Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Schandelijke intimidatie’ in Sevilla: fans achtervolgen vrouwelijk bestuurslid

Laatste update:

In Sevilla is het na afloop van de verloren Champions League-wedstrijd tegen PSV (2-3) tot een confrontatie gekomen tussen boze supporters en bestuurslid Carolina Alés. Op beelden van El Chiringuito TV is te zien hoe de Spaanse wordt achtervolgd door een grote groep woedende fans.

Sevilla draait een uiterst belabberd seizoen en wist slechts één van de laatste twaalf wedstrijden te winnen in alle competities, hetgeen heeft geleid tot een vijftiende plek in LaLiga en uitschakeling in de Champions League.

Om hun onvrede te uiten richtte de woede van de Sevilla-fans zich woensdagavond tot Alés. Het vrouwelijke bestuurslid was na de wedstrijd tegen PSV op weg van het stadion naar haar auto, toen ze werd belaagd door een grote groep supporters.

"Ga weg uit Sevilla. Je gaat ons naar de ondergang leiden. Je lacht ons gewoon uit. Ontsla het bestuur", werd er onder meer geroepen.

Een beveiligingsmedewerker wilde Alés samen met haar man begeleiden naar hun auto, maar dat verzoek sloeg de Spaanse af. "Deze mensen gaan mij niet intimideren", was ze stellig.

Alés geldt als een van de bekendste gezichten van de Raad van Bestuur van Sevilla. Ze is de dochter van Roberto Alés, voormalig president van de club.

Marca spreekt van een 'schandelijke intimidatie'. "Sevilla staat in brand", voegt de Spaanse krant eraan toe. President Pepe Castro probeerde de fans te kalmeren na de pijnlijke uitschakeling. "We zijn boos, iedereen is boos, maar we moeten kalm blijven."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Oef, dacht even dat onze medelanders weer eens de mist ingingen.

Ontopic: belachelijke laag bij de grondse reacties, maar het zou natuurlijk niet uit moeten maken dat het om een dame gaat in dit geval. Is bestuurslid. Reacties blijven belachelijk, maar zijn niet op sekse gericht lijkt me.

edit typo verwijderd.

30 november 2023 om 13:26

Precies mijn gedachte. Dit is meer gelijkheid dan we gewend zijn, want het belagen van bestuursleden bij een mislukt seizoen is bijna meer regel dan uitzondering. Nu dus gewoon ongeacht gender. Dacht aan de titel ook te lezen dat inboorling Nederland weer met de staf van sinterklaas aan het denken was ipv dit.

30 november 2023 om 13:44

Eens @theoracle. In dit verband lijkt me gender helemaal niet relevant, want daar had het volgens mij niks mee te maken. Belachelijke acties, los daarvan.

Het is voor vele nog altijd moeilijk te accepteren dat verliezen ook bij sport hoort.

30 november 2023 om 12:25

verliezen is hier niet de reden, het gaat deze mensen om het wanbeleid. het grotere plaatje

30 november 2023 om 12:32

Het een sluit het ander niet uit. Door het (wan)beleid verliest men en dat kan men blijkbaar niet accepteren.

Bepaalde groeperingen denken dat het normaal is wanneer je club verliest om maar te doen waar ze zin in hebben. Iets wat je in alle landen ziet.

30 november 2023 om 13:07

Maar wel altijd dit soort dingen als ze verliezen. Win je dan zie je dit nooit

Waarom zijn ze boos op haar? Selectie is niet van wereldklasse, maar ook niet zo slecht dat ze 12x achter elkaar verliezen normaal is. Ga boos worden op je vedettes die miljoenen verdienen en er met de pet naar lijken te gooien.

30 november 2023 om 12:52

Selectie is wel verschrikkelijk uit balans. Waar ajax helemaal geen routiniers heeft, is het aantal 32+ spelers in de selectie van sevilla op zijn minst zorgwekkend te noemen. Die moeten de komende jaren zoveel vervangen, wat in combinatie met de financiële toestand niet mogelijk uit. Ik voorzie een malaga traject voor sevilla

30 november 2023 om 13:04

Malaga speelt nu op het derde niveau dus dat is wel een heel extreem voorbeeld. Maar ze kunnen zeker Valencia achterna gaan, in ieder geval qua resultaten

Allemaal mensen die gewoon aangeven dat mensen helemaal niet zo ver in zijn evolutie staat. Als je je ogen dicht doet op dit soort momenten, klinken mensen net als apen.

30 november 2023 om 14:07

Ik zie dit apen ook niet doen. Dit is nou echt typisch menselijk gedrag. Top of the food chain en bottom of the nice chain.

Sevilla supporters zijn verwend, ze winnen elk jaar de Europa League, dit jaar wordt dat een lastig verhaal…

30 november 2023 om 12:59

Het kan nog steeds als ze uit bij Lens winnen ze zijn nog niet uitgeschakeld voor EL.

1 december 2023 om 07:57

Dat zou wat zijn!

Als bestuurder van een van de grootste clubs in Spanje heb je verantwoordelijkheid, als je er een zooitje van maakt moet je ook opstappen.

Wat maakt het uit dat het een vrouwelijk bestuurslid is? Ze is toch niet minder of meer dan haar mannelijke collega’s? Wat een rare titel.

Hooligans die denken dat ze wat te vertellen dienen te hebben vormen echt een enorm uitschot. Gewoon allemaal een levenslang stadionverbod geven zulke idioten.

30 november 2023 om 13:15

Staff en spelers op bank pakte tijdens en na de wedstrijd ook nog een paar rode kaarten. Ze kunnen zichzelf ook niet beheersen, dan kun je dat ook niet verlangen van je achterban.

1 december 2023 om 20:24

Wat een onzin. Dus als een linksback een te harde tackle maakt, mag een hooligan iemand anders een tik tegen zijn hoofd geven? Als de trainer een verkeerde wissel doet, mag een hooligan de verkeerde auto meenemen naar huis? Even hetzelfde niveau qua vergelijkingen.

Die ,, fans " geven haar de schuld, dat Ocampos met rood het veld verliet.....

Als ze ergens boos op moeten zijn, lijkt me dat toch op Ocampos gericht. Die man verpest het. Overigens vind ik het in dit verhaal niet zo relevant dat het een vrouwelijk bestuurslid betreft, heeft er volgens mij verder niks mee te maken (tenminste, dat blijkt niet uit het stuk).

Ik heb even gemist waaruit de ‘schandelijke intimidatie’ precies bestond. Ik lees het in ieder geval niet terug in het artikel…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren