Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Scheidsrechter maakt einde aan grimmig oefenduel tussen Sparta en Willem II

Laatste update:

De oefenwedstrijd tussen Willem II en Sparta is woensdagmiddag in de 83e minuut bij een tussenstand van 0-2 voor de Rotterdammers gestaakt. Scheidsrechter Robin Vereijken vond het niet nodig om nog langer door te gaan toen er richting het eind van de wedstrijd meerdere opstootjes plaatsvonden. Dani Mathieu en Adil Auassar waren de aanstichters.

Het opstootje kwam tot stand toen Mathieu ruzie kreeg met Auassar. De ervaren aanvoerder van Sparta greep de invaller van Willem II bij de keel, waarna meerdere spelers zich met het opstootje kwamen bemoeien. Daardoor ontstond er een hoop duw- en trekwerk en kregen beide spelers geel. Toch dacht Vereijken op dat moment nog dat de wedstrijd wel uitgespeeld kon worden.

Nog geen twee minuten later werd Spartaan Bart Vriends hard aangepakt. Vriends had bij het eerdere opstootje juist nog een rol als vredestichter. Rechtsback Dirk Abels stelde zelfs dat er sprake was van een natrappende beweging van een speler van Willem II. Daardoor werd het weer onvriendelijk en besloot Vereijken om met de wedstrijd te stoppen. Toevalligerwijs werd de wedstrijd twintig minuten voor de opstootjes al tijdelijk gestaakt vanwege onweer. Uiteindelijk is er in totaal 83 minuten gevoetbald.

Sparta stond tijdens het laatste fluitsignaal met 0-2 voor dankzij doelpunten van Arno Verschueren en Sven Mijnans. De clubs reageerden tot dusver nog niet op het onvriendelijke oefenduel. In competitieverband zullen Sparta en Willem II elkaar dit seizoen niet treffen. Sparta voorkwam op de laatste speeldag van afgelopen seizoen degradatie, terwijl Willem II wel degradeerde. De Tilburgers willen in het komende seizoen direct weer promoveren vanuit de Keuken Kampioen Divisie. Daarom werden ervaren spelers als Lucas Woudenberg en Kostas Lamprou binnengehaald.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heethoofden. Waarom moet je zo te keer gaan tijdens een oefenwedstrijd

20 juli 2022 om 16:52

Idd, vooral iemand bij de keel grijpen vind ik nogal heftig.

20 juli 2022 om 17:04

Zou wat mij betreft ook gewoon een schorsing mogen zijn voor begin competitie..

20 juli 2022 om 18:09

Er is geel gegeven dus dat kan niet.

20 juli 2022 om 18:58

Dat bij de keel grijpen, dat is vaak een impuls, een reactie ergens op. Daar ontstaat dan een opstootje uit, prima. Uit elkaar en door, vergeven en vergeten. Zo ging dat bij ons in de kelder klasse tenminste. Tussendoor riep er nog eentje 'we moeten morgen wel gewoon weer werken', maar vervolgens afreageren bij de volgende actie, dat gebeurde eigenlijk zelden.

20 juli 2022 om 20:29

Ja maar jij speelde dan ook in de 5e klasse, dit zijn professionals. Ook al is er een opstootje (kan gebeuren) hoor je iemand echt niet bij de keel te grijpen, en toch zeker niet in een vriendschappelijk oefenduel..

20 juli 2022 om 17:59

Bij warm weer zijn de lontjes ultra kort.😊

Leuk man ...een oefenwedstrijd tussen betaalde profs,en die moet dan gestaakt worden omdat ze zich niet kunnen gedragen.ongelooflijk.

Oefenwedstrijd met gigantisch veel ouders en kinderen langs de lijn en je dan zo gedragen. Ik hoop dat de boys na afloop nog even aangesproken worden hierop.

20 juli 2022 om 16:52

Want in een stadion zitten niet veel ouders en kinderen?

20 juli 2022 om 16:53

Dat zegt ie toch niet? Het een sluit het ander niet uit... maar er zijn vast oefenwedstrijden waar 99% volwassen is.

20 juli 2022 om 16:53

Wat doet dat er toe? Het punt wat Archie Karas maakt is gewoon een valide, de zogenaamde mannen mogen hier best nog even op gewezen worden.

20 juli 2022 om 19:01

Natuurlijk zitten er wel vaak ouders en kinderen, maar een stuk minder. Deze oefenwedstrijden vallen vaak samen met de vakanties, zijn overdag en daar komen toch meer ouders met kinderen op af. Op een zaterdagavond is dat toch vaak anders.

20 juli 2022 om 19:22

Mijn vader nam mij vroeger zelden mee naar een stadion, maar wel naar dit soort wedstrijden, als ze een beetje in de buurt waren. Veel goedkoper, veel laagdrempeliger. En eigenlijk vond ik het ook veel leuker, want je kon veel dichter bij het veld zitten en na de wedstrijd handtekeningen scoren. Dus dit zijn wel bij uitstek wedstrijden voor kinderen. Ik ben het met Archie eens dat het kwalijk is dat de heren professionals daar blijkbaar niet heel erg bij stil hebben gestaan in een verder totaal onbeduidend oefenpotje.

20 juli 2022 om 17:17

Ook kinderen op het veld blijkbaar. Jezus wat totaal onnodig om zo te keer te gaan, laat staan in een oefenduel.

Goed voorbeeld Captain Adil. Onbegrijpelijk dat naar de keel grijpen nodig is

Auassar is wel een man met een kort lontje, als aanvoerder in een oefenpartij zet je jezelf wel weer voor lul hoor

Poe hé wat een "passie" vertonen deze mannen toch tijdens een oefenpot /s

Wat onnodig zeg

Allebei uit de competitie zetten

Ik lees dat zij onweer hadden, in de hoofdstad zou dat ook komen volgens de iphone app. Maar nog steeds bloedheet en zonnig en helder.

20 juli 2022 om 17:42

Goed om te weten Pelleboer.

Tja, en dan ben je profvoetballer, aanvoerder, het is vakantietijd, gezinnen met kinderen langs de kant die hun 'held' graag zien voetballen........en dan grijp je iemand bij de keel. En dit tijdens een oefenpot. Ik heb er totaal geen begrip voor.

Enige verklaring zou de hete zon kunnen zijn. Eerder zagen we ook de spelers van Salzburg alles schoppen wat bewoog.

Moet je daarom een ervaren aanvoerder zijn?
Als iemand mij naar de keel grijpt ga ik naar de politie.
Naar mannetje lijkt wel

Preview met unibet Preview met unibet Preview met unibet pfffff

Goed voorbeeld doet volgen zeg ik altijd maar. Aanvoerder onwaardig dit gedrag

21 juli 2022 om 00:19

Ik zeg altijd maar zoo want dat is korter dan dierentuin.

Het wordt tijd dat het weer winterweer wordt. Voetbalspelers slagen er blijkbaar niet in onder deze verhitte omstandigheden het hoofd koel te houden. Ik heb er maar een woord voor: Beschamend!

Prachtig voorbeeld voor de jeugd als je tijdens een oefenpot niet eens je emoties in bedwang kunt houden

Moet je nagaan als het een “echte” wedstrijd om de punten was, dan vielen er vast meer gewonden of doden 😱

Falen van de scheidsrechter als je het mij vraagt. Ook bij een oefenduel geef je voor zo’n vergrijp rood.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren