Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sierhuis scoort opnieuw voor Fortuna Sittard, in duel met discutabel VAR-moment

Laatste update:

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om play-offs om Europees voetbal. In eigen huis waren de Limburgers met 3-1 te sterk voor PEC Zwolle. Door de zege klimt Fortuna van de tiende naar de achtste plek in de Eredivisie. PEC blijft vooralsnog dertiende.

Fortuna speelde vorige week knap met 2-2 gelijk tegen Ajax. Reden genoeg voor trainer Danny Buijs dus om tegen PEC met dezelfde elf namen te starten als vorige week.

Ook de Zwollenaren begonnen het duel met dezelfde elf namen als vorige week, toen er in eigen huis met 1-1 werd gelijkgespeeld tegen FC Volendam. Ook smaakmaker Davy van den Berg, die op prachtige wijze een vrije trap benutte tegen de hekkensluiter, stond dus weer in de basis.

Na een weinig vermakelijke openingsfase kreeg de thuisploeg na een klein half uur spelen de eerste kans. Lonwijk kreeg de bal in kansrijke positie, maar zag zijn inzet via een verdediger naast gaan nadat hij de bal niet goed onder controle kreeg.

Daarna was ook Kaj Sierhuis een aantal keer dreigend. Eerst zag hij twee keer een inzet voor de doellijn worden weggehaald door Anselmo García Mac Nulty, even later bracht doelman Jasper Schendelaar redding. Toch ging Fortuna wel met een voorsprong de rust in. Sierhuis kopte een voorzet van Mitchell Dijks binnen: 1-0. Het zesde doelpunt in zijn laatste vier Eredivisie-duels voor de spits.

Na een uur spelen kreeg Fortuna een hoekschop. Daar moesten ze echter even mee wachten, want niet veel eerder had Dijks mogelijk hands gemaakt in zijn eigen strafschopgebied. De VAR nam de tijd om het moment nog een keer goed te bekijken, en PEC bleef hopen op een penalty.

Uiteindelijk werd besloten de strafschop niet te geven, waardoor het spel gewoon doorging en Fortuna de corner mocht nemen. En die werd binnenschoten door Justin Lonwijk: 2-0. Terwijl PEC boos was over de niet gekregen strafschop, vierde Fortuna feest.

In de slotfase stelde Fortuna de zege definitief veilig via invaller Alessio da Cruz, die de bal uit een lastige hoek hard binnen wist te schieten: 3-0. De 3-1 die Lennart Thy vervolgens nog uit de draai maakte, was slechts een treffer voor de statistieken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is ondertussen wel duidelijk dat de KNVB iets heeft tegen PEC. Nadat vorige week drie goals worden afgekeurd, tegen Go Ahead er net zo lang wordt doorgespeeld tot zij de gelijkmaker kunnen maken, AZ een onterechte penalty tegen ons krijgt en wij nu geen penalty krijgen kun je niet anders concluderen dat de KNVB enkel en alleen tot doel heeft om PEC te laten degraderen. Het is anders gewoon niet te verklaren waarom PEC zoveel "pech" heeft bij de arbitrage. Zelfs Johnny Janssen kreeg eerder dit seizoen een belletje waarop de KNVB toegaf dat PEC onevenredig vaak is genaaid. Hoe lang moet dit nog doorgaan?

16 maart 2024 om 21:07

Dan had de KNVB wel wat eerder met deze missie moet beginnen. Ik vrees voor Zeist dat PEC al teveel punten heeft behaald.

16 maart 2024 om 21:22

Naja dat is dus helemaal niet duidelijk...sterker nog: je conclusie slaat helemaal nergens op. Wat betreft dit moment van vandaag: werkelijk onbegrijpelijk dat hier geen penalty wordt gegeven....eerst door de scheids niet en vervolgens door de var ook niet. Incapabele lui

16 maart 2024 om 21:23

Ik denk niet dat de KNVB iets tegen bepaalde clubs heeft. Wel kan het in een seizoen soms heel vaak tegenzitten, zoals met Pec en Ajax nu het geval is. Het zou niet zo moeten zijn, juist omdat er een VAR is. Daarom lijkt het mij beter om die var helemaal af te schaffen. Als je dan ‘genaaid’ wordt kan je spreken van een menselijke fout door de scheidsrechter. Bij de VAR mogen er eigenlijk geen fouten gemaakt worden

17 maart 2024 om 10:19

Bij een enquête van VZ heb ik de suggestie gedaan om discutabele momenten van de leiding/ VAR eruit te pikken en te bespreken met mensen die er verstand van hebben (als item).
Eigenlijk precies hierom. Niemand snapt het nog, beslissingen lijken volledige willekeur en compleet inconsistent.

Dus even los van clubdiscussie: jij zit daar met meerdere mannen dit moment uit verschillende hoeken op 4 beeldschermen vertraagd terug te kijken en je besluit dan: geen penalty. Ik ben dan vooral benieuwd: waarom?

16 maart 2024 om 21:27

Ga huilen. Jullie waren kapot slecht en hadden nergens recht op. Dat je daar op moet hopen om iets te kunnen.

16 maart 2024 om 21:33

En tegen ajax? Daar zijn jullie niet gematst zeker?

Hoe kan je voor die handsbal geen penalty geven? En daarna ook nog eens direct de 2-0. Behoorlijke impact deze blunder.

Fortuna heer en meester.

Doet niet af van het feit dat er natuurlijk een 100% penalty PEC door de neus is geboord bij 1-0. Dan kan het een andere wedstrijd worden, Afijn. PEC verdiende het niet, maar de arbitrage loopt ze ook aardig te nakken de afgelopen wedstijden.

Overigens mag Van der Water nooit meer in de basis starten. Vanaf het moment dat hij er uit ging ging het weer veel beter aan onze linkerkant maar waren we gewoonweg veel minder. Maar ja, als tegenstander van PEC weet je toch dat de VAR jou wel gaat matsen dus zoveel hoef je ook niets meer te doen.

16 maart 2024 om 21:36

Je kunt ook kritisch naar je eigen ploeg kijken en niet steeds de schuld ergens anders gaan zoeken. Jullie hadden gewoon 0,0 in te brengen…

Lekker elftal zo. Spelen erg sterk en niet te zelfzuchtig voor de goal. Goed dynamisch blok op het middenveld met duarte en ozyakup. Komen hier verder wel goed weg. Voor hetzelfde geld legt de var hem op de stip en staat het zo 1-1 waardoor je het jezelf nog lastig kan maken. Maar, goed. Var is willekeur en gelukkig deze keer aan onze kant zullen we maar zeggen? Vraag mij alleen af of we echt geen betere keeper hebben dan deze verrips.

Kan iemand mij uitleggen waarom PEC geen penalty kreeg? Vorige week tegen Volendam ook al genaaid! Dit kunnen gewoon dure punten zijn die je mist aan het einde van het seizoen.Verder was Fortuna natuurlijk heer en meester, maar toch voelt het wel zuur dat je weer wordt benadeeld door de scheids.

16 maart 2024 om 21:28

Alsof je dan wel hier iets gehaald had. Kom op zeg. Jullie hadden de hele wedstrijd niks te vertellen.

16 maart 2024 om 21:34

Je reageert een beetje gepikeerd andre. Je hebt gewonnen. Hij zegt ook nog dat fortuna heer en meester was

16 maart 2024 om 22:52

Ideaal zo'n glazen bol. Dan zit je lekker rustig in het stadion...

Natuurlijk had het bij 1-1 anders kunnen eindigen. Maar dat weet je zelf ook wel

17 maart 2024 om 00:28

Ik zeg toch ook gewoon dat jullie heer en meester waren? Ik acht de kans inderdaad vrij groot dat jullie alsnog hadden gewonnen, maar bij een 1-1 stand weet je nooit wat er zou kunnen gebeuren. Nu werd het ipv 1-1, 2-0 wat dus gewoon een slechte beslissing van de scheids was.

Geen enkel moment het idee gehad dat we vandaag niet zouden winnen. Ik vond PEC in de uitwedstrijd al een vreselijk zwakke ploeg. Onvoorstelbaar dat we daar toen niet wonnen, zij het met wat pech door die bal binnenkant paal van Sierhuis. Diezelfde Sierhuis die inmiddels in bloedvorm steekt, er vandaag eigenlijk ook weer minstens 2 moet maken en een verdiende publiekswissel krijgt aan het einde.

Nu iedereen steeds fitter wordt kun je zien dat we écht een heel leuk elftal hebben. Daar zit best nog meer muziek in, dus ik ben erg benieuwd waat het nog kan eindigen. Zou leuk zijn als we eens in het linkerrijtje kunnen eindigen.

16 maart 2024 om 22:19

Ik vond jullie die heenwedstrijd nou ook niet bepaald een indruk maken. Wees blij dat jullie een goede vorm te pakken hebben als Fortuna zijnde want jullie zijn natuurlijk ook gewoon een hele modale ploeg die nu boven hun stand leven. Dat gezegd hebbende staat Fortuna wel gewoon verdiend boven PEC dit seizoen.

16 maart 2024 om 23:22

Nou ja, je moet het verhaal wel op de juiste manier schetsen. Op papier hebben we gewoon een beter elftal dan vrijwel elke ploeg die onder ons staat, dus sta je verdiend waar je staat.Dat het de eerste seizoenshelft nog vaak matig was, had te maken met veel spelers die (nog) niet fit waren. We hebben wat risico's genomen met jongens die de laatste jaren vaak geblesseerd waren en dus zijn gestart met een achterstand. Met de hoop dat als ze eenmaal fit zijn, ze voor ons absolute toppers zijn. En dat betaald zich nu dus uit. Sierhuis in topvorm, Dijks eindelijk eens een seizoen zonder blessureleed en Siovas is aan zijn 2e jeugd begonnen. Als dan ook Ozzy nog totaal uit het niks fit wordt vind ik dat je niet meer van een 'gewone modale' ploeg kunt spreken die zogenaamd boven hun stand leeft. Ik zeg niet dat we 8e worden, maar onmogelijk is het zeker niet. Kampioen van het rechterrijtje zou ook een mooi resultaat zijn en lijkt me ook de plek waar we met dit elftal zéker thuis horen.

Wat een gedrogd is dat VAR toch.
Zo langzamerhand heb je meer discussie over beslissingen van de VAR dan toen deze nog niet bestond.

Als zwollenaar moet ik wel zeggen dat fortuna verdiend heeft gewonnen. Moet ook zeggen dat pec voor de zoveelste keer genaaid wordt door de scheid. We hadden allang veilig kunnen staan

Iedereen is het erover eens dat Fortuna ondanks een scheidsrechterlijke dwaling dik verdiend gewonnen heeft, dus daarover ga ik niets aanvullends meer roepen.
Waar ik wel iets over kwijt wil, is het idiote idee van mensen om de VAR af te schaffen. Mensen die dat roepen, wil ik op een aantal zaken wijzen en wel de navolgende:
De VAR werd in het leven geroepen om scheidsrechterlijke dwalingen, anders gezegd: gruwelijke blunders, tegen te gaan. Het menselijk oog is niet zo snel en zuiver dan camerabeelden die te stoppen, terug te draaien, scherp te stellen etc , zijn.
Dit heeft tot gevolg dat uiteindelijk het spel veel eerlijker moet worden en voordat mensen nu alweer beginnen te roepen: Het spel is eerlijker geworden.
Kijk alleen naar wel of geen buitenspel. Werd er voorheen nog gezeurd over een teen wel of niet buitenspel, nu is er nooit meer discussie, ook niet op het veld, want de lijnen worden getrokken, dus buitenspel is buitenspel en dus is het spel eerlijker.
Zo zijn er nog meer momenten die aangehaald kunnen worden zoals wel of geen rood. Hier is wel nog vaker discussie over, maar nu komt het hele punt:
De VAR en zijn assistenten moeten veel beter getraind worden in het beoordelen van situaties. Een beeld stoppen, of vanuit een ander aanzicht kan een héél andere kijk geven op een situatie en dus in een andere beoordeling resulteren. Een VAR moet ook veel meer macht krijgen in die zin dat als er een overduidelijk verkeerde beslissing wordt genomen over bijvoorbeeld wèl òf niet een corner of inworp, dan moet de VAR t.a.t. de scheids kunnen overrulen en dus helpen.
Als mensen nu weer gaan klagen dat het spel dan te lang stil licht of er komt nu willekeurig extra speeltijd bij, die mensen wijs ik op het idee van zuivere speeltijd zoals bij andere sporten (rugby, zaalsporten, hockey etc ) gewoon doodnormaal is. Hetzelfde geldt voor wissels etc., dus ook gewoon zuivere speeltijd invoeren.
Het spel moet nòg veel eerlijker!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren