Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Serero had kunnen voorzien dat hij in de problemen zou komen'

Laatste update:
/

Thulani Serero is in januari en februari gewoon te bezichtigen in de Eredivisie. De Zuid-Afrikaanse middenvelder van Ajax werd niet geselecteerd voor de Afrika Cup en is zodoende beschikbaar voor coach Frank de Boer. In eigen land is men niet rouwig om de absentie van de sterspeler.

Journalist Jonty Mark van The Citizen probeert in gesprek met Ajax Showtime het sentiment rondom Serero te duiden. "Shakes Mashaba (bondscoach, red.) heeft een logische keuze gemaakt", vindt hij. Serero was namelijk al op 21 december klaar in Nederland, maar hij verzuimde om zich vervolgens te melden bij het mini-trainingskamp van de Zuid-Afrikaanse selectie op Tweede Kerstdag.

"Ik heb gehoord dat Ajax de Zuid-Afrikaanse bond gezegd heeft dat Serero moe was en tijd nodig had om te herstellen. Moe...", vervolgt Mark, die denkt dat Serero nu in hetzelfde schuitje zit als May Mahlangu. "Mahlangu was ook moe. Hij is verbannen. Wat voor voorbeeld zou het zijn als Serero nu een speciale behandeling zou krijgen?" Volgens hem ontbreekt het bij Serero aan de juiste instelling. "Serero had dit moeten weten en kunnen voorzien dat hij in de problemen zou komen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moe. En natuurlijk geloofd die journalist dit meteen. Aan zulke landen ontbreekt het aan visie. Gewoon lekker blijven aan klooien met amateurs. Het ware verhaal lijkt mij wat dieper te liggen dan een beetje moe zijn!

2 januari 2015 om 13:12

Ja klopt, vind ik ook. Daar komt bij dat er op de instelling van Serero niks aan te merken valt. Geeft altijd 200 procent

Jammer voor Serero, beter voor Ajax. Die bondscoach is gewoon een persoonlijke vete aan het uitvechten met enkele spelers. Moet hij lekker mee doorgaan, want dit Zuid-Afrika stelt echt helemaal niets voor zo.

Serero en niet de juiste instelling...

Serero is bereid vijf belangrijke potten van zijn broodheer te missen om zijn land te dienen, maar wil tijdens de kerstdagen even op adem komen en dat wordt gezien al werkweigering waardoor hij wordt verbannen. Zeer ondankbaar en gewoon dom, omdat hij een van de betere spelers is. Maar voor Ajax geweldig nieuws

2 januari 2015 om 13:35

Eens met jouw, maar ja in dat soort landen telt moe gewoon niet.
Waarschijnlijk zijn er meer moe, maar die gaan gewoon in tegenstelling tot Serero en die andere voetballer destijds.

2 januari 2015 om 14:39

@ Lee112

Het is juist een nogal domme zet van de bondscoach, fitte spelers die 110% kunnen geven hebben meer waarde dan een speler die op trainingskamp extra moe word en maar 60 minuten voluit kan gaan. Juist als bondscoach moet je spelers op de juiste momenten rust gunnen en geven zodat ze 100% kunnen geven.

Op het WK is het ook ongelofelijk belangrijk dat spelers rust krijgen. Bij Oranje zag je op een gegeven moment ook gewoon dat de pijp leeg was.

2 januari 2015 om 15:20

Of het een domme zet is zal de toekomst uitmaken.
Serero is namelijk geen ster @ zijn nationale ploeg. Daarnaast hebben de meeste Afrikaanse spelers een andere denkwijze vergeleken hoe de meeste Nederlanders denken.

Het zal wat zijn als Serero lekker mocht uitrusten en de rest niet. Denk jij dat de rest van de groep dat ff pikt?

En yes je hebt gelijk 100 procent fit is altijd mooi meegenomen, maar dat toernooi is om de hoek. De bonscoach heeft ook weinig tijd om er 1 geheel van te maken. Des te meer rust je geeft, hoe minder tijd je hebt, want laten we eerlijk zijn: als je Serero meer rusttijd geeft, dan moet je de rest ook meer rusttijd geven. Daarnaast werd er 1 speler al eerder verbannen. Duidelijk signaal.

Maar goed, prima nieuws voor ons.

Haha helemaal niet rouwig om. Vind het altijd zo idioot dat mensen zomaar oordelen over het feit dat een speler zegt zich niet fit te voelen. Als Serero een week rust nodig heeft voor zichzelf dan moet hij dat gewoon nemen. Hij neemt gewoon geen risico door direct door te gaan en wel een blessure op te lopen. De enige die kan bepalen of hij rust nodig heeft is hijzelf.. Wel erg makkelijk om te roepen dat hij gewoon door kan gaan. Nu gelukkig extra rust voor hem en helemaal fit aan het begin van de 2e seizoenshelft.

2 januari 2015 om 13:30

Ik heb ook af en toe geen zin om tewerken maar ik moet toch

2 januari 2015 om 13:51

Geen zin hebben en deze situatie is iets heel anders. Zoals Josephius hierboven ook al aangeeft hij wilt 5 belangrijke wedstrijden van zijn werkgever! missen om voor zijn land uit te komen maar geeft aan fysiek wat rust nodig te hebben dus slaat een kort trainingskamp over. Hoeft helemaal geen probleem te wezen. Gewoon verstandige keuze van hem.

Vind het zowieso altijd maar die onzin dat iedereen verplicht is op te komen draven als het het nationale elftal je uitnodigt. Van mij mag iedereen dat lekker zelf bepalen. Als ze liever alleen bij een club voetballen ook goed. Snap eerlijk gezegd ook niet wat de reden hierachter is. Bij Ribery was het natuurlijk helemaal idioot, die wilt gewoon stoppen vanwege ze leeftijd maar mag dat volgens sommige idioten in Frankrijk niet zelf bepalen.

2 januari 2015 om 15:35

Jij hebt toch ook een x aantal vrije dagen per jaar en neemt dus zo nu rn dan vakantie? Waarom zou een voetballer, die inprincipe alleen in de zomer een paar weken vrij heeft, er in de winter niet even een weekje tussenuit moge gaan?

2 januari 2015 om 13:57

Ik snap dat Ajax en Ajax fans hier niet rouwig om zijn, maar Serero lijkt in mijn ogen liever ook niet voor zijn land uit te willen komen. Eerder al dat gedoe dat hij zogenaamd geblesseerd was toen Ajax wat later tegen Barcelona moest spelen. Nu was hij weer te moe om zich op tijd te melden.

Als je dat afzet tegen Robben die in 2010 bergen verzette om op tijd fit te kunnen zijn dan zie je wel het verschil tussen wel of niet graag voor je land uit te willen komen.

Shakes maakt ons kampioen!

Een speler die na een eerste seizoenshelft met een volledig midweeksprogramma even tijdens de kerstdagen wilt bijkomen is lui en daarom neem je hem niet mee naar een toernooi midden januari. Lachwekkende beslissing van die bondscoach. Als je nou 10 betere of gelijkwaardige spelers klaar had staan dan kon ik het nog begrijpen, maar dat is bij Zuid Afrika niet het geval.

2 januari 2015 om 18:17

Ik snap de reacties wel eigenlijk. Hij had ook naar Zuid-Afrika kunnen gaan, daar de medische en fysieke tests doorstaan en aangeven dat hij rust nodig heeft. Nu kunnen mensen dit zien als luiheid, terwijl hij geleerd heeft om naar zijn lichaam te luisteren. Hij had het dus anders en beter kunnen aanpakken.

Ik ben blij dat hij gewoon op vakantie is gegaan zodat hij kon uitrusten. Hopelijk doet elke voetballer dit, de tweede helft van het seizoen gaat zwaar genoeg worden.

Misschien is het goed dat Serero niet meegaat maar aan de andere kant als hij nu uitblonk daar in die cup dan heeft Ajax ook weer naam gemaakt in Afrika. Want veel talenten stromen ook niet door via Ajax cape town. Hoeveel goede spelers er uit Afrika komen en dan komen er weinig bij Ajax uit. Het zou mooi zijn als we een nieuwe Toure of Eto zouden hebben.

2 januari 2015 om 13:28

16 jaar Ajax Cape Town heeft werkelijk helemaal niets opgeleverd. Alleen Pienaar en Serero zijn een meerwaarde gebleken en in mindere mate Enoh. Toch wel erg schraal als je het mij vraagt.

Haashim Domingo zou nog wel eens de stap naar Amsterdam kunnen gaan maken. Veelbelovende speler.

2 januari 2015 om 13:40

Dat was ook een goede speler ja, maar die werd al gehaald toen Ajac Cape Town nog Seven Stars was.

2 januari 2015 om 14:37

@ Gulio

Helaas maar waar, Ajax Cape Town is verre van productief geweest. Maatschappelijk was het leuk maar een kostenpost van bijna 2 miljoen per jaar word het een blok aan het been. Het was dan ook niet raar dat Overmars naar Cape Town vloog om te vertellen dat ze hun werk niet goed deden.

Naar mijn idee kunnen we beter weer geld investeren in andere samenwerkingsverbanden. Met Tscheu la Ling bij Trencin heb je een goede optie op het oostblok. Misschien weer proberen om oude banden met Germinal Beerschot aan te halen. En eventueel proberen een samenwerkings verband met een Portugese club op te stellen zodat Ajax ook interessant word voor jongens van Zuid Amerikaanse afkomst. Als je daar een paar miljoen per jaar heen pompt kan dat op den duur misschien wel iets worden.

En als het mislukt, dan heb je in ieder geval weer nieuwe initiatieven geprobeerd.

2 januari 2015 om 15:13

Een vernieuwde samenwerking met een Belgische club zou ik zeer zeker toejuichen. Er lopen daar heel wat ongepolijste diamantjes rond en onze eerdere samenwerking met Beerschot heeft ons geen windeieren gelegd. Jantje en Toby zijn natuurlijk de meest bekende voorbeelden van spelers die bij ons zijn doorgebroken en uiteindelijk een meerwaarde bleken.

Beerschot bestaat helaas niet meer, die zijn in 2013 definitief failliet verklaard. Maar clubs als Cerle en Kortrijk zouden eventueel ook interessant kunnen zijn.

Ik denk niet dat er ook maar iemand is die er mee zit, zelfs Serero zelf niet

2 januari 2015 om 13:55

Nou dat is niet helemaal waar, volgens mij is Serero 1 van de betere spelers daar. En Serero zelf zei ook nog dat hij er van baalt en dat hij het jammer von dat het zo is gegaan.

2 januari 2015 om 16:00

Serero is misschien zelfs wel de beste speler, maar als de mannetjes met de touwtjes in handen daar er zo weinig van snappen is het misschien maar het beste voor hem dat hij niet meegaat.

Voor Ajax is dit alleen maar een winsituatie, en voor Sorero denk ik ook

Ik moet er niet aan denken dat lichte ventje twee meter de lucht in te zien schoppen door een paar van die achterlijke Afrikaanse tackles

En waarvoor... Zuid Afrika overleeft de poulefase niet eens

Dat spreekt inderdaad niet in Serero's voordeel. Ook het gedoe eerder dat hij zich geblesseerd afmeldde, volgens de bond wegens de wedstrijd van Ajax tegen Barcelona, zal meespelen.
Op een moment is het dan uiteraard genoeg. Of je vindt het een eer om voor je land uit te komen, of je moet maar wegblijven.

Dat hij moe was heeft juist alles te maken met zijn juiste instelling. Hij heeft dit seizoen al 25 tot 30 wedstrijden alles gegeven, en als de Zuid-Afrikaanse bond niet begrijpt dat hij een weekje vakantie nodig heeft voor hij aan een toernooi begint, dan zoeken ze het maar uit. Hun verlies..die Afrikacup wil je toch niet dood gevonden worden.

Ha ha een voor opgesteld natuurlijk.
Wat heeft hij nu Afrika te zoeken,
bij Ajax toch beter af.
Zal wel een flinke pakkerd krijgen van Frank.

wat een slechte international die serrero. Die laat zich wel heel erg kennen dat hij wat moe is. Hij laat daarbij zijn teamspelers en zijn landgenoten in de steek en keihard vallen. Lekkere mentaliteit bij die serrero.

2 januari 2015 om 14:41

@ Bean77

Serero heeft al bijna 25 volledige wedstrijden gespeeld in het laatste half jaar. Een Raheem Sterling (om een voorbeeld te geven) gaf na 15 wedstrijden al aan dat hij moe was en niet wilde spelen. En zeker als je vergelijkt dat zijn mede internationals vrijwel allemaal maar 1x per week spelen en totaal geen idee hebben wat 3x per week spelen in houd.

één van je beste spelers geen weekje rust gunnen, dat is pas dom

Pfff nu zijn er een hoop mensen die Serero gelijk gaan geven... Maar laten we even eerlijk zijn. Voetballers en moe? Moe van wat dan? Die 1 a 2 uur trainen op een dag? Die elke woensdag vrij? Die uitlooptrainingen? Die 2 wedstrijden van 90 min in de week? Klagen over op feestdagen moeten werken, oh we moeten zoveel laten, elke weekend aan de bak...het reizen en de toernooien..enz enz..
Man man man...houd toch op! Ze zijn moe van het geld tellen, sponsorfeestjes, vrouwen, auto's uitzoeken, horloges kopen, huizen bezichtigen, naar Adidas en Nike rijden voor gratis spullen!!! Ze worden flink betaald en zijn ruim voor hun 35 klaar! Een speler als Serero hoeft echt niet meer te werken als hij zn kop erbij houd. En dan nog durven zeggen...ik ben moe...sla een trainingskamp over. Moe zijn de kindertjes die hun tenues en schoenen maken! Ajax gaat erin mee want die zijn maar al te blij dat hij hier blijft...

Kan de voetbal bond wel begrijpen, Als de speler in de voorbereiding op het toernooi aangeeft rust te willen pakken en niet met de voorbereiding mee wil doen, kan ik de bond goed begrijpen dat ze hem dan verder niet meer nodig hebben. Alsof de bond naar de schoenen van Serero moet dansen.
Hij is goed genoeg om mee te gaan maar als je zelf afzegt moet je daarna niet gaan zeuren dat je ook met het eindtoernooi niet mee mag. Dit heeft Serero aan zichzelf te danken.

Serrero en de verkeerde instelling.. Dit heeft gewoon ook te maken met eerder de blessures en dat hij Ajax belangrijker vond toen. ZA snijd zichzelf in de vingers, en Ajax moet alleen maar blij zijn, ik als Ajacied ben er in ieder geval blij mee want zonder Serrero is Ajax nu echt een stuk minder!

Haha prima jongen, bij ajax is hij hard nodig dit seizoen dus denk dat er weinig mensen in amsterdam het erg vinden dat hij hier blijft.

Als ik de opstelling van Zuid Afrika moet maken zet ik Serero als eerste op papier ,enk dat er daar niemand een betere instelling heeft dan hij

Serero heeft in al die jaren ajax nog nooit ook maar vies naar iemand gekeken. Kan me niet voorstellen dat het dan steeds aan hem ligt bij de nationale ploeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren