Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schuldeisers zitten Van Wermeskerken op de hielen; faillissement dreigt

Laatste update:

Sushi Roku, de Zwolse sushitent Sai van Wermeskerken, dreigt failliet te gaan, weet RTV Oost. De verdediger van PEC Zwolle begon zijn eigen zaak in april van dit jaar, maar kreeg het de laatste maanden niet voor elkaar om het personeel uit te betalen. Ook heeft Van Wermeskerken schuldeisers achter zich aan, waaronder een aannemer die 40.000 euro tegemoet wil zien van de voetballer. De schuldeisers bereiden nu een faillissementsaanvraag voor, weet de omroep.

Het zakelijke conflict loopt al een tijdje rond Van Wermeskerken. Het gedupeerde personeel, waarvan sommigen tienduizenden euro's tegoed hebben, namen een advocaat in de hand om hun gelijk te halen. "Zo'n zaak als deze heb ik nog nooit meegemaakt", zegt raadsman Pascal Reichenbach. "Nadat dit verhaal vorige maand in de media kwam, ben ik door tal van mensen benaderd die nog geld van Shinya Nabae (zakelijke partner van Van Wermeskerken, red.) zeggen te krijgen. Van mensen uit Nederland tot een ondernemer uit Duitsland en een partij uit Japan."

De partij uit Japan zou een groep investeerders zijn, die afkomstig is uit het netwerk van Van Wermeskerken en onder meer enkele voormalig profvoetballers herbergt. Ze investeerden tonnen in zaken van Nabae, maar zagen daar geen cent van terug. Ook is er in het westen van het land een ondernemer die een restaurant zou hebben verkocht voor zo'n 140.000 euro. Na een aanbetaling van 29.000 euro zou Nabae echter geen cent meer hebben betaald. Het betreffende restaurant is inmiddels failliet. Ook in het geval van Sushi Roku ziet Reichenbach het somber in. "Een faillissement is onvermijdelijk", besluit de advocaat.

Van Wermeskerken omschreef de aantijgingen in een eerdere reactie als 'moedwillige pogingen om hem als profvoetballer te schaden'. "Jammer, want zulke zaken horen besproken te worden door advocaten", zei hij tegen De Stentor. "Zakendoen is zeker niet gemakkelijk. Ik heb veel dingen geleerd en zal hard blijven werken. In het voetbal en het bedrijfsleven.” De deuren van het restaurant van Van Wermeskerken zijn inmiddels gesloten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij lijkt een beetje Rokuloos met z’n sushi tent te zijn omgegaan

Voetballen kan die niet. En zaken runnen dus blijkbaar ook al niet.

17 november 2021 om 17:18

Schijnbaar word over zijn voetballende kwaliteiten anders gedacht dan door jou. Contract bij een eredivisie club krijg je niet zomaar

Zakelijk gedeelte is speculeren. Zeker omdat hij nog fulltime prof is. Daarbij is het aannemelijk dat anderen de zaken behartigen runnen voor hem

17 november 2021 om 21:51

Probeer jij eens je focus te houden als er een leger aan schuldeisers achter je aan loopt


Klinkt als een goedgelovige voetballer die met de verkeerde persoon in zee is gegaan. Dichter bij de legendarische nummer 14 gaat deze speler nooit meer komen.

Wel erg voor al die mensen die gedupeerd achter blijven.

17 november 2021 om 19:24

Kleine troost voor hem. Hij is niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn.
Te hopen voor hem dat die niet persoonlijk aansprakelijk is.
Voor de werknemers is het zeker zuur, zeker financieel betreft niet betaalde lonen.

Lijkt mij dat hij niet privé failliet gaat, maar zakelijk. Mocht hij privé aansprakelijk zijn, kan persoonlijk faillissement niet aan de orde zijn. Heeft een meerjarig contract bij Zwolle waarbij de schulden met enkele jaren afbetaald kunnen worden met behoud van fatsoenlijk leven.

Zal hij daarom al zolang geblesseerd zijn?

Begon zijn eigen tent in april van dit jaar ....ook niet een hele fijne tijd om een sushi tent te beginnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren