Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ronaldinho heeft de leeftijd om er in 2014 bij te zijn'

Laatste update:

Bondscoach Mano Menezes van Brazilië sluit niet uit dat hij de komende tijd een beroep zal doen op aanvaller Ronaldinho. Zijn voorganger Carlos Dunga selecteerde de spelmaker van AC Milan niet meer voor de Braziliaanse ploeg, maar Menezes is van mening dat Ronaldinho nog jong genoeg is.

/

“In mijn werk denk ik aan het WK in 2014”, vertelt de Braziliaanse bondscoach aan La Gazzetta dello Sport over het toernooi dat over vier jaar in zijn vaderland gehouden wordt. “Ronaldinho is niet oud. Hij heeft nog de leeftijd om er op het WK in Brazilië bij te zijn. Maar het gaat om zijn kwaliteiten. Zijn afgelopen seizoen bij Milan was goed, maar de jaren daarvoor waren minder.”

De aanvaller zal Menezes er dan ook van moeten overtuigen een constant hoog niveau vast te kunnen houden. “Ik ben op zoek naar continuïteit. Als Dinho weer de speler wordt op wie we allemaal verliefd zijn geworden, roep ik hem op.” Ook Milan-ploeggenoot Alexandre Pato wordt gevolgd door de bondscoach. “Ik moet toegeven dat mijn mond van verbazing openviel toen ik hem persoonlijk ontmoette. Hij is sterker en langer dan ik gedacht had.”

Een fitte Ronaldinho hoort altijd thuis in de Braziliaanse selectie

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat Ronaldinho niet meeging naar het WK a la, maar dat Pato thuis werdt gelaten is voor mij echt onbegrijpelijk!!

6 september 2010 om 11:17

Dan heb jij de voetbal niet goed gevolgd.. pato was geblesseerd en kon dus niet spelen.

ON: Ronaldinho is helemaal terug, hij kan zeker een meerwaarde zijn voor Brazilie. Goed nieuws dit!

6 september 2010 om 11:30

Kaka was ook geblesseerd en omdat moment zeker de mindere van Pato...

6 september 2010 om 13:23

Eindelijk dat Brazilie een neutrale coach heeft na al dat vriendjespolitiek van Dunga. Spelers als Elano, Nilmar, Grafite en Felipe Melo horen niet in een braziliaans elftal.

6 september 2010 om 13:30

Over Elano kan ik je achteraf geen gelijk geven. Die speelde toch wel erg sterk vond ik. De rest heb je wel gelijk in, vooral Melo. Waar hij zn talent of hoe je het ook mag noemen heeft zitten is mij een vraag, iig niet in zn voeten.

6 september 2010 om 14:41

Ben blij dat Dunga eindelijk weg is. Bij Braziliaans voetbal horen de termen samba en swingend, en dat was het degelijke elftal van Dunga allerminst. Je zag ook duidelijk dat ze minder plezier maakten, terwijl dat iets is waar ze normaal hun kracht uit halen!

Nu kunnen ze weer lekker samba voetbal gaan spelen.

6 september 2010 om 14:49

Ja in dit Brazilie zou jij ook sterk spelen. Maar er zijn spelers die veel en veel beter zijn als Elano op die positie. Zelfs een Hernanes die nu naar Lazio is is een geweldige voetballer met een superieur balcontrole,afstandschoten,spelinzicht,snelheid etc

6 september 2010 om 15:33

Of je van deze coach samba voetbal kan verwachten is nog maar de vraag. Heb begrepen dat Menezes net als Dunga een coach is die de zaak verdedigend eerst op orde wil hebben. Het selectiebeleid zal wel ongetwijfeld beter zijn dan dat van Dunga.
Maar om samba voetbal te spelen moet je daar ook de spelers voor hebben, en de ruimte. Vandaag de dag met al die verdedigend ingestelde teams wordt het steeds moeilijker om dat soort voetbal te spelen, dat moet je ook begrijpen. Het is niet hetzelfde als 10 jaar geleden.

6 september 2010 om 15:42

ja daar dacht ik net ook al aan.

6 september 2010 om 12:35

Pato was toen fit en speelde alweer 3 weken mee.

Ik dacht juist dat Menezes bezig was met een verjonging. Ronaldinho is één van de meest getalenteerde voetballers op aarde maar hij is voorlopig niet in de buurt van het topniveau wat hij ooit haalde. Daarbij komt nog dat je je moet afvragen of je wel zo'n speler met al die sterallures en vedetteneigingen er bij wilt hebben. Ik kan me nu nóg ergeren aan de houding van hem tijdens het WK 2006. Hij moest en zou Brazilië naar wereldgoud schieten maar op het veld kwam er niets van. Dat haarbandje van nike zat wel altijd goed..

6 september 2010 om 15:30

ronaldinho is 29 en is op dit moment de beste braziliaan op europese velden. kan geen betere bedenken op dit moment, en pato is pas 20 ik zie hem over 3 jaar de beste van de wereld worden.

a;s hij weer zijn oude nivo haalt waarom niet.dan is hij de beste voetballer van de wereld.zou je als coach wle gek zijn om hem niet te selecteren.

Op dit moment zou Ronaldinho gewoon bij de selectie moeten van Brazilie, maar in 2014 kan dat weer anders zijn, hij zou iniedergeval niet te oud zijn, maar of hij dan nog bij de beste spelers van Brazilie hoort is nog de vraag. Ronaldinho had vorig seizoen goed gespeeld en hoort op dit moment gewoon bij de selectie van Brazilie, maar nu Milan Robinho en Ibrahimovic heeft gehaald twijfel ik of Ronaldinho een basisplaats krijgt, want Milan kan nou ook zo spelen: Robinho - Ibrahimovic - Pato.
Het zou natuurlijk ook kunnen dat Allegri erg aanvallend gaat spelen dat hij dus met drie aanvallers speelt en dan Ronaldinho op aanvallend middenveld, maar dat is wel erg aanvallend. Ik hoop gewoon dat Ronaldinho dit seizoen gaat overtuigen en dat ie gewoon weer wordt uitgenodigd voor Brazilie, want voetballen is hij echt niet verleerd zoals iedereen vorig seizoen heeft kunnen zien.

Mijn opstelling Brazilie voor nu.

Ronaldinho,s grootste concurrenten zijn Robinho, Pato, Neymar en Elano. Als Ronaldinho er niet in staat zou ik Robinho op links zetten en Elano op rechts. Neymar komt er wel. Pato is het beste voor spits, maar kan ook heel goed op de flanken.

Julio Cesar
Maicon
Lucio
Juan
Bastos
Ramires
Felipe Melo
Robinho
Kaka
Ronaldinho
Luis Fabiano

''ik moet toegeven dat mijn mond van verbazing openviel toen ik hem persoonlijk ontmoette. Hij is sterker en langer dan ik gedacht had''

haha heeft hij dat over Pato ? tsja hij is niet meer die jonge van 17 toen hij net bij Milan kwam, ( kan ik nog goed herineren )
En als hij het over Ronaldinho heeft ? Die gozer is vet breed geworden sinds hij bij Milan is en van dat Buikje valt niks te zien.

on: Ronalinho had vorig WK al mee moeten gaan net zoals Pato, maar ja de coach koos voor een andere voetbalstijl en daar horen maar 2 creatieve spelers in ( robinho, kaka )

R80 op het oude niveau is altijd van waarde, vorig seizoen heeft hij heel veel wedstrijden uitstekend gespeeld, alleen moet je , je afvragen of hij straks ook nog het niveau kan halen van afgelopen seizoen. Hij is nu inmiddels 30 jaar, als hij goed met zijn lichaam omgaat en serieus met voetbal bezig houdt, dan zou hij wel een plek in de nationale selectie verdienen.

6 september 2010 om 15:35

nou laat hem maar zo voetballen dan hoor je niemand klagen hij speelt zo wie zo anders dan de jaren voorheen en over zijn oude niveau gesproken? ik zie veel meer vermaak in zijn spel nu dan bij barca. elke wedstrijd laat hij wat gekks zien en wat assists...daarvoor komen mensen naar een stadion...ronaldinho is gewoon een verslaving in milaan, fans is gewoon verliefd op hem als ze nou winnen of verliezen.

Ronaldino heeft vorige jaar niet laten zien wat die in barcalona wel deed denk dit jaar gaat zeker goed komen met team van AC Milan robino ibra pata zulle hem schreper maken hoop tot die weer gaat spelen zo als die bij Barca deed daar heb ik mijn ogen na uit gekeken die vent die zomaar 4 5 man aan de kant zet alsof ut lego popjes zijn ma goed pato die jonge gaat nog goede worde vooral nu samen met ibra krijg die les van man die iederen kampion maakt allen jammer vn barca ma overal veel goals gemaakt

6 september 2010 om 15:36

daar gaan we weer, barca tijd???? het is milan tijd. milan vergeet barca tijd noumaar.

hij was aan het eind van vorig seizoen en nu weer goed bezig dus ik begrijp het wel maar ook weer niet omdat hij over 4 jaar toch redelijk oud is en de concurentie is zo groot is dat hij wel 3 tot 4 jaar op hoog niveau moet presteren. der zijn heel veel talenten in brazilie van ongeveer 17 tot 20 jaar en die gaan allemaal de overstap naar de europese topclubs maken of hebben dat net gedaan.
talenten zoals, coutinho (inter), sandro (tottenham), neymar (santos), ganso(santos). dat zijn spelers die op zijn positie kunnen spelen dus der is zat concurentie hij zal dus moeten blijven presteren.

opstelling 2014

gomes
alves
douglas
juan
marcelo
sandro/melo
coutinho
ganso
ronaldinho
neymar
pato
6 september 2010 om 13:45

Wat een dramatische opstelling. Zo komt de opstelling er dus echt niet uit te zien in 2014, het is ook moeilijk om nu al een opstelling te maken voor over een toernooi wat pas over vier jaar begint, maar dit slaat echt alles. Brazilie kent echt veel meer talenten, maar ik denk dat jij die niet allemaal kent, ik ken overigens ook niet alle Braziliaanse talenten, maar ik zet ook niet zo,n afschwulijke opstelling neer.

Selectie zal zoiets worden in 2014, althans als de talenten het waarmaken.

Keepers: Julio Cesar, Gomes, Luis Guilherme.

Verdediging: David Luiz, Douglas, Léo, Thiago Heleno, Maicon, Daniel Alves, Bastos, Fabio.

Middenveld: Ramires, Sandro, Taison, Elano, Ronaldinho, Kaka, Alex Teixera, Guillherme.

Aanval: Pato, Luis Fabiano, Neymar, Adriano.

Dit is mijn verwachting voor op dit moment, maar kan natuurlijk ook anders worden want ken niet alle talenten uit Brazilie etc.
--------------------------------------------------...
Dan heb je nog meer talenten zoals die misschien in aanmerking komen:

Keeper: Renan.

Verdediging: Rafael Foster, Eduardo, Rafeal.

Middenveld: Santana, Marquinhos, Oscar, Nicão, Rafael Carioca, Tales.

Aanval: Coutinho, Dentinho, Giuliano, Tiago Luis, Keirrison.

Meer talenten die misschien WK 2014 met Brazilie zouden halen kan ik nu niet bedenken, sorry als ik wat vergeten ben.
--------------------------------------------------...
Forza Brasil!

6 september 2010 om 15:28

Denk je nou echt dat Douglas over 4 jaar bij Brazilie in de basis staat? Begrijp me niet verkeerd, het is een goede verdediger, maar als zelfs Alex al niet erbij zit, dan heeft hij geen kans, dat niveau(van Alex) heeft hij nog lang niet namelijk...

Als Ronaldinho in vorm is, is het een geweldige voetballer, al is hij 40. Ik zou hem ook zeker meenemen, want hij hoort in ieder geval in de selectie thuis.

Ik heb mijn twijfels of dat dan wel verstandig is , alleen als hij een basisplaats heeft zal ik hem meenemen maar ik vind hem een te grote speler om hem op de bank te zetten.

Brazilie heeft met talenten als Neymar en Ganso al genoeg goeie aanvallende talenten en ik denk dat die er over 4 jaar gewoon staan..

Over 4 jaar staat Julio Cesar nog steeds in het doel van Brazilie , voor de rest denk ik dit

Hopelijk zijn spelers als Keirrison , Hernanes , Carlos Eduardo , Douglas Costa , Rafael da Silva en Fabio da Silva doorgebroken.

Julio Cesar
David Luiz
Miranda
Thiago Silva
Adriano
Sandro
Ramires
Ganso
Pato
Coutinho
Neymar

Dinho gaat gewoon laten zien waarom hij de absolute ster is die selecao nodig heeft/had. Zijn afwezigheid was een grote fout van Dunga maarja dat zei ik al van te voren maar toen verklaarden ze me voor gek. 4 jaar van hier is nog een hele lange weg, maar nu hij weer de juiste pad heeft gevonden is er geen houden meer aan. Dinho hoort gewoon ten alle tijden te spelen waar dan ook.

Ik vind nog steeds jmmr dat hij niet meegegaan was hij zou wel waarde hebben meegedaan in zuid-afrika en dat Pato niet meegingen vondt ik wel onbegrijpelijkk die bondscoach doet het zichzelf !!

Ja hopen dat dinho op niveau kan blijven. Hij was ook echt een speler die ik miste op het WK.

dinho er gewoon bij, zo moeten ze spelen,

ronaldinho op de nummer 10, kaka is over zijn top heen, robinho zwaar overschat dus er ook niet bij ramires verdedigende middevelder en diego en dinho achter de spitsen,

juan kan misschien nog voor lucio ligt aan de vorm, en misschien fabiano als hij uitvorm is robinho rechts en pato spits

Wat vinden jullie ervan?

Julio Cesar
Maicon
Lucio
Thiago Silva
Bastos
Diego
Ronaldinho
Ramires
Pato
Luis Fabiano
Neymar

Ik wil zo graag Ronaldinho nog eens op het hoogste podium zien spelen. Ik ben al mijn hele leven fan en dat blijf ik. Nu hopen dat hij de goede lijn doorzet en er bij komt

ik denk niet eens dan dinho in 2014 nog speelt hij is allang al over datum

Doelman: Julio Cesar
Rechtsback: Daniel Alves
Centraal rechts: David Luiz
Centraal links: Thiago Silva
Linksback: Bastos/marcelo/(hoop stiekem op Maxwell)
Defensieve mid: Sandro
Controlerende mid: Ramires/hernanes
2 Aanvallende mids(keuze uit..): Ganso, Kaka, Ronaldinho, Coutinho, Douglas Costa, Robinho, (bastos), Ederson, Elano,
Spits: Pato
Schaduwspits: Neymar

Best aardige optelling lijkt me zo, ikzelf zou Maxwell linksback doen, en als aanvallende mids Ganso en Robinho.

Mano Menezes maakt een goede indruk op mij tot nu toe.
Natuurlijk moet je een coach beoordelen op z'n prestaties met het nationale team, maar hij is een mix aan het maken tussen jonge, en ervaren spelers.
Ik weet ook wel dat de druk van buitenaf heel groot is, en dat er nieuwe, jonge talenten opgeroepen moeten worden, maar hij laat zich niet gek maken, en is een goed gebalanceerd elftal aan het samenstellen.
Brazilie gaat weer helemaal terugkomen!

Is het voor een coach niet een beetje voorbarig om al te spreken over het wk in 2014? Wie weet wat voor nieuwe talenten zijn ontdekt die veel beter zijn als hem. En voor hetzelfde geld is hij over 4 jaar al gestopt met voetballen of net zoals van Basten zo ernstig geblesseerd dat hij nooit meer kan voetballen. Eerst krijgen we wat andere sportevenementen zoals het EK en de OS. Als die over 2 jaar gespeeld zijn is het pas zinnig als er iets over het WK wordt gezegd lijkt mij

Zo hoort het! Een speler moet je nooit helemaal uitsluiten. Je moet niet naar de leeftijd kijken, maar naar de prestaties. Als hij het niveau aan kan waarom niet?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren