Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Scunthorpe United gaat de wereld over met uiterst gevoelig doelpunt

Laatste update:

De strijd om degradatie uit de League One te ontlopen is zaterdagavond op bijzondere wijze ten einde gekomen. Plymouth Argyle, Walsall, Scunthorpe United en Bradford City zijn als onderste vier ploegen geëindigd en dalen daardoor af naar de League Two. Met name de wedstrijd tussen directe concurrenten Plymouth en Scunthorpe (3-2) deed veel stof opwaaien.

Beide ploegen moesten winnen om degradatie nog te kunnen ontlopen. Plymouth stond op plek 22 en had de laatste 8 wedstrijden niet gewonnen in de competitie. Scunthorpe had als nummer 23 een punt minder dan Plymouth. De winnaar zou ook afhankelijk zijn van andere resultaten en dat nekte Plymouth uiteindelijk. The Pilgrims wonnen weliswaar, maar AFC Wimbledon speelde met 0-0 gelijk tegen nummer laatst Bradford City en Southend United won met 2-1 van Sunderland. Omdat Wimbledon en Southend een beter doelsaldo hebben, blijven zij ten koste van Plymouth in de League One.

Zelf was Plymouth enkel gericht op het winnen van de wedstrijd tegen Scunthorpe en de ploeg begon goed. Na 35 minuten stond het 2-0, dankzij doelpunten van Lloyd Jones en Freddie Lapado. Scunthorpe vocht echter voor wat het waard was en kwam op 2-1 via Kyle Wootton. In de tweede helft maakte Josh Morris er zelfs 2-2 van en voor dat doelpunt kreeg hij de hoon van voetbalvolgers op sociale media over zich heen. Doelman Matt Macey was geblesseerd en wilde de bal over de zijlijn gooien, zodat hij behandeld kon worden. Morris pikte het leer echter op en schoot uit een moeilijke hoek over Macey heen.

Het scenario deed denken aan de recente Championship-wedstrijd tussen Leeds United en Aston Villa, toen Mateusz Klich besloot ‘gewoon’ door te spelen nadat de bal uitgespeeld leek te worden. Hij scoorde voor Leeds, maar de club besloot een doelpunt 'terug te geven'. Dat gebeurde ditmaal niet. Desondanks kwam Argyle weer op voorsprong via Graham Carey. Het leek er goed uit te zien, zeker omdat het een kwartier voor tijd 1-1 stond bij Southend - Sunderland, maar in minuut 87 scoorde Southend en wipte het alsnog over Plymouth heen op de ranglijst. Overigens zullen kampioen Luton Town en nummer twee Barnsley promoveren naar de Championship, terwijl Charlton Athletic, Portsmouth, Sunderland en Doncaster Rovers de play-offs in gaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker afgewerkt, prima te pruimen dit goaltje.

Jammer natuurlijk voor die clubs, maar ik ben allang blij dat Wimbledon het overleeft heeft.

4 mei 2019 om 21:08

Ik ben ook wel benieuwd welke club er gaat promoveren naar de championship. Portsmouth, Sunderland en Charlton Athletic zijn mooie clubs die ik het wel gun om weer terug te keren op hun oude niveau

4 mei 2019 om 21:23

3 prachtclubs inderdaad die door mismanagement of een slechte eigenaar zijn weggezakt. Worden prachtige potjes in de play-offs! Wel jammer dat Notts County is gedegradeerd. Club met een prachtige historie. Founding members van de football league, oudste profclub ter wereld (die titel raken ze nu kwijt) en diverse seizoenen op het hoogste niveau geacteerd. Jammer ook trouwens dat Bradford gedegradeerd is naar de League two..

4 mei 2019 om 22:36

Kijktip trouwens als jullie het nog niet hebben gezien. Docu op netflix over sunderland. Bijzonder inkijkje in het rampseizoen van vorig jaar.

Ik had precies hetzelfde gedaan als ik hiermee mijn club van degradatie zou kunnen weerhouden.

Geweldig blij met het kampioenschap van Luton Town. Ik had nooit gedacht dat na de promotie van vorig seizoen we direct door zouden stomen naar de championship. Zeker niet gezien we na 10 wedstrijden zelfs nog 12e stonden. Uiteindelijk wel verdiend als je 94 punten haalt en thuis ongeslagen bent gedurende het seizoen.

Nu maar hopen dat de sterkhouders als Collins, Justin en Stacey blijven. Met de nieuwe trainer Graeme Jones voor 3 seizoenen vastgelegd en een go voor een nieuw stadion ziet de toekomst er rooskleurig uit.

Go on you Hatters!

5 mei 2019 om 00:38

Proficiat! Luton heeft inderdaad zware jaren gekend, zelfs een aantal jaar non-league gespeeld maar mooi voor ze (en jouw) dat ze weer in de Championship gaan spelen. Toch wel een mooie traditieclub met een mooie historie en authentiek stadion.

5 mei 2019 om 13:36

Ja een geweldige club. Het stadion is heerlijk Engels, maar natuurlijk enorm gedateerd. Er is nu een akkoord voor een volledig nieuw stadion met meer capaciteit. Enerzijds jammer, maar ook wel nodig. Je raakt helaas wel een stuk charme kwijt ben ik bang.

5 mei 2019 om 11:13

Gefeliciteerd met de titel, misschien een rare vraag maar zijn die wedstrijden uit de lagere divisies ook ergens live te zien?

5 mei 2019 om 13:34

De enige live wedstrijd die ik dit seizoen heb gezien is in het stadion zelf BBC zendt samenvatting uit na match of the day. Verder kijken ik vooral via de livescores app naar de tussenstanden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren