Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Slot gooit Nieuwkoop meteen voor de leeuwen bij terugkeer in De Kuip

Zondag, 13 augustus 2023 om 13:28Jonathan van Haaster • Laatste update: 13:38

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft zijn opstelling voor het duel met Fortuna Sittard bekendgemaakt. De deze week teruggekeerde Bart Nieuwkoop krijgt op de rechtsbackpositie de voorkeur boven Marcus Pedersen, die een transfer naar Torino lijkt te gaan maken. Verder zijn er basisplaatsen voor Quinten Timber en Calvin Stengs en moet Alireza Jahanbakhsh op de bank plaatsnemen. De wedstrijd begint om 14.30 uur en is te zien op ESPN 3.

Justin Bijlow is de doelman van de Rotterdammers. De verdediging, van rechts naar links, wordt gevormd door Nieuwkoop, Lutsharel Geertruida, David Hancko en Quilindschy Hartman. Op het middenveld moeten Ramiz Zerrouki en Mats Wieffer voor de balans zorgen, terwijl er ook plaats is voor Timber. Niet Alireza Jahanbakhsh maar Stengs start als rechtsbuiten en Igor Paixão opereert vanaf links. Santiago Giménez is de diepste spits. Onder meer spits Ayase Ueda, die deze zomer overkwam van Cercle Brugge, neemt plaats op de bank.

Na het verloren duel tegen PSV krijgt Feyenoord de kans om die kater weg te spoelen. De Rotterdammers sloegen deze zomer een grote slag met de contractverlenging van Giménez, die afgelopen seizoen met vijftien treffers een groot aandeel had in de landstitel en ook deze jaargang de grote man in de aanval moet worden. Slot verwelkomende daarnaast een aantal aanwinsten, al is toptarget Luka Ivanusec nog niet binnen. Feyenoord moet het stellen zonder de geblesseerden Gernot Trauner en Patrik Wålemark. Dat Feyenoord de torenhoge favoriet is tegen Fortuna blijkt ook uit de statistieken: van de laatste acht competitieduels tegen de Limburgers wonnen de Rotterdammers er zeven.

Fortuna weet echter dat het enige resultaat in die reeks uitgerekend vorig seizoen werd behaald. In De Kuip was een treffer van Iñigo Córdoba goed voor een punt: 1-1. Bij de ploeg uit Sittard staat voormalig Feyenoorder Danny Buijs sinds dit seizoen aan het roer. "Ik ken elk hoekje in het stadion. Heel bijzonder om daar te komen, zeker als 'de vijand'", liet de oefenmeester optekenen bij Rijnmond. "Je kent ook veel mensen in en rondom de club en op de tribunes. Dat maakt het bijzonder." Tegenvaller voor Buijs is het ontbreken van Úmaro Embalo, die een schorsing meeneemt van vorig seizoen. Ook zomeraanwinst Kaj Sierhuis ontbreekt. Voor de nog niet volledig fitte spits komt het duel te vroeg.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Hartman; Zerrouki, Wieffer, Timber; Stengs, Giménez, Paixão.

Opstelling Fortuna Sittard: Pandur; Pinto, Guth, Siovas, Vita; Duarte, Rosier; Noslin, Halilovic, Cordoba; Gladon.


Poll

Feyenoord - Fortuna Sittard:


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door dvh5981)

Goede aankoop die ik dit seizoen volop minuten zie maken!

Beperkt voetballend vermogen op het middenveld. Zal wel van individuele acties moeten komen.

Ik hoop dat ik er naast zit

13 augustus 2023 om 13:42

Ivanusec had allang op de vleugel moeten staan. Begin van het seizoen en hij is er nog steeds niet

13 augustus 2023 om 13:46

Zagreb wil de spelers pas na volgende week zaterdag laten gaan, ivm voorronde CL

13 augustus 2023 om 13:47

@sander1410/ Dat verandert nog altijd weinig aan de creativiteit vanaf het middenveld, toch? Oke dan komt Stengs waarschijnlijk op 10 te staan maar is het (t.o.v. vorig jaar met Kokcu en Szymanski) nog altijd mager qua voetballend vermogen op het middenveld denk ik. Edit: en niet alleen voetballend overigens, ook qua scorend vermogen vanuit je middenveld doe je op deze manier een flink jasje uit.

13 augustus 2023 om 13:43

Dat we zelfs tegen een Fortuna met het blok Zerrouki - Wieffer komen opdagen.. zucht.

En dan Timber weer misbruiken op 10 wat totaal niet zijn positie is zodat we hem daarna weer kunnen afbranden met z’n allen ook al kan die jongen er totaal niks aan doen.

Wil Slot zijn derde jaar saboteren om een oprotpremie te ontvangen ofzo? 😂

13 augustus 2023 om 13:47

Zal Timber er staan voor het druk zetten en Stengs naar de zijkant omdat die op andere manier druk zette als 10?! Timber heeft meer loopvermogen hiervoor. Eens dat je dan geen creabea op het middenveld hebt lopen al wel iemand op rechts met een goede voorzet. (Voorspelling sowieso1 kopbal tussen de palen van Santi vanuit voorzet Stengs)

13 augustus 2023 om 13:47

Ach joh, tegen een team van Danny Buijs heb je toch ook helemaal geen creativiteit en scorend vermogen nodig? *zucht*

13 augustus 2023 om 13:54

@Kuyt007 dat zou best kunnen, maar Fortuna ga je niet hoeven afjagen om de bal in de ploeg te houden, da’s toch een erbarmelijk elftal dit seizoen.

Je hebt juist die creabea nodig om die steekpassjes te kunnen geven op Santi om door die muur heen te breken, Timber zou dat evt. kunnen maar Stengs deed het alleen tegen Benfica in 40 minuten al 5x.

Had dan Paixao op rechts en Sauer gewoon op links gezet met Stengs daarachter. En uiteraard Timber ipv Zerrouki.

13 augustus 2023 om 13:54

Koppeltjes Nieuwkoop en Stengs kan nog wel eens goed uitpakken. Aan de andere kant Hartman en Paixao wat ook prima klik heeft. Dreiging van de zijkanten ipv door twee muren heen voetballen vanuit het midden. Wil je daar als 10 renderen moet je twee man uitspelen in 1 actie. Die hebben we Sws (nog) niet in de selectie. Snap de keus dan wel om zo te spelen.

13 augustus 2023 om 14:01

@Zana: zo’n steekbal is meestal voor de keeper wanneer de tegenstander op de 16 verdedigend als die er doorheen komt. Snap je punt alleen hoevaak zullen daar momenten zijn? Via de zijkanten een stuk vaker denk ik. Helemaal met Zerrouki en Wieffer. Kiezen vaak voor de breedte en niet de risico pas door t midden wat Kokcu wel vaak deed. Momenten dat Fortuna de bal heeft kan sneller wordt afgejaagd met een Timber. Die zullen gaan vertragen als ze een keer de bal hebben.

Is dit dan het uiteindelijke middenveld? Zerrouki, wieffer en timber?

13 augustus 2023 om 13:38

Hoop het niet en zou het daarom des te erger vinden dat Bullaude gegaan is. Te weinig voetbal op deze wijze, te controlerend

13 augustus 2023 om 13:42

Ik verwacht het toch zeker niet. Ons middenveld loopt niet dus daar moet echt nog wel wat gebeuren. Verder zal er met de komst van Ivanusec nog wel wat veranderen voorin. In dat geval zie ik Stengs of eventueel hem zelf op 10 eindigen. Mocht Idrissi ook echt komen dan zouden ze zelfs beiden op het middenveld kunnen eindigen. Dan moet er waarschijnlijk nog gekozen worden tussen Wieffer en Zerrouki.

13 augustus 2023 om 13:55

Groot verschil met vorig jaar. Nu speel je met twee zessen, dan moet je wel erg goed voetballende backs hebben die ook creatief zijn. En Stengs zie ik wel als 10 eindigen.

13 augustus 2023 om 13:43

Denk het niet. als Ivanusec komt zat Stengs gewoon op 10 staan.
Dan nog de vraag of Timber een plek kan krijgen ipv Zerrouki

13 augustus 2023 om 13:44

Beetje teveel dezelfde type spelers. Van Kokcu en Szymanski naar Zerrouki en Timber is een behoorlijk verschil.

13 augustus 2023 om 13:53

Nope. Even geduld nog. Ivanusec dr nog bij. En dan Slot ff rustig zn werk laten doen. Net als de afgelopen 2 seizoenen. Komt heus wel goed.

Ik ben benieuwd of Gimenez het niveau kan vasthouden dit seizoen. Jorgensen heeft ook 1 goed seizoen gehad en daarna hield het niet meer over. Ik denk dat Gimenez wel over een wat sterker karakter beschikt, maar als hij te ver van de goal van de tegenstander speelt mist hij de kwaliteiten. In de 16 is het echt een goede spits, dus Feyenoord zal pressievoetbal moeten blijven spelen om hem tot zijn recht te laten blijven komen.

13 augustus 2023 om 13:39

Waarom wordt iedere spits of iedere transfer die niet doorgaat altijd gerelateerd aan een Jorgensen? De enige gelijkenis tussen beide spelers is dat ze in de spits bij Feyenoord spelen/speelden.

13 augustus 2023 om 13:40

Hij mist kwaliteiten verder van de goal? Lol. Hij is juist sterk en redelijk technisch om zich daar naar toe te spelen, ook zijn handelsmerk. Kijk je überhaupt wel eens Feyenoord? Tegen PSV ging het vooral niet vanwege het ontbreken van conditie.

13 augustus 2023 om 13:42

Is Dit weer een nieuwe Jorgensen variant ?

Tjonge jonge jonge ..

13 augustus 2023 om 13:43

Te ver van de goal? Kijk de goal maar eens terug van Gold cup finale en vertel me dan even hoe ver hij van de goal stond

13 augustus 2023 om 13:47

En volgens mij scoorde hij tegen Lazio ook terwijl het heel ver van de goal stond

13 augustus 2023 om 13:48

En weereen Jorgensen vergelijking? Zullen we ook elke aanvaller bij Ajax nu gaan vergelijken met Daramy? Stop er nou eens mee man.
Te ver van de goal,dan mist hij se kwaliteiten? Heb je zijn goal in de finale van de gold zeker even gemist....

13 augustus 2023 om 14:52

Iedereen verwijst naar die ene goal. Kijk eens hoeveel goals hij in de 16 maakt. Dat zijn echt 90% van de goals. Waarom denk je dat hij tegen PSV niet scoort? Omdat hij veel te ver van de goal speelt. De vergelijking met Jorgensen is logisch omdat dat zo'n beetje de laatste spits is geweest die een fatsoenlijk seizoen heeft gedraaid.

13 augustus 2023 om 14:07

Hij mist kwaliteit als hij ver van de goal speelt? Heb je überhaupt ooit 1 wedstrijd gezien van Gimenez? Lijkt er niet op.

Erg jammer dat Slot andermaal kiest voor een middenveld dat al de gehele voorbereiding niet draait. Hopelijk wisselt hij snel Sauer, Ueda of Jahanbakhsh voor Zerrouki en gaan we voetballen.

Verder ben ik erg nieuwsgierig naar wat Nieuwkoop gaat brengen. Al had ik voorlopig toch liever Pedersen in de basis gezien om zijn waarde op te krikken.

Ik voorspel vandaag een stroeve 2-1 overwinning voor Feyenoord.

13 augustus 2023 om 14:32

Heeft Feyenoord uberhaupt met dit middenveld gespeeld in de voorbereiding, behoudens enkele minuten? Stengs heeft de voorbereiding toch op 10 gespeeld en niet Timber?

Pedersen kan dus wel definitief weg dan. Die is straks met Trauner terug, 3e optie op de back. Middenveld moet echt nog wat bij.

Kan dat live meepraten een keer gefixt worden. Wordt de laatste 2 weken er telkens uitgegooid als ik er in probeer te komen.

13 augustus 2023 om 15:17

Irritant inderdaad. Als je onderin de app naar wedstrijden > (wedstrijd) > live > reacties > meer, werkt het wel.

Hopelijk gaat Bart ons verbazen met de ontwikkeling die hij in België doorgemaakt heeft. Voor 2,5 miljoen een prima aankoop, hij zou verdedigend sterker moeten zijn dan Pedersen.En een betere voorzet lijkt me ook prettig!Verder vind ik Timber niet geschikt voor de '10' positie.

Sorry maar je doet HELE slechte zaken als je van een middenveld met Kokcu, Szymanski en Wieffer naar laatstgenoemde + Zerrouki en Timber gaat. Zerrouki is niet goed genoeg, te trage handelingssnelheid en Timber is ‘em ook niet. Wie gaat de doelpunten/assists van Kokcu en Szyamnski opvangen? Je mist nu een creatieve en productie middenvelder. Dan kom je daarnaast met Nieuwkoop op de proppen. Leuk dat je tweede spits kan vlammen maar dit is echt drie keer niks. Ivanusevic binnenhalen, nog een 10 en dan lijkt het me prima.

13 augustus 2023 om 13:45

Timber heeft sinds zijn komst slechts één wedstrijd de kans gehad op zijn natuurlijke positie. Laten we die nou niet te snel afschrijven. Qua natuurlijk talent/aanleg vind ik hem misschien wel de sterkste speler in het team. Slot moet hem alleen eindelijk eens wat peper in zijn reet duwen.

13 augustus 2023 om 13:55

Ivanusec heet de beste man OT: wel met je eens dat er een (creatieve) aanvallende middenvelder bij moet bij Feyenoord, ook als Stengs straks op 10 terecht komt. Snap dan ook niet helemaal dat ze die Bullaude hebben laten vertrekken, die had daar best een rol van betekenis kunnen spelen (zij het als back-up) denk ik toch?

Geen fan van dit middenveld. Toch verwacht ik dat Slot het wel weer fixt.

Doet bij meer mensen het live meepraten het niet? Blijft maar laden bij mij.

Vreselijk dit middenveld. Kan Stengs dan niet op 10 ofzo.

13 augustus 2023 om 13:47

Dat betekent waarschijnlijk dat Alireza er dan in komt. Doe mij dan maar dit hoor.

Ik ben nog niet te spreken over ons middenveld,maar voor de rest staat er gewoon weer een elftal en trainer die volop voor het kampioenschap kan gaan mits Ivanusec en eigenlijk ook Idrissi er nog bijkomen

Wel top dat er zoveel nederlandse spelers basis staan. Op naar een nieuwe titel

Ik denk dat Feyenoord de beste selectie heeft dit seizoen. Psv en ajax worden een beetje de lucht ingeprezen en ja ze hebben wel iets meer in de aanval, maar bij feyenoord staan overal wel goede spelers. Voor eredivisie begrippen dan.

Armoe troef in Rotterdam, ik word hier nog niet heel bang van eerlijk gezegd. Middenveld ook matig.

13 augustus 2023 om 14:11

Ivanusec komt er normaliter bij en nog wat back-ups. Het zal er over een paar weken opeens heel anders uitzien.

Ik heb een zwak voor clubs die grotendeels vertrouwen op spelers uit eigen opleiding, eigen land, of eigen competitie. Het is een van de redenen dat ik bijvoorbeeld de Premier League helemaal niks vind: het koopt en koopt alleen maar en in sommige gevallen wordt er een compleet team van buiten de grens opgesteld, zelfs zonder jeugdproducten.

Feyenoord stelt gewoon een heel prima herkenbaar en representatief team daarvan neer: acht jongens uit eigen kweek of eigen land (want Zerrouki is gewoon een Amsterdammer). PSV is een goede tweede. Bij Ajax komt er nu wel heel veel van buiten de deur en buiten het land binnen, hoewel gisteren er met Gorter, Rensch, Hato, Salah-Eddine, Taylor, Brobbey en (deels) Boomen en Bergwijn toch vrij veel eigen kweek op het veld stond. Dat moeten we koesteren: prima team van Arne Slot.

13 augustus 2023 om 14:04Je spreekt jezelf tegen in je post, inderdaad Ajax heeft veel spelers uit eigen jeugd in het team, dus dat valt volgens mij wel mee? En elk seizoen doet Ajax dit weer, en verkoopt deze spelers met succes. Het is weer zo'n dooddoener om te roepen dat Ajax een vreemdelingen legioen is enz.

Je kan natuurlijk nooit al die posities met jeugd opvangen, volgens mij is dat geprobeerd met bijv een Aertssen en je ziet dat die kwaliteit te kort komt. Dat is geen schande, maar als Ajax zijnde moet je altijd om de titel spelen dus je zult gewoon kwaliteit moeten kopen dan. Er staat trouwens een 17 (!) jarige jongen genaamd Hato uit de jeugd in het centrum als een baas te spelen, dus volgens mij zit het met Ajax en jeugd helemaal goed!

13 augustus 2023 om 14:18

Hato nog vergeten inderdaad. Maar er is niks tegenstrijdigs aan. Ik heb het woord vreemdelingenlegioen ook niet gebruikt. Op het veld stond verrassenderwijs veel eigen kweek binnen de lijnen, maar van buiten komt er veel waarvan ik niet het gevoel heb dat het 'des Ajax' voelt.

Ik heb het over herkenbaarheid (meer dan nationaliteit) en Medic deed een prima job gisteren, maar voor mij spat er niet 'des Ajax' van af. Tahirovic en Forbs zijn veelbelovende spelers, maar zit Vos niet heel kort achter zo'n Tahirovic en blokkeert de ene nu niet de ontwikkeling van de andere?

Noem me idealist, maar ik vind zoiets jammer - inderdaad, als Vos goed genoeg blijkt passeert hij Tahirovic wel in de loop van het seizoen.

Toch niet hee verrassend dat hij start. Heeft in België ook zeer constant gepresteerd. Best wel een sterke verdediging als Geertruida blijft, denk wel de beste verdediging van de eredivisie. Alleen middenveld heeft zwaar ingeleverd tov vorig jaar

Slot had gewoon met Pedersen moeten beginnen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3943
2.Feyenoord3229
3.AZ2923
4.FC Twente2711
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. StengsMiddenvelder133
Q. TimberMiddenvelder134
Igor PaixãoAanvaller133
S. GiménezAanvaller1316
M. WiefferMiddenvelder122
R. ZerroukiMiddenvelder110
Y. MintehAanvaller103
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

30 fans
Coach, 45 jaar
SeizoenClub
2021- Feyenoord
2019-2020 AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle
Laatste voetbalnieuws

Vermoedelijke XI Feyenoord: Slot kiest speler die pas drie keer startte

Zondagmiddag om 12:15 uur trappen Feyenoord en PSV af voor de absolute kraker in speelronde 14 van de Eredivisie. De Eindhovenaren zijn nog altijd foutloos en dus is Feyenoord er alles...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren