Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ruzie tussen Nagelsmann en keeperstrainer leidt tot ontslag bij Bayern

Laatste update:

Bayern München heeft keeperstrainer Toni Tapalovic op straat gezet vanwege een serieus meningsverschil met coach Julian Nagelsmann, zo meldt het Duitse BILD. De twee konden niet met elkaar door een deur en dat heeft de clubleiding ertoe aangezet om Tapalovic de deur te wijzen.

De relatie tussen trainer en keeperstrainer was al maanden niet goed. Tapalovic vond het moeilijk om de instructies van Nagelsmann op te volgen en koos vaak voor zijn eigen weg. Sportief directeur Hasan Salihamidzic probeerde maandenlang om de twee op één lijn te krijgen, maar slaagde daar niet in. De omgang met Alexander Nübel droeg ook bij aan het ontslag van Tapalovic, al was dat niet de hoofdreden. De keeper, die door der Rekordmeister verhuurd wordt aan AS Monaco, klaagde over het gebrek aan communicatie.

Bayern kwam maandagavond met een statement naar buiten over de gang van zaken. “Toni was de afgelopen jaren als keeperstrainer betrokken bij de successen van ons team. Daarvoor willen we hem graag bedanken. Met name de meningsverschillen over de manier waarop we samenwerken hebben er nu toe geleid dat we onze eigen weg gaan. We wensen Toni Tapalovic alle succes voor de toekomst”, zei Salihamidzic in de officiële verklaring van de club. Nagelsmann reageerde eerder ook al zelf door op cryptische wijze te melden dat 'ook keeperstrainers dingen niet goed doen'.

Voor Manuel Neuer was het een schok dat Tapalovic het veld moest ruimen. De twee kenden elkaar al in de tijd dat Neuer nog bij Schalke 04 speelde en de keeperstrainer was in 2017 zelfs de getuige bij het huwelijk van de Duitse goalie. Neuer laat op Instagram weten dat hij de keeperstrainer zal missen. “Iedereen, niet alleen in München, weet dat al dit succes nooit mogelijk zou zijn geweest zonder jou! Lat but not least, jij hebt ook mij en mijn keepersspel gevormd en naar een nieuw niveau getild. Ik zal je missen! Bedankt voor alles!”, schrijft Neuer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom zou een coach die zover ik weet zelf nooit keeper is geweest zich moeten bemoeien met een keeperstrainer?

24 januari 2023 om 13:14

Bekijk het als een bedrijf runnen: de CEO (hoofdtrainer - Nagelsmann) heeft als taak om alle divisies (keeperstrainer-fysio-...) op één lijn te krijgen, en dan nog liefst volgens zijn eigen visie. Want hij is de eindverantwoordelijke en wordt afgerekend op de prestaties.

=stel je voor dat Jurgen Klopp met zijn actieve speelstijl moet samenwerken met een fysio die spelers enkel laat duurlopen, zou ook niet werken

De rol van keepers is in het moderne voetbal niet te onderschatten, ze zijn geëvolueerd naar een "echte" 11de man op het veld. Vermits Nagelsmann vooral een tactische trainer is, zou het mij niet verbazen dat de onenigheid hier over ging, al blijft dit gokken.

De kleedkamer zou zich tegen de coach kunnen keren. Toni Tapalovic was deer zeer geliefd en was ook de contactpersoon van de aanvoerder. Geen gezonde situatie.

Oranje moet het doen met Lodewijks. Als je dan de naam alleen met Kjell Scherpen aankomt en de KNVB bond reageer daar niet op zegt al genoeg vergeleken met Bayern Munchen bestuur

Had ie niet tegen Neuer kunnen zeggen dat het nie verstandig is om te skiën tijdens je vakantie!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren