Ryan Donk helpt Galatasaray aan dikke overwinning en derde plaats

Galatasaray heeft woensdagavond geen fout gemaakt in de thuiswedstrijd tegen Denizlispor. De ploeg van trainer Fatih Terim versloeg de hekkensluiter van de Süper Lig met 6-1 en klimt daardoor naar de tweede plaats. Nummers één en twee Besiktas en Fenerbahçe hebben een voorsprong van twee punten en nog een duel tegoed. Bij Galatasaray stonden Ryan Babel en Ryan Donk negentig minuten op het veld en laatstgenoemde kwam tot scoren.

Het doelpunt van Donk viel in de blessuretijd van de eerste helft. Na een corner combineerde Galatasaray aan de rechterflank en Recep Niyaz, aanvallende middenvelder van Denizlispor, probeerde de bal weg te werken. Hij raakte het leer echter verkeerd en gaf onbedoeld een voorzet aan Donk, die boven de verdediging uitkwam en vanaf een meter of negen binnenkopte in de linkerhoek. De Nederlander zorgde daarmee voor de 3-0; Emre Akbaba had de score na acht minuten geopend met een laag schot na voorbereidend werk van Younès Belhanda, waarna Sofiane Feghouli er 2-0 van maakte met een hard en diagonaal schot via de binnenkant van de paal.

De wedstrijd leek bij rust al gespeeld, maar de achttienjarige debutant Veton Tusha, die in de rust inviel bij Denizlispor, zorgde twee minuten na zijn entee al voor de 3-1. De Kosovaar sprintte door de as van het veld, werd vanaf de rechterflank bereikt door Hugo Rodallega en rondde oog in oog met keeper Fernando Muslera behendig af. Toch slaagde Galatasaray erin om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken en de score verder op te voeren. Muhammet Özkal maakte een eigen doelpunt door de bal te toucheren na een redding van keeper Costel Pantilimon, waarna Belhanda de 5-1 verzorgde met een geplaatst schot vanbuiten het strafschopgebied. In de blessuretijd bepaalde Jesse Sekidika de eindstand.

2

Verdiende overwinning van gs met bij vlagen goed voetbal. Al was de oorzaak hiervan de onoplettendheid in de verdediging van Denizlispor. Bij balverlies van Denizlispor was de omschakeling soms pijnlijk om te zien. De verdedigende taken werden verwaarloosd. Spelers waren zeer traag in de omschakeling om een gevaarlijke counter van gs te voorkomen. Om dit te onderbouwen het volgende. Het doelpunt van Sekidika, kijk het tempo waarop de verdedigers terug lopen. Dit is aan het einde van de wedstrijd. Dit kan natuurlijk op vermoeidheid gegooid worden. Maar dit was eigenlijk al de hele wedstrijd zo. Daarbij heb ik het weleens vaker gezegd, Taylan voetbalt alleen goed als gs het spel mag maken. Waar hij vandaag goed voetbalde, was hij tegen Besiktas nergens. Tegen dynamische, en fysiek sterke middenvelders, heeft hij vaak moeite om goed te voetballen. Ook vraag ik me af, op basis van welke reden dit keer mijn reactie weer verwijderd wordt. Ik heb alles onderbouwd, en ben niet uit op provoceren.

20 januari 2021 om 19:01

Denizlispor gaat samen met Ankaragucu degraderen dat kunnen we wel zeggen na gister en vandaag, beide teams zijn zo ontzettend zwak niet te geloven, ik zie ook geen enkele punt om je reactie te verwijderen, zoals je zegt netjes onderbouwd en totaal niet provocerend, zo doorgaan!

Heerlijke overwinning goed herpakt na de laatste wedstrijd, Denizli is ook wel dramatisch hoor staan niet zomaar laatste, komende wedstrijden gaan we hele zware wedstrijden tegemoet, dit is wel een opsteker richting de volgende wedstrijd, gefeliciteerd mede fans!

Naast de ruime overwinning hebben we vandaag een veel grotere overwinning gekregen: de terugkeer van Muslera!! Welkom terug legend!!

20 januari 2021 om 18:59

Deed me echt goed om hem weer op het veld te zien, terugkomen met een 6-1 overwinning hoe heerlijk is dat voor hem!

20 januari 2021 om 19:06

Als de bestuur hem geen contractverlenging geeft, dan hebben ze serieus in alle opzichten gefaald.

20 januari 2021 om 19:08

Zowel Muslera als Gala houden van elkaar, ik kan me niet voorstellen dat hij weg gaat, komt helemaal goed met Muslera en Het bestuur.

Alweer 6? Omkoperij hoor, nee grapje.Leuk om Muslera weer op het veld te zien, had in de eerste helft een goede redding zoals altijd. Jammer dat ik de tweede helft niet heb gemist, ze hebben aardig wat doelpunten gescoord.

20 januari 2021 om 19:07

Muslera vindt ik echt een goede gozer. Goed dat hij vandaag wel een goal heeft geïncasseerd. Meteen de nul houden zou hem teveel zelfvertrouwen geven.

Prima overwinning, meer niet. Ik wil ook niet al te veel overdrijven over de 6-1 eindstand. Het is niet zo dat we zó goed hebben gespeeld. Denizlispor is gewoon een hele matige tegenstander. Een score die eigenlijk bijna verplicht was vandaag. Het mooiste van alles vond ik de laatste goal van Sekidika, gunde het hem zo erg. Soms vraag ik me wel eens af waarom we niet gewoon met bijvoorbeeld een Kerem Akturkoglu links en Sekidika rechts spelen. Zijn tenminste 2 snelle vleugelspelers die voor veel dreiging kunnen zorgen aan de zijkanten, vooral 1 op 1. Met de basiself van vandaag had je eigenlijk bijna niemand die een actie op snelheid in huis heeft om een tegenstander voorbij te komen. Maar goed, 6-1 overwinning. Wellicht een goedmakertje van vorig week. Onyekuru, Irfan Can of een andere nr 10 type speler en een nieuwe spits erbij en we worden kampioen. 😉

20 januari 2021 om 19:21

Waarom zou je zoiets doen als je na een 5-1 voorsprong in de 65ste minuut ook Omer Bayram en Etobo kunt wisselen?

De goals van Feghouli en Sekidika waren om in te lijsten, de een nog mooier dan de andere! Afgezien van zijn goal deed Emre Akbaba niets, raar dat die zo lang mocht blijven staan. @red: via de app kan ik niet reageren terwijl ik wel ingelogd ben. Wat is er aan de hand?

20 januari 2021 om 19:41

Het is een bekend probleem dat sommige gebruikers niet kunnen reageren via de app. Er wordt aan gewerkt, maar het is helaas niet duidelijk wanneer het probleem opgelost kan worden.

Heb de wedstrijd niet gezien maar gefeliciteerd gs fans. Ben vooral blij dat muslera terug is. Ook al ben ik een fener fan, ik hou van muslera omdat hij een echte gentleman is. Nogmaals gefeliciteerd gs fans

Ideale tegenstander voor Gs om de kater van de 2-0 nederlaag tegen ons weg te spoelen.Zonder groots te spelen won Gs hier ruim. Denizli liet zien waarom het onderaan staat, wat een onsamenhangend zootje en wat een goals weggegeven. Gs wist hier wel raad mee en er staan natuurlijk wel een paar namen in het veld die kunnen voetballen.Gelukkig was Diagne er niet bij want die had weer 2 intikkers gemaakt en gedacht dat hij de man was. Gs kan beter met Babel in de spits spelen en Diagne zsm lozen.

20 januari 2021 om 20:41

Nee Diagne zou op dat moment denken hoe hij weer zijn kapsel zou veranderen, want hij is meer bezig met zijn haar dan met fatsoenlijk te voetballen.

Hoe doet Donk het eigenlijk? Hoor zijn naam af en toe voorbijkomen maar hoor verder weinig over hem. Speelt hij een grote rol bij Gala? Speelt er al een tijdje toch?

20 januari 2021 om 21:20

Officieel is Donk een ideale 12de man voor ons: je kan hem zowel als verdediger en verdedigende middenvelder gebruiken. Door zijn postuur is die ook wel eens als spits gebruikt voor de laatste minuten. Echter door gebrek aan beter staat ie vaker in de basis dan gedacht en hij is vorig jaar gekozen tot speler van het jaar bij Gala.

Ankaragucu, Denizli ,Genclerbirligi eruit gooien en Adana Demir, Samsun en Altay halen !!!!!! Hoop dat dit ook echt gebeurd over een paar maanden haha

21 januari 2021 om 00:17

Ik zou et persoonlijk wel jammer vinden als beide clubs uit Ankara degraderen. Kasimpasa eruit en 1 van de ploegen uit de hoofdstad nog op het hoogste niveau is beter. Over de rest ben ik het met je eens.

21 januari 2021 om 00:23

Moet je net maar zien dat tuzlaspor en istanbulspor promoveren. Krijg je 8 clubs uit istanbul op t hoogste niveau...