Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

SC Cambuur wint in Almere en blijft dromen van rentree in Eredivisie

Laatste update:

SC Cambuur heeft dinsdagavond met 1-2 gewonnen van Almere City FC en plaatst zich dankzij de minimale zege voor de halve finale van de Keuken Kampioen Play-Offs. De thuisploeg hield afgelopen vrijdag nog een 2-2 gelijkspel over aan de reis richting Leeuwarden en begon in dat kader met een goed gevoel aan het tweede duel op eigen veld, maar promotie naar de Eredivisie behoort na de nederlaag niet langer tot de mogelijkheden.

De eerste twintig minuten verliepen desastreus voor het elftal van interim-trainer Ole Tobiasen. Doelman Agil Etemadi beoordeelde een voorzet van Sai van Wermeskerken niet goed en liet zich verrassen door de alerte Nigel Robertha: 0-1. Cambuur verdubbelde de voorsprong slechts enkele minuten later. Robin Maulun rook zijn kans bij een afgemeten voorzet en kopte vervolgens raak. De grootste kans voor Almere City om de achterstand te verkleinen kwam net voor rust, maar Stijn Meijer had geen geluk met een kopbal. Xavier Mous redde bekwaam en hield zodoende de marge van twee doelpunten intact.

Niek Vossebelt bracht de spanning terug met een doelpunt in de beginfase van de tweede helft. Het goede voorbereidende werk was van Meijer, waarna de middenvelder van Almere City de bal van dichtbij binnen kon tikken. Cambuur liet zich ook niet onbetuigd in aanvallend opzicht, al waren de kansen voor de gasten uit Friesland schaars. Een inzet van Robertha vloog hoog over het doel, terwijl een afstandsschot van Robbert Schilder maar net over de lat verdween. Aan de andere kant liet James Efmorfidis een goede mogelijkheid onbenut.

In de laatste tien minuten bleef Almere City op zoek naar de gelijkmaker, die er uiteindelijk niet kwam. Ook het inbrengen van aanvallers Rogier Benschop en Kevin Luckassen bood geen soelaas voor de thuisspelende ploeg. Cambuur hield stand, trok de overwinning over de streep en staat in de volgende ronde zeer waarschijnlijk tegenover De Graafschap, de huidige nummer zeventien van de Eredivisie. Eerst een thuiswedstrijd op zondag 19 mei, het returnduel volgt drie dagen later op 22 mei.

Denk jij dat SC Cambuur volgend seizoen in de Eredivisie speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk voor Henk de Jong ook. Zie Cambuur graag terugkeren ik de eredivisie.

14 mei 2019 om 23:00

Dit cambuur-elftal is totaal niet te vergelijken met wat ze een paar jaar geleden hadden. Daarnaast gaat bijna iedereen weg en zal er een compleet nieuw elftal moeten komen, terwijl er nagenoeg geen geld is. Dit is voor cambiur niet het moment om te promoveren, ik denk ook dat ze kansloos zijn tegen de graafschap.

15 mei 2019 om 08:15

Al het geld gaat naar het nieuwe stadion. Begrijp me niet verkeerd, ik ben voor cambuur en zit er zo goed als elke thuiswedstrijd, maar dit is het meest trieste elftal wat ik gezien heb de afgelopen 10 jaar. Almere city heeft de doelpunten weggegeven, maar verwacht niet dat de Graafschap of de andere tegenstander dat ook doet.

Dus volgende ronde tegen de Graafschap (waarschijnlijk)? Pikant potje voor Henk de Jong ...

Oei. Dit word een probleem voor De Jong. Wat wil je het liefste: Een club behouden voor de ED en dan volgend jaar KKD of andersom?

14 mei 2019 om 23:06

Denk dat hij het liefst volgend jaar geen degradatiestress heeft

14 mei 2019 om 23:17

100% inzetten voor je huidige club, zoals je verplicht bent. Verwacht ook niets anders van Henk.

Man man man wat heeft Almere City zich onnodig laten uitschakelen door Cambuur. Vorig jaar was Almere City tegen de Graafschap letterlijk 1 goed schot op doel verwijderd van de Eredivisie en ik had echt gedacht dat de voetballers van Almere City door vorig jaar er extra op gebrand waren nu wel de nacompetitie te winnen. Ik hoop dat Almere City een selectie gaat samenstellen die in 2020 wel kampioen gaat worden want dat zijn ze verplicht richting hun supporters.

14 mei 2019 om 23:03

Dat zijn NAC, NEC, en oa Sparta ook verplicht aan hun supporters

14 mei 2019 om 23:18

Ze mogen eerst wel eens een nieuw stadion bouwen daar.. dat is, met alle respect en op de grasmat na, toch verre van eredivisiewaardig..

14 mei 2019 om 23:39

Aan alle 2000 supporters die er gemiddeld zitten.. Het lijkt me dat er clubs zijn die het meer verplicht zijn aan diens supporters het meer verdienen, dan denk ik aan NAC, NEC, GAE, De Graafschap, Cambuur, Roda, noem maar op..

Etemadi moet zijn contract laten ontbinden. Man man man laat 2 keer die bal vallen en geeft 2 goals mee aan Cambuur.

Ali-b in de kleedkamer van Almere City 😂

14 mei 2019 om 23:14

Die trainer is echt een grote pannekoek. Wat kan Ali B toevoegen in de kleedkamer?

Heeft dat Nec het serieus weer verpest wat zijn die ver afgezakt zeg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren