Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ronald Koeman velt oordeel over veelbesproken interview van Wout Weghorst

Laatste update:

Ronald Koeman heeft op de persconferentie gereageerd op het interview van Wout Weghorst na afloop van het EK-kwalificatieduel met Ierland. Na afloop van de gewonnen wedstrijd (1-0) op zaterdag liet Weghorst duidelijk weten weinig te snappen van de kritische vragen van NOS-journalist Arman Avsaroglu. Koeman stelt dat 'het wel wat minder had gekund' van Weghorst.

Toen NOS-verslaggever Arman Avsaroglu de matchwinner na afloop van de wedstrijd vroeg waarom het bij het door de overwinning geplaatste Nederland 'misschien wat moeilijker ging dan gehoopt', reageerde Weghorst geïrriteerd.

“Dat is wat jij belangrijk vindt op dit moment?", counterde de spits, die aangaf dat het volgens hem draaide om de plaatsing van het Nederlands elftal. "Maar jij begint jouw tweede vraag al met ‘moeilijke wedstrijd’ erin. Ik wil helemaal niet dat dit interview deze kant op gaat."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Koeman laat vanuit het Portugese Faro, waar Oranje dinsdag de kwalificatiecyclus afsluit tegen Gibraltar, weten dat hij Weghorst wat ver vond gaan. "Ik kan me er iets bij voorstellen in zijn positie. Het is iets menselijks. Alleen of het verstandig is, is een andere vraag." Op de vraag of het 'iets minder' had gekund van Weghorst, antwoordt Koeman: "Ja, maar dat zal hij zelf ook wel weten."

Koeman krijgt de vraag of Memphis zijn onbetwiste spits is, daar Weghorst wellicht beter in het systeem van Oranje zou passen. "Nou ja, moeilijk vraag. Memphis is al een hele lange tijd niet fit. Maar Memphis fit en goed, is nog steeds een meerwaarde voor dit elftal. Je moet per wedstrijd een afweging maken, maar dat is niet iets... We hopen dat iedereen fit is, zodat we keuzes, en ook moeilijke keuzes kunnen maken om uiteindelijk tot de beste drie te komen."

Irritatie bij Koeman
Na afloop van de wedstrijd tegen Ierland liet Koeman weten niet blij te zijn met een camera die, volgens de bondscoach, veel te dicht op hem stond. "Ik ga de volgende keer wel aan de andere kant zitten. Dit kan gewoon niet", foeterde de bondscoach.

Met gevoel voor humor vraagt journaliste Noa Vahle dat er in het kleine stadion in Faro wellicht maar een paar honderd fans van beide ploegen zullen zijn, waardoor Koeman ook zonder camera direct naast hem te horen zou moeten zijn. Koeman kan om de vraag lachen. "Daar kan ik moeilijk iets van zeggen en moeilijk iemand anders de schuld van geven. Maar ik denk dat ik me morgen wel redelijk in kan houden."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het mag met alles wel wat minder bij weghorst

20 november 2023 om 16:25

Hij mag wel wat meer scoren

20 november 2023 om 21:13

Wout Weghorst was de enige speler die wedstrijd scoorde waardoor we naar EK Duitsland gaan .....

20 november 2023 om 16:27

Behalve doelpunten.

Achja, Koeman zijn eigen zwaar geã£â¯rriteerde bijna woede-uitbarsting toen hij er achter kwam dat hij verstaanbaar op TV twee van zijn spelers bekritiseerde is ook niet heel sterk. Dus dat hij het nu voor Weghorst opneemt verbaast me niets, Weghorst heeft in Koeman niet een heel goed voorbeeld.

Zowel Weghorst als Koeman lijden aan externe attributie error: alles wat goed gaat komt door hen, alles wat fout gaat door een ander. En dat wappie-Weghorst dan gaat zeuren op dat we samen zo positief moeten zijn in plaats van alles maar negatief interpreteren: ga eerst even fatsoenlijk met je publiek positief juichen. De mensen in de Arena betalen allemaal om naar dat verongelijkte wegwuifgebaar te zitten kijken.

20 november 2023 om 16:24

Ik snapte Koeman wel, maar Weghorst niet. Het moet mogelijk zijn te bespreken met de collega’s wat je wil en daar zou je,je woorden minder moeten wegen dan in een interview. Nu kan je niet meer balen op de bank en een opmerking maken omdat het op tv komt. Dat je dat irriteert snap ik wel. Ik vind die camera ook overbodig. Laat die mensen hun werk doen en geef ze het recht op een klein beetje emotie in wat ze zeggen, zonder dat de media daar op door gaat zagen.

20 november 2023 om 16:52

Helemaal eens, echt een verschil tussen de kritiek van Koeman tov Weghorst. Die camera moeten ze verbieden, we zijn zo vol van privacy regels maar zetten wel een camera op de snuffert van de trainer zodat we kunnen horen wat ze allemaal bespreken . Op dat moment gaat het toch niemand wat aan. Het is ook meteen weer voer om er vragen of te stellen.

20 november 2023 om 17:11

Eens hoor, alleen als je bondscoach van Oranje bent, dan heb je vooral in het stadion natuurlijk geen enkele privacy. Als je daar niet mee om kan gaan, moet je geen bondscoach willen zijn.

20 november 2023 om 19:41

Tja, dat is maar net de sport Romarky.. Bij voetbal is het best 'luxe' in die zin, maar klagen ze wel steen en been. Vergelijk het eens met de F1. 10 minuten voordat ze in de auto geven ze nog een interview. Alle boordradio's zijn beschikbaar. 5 minuten nadat ze uit de auto stappen geven ze alweer een interview.

Wat mij betreft moeten voetballers en coaches zich wat minder aanstellen. Koeman idem hier.

20 november 2023 om 17:01

@myvision,

'En dat wappie-weghorst'.

Ik voel me hier zeer aangesproken myvision!

Één ding kan je hem wel gelijk geven. Het was dus toch bedrog. Als je hem doelt over 'wappies' corona.

Ontopic:
Ik heb een interview van Michel Kramer gezien dat hij over onze Wout had. Zeer de moeite waard om te kijken. Building Bridges van Braafheid en Zuiverloon.

20 november 2023 om 21:20

Myvision gaat totaal de fout in door 'wappie-wout' erbij te halen. Want 1) de "wappies" hebben deels gelijk gehad. En 2) het enige wat Wout heeft gezegd was: "dit dus" naar een verwijzing naar een post.
Daarna is continue gezeik geweest tegen Weghorst, ook buiten zijn voetbal kunsten.

Laat iedereen gewoon zichzelf zijn.
Je kan zeggen dat Wout "middelmatig" is.
Maar hij is blijkbaar nu wel dé beste spits van Oranje. Hij staat er wel in. Én hij maakt wel het enige doelpunt, waardoor wij naar het EK gaan.

Koeman hoeft helemaal Weghorst niet af te vallen. Die had gewoon gelijk. Altijd die zure zeik vragen van de media. Vond dat hij het nog netjes deed. Die interviewer stapt toch ook gewoon wat open deuren binnen. Of had hij verwacht dat Wout zou zeggen "we hadden vandaag gewoon niet zo'n zin om goed te voetballen, spelen toch liever een kut wedstrijd"?
De spelers en de trainers moeten verplicht een praatje met de pers doen, maar o, wat zijn die ongelofelijk slecht in hun vraagstelling (en dus hun werk...)

20 november 2023 om 16:46

Na een zeer matige wedstrijd is de vraag; waarom liep het wat stroef vandaag toch geen zeikvraag? Een journalist hoort kritisch te zijn. Als je wil jubelen moet je lekker naar een persvoorlichter gaan luisteren. Als je als journalist geen kritische vragen stelt doe je je werk juist slecht.

20 november 2023 om 16:52

Een kritische journalist is dus slecht in zijn werk, maar je kan dus beter gewoon meelullen met de euforie ondanks dat je waardeloos voetbal op de mat legt en dus eigenlijk helemaal geen kritiek hebben. Dan ben je in de ogen van Giannini dus een goede journalist. Raar hoor.

20 november 2023 om 16:54

Er zijn echt wel wat journalisten die vaak vervelende vragen kunnen stellen. Maar in deze heeft Weghorst helemaal geen gelijk. Want ik vond het nog een hele milde vraag ook. Er werd op een normale toon gevraagd waarom het vandaag wat moeilijker liep. Nou als dat al te kritisch is..

Die weghorst is net een klein kind en mag echt heel dankbaar zijn dat NL geen spits van ook maar een beetje niveau heeft rondlopen anders zou onze wout nooit opgeroepen worden.

Onze hofnar Wout zal het heerlijk vinden dat ie zo in de schijnwerpers staat

Frappant na Koeman’s uitspraken over Brobbey andere vertellen dat het wat minder kan…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren