Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Scenario FC Groningen-Ajax dreigt in Keuken Kampioen Divisie na vuurwerk op veld

Laatste update:

Het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen De Graafschap en FC Den Bosch is vrijdagavond in de tweede helft tijdelijk gestaakt. Het ging mis in de 49ste minuut, toen er vuurwerk werd gegooid vanuit het uitvak van Den Bosch. De supporters van de uitploeg leken een willekeurig moment te hebben uitgezocht om de wedstrijd te saboteren.

De Graafschap stond op dat moment op een 2-0 voorsprong. Beide doelpunten werden in de eerste helft al gemaakt door Siem de Jong, die eerder deze week bekend had gemaakt na dit duel zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Via Devin Haen (redding doelman Wouter van der Steen) en Jeffry Fortes (schoot min of meer voor open doel over) had de thuisploeg zelfs kansen op een grotere voorsprong.

De actie van de Den Bosch-fans deed denken aan de manier waarop afgelopen zondag de Eredivisie-wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax verliep. Daar gooiden fans van de thuisploeg al in de zesde minuut rookbommen op het veld. Drie minuten na de hervatting gebeurde hetzelfde, waarna scheidsrechter Jeroen Manschot de wedstrijd definitief staakte. Dat scenario dreigt nu ook in de Keuken Kampioen Divisie.

Vorige week ging het ook al drie keer mis bij duels in de Keuken Kampioen Divisie. Toen moesten PEC Zwolle - Roda JC, FC Eindhoven - Helmond Sport en FC Den Bosch - Almere City tijdelijk worden stilgelegd. In die duels was het geen vuurwerk, maar waren het plastic bekertjes met 'vreugdebier' die het veld opvlogen. Volgens het protocol van de KNVB wordt een wedstrijd na een eerste incident vijftien minuten stilgelegd. Mocht het een tweede keer gebeuren, wordt het duel definitief gestaakt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het lijkt wel of de supporters er een wedstrijdje van maken, wie creëert het meeste chaos.

19 mei 2023 om 21:30

Of het is een cultuureel ding geworden? Geen incidenten meer. Noren doen dit bijv niet hier. Of Chinezen.

19 mei 2023 om 21:45

Alcohol verbieden. Ik drink zelf al jaren niet meer. Ook nuchter is het leuk in een stadion. Mijn advies: drank volledig uitbannen

19 mei 2023 om 21:56

Gewoon netten ophangen. Het toppunt van vreugde zou in de Kuip zijn geweest vorig weekend, en er is niets op het veld terechtgekomen. Als af en toe en paal in beeld betekent dat al dat onzinnige gegooi met spullen niet meer van invloed is, is die keuze wat mij betreft snel gemaakt.

19 mei 2023 om 21:57

Jij wilt de NL stadions islamiseren!

Zonder dollen, je ziet het wel in veel Europese velden goed misgaan de laatste tijd.

Bepaalde mensen komen niet voor het voetbal, maar om te rellen.

Misschien idee om te stoppen met de harde kernen. Sommige krijgen veel privileges. Een clubhuis bij de voetbalclub, mogen soms mee praten.

Gewoon verbieden en die gasten spreiden.

Geen aparte side meer. Zet maar groot deel yuppies daar. Ff de boel verhippen. Veel bakfietsmoeders en ipv bier gewoon koffie met havermellk serveren met houten lepeltjes en speltkoekje.

Geen jaarlijks nieuwe shirjes meer maar lekker hippe 2e hands outfitje.


19 mei 2023 om 21:59

Dan drinken ze thuis in en gooien ze uiteindelijk met frisdrank. Als ze het willen laten staken, gebeurt het helaas en denk niet dat je dit tegenhoudt anders dan met netten of spelen zonder publiek.

19 mei 2023 om 22:00

Als je er vanuit wil gaan dat mensen nuchter in een stadion zitten, dan moet je verplichte blaastest doen. Vele supporters drinken namelijk voor de wedstrijd al hun biertje.

20 mei 2023 om 10:11

Alcohol de schuld geven is altijd zo kortzichtig. Mensen drinken zich wel in voor de wedstrijd en komen beschonken binnen. Hier straf je alleen de normale supporter mee die wel met een biertje in zijn hand wil genieten van de wedstrijd.

Daarbij denk ik dat deze mensen eerder een andere substantie gebruikt hebben en daar valt bijna niet op te controleren.

Had die commentator het nou over vreugde-vuurwerk wat eventueel gedoogd zou zijn? Ik vind vreugdebier al vergezocht, maar vreugdevuurwerk... Wel sneu voor Siem, had een onzettend mooi afscheid kunnen zijn zonder die Den Bosch lulhannesen. Ook niet voor het eerst overigens, maar dat zijn er zeker ook een paar die het verpesten voor de rest?

Het idee van de KNVB is goed, helaas misbruikgevoelig. Jammer dat dat überhaupt zo is met dergelijke tokkies. Ik stel voor na twee misdragingen gewoon de verantwoordelijke tribunes te ontruimen (uit of thuis) en na een uur verder te spelen. Zo is de balans weer terug, en straf je enkel de verantwoordelijken.

19 mei 2023 om 21:57

Allemaal rompslomp voor een paar doorgesnoven idioten? Alsof die niet een uur buiten gaan staan wachten met die wetenschap. Gewoon handhaven dit protocol, jammer dan. Zitten er iig al 4 vast en hebben een strafblad/verbod. Meer mensen oppakken en hard straffen. Laat ze maar falen in de maatschappij is mijn devies.

Het gaat maar door en door.. ik schaam me bijna voor het voetbal in Nederland! Het wordt een groot probleem

Dat Den Bosch is echt een schande voor Nederland. Elke keer wel wat met die nietszeggende grauwe club met tokkie supporters. Misschien een jaar lang zonder publiek een oplossing voor hun? Voegt niks toe aan het Nederlands voetbal. Ik denk dat niemand het zou missen als zij failliet zouden gaan

Naast voetbal is er nu een tweede sport ontstaan: voetbalwedstrijden laten staken. Dit blijf je nu houden. Zitten altijd wel een paar van dit soort gasten tussen.

Vak ontruimen en door

19 mei 2023 om 21:31

Gewoon ME erop los laten. Paar klappen, dat leert die gasten af.

Nu is het een grap. Die gek die op het veld kwam bij Groningen, kreeg maar een taakstrafje.
Lachwekkend.

19 mei 2023 om 21:42

Zo'n gast die het veld op komt had je gewoon met twee gestrekte benen neer moeten maaien. Er was er afgelopen seizoen eentje die bij het American Football het veld op rende. Nou, die heeft de 'NFL experience' gehad en heeft het geweten ook.. Aanpakken dit soort malloten.

19 mei 2023 om 21:47

Haha nice!

Inderdaad zo moet je met die malloten omgaan. Enige taal die zij ook spreken.

Het probleem, is dat dit soort gasten amper worden aangepakt. Niet door het bestuur, de media of de politiek.
Althans niet in de strengste bewoordingen zoals je soms met andere groepen wel ziet (als iemand daar van veld op rent, hoor je iemand uit politiek roepen schiet op de knieeen).

Daardoor zie je dit soort idioten nu wekelijks aan de gang gaan. Wie houdt ze tegen en als ze gepakt worden, met een sisser af.

Gewoon hard straffen. Gooi hen een aantal jaren in de cel.

Bij Groningen, beeld wat blijft hangen, waren die beelden van jankende jonge kinderen. Zo zielig dat hun dag verpest werd en angst wat ze hadden

Die supporters van Den Bosch zijn toch ook wel tokkie volk hoor. Echt bloedirritant dat het daar altijd wel wat mis gaat. Maar ja in heel Nederland gaat het nu al niet best. Echt een schande voor de mensen die wel gewoon normaal voetbal willen kijken.

Zou de genie die deze maatregel heeft verzonnen al spijt hebben? Er zijn ondertussen al een stuk of 20 wedstrijden gestaakt.

19 mei 2023 om 21:40

De genie, lekker bezig. Zou toch mooi zijn als al die tokkies spijt zouden hebben van hun gedrag.

19 mei 2023 om 22:12

Als je denkt dat tokkies zich ineens kunnen gedragen door zo'n maatregel ben je ontzettend naief.

19 mei 2023 om 21:53

Die twintig onderbroken (niet gestaakte) wedstrijden betekenen dat er in alle Eredivisie/eerste divisie om en nabij de 20 dingen op het veld zijn gegooid sinds de inwerking van deze maatregel. Groningen vorig weekend daargelaten. Je kunt moeilijk stellen dat het geen positief resultaat heeft. Er staan ook een veelvoud aan wedstrijden tegenover waarin niets gegooid werd zelds.

Maak de kaartjes maar wat duurder voor een voetbalwedstrijd ticket 200 euro ofzo dan komen die mensen wat deze dingen doen in iedergeval niet meer. Althans daar ga ik vanuit

19 mei 2023 om 21:42

Ja, want rijke mensen zijn altijd zo beschaafd uhum.

19 mei 2023 om 21:53

Zo zeg geniale oplossing. Lekker de armen of mensen met een basis inkomen uitsluiten voot wedstrijden. Geniaal!

Den Bosch laat opnieuw zien het grootste tokkiepubliek van Nederland te zijn. Na racismerellen, kinderen laten schrikken met vuurwerk zijn ze nu opnieuw lekker bezig. Clubs kunnen beter deze ramdebielen verbieden.

19 mei 2023 om 21:38

Andres13

Kinderen laten schrikken met vuurwerk? Was dat toen buiten dat paar met staven op kinderen afliepen ofzo?

Of iets anders? Dit is mij onbekend, maar schrik er van.

19 mei 2023 om 21:43

Een paar jaar geleden gooide de harde kern een halve bom op het veld, waardoor een ballenjongen die er vlakbij stond zo schrok dat hij overstuur raakte en in huilen uitbarste. Zoek maar eens op youtube

19 mei 2023 om 21:49

Verschrikkelijk!

Neeee, ik kan niet zo goed tegen die beelden. Ben op dat vlak echt een watje.

Krijg nu al rillingen van het lezen.

Soms denk je echt dieptepunt bereikt, maar dan lees je weer zoiets.

Dank voor de update. Dit was mij helemaal ontgaan.

19 mei 2023 om 21:46

Ik weet het niet hoor. Groningen is toch een sterke uitdager voor die titel..

19 mei 2023 om 21:58

Martijn

Een Ado??

je gaat bijna verlangen dat er voor een wedstrijd mensen hun school diploma moeten laten zien ofzo...
jezus wat een triest en laag niveau begint dit te worden zeg, de grootste randdebielen zitten er in de stadions lijkt het wel. echt het laagste van laagste bijna van de samenleving.

En al de derde gestaakte wedstrijd. Telstar-NAC ook.

Tsjah je verwacht het niet dat mensen moedwillig een staking forceren... Wat denk je dat er zou gebeuren als Feyenoord met 3-0 voorstaat bij Ajax in 20 minuten . (Of andersom natuurlijk) ik verbaas me soms aan de naïviteit van bestuurders in Nederland.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren