Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Saoedi-Arabië ontdoet zich binnen een week van twee bondscoaches

Laatste update:

De voetbalbond van Saoedi-Arabië heeft geen geluk met het aanwijzen van een geschikte bondscoach: binnen een week heeft de bond van het Arabische land zich ontdaan van een tweetal trainers. Zeven dagen na het vertrek van José Peseiro viel ook voor Nasser Al Johar het doek.

Voor Peseiro betekende het 2-1 verlies tijdens het toernooi om de Asian Cup tegen Syrië zijn ontslag als bondscoach. Onder zijn opvolger Al Johar werden de prestaties echter niet veel beter, en na de nederlagen tegen Jordanië (1-0) en Japan (5-0) kwam er ook een einde aan diens werkzaamheden.

De Saoedische bond neemt overigens geen halve maatregelen, want naast Al Johar moesten ook teammanager Fahd Al Misaibeeh en de hele staf weg na het debacle in Qatar. “We zijn van plan hen per direct te vervangen door een hooggekwalificeerde internationale staf met binnenlandse steun”, liet Nawaf Bin Faisal, voorzitter van de Saoedische bond, dinsdag weten.

Vind je dat nasser Al Johar een eerlijke kans heeft gekregen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Saudi is kansloos als zij niet de mogelijkheid hebben om de scheidsrechters in Azie te beïnvloeden. En jammer voor hen zijn de kleine Arabische landjes niet meer bereid om in dienst van Saudi te voetballen.

Gun ze op voetbalgebied helemaal niks, moge ze alles verliezen!!!

18 januari 2011 om 13:52

Ik ben niet zo op de hoogte van de politieke zaken rondom Saoedi-arabië, maar ik bespeur een lichting afgunst?

On:
Het is toch te absurd voor woorden dat dit mogelijk. Mensen hebben toch een ontslagperiode van 1 tot 3 maanden die ze moeten uitwerken, dan kunnen er toch nog nooit een nieuwe bondscoach binnen één week alweer ontslaan.

18 januari 2011 om 14:03

Lichte afgunst? Ik gun ze helemaal niks. Ze hadden lange tijd de AFC (aziatische equivalent van de Uefa) in de pocket, omdat een aantal Saudiërs hoge posities bekleedden.

En ze deden het ook niet stiekem, nee het was gewoon enorm opzichtig. De Saudiers en Iraniers liggen elkaar totaal niet op politiek vlak, en zijn ook nog eens regelmatig elkaars tegenstander op voetbal gebied.

In de Azie cup van 2004 werd er alles aan gedaan om Iran (dat destijds het meest getalenteerde team van Azie had) van de winst af te houden. De ene discutabele beslissing na de ander. Ik geloof dat Iran in dat toernooi een stuk of 7 rode kaarten had gekregen... waaronder 1 voor protesteren.

Tijdens de kwalificatie voor het WK 2002 stond Iran aan kop in de groep door onder andere 4 punten te behalen tegen Saudi. In de laatste wedstrijd moest Iran tegen Bahrein (oliestaatje). Bahrein deed precies wat ze gevraagd werd, ze gingen opzichtig cheaten (ze gingen al liggen als een Iranier 2 meter van ze afstond, zonder overdrijven) en de scheids werkte hier volledig aan mee. Zodoende verloor Iran 3-0 van dat nietszeggend staatje en ging Saudi door naar het Wk.

Echt... je gaat lachen als je die wedstrijd ziet. Een neutrale Britse toeschouwer had ook een passende term bedacht voor het spel van Bahrein: grass rolling.

18 januari 2011 om 14:17

Ik had al zo mijn vermoedens over corruptie in het Arabische voetbal, hoe kan het ook anders met al dat oliegeld en die hoge functies. Bedankt voor je heldere verhaal, heb me er ook nog eens kostelijk mee vermaakt.

On:
Typische beslissing voor het voetbal in het Midden-oosten. Clubs zijn maar speeltjes voor de sjeiks, die in principe elke wedstrijd een andere coach op de bank kunnen zetten. Erg dubieus allemaal. En naar die contreien gaat dan het Wk.

18 januari 2011 om 14:21

Hier een knap staaltje ''grass rolling''... doe dit x 100 (en denk daarbij dat de scheidsrechter ook nog eens vrije trappen hiervoor gaf aan Bahrein) en je hebt een goed beeld van die wedstrijd.

Video:

18 januari 2011 om 14:27

@ lennarsenal

Tijdens het Aziatische kampioenschap in 2004 eindigde Saudi stijf onderaan in de poule (toch gek voor een team dat zich kwalificeerde voor het WK in 2002).

China was het gastland en moest in de halve finale tegen Iran. Ze hebben er toen alles aan gedaan om Iran te laten verliezen, zodat China in de finale zou komen (levert meer op, afgunst jegens iran etc.).

Iran werd fysiek aangepakt en Karimi werd een keer zwaar van achter getackled terwijl de bal 2 meter voor hem lag en hij was doorgebroken speler. China kreeg daar geel voor. Een Iraanse speler tikte een Chinees op zijn borst (soort duw beweging zonder kracht) en kreeg rood. Later kreeg een speler op de bank ook nog rood.

Uiteindelijk verloor Iran de penaltyreeks, door een slechte penalty... dus het was ze nog bijna gelukt ook om ondanks alle weerstand door te stoten naar de finale.

Wat ik overigens nog smeriger vond was dat Arie Haan (coach van China destijds) niet bij de prijsuitreiking van Japan (wonnen dus de finale) aanwezig was... omdat hij vond dat de scheidsrechter Japan bevoordeeld had. Zo ongelooflijk hypocriet... bah!

18 januari 2011 om 14:58

@persiangooner

Wie macht heeft mag veel doen. En weet je waarom Iran en Saudi-arabië elkaar niet echt mogen ga eens kijken naar de documentaire van Micheal Moore over Slacker Uprising. zie de echte verhaal.

18 januari 2011 om 15:48

Whahaha, na 13 seconden gaat zon gast spontaan zitten, alleen omdat ie een bal tegen zn been kreeg

Ik vond het ontzettend dom om Jose Peseiro na één groepswedstrijd al de laan uit te sturen. Ze hadden na die ene openingswedstrijd nog volop kansen om verder te komen.

het hele team bestaat uit prinsjes die zo verwend zijn dat ze zich niet willen inzetten voor het elftal. Voetballers met een geweldige techniek,maar geen inzet, en daar red je het niet in het internationale voetbal van vandaag.

18 januari 2011 om 14:28

Geweldige techniek is ook weer overdreven. De Azië Cup van 4 jaar terug stonden ze ook in de finale, en tegen Irak hadden ze letterlijk geen 1 kans gecreëerd. Het valt me ook op dat die spelers tegen kleine landen graag tegenstanders passeren, maar eenmaal in de 16 hebben ze zwakke schotjes op doel of net buiten de 16 schieten ze ver naast of over. Ook als die spelers 1 keer scoren of een actie in huis hebben wordt er echt een hype van ze gemaakt alsof ze de Europese topclubs voor het uitkiezen hebben.

Naar mijn weten mogen Saüdische spelers niet in het buitenland spelen, dus de ontwikkeling van die spelers blijft gewoon achter vergeleken met de rest van de Aziatische wereld. 15 jaar geleden was het nog een gevaarlijke outsider nu is het niet meer als een tegenstander die je kunt vergelijken met een luxemburg of zo (met alle respect voor het luxemburgse voetbal)

Goede maatregel,
waarschijnlijk plaatsen ze zich nu wel voor het wk 2014,
ik bedoel:
Het ligt niet aan de selectie, er lopen nog best goede voetballers tussen!
zoals:

Sami Al-jaber
Hamad Al-montashari
Abdulaziz Khathran

vooral die eerste, schijnt de beste voetballer van Saodie ooit te zijn.

18 januari 2011 om 15:50

Al-jaber is 39 gast! In 2014 is hij er echt niet meer bij, dan is ie veeeels te oud.

18 januari 2011 om 16:28

dit was ook een reactie met enige sarcasme .. en daarbij, ik heb nog nooit van die gasten gehoord , heb ze alleen op wiki gevonden

hahahha
Sami Al-jaber is al sinds 2008 gestopt en is assistent-trainer bij al-hilal de club waar hij eerder speelde.

Saoedie-arabie inderdaad goeie spelers lopen zoals Naif Hazazi, Mohammed Noor, Osama Al-hawsawi, Khariri en Shamrani.

Met de eerste trainer zit een lang verhaal achter, eigenlijk hadden ze hem na de Gulf cup moeten ontslaan maja ze hadden de finale bereikt.

@persiangunner
Wel zielig dat je gelijk met dat soort belachelijke commentaren aankomt, je lijkt me iemand die ook alleen maar klaagt over dat Qatar het WK mag organiseren en ze natuurlijk beschuldigt van corruptie maar totaal blind is van rusland.

18 januari 2011 om 18:23

Nee hoor, ik heb Qatar juist verdedigd. Mijn aversie jegens Saudi is volledig gegrond.

@boemba

Sarcasme of niet kijk maar naar wat ze hebben bereikt 3 keer winnen ze de Azie cup en ze waer erbij op het wk van '94, '98,'02,'06.

Conclusie:
Slechte periode maakt elk land mee.

18 januari 2011 om 18:24

Om vervolgens 8-0 te verliezen van Duitsland ja

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren