg vindt hij het dus 😉

1 september 2023 om 17:33

Wat een zielige reactie. Er is vastl beide kampen iets te verwijten

1 mil beter dan 4 ton.
Beste voor alle partijen maar wat een onzin allemaal en achterbaks gedoe van Twente en Eiting.
Eiting mag Volendam op zijn blote knien bedanken.

31 augustus 2023 om 21:56

Eenzijdig gelul toch? Eiting was een buitenkans voor Volendam, vandaar ook dat ontzettend vage contract. Wel jammer dat het zo gaat. En Twente is hier niet achterbaks in hoor.

31 augustus 2023 om 21:57

Leg het achterbakse gedoe van Twente eens uit.

31 augustus 2023 om 22:11

Ik denk dat ze (want ik voeg alles en iedereen die dit nog gaat zeggen straks samen) doelen op het neerleggen van het bod zonder navraag naar de clausule(s) en bijbehorende voorwaarden. Is ook een verwijtbaar iets, hoewel achterbaks wat vreemde woordkeuze is.

31 augustus 2023 om 22:31

Eerlijk gezegd denk ik dat een best groot percentage enkel afgaat op wat De Telegraaf en Volendam naar buiten hebben gebracht en daarna half gestopt zijn met opletten. In eerste instantie was die clausule (waar overigens haken en ogen aan zaten) niet openbaar gemaakt. FC Twente wist niet beter dan dat er een clausule was waar ze enkel het benodigde bedrag voor hoefden te bieden. Dat bleek niet zo te zijn door andere voorwaarden die daaraan verbonden waren.

Met name betreft het eerste artikel in de Telegraaf toont het nogmaals aan hoe klein de journalistiek tegenwoordig is. Letterlijk ieder persoon kan voetbaljournalistiek bedrijven. Je hoeft niet eens volledig geinformeerd te zijn, want consequenties kleven er toch niet aan.

1 september 2023 om 00:31

ik vind dat twente niet veel verwijtbaars heeft gedaan. De zaakwaarnemer lijkt een vies spelletje te hebben gespeeld. Maar ik vind het wel een beetje makkelijk om te zeggen dat je dacht dat er een clausule was terwijl bij volendam hier niet over geinformeerd is. Als ik van iemand op straat hoor dat ik een mooie levi broek in de stad kan kopen voor €20 en ik kom bij de winkel en er hangt geen prijskaartje aan dan gooi ik ook geen 20 euro op de balie en kom ik daarna met het verhaal dat die vent mij dat heeft verteld. Het had netjes geweest om even bij Volendam aan te bellen en gewoon te vragen naar de voorwaarde voor een transfer.

1 september 2023 om 17:46

Als degene die jou dat op straat vertelt de afdelingschef spijkerbroeken van die winkel is leg ik wel gewoon 20eu op de balie hoor. Je kan Twente echt niet verwijten dat ze niet achterdochtig waren als de zaakwaarnemer van Eiting ze vertelt over die clausule.

31 augustus 2023 om 22:25

Of andersom.. zonder dezelfde Eiting vorig jaar speelde Volendam waarschijnlijk eerste divisie. Belangrijke speler waar Volendam niet voor niets veel wilde hebben.

1 september 2023 om 17:30

Volendam mag eiting bedanken voor het niet degraderen. Daarbij krijgt Volendam er nog eens mil euro voor. Die moeten juist blij zijn met nog een jaar eredivisie en mil erbij.

Alle zure reacties die deze jongen veroordeelden of belachelijk maakten mogen zich nu wel eens achter de oren krabben. De KNVB geeft hiermee een duidelijk signaal af dat Volendam gewoon fout zat in deze situatie. Klasse dat Eiting het er niet bij heeft laten zitten en zijn recht gehaald heeft. Succes bij Twente!

31 augustus 2023 om 22:08

De FC zat niet perse fout. Eiting had geluk dat er geen buitenlandse club kwam met 2m tijdens deze laatste week. Want dan had hij, wederom, deze arbitragezaak verloren. Meer dan alles heeft Volendam hier gewoon pech...

31 augustus 2023 om 22:17

Ik ben niet van mening dat Volendam wat te verwijten viel. Ze willen (net als elk andere club) de beste deal eruit slepen. Zij zijn geen enkele keer over de schreef gegaan in mijn ogen. Ook het laatste ‘tegenbod’ 1,2mln vind ik niet onredelijk. Alleen was dan de RVC niet akkoord gegaan.

31 augustus 2023 om 22:27

Ik zit inderdaad achter mijn oren te krabben van verbazing hoe sommige, ene psv_everton, een persoonlijke interpretatie brengen als een voldongen feit maar er compleet naast zitten. Ik stop nu met krabben want het begint pijn te doen.

31 augustus 2023 om 23:22

Toe maar PSV Everton. Een duidelijk signaal nog wel!

Als er iets mist in deze zaak is het duidelijkheid.

1 september 2023 om 17:42

Uh nee? Fc Volendam zat helemaal niet fout, alleen wilden ze meer dan die 4 ton. Dat hebben ze nu gekregen.

Kan hij lekker Europees voetbal spelen bij ons.
Twente heeft vleugel spelers nodig!!! en wel 2, maar ik neem genoegen met 1 buitenspeler voor nu.

Ze zien toch wel dat Rots echt nog niet kan. Laat die jongen lekker invallen bij minuut 70 en tegen verdediger spelen die al wat moe begint te worden.

Volgens mij hebben alle partijen met het volle verstand destijds een xintdaxt getekend. Dat Volendam het spelletje niet-beursgenoteerde gespeeldklopt. Maar als Elting niet had gespeeld en Volendam had van hem afgewikd dat was hij ook boos geweest. Ik begrijp dat Volendam Máximaal geld wilde verdienen aan hem. Vier ton was ook wel erg weinig. Maar deze zaak heeft twee verliezers, hoop dat hij het naar zij zon heeft in Enschede

1 september 2023 om 17:23

Desalniettemin was het voor alle partijen beter geweest wanneer er een duidelijk contact was opgesteld

Kwalitatief natuurlijk wel echt een aanwinst, maar ik krijg toch een bittere nasmaak van dat hele gebeuren. Dat hele gedoe omtrent dat contract bleek nogal 'schimmig' met een zaakwaarnemer die informatie lekt die hij helemaal niet mag lekken. Vervolgens (en dat kunnen we gerust stellen) maakt Eiting zelf zich schuldig aan werkweigering en heeft er echt alles aan gedaan om de transfer te forceren. Als een contractspeler van FC Twente dat had gedaan, was de Grolsch Veste te klein geweest. Ik mag in ieder geval hopen dat FC Twente dat contract heeft dichtgetimmerd en dat er niet allerlei vage clausules zijn.

Puur inhoudelijk op de voetballer: Eiting is wel een speler die FC Twente echt beter maakt. Dergelijke kwaliteiten hadden 'we' nog niet op het middenveld en ook qua niveau zorgt hij voor extra impulsen. Ook heb je per direct meer variatie in aanvallend opzicht en Ugalde (en Van Wolfswinkel) hebben eens iemand die de ballen achter de verdediging kan leggen. Dan heb je met Smal en Eiting wel genoeg aanvoer als spits.

31 augustus 2023 om 22:28

Laten we het over de kwaliteiten hebben: Eiting erbij voor de dode spelmomenten is ook niet verkeerd. Zal me niks verbazen dat dit voor Vlap (bijvoorbeeld) goed nieuws is.

Eiting zijn droom is werkelijkheid, Europees voetbal met Twente, ooh nee toch niet...


Eiting is in mijn ogen een grote huilebalk, jankerd eerste klas. Op zo'n manier een transfer forceren, wat een held zeg. Hopelijk speelt hij aankomend weekend, kan die op een passende manier uitgefloten worden. Deze hele soap is gewoon een heel slecht boek, Twente wat eerst even met Eiting praat over een transfer, we willen je graag etc. Vervolgens komt er een zwaar belachelijk bod van 4 ton, wat een clausule zou zijn wat niet zo was, wie zou dat gelekt hebben. Zeer triest verhaal. Volendam schrijft nu in elk geval 1 miljoen bij, meer als het laatste finale bod van 5 ton, wat ook lachwekkend was.

Eiting is gewoon een goede voetballer die op zijn 35e klaar moet zijn. Jammer dat er zoveel negatieve reacties komen. Ik denk dat die personen het snelst voor 500 per maand meer weggaan voor een andere baan. Heb hem meerdere malen gesproken en hij is gewoon een erg sympathieke vent. En ik begrijp hem wel. Volendam heeft gefaald en hij mocht toch weg bij het juiste bod? En als dat er niet komt vernachel je iemand zijn carrière maar. Die je vorig jaar zoveel heeft gegeven. Het zou jullie eens moeten gebeuren.

1 september 2023 om 06:53

hoezo heeft volendam gefaald? die 5 ton die twente in eerste instantie dus bood vond volendam niet het juiste bod en daarom mocht hij niet weg, dan moet careltje zich ook maar schikken in de situatie dat een club niet het juiste bod heeft neergelegd en zich bij volendam dus nog meer moet bewijzen, maar nee, meneer gaat zich ziek melden en spant daarna zelfs een arbitragezaak aan.
en het vergelijken met een "normale" baan is helemaal onzin, want als werknemer ben je in het bedrijfsleven vrij om te gaan en te staan waar je wil, dus kun je voor 500 per maand meer inderdaad overstappen, maar ook hier zijn regels aan zoals een concurentiebeding waarbij je bijvoorbeeld niet naar een concurrent mag overstappen. bij het voetbal zijn het natuurlijk hele andere contracten en vertegenwoordigen de spelers de waarde voor de club.

Heerlijk voor die jongen maar zeker ook voor Twente. Gewoon een zekerheidje waar de Tukkers nog geld op gaan verdienen.

Goede speler die zich nu kan doorontwikkelen. Zeker jammer voor Volendam....... In football, Dog eat dog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren