Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

SC Heerenveen stijgt naar plek negen na zege op PEC; Tahiri boos om wissel

Laatste update:

SC Heerenveen heeft zondagmiddag drie punten overgehouden aan het duel met PEC Zwolle. Anas Tahiri maakte vanaf de stip de 1-0, na rust gooide Pelle van Amersfoort het duel in het slot: 2-0. Heerenveen had met name in de tweede helft zijn handen vol aan PEC, maar het hield de nul en stijgt dankzij de zege naar plek negen. PEC staat dertiende.

Bij Heerenveen keerde Patrik Wålemark terug in de basis. De vleugelspeler moest de afgelopen twee wedstrijden nog missen wegens een blessure. Hussein Ali verhuisde naar de bank. PEC reisde aardig gehavend af naar Friesland. Zowel doelman Jasper Schendelaar als spelmaker Younes Namli moest verstek laten gaan. Mike Hauptmeijer was de vervanger van Schendelaar, terwijl Silvester van der Water voor het eerst sinds zijn winterse komst van SC Cambuur mocht starten.

Beide ploegen haalden bepaald niet hun hoogste niveau. PEC zakte in, terwijl Heerenveen moeite had om het spel te maken. Kansjes waren er wel voor de Friezen. Zo kreeg Van Amersfoort een goede mogelijkheid vanaf randje zestien na een fraai opgezette aanval. Het schot van de spits was net te zacht om het Hauptmeijer echt lastig te maken.

Ook het tweede kansje van Heerenveen was voor Van Amersfoort. Na een korte hoekschop belandde een voorzet vanaf links via een PEC-been bij de tweede paal, waar de 1.93 meter lange Van Amersfoort boven iedereen uittorende. De verdediging van de bezoekers slaagde er echter net in om Van Amersfoort dusdanig te hinderen, dat de kopbal naast ging. De spits schoot wel eenmaal raak, al deed hij dat na een overduidelijke handsbal.

0-0 leek de ruststand te worden, totdat Filip Krastev in de zestien van PEC een wilde tackle inzette op Osame Sahraoui. Arbiter Robin Hensgens twijfelde even, maar wees toch naar de stip. Tahiri, die al vroeg de geblesseerde Luuk Brouwers verving, koos de linkeronderhoek en dat pakte goed uit: 1-0. Wålemark kwam nog voor het rustsignaal dicht bij de tweede Friese treffer. De Zweed passeerde Krastev fraai en schoot met links een halve meter over.

PEC begon goed aan de tweede helft en nadat Van der Water net niet goed uitkwam om aan te leggen voor een schot, lukte Thomas Lam dat wel. De Fin wist Mickey van der Hart van dichtbij niet te passeren. De eerste kans van Heerenveen na rust kwam op naam van Ché Nunnely, die na een goede loopactie in het zijnet schoot.

De wedstrijd was bij vlagen spijkerhard. Zo kregen Sven van Beek en Oliver Braude geel voor onbesuisde tackles en ging ook Krastev op de bon. Heerenveen kwam halverwege de tweede helft op een dubbele voorsprong. Een slim balletje van Sahraoui leek bestemd voor Nunnely, maar het was Van Amersfoort die ermee vandoor ging. De aanvaller omspeelde Hauptmeijer en schoot binnen: 2-0.

PEC bleef het proberen en kwam dichtbij via Apostolos Vellios, die maar net naast schoot. Vlak daarna kreeg Tahiri de schijnwerpers op zich gericht. De invaller werd om tactische redenen vroegtijdig naar de kant gehaald en was daar bepaald niet van gediend. Tahiri maakte dat duidelijk met wegwerpgebaren, het wegtrappen van een voorwerp bij de bank en langdurig hoofdschudden.

Ook daarna bleef PEC nog aanzetten. Een schot van invaller Anthony Fontana werd knap gekeerd door Van der Hart, die even later tot zijn opluchting zag dat een bal op de bovenkant van de lat belandde. Heerenveen hield de nul en boekt zo dus een belangrijke zege met het oog op de play-offs.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit was een erg zwakke wedstrijd. Heerenveen was slordig. Gezapig. Had erg weinig zin om echt tempo te spelen. Maar het was ook niet nodig.

PEC Zwolle was namelijk nog zwakker. Tot aan het inbrengen van Vellios ook geen seconde gedacht dat PEC Zwolle ooit zou scoren.

El Azzouzi als enige prima bij PEC Zwolle en bij Heerenveen lijkt Van Amersfoort toch een echte spits te worden. Prima spitsengoal.

Van Beek had rood mogen hebben voor een hele domme en onnodige tackle. Tahiri speelde prima en die jongen heeft het al zwaar. Waarom hem eruit halen als hij in is gebracht? Rare actie van Kees van Wonderen.

3 maart 2024 om 16:46

Heerenveen heeft kwaliteiten niet om (continue) spel te maken, altijd issue tegen gelijke/mindere ploegen. Tactisch vaak ook niet sterk, weinig wisselingen tijdens wedstrijd in tactiek, geen aanpassingsvermogen. En nog steeds 2 spitsen missen, blessures en kwaliteitsgebrek (blijkbaar). Dat is t dan dit jaar. Vergelijkbaar met vele andere jaren. Maar deze punten waren wel ff nodig

3 maart 2024 om 18:32

Van Amersfoort was in de beloften spits waar hij de ene goal na de andere maakte. Heeft dus zeker een neusje voor de goal. Zie hem echter liever naasy een technisch vaardiger spits zodat er meer dreiging vanuit gaat

"We" stonden ook al veel te hoog. Momenteel staat er een heel erg matig team met een paar oude vedettes. Hopelijk gaan er niet nog hele rare dingen gebeuren en blijft PEC in de eredivisie.

Opzich wel terechte overwinning, je kon zien dat Pec flink wat creatieve mensen heeft gemist vandaag. Verder was het nogal een gezapig potje, waarbij het wel echt heerlijk was in het zonnetje te zitten. Maar ik mag toch hopen dat we komend seizoen zonder Keessie zijn. Wat een waardeloze trainer hebben wij zeg, continu negatieve opstellingen en wissels. Echt een schande hoe er met iemand als Tahiri is omgegaan vandaag dit was echt nergens voor nodig.

Man wat is die Nunnely ook slecht. Kan niet eens een normale voorzet geven of een bal op goal schieten.

3 maart 2024 om 19:39

Dat die man elke keer maar weer mag invallen. Waar heb je in godsnaam loizou dan voor gehaald. Ik word echt stront ziek van die kees. Expert spelers kapot maken. Nu die actie met tahiri ook, slaat helemaal nergens op.

3 maart 2024 om 20:08

Interview even luisteren, dan kom je er wel achter dat het “wel” ergens op sloeg!

2 x scoren, geen goals tegen en weer de nul. Meer valt er ook niet te zeggen over deze pot.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren