Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald Koeman getipt over uitblinkende doelman: ‘Hij is écht heel goed’

Laatste update:

Stef de Bont is gecharmeerd van Jeffrey de Lange. De journalist van Voetbal International denkt zelfs dat de 25-jarige doelman van Go Ahead Eagles op termijn in aanmerking kan komen voor Oranje. De Bont tipt Koeman dan ook om de sluitpost in de gaten te houden.

De Bont kan zich nog goed herinneren dat de supporters van Go Ahead in april 2022 ‘Noppert in Oranje’ schreeuwden. De inmiddels 29-jarige sluitpost van sc Heerenveen blonk destijds wekelijks uit in het shirt van Kowet.

“Dat was ontzettend ludiek, maar vond ik wel heel erg leuk”, zegt De Bont. “Een half jaar later ging hij mee naar het WK in Qatar. Een naam die je nu in de gaten moet houden, is die van Jeffrey de Lange.”

“Ik hoorde laatst dat de keeper van Excelsior (Stijn van Gassel, red.) een beetje richting het Nederlands elftal werd geduwd, maar let op Jeffrey de Lange. Dat is een jonge en talentvolle doelman. Hij heeft het vorig jaar fantastisch gedaan bij Go Ahead tijdens zijn eerste seizoen”, benadrukt De Bont.

De Lange keepte tijdens zijn debuutseizoen voor Go Ahead alle 34 Eredivisie-wedstrijden en noteerde uiteindelijk 8 clean sheets. In totaal moest hij 56 tegendoelpunten incasseren, wat neerkomt op 1,6 per wedstrijd.

De ploeg van trainer Rene Haké is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. Go Ahead staat knap vijfde en heeft dat mede te danken aan het goede keeperswerk van De Lange, die in de eerste 11 duels 4 keer de nul hield en pas 16 tegendoelpunten kreeg te verwerken.

De Bont ziet veel potentie in de doelman van Go Ahead. De sluitpost genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax en belandde via FC Twente in de zomer van 2022 in Deventer. “Ik durf te zeggen dat De Lange grote stappen gaat maken. Ik zeg niet dat hij het Nederlands elftal gaat halen, maar ik vind wel dat als je voor de komende jaren kijkt naar keepers voor Oranje, hij wel iemand is om op het lijstje bij te schrijven. De Lange is écht heel goed en wordt alleen maar beter’, aldus de journalist.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wordt nu elke keeper die een beetje ballen tegen kan houden Oranje ingepraat?

6 november 2023 om 13:59

dacht precies hetzelfde. Laat een keeper eerst maar consistent goed presteren op een hoog niveau bij een club waar meer druk is. De meeste keepers die Oranje worden ingepraat lijken minder goed met druk om te gaan. Al is dat met Olij wellicht fout om zo te stellen.

6 november 2023 om 18:45

olij, maar ook zeker een Van Gassel zouden zeker eerder een kans verdienen in Oranje. Van Gassel is vorig seizoen in de top 3 aller tijden gekomen met het aantal reddingen in 1 seizoen

6 november 2023 om 14:01

Zolang er geen echte toppers zijn laat je ruimte voor een discussie. Je zult weinig mensen nu Mbuyamba ofzo het NL elftal in praten aangezien er een overschat is aan talentvolle Cv's. Hopelijk is Verbruggen in de nabije toekomst wel de topkeeper die NL zoekt of weet Bijlow om langere tijd fit te blijven, maar tot die tijd blijven al dit soort namen geopperd worden. (En wellicht is dat ook wel helemaal terecht, ik heb namelijk geen idee over de Lange)

6 november 2023 om 14:17

Zolang Oranje geen onbetwiste keepers heeft lijkt het me logisch dat er alternatieve namen worden genoemd.

6 november 2023 om 14:53

Liever de Lange op doel dan de Korte. We hebben weinig te eisen qua keepers momenteel.

6 november 2023 om 14:57

Dat heeft natuurlijk wel gradaties. Het verschil tussen Go Ahead en subtopper is al groot en dan heb je ook nog de Nederlandse top. Daarna komt het Europese niveau en Oranje. Dat je dan een keer wijst naar een doelman die over een seizoen genomen statistisch boven komt drijven, dat kan ik nog begrijpen. Echter wordt het wel lachwekkend als we het nu ook al gaan doen bij een keeper die in de basis staat bij Go Ahead, want daar beperkt het zich bij De Lange wel aardig op.

6 november 2023 om 15:08

Ik vind het wel grappig. Noppert deed het ook goed bij Go Ahead en mocht na zijn overstap naar Heerenveen ook bij Oranje. Misschien lukt het ons in Deventer ook om De Lange in oranje te schreeuwen. Op de Deventer supportersforums wordt in ieder geval een lachertje gemaakt en lees ik dat we in de komende wedstrijden zeker weer een keer gaan horen dat Jeffrey in oranje moet. Misschien trekt hij wel een oranje keerperstenue aan net als Noppert dat een keer deed.

6 november 2023 om 15:57

De huidige keeper van Ajax, Gorter deed het ook uitstekend in Deventer. Wat krijgen ze daar te eten?

6 november 2023 om 16:54

In Deventer hebben we echt een aantal keepers gehad die goed hebben gepresteerd. Of sommige echt oranje international niveau waren, of te goed voor de club is moeilijk te zeggen. Ik denk niet dat het aan te eten ligt, maar het publiek staat altijd achter de keeper en zeker De Lange en Noppert werden bij het inschieten voor de wedstrijd altijd toegezongen. Het lijkt ze goed te doen.
Een korte lijs van keepers:
De Lange, bijna een record verbroken.
Gorter, een record gepakt
Hobie Verhulst, een record gepakt
Hahn, was beter in zijn Zwolle tijdperk en geen slechte ballenpakker, wel een mindere meevoetballer.
Sonny Stevens, heeft naar kunnen goed gepresteerd.
Marsman
Sergio Padt
Pasveer
Moens
Bos
Hiele
Van der Gouw
Jan Jongbloed
Van Leeuwen
Van Zoghel
En natuurlijk de man naar wie een tribune is vernoemd, Leo Halle.
Toch aardig wat oud internationals op de lijst.

6 november 2023 om 18:04

Met Leo Halle ben je 3x landskampioen geworden geloof ik.

Een keeper van Sparta die bij de voorselectie zit en keepers van Excelsior en GAE die Oranje worden ingepraat. Het kan verkeren.

6 november 2023 om 14:30

Zolang er geen keeper is die er ruim boven uit steekt blijf je dit houden, het is gewoon niet zo goed gesteld met het Nederlandse keepersgilde. Geen keepers die in de top mee zouden kunnen helaas

6 november 2023 om 14:45

Vind het allemaal wel meevallen. Het is dat Bijlow om de haverklap geblesseerd is, anders was er allang geen discussie meer. Het is nu hopen dat Bijlow eens een paar seizoenen onafgebroken fit blijft en Verbruggen een onbetwiste basisplaats kan afdwingen, dan heb je twee meer dan prima keepers voor de komende jaren.

Maarja, Bijlow en fit blijven, daar hopen we in Rotterdam al jaren op. 😂

6 november 2023 om 15:00

Nou ja, dat vind ik ook te kort door de bocht. Bijlow is nou ook niet bepaald een Oblak of iets dat daar in de buurt van komt. Het was eerder het grootste talent, maar inmiddels is Bijlow ook 25 jaar. Da's wel jong voor een doelman, maar dan heb je ook weer jongere doelmannen als Verbruggen die boven komen drijven. Ik denk dat het elkaar allemaal maar weinig ontloopt.

6 november 2023 om 15:26

“Meer dan prima keeper”

En jij komt aan met een vergelijking met Oblak, één van de beste ter wereld. Koekoek.

6 november 2023 om 17:35

Bijlow is een redelijke keeper, niets meer en niets minder, voor de eredivisie is het prima maar alles wat hoger/beter is gaat het niet worden, ja voor clubs net onder de subtop in een top 4 competitie daar red hij het ook wel, is voor de rest niks mis mee, maar het is natuurlijk geen keeper die het Nederlands elftal naar een hoger plan kan brengen

6 november 2023 om 16:24

Nou vind ik Olij wel ècht een hele goeie keeper dus bij hem maakt de club me niet zoveel uit

Ja, net zo gek... Die kwam er bij FC Twente niet aan te pas, mede ook omdat hij geen goede indruk maakte als hij wel speelde. Die wordt nu gewoon consistenter omdat hij eerste keeper is, maar Oranje is natuurlijk een heel ander niveau met een totaal andere druk dan Go Ahead. Hij heeft dezelfde leeftijd als Bijlow, terwijl Verbruggen 4 jaar jonger is. Dan heb je nog Flekken die weliswaar ouder is, maar ook een stuk verder.

6 november 2023 om 14:24

Heel vreemd om je blind te staren op leeftijden, helemaal bij keepers. Het zal niet de eerste of de laatste laatbloeier zijn. Naast dat het Nederlands Elftal inderdaad voorbarig is, keept hij gewoon een heel sterk seizoen.

6 november 2023 om 14:47

Iedere keeper wordt momenteel Oranje in geschreven en als dat niet gebeurt, doen ze het zelf wel. Met alle respect, maar dat geeft gewoon aan dat er iets flink misgaat in het opleiden van keepers tegenwoordig en dat de lat momenteel erg laag ligt.

6 november 2023 om 15:10

Edwin van der Sar was volgens mij 24 jaar toen hij debuteerde in het Nederlands elftal. Een leuke leeftijd, Jeffrey de Lange is 25 jaar.

Stef de Bont moet vooral even helder na gaan denken. Na Noppert zijn we nu wel heel snel met ietwat bovengemiddelde keepers uit de Eredivise Oranje in te schrijven. Heel Go Ahead zit dit seizoen op een roze wolk. Hartstikke leuk, maar laten we vooral voor de wat betrouwbaardere opties gaan. Verbruggen is wat mij betreft het grote talent momenteel. Totdat hij echt wekelijks in de top speelt, kunnen we het met Flekken en co. af.

6 november 2023 om 14:13

FCB_ Catalunya

Eerst ben je (terecht) kritisch, om vervolgens met Flekken aan te komen. Met al het respect voor Flekken, maar in de wedstrijden dat hij heeft gekeept heb ik verdedigers onder hoogspanning gezien. Flekken zorgt voor onrust.

Zo lang er geen topkeeper is, is er ruimte voor discussie en opties.

Het is wachten op Verbruggen en Owusu-Oduro.

6 november 2023 om 14:19

Terechte opmerking inderdaad. Hij was vorige keren niet rustig. Toch is het wel een van de enigen die we hebben die consistent onder de lat staat in een topcompetitie - Brentford staat nu zelfs negende.

Ben het helemaal eens met het feit dat er ruimte is voor discussie. Dit is echter niet de juiste input voor die discussie als je het mij vraagt.

6 november 2023 om 17:10

Go Ahead leeft op een roze wolk, niet alleen dit seizoen ook vorig seizoen waren we de meest gelukkige supporters (weet zo even niet meer wie daar onderzoek naar heeft gedaan). In Deventer beseffen we dat het aantal tegendoelpunten hoog is. Een klein beetje verbloemd door enkele uitslagen tegen PSV, AZ en Feyenoord. Toch zien wij in De Lange een keeper met potentie. Hij verzaakt niet en heeft een zeer goede basis. Lang, sprongkracht, reflexen, stuurt goed de verdediging aan en ook meevoetballend doet hij het goed. Wij maken wel een geintje en zullen de komende wedstrijden een paar keer schreeuwen dat hij mee mag met oranje, we zullen niet zeggen dat hij eerste doelman moet zijn. De media (zo ook dit artikel en de mening van sommige coryfeeën) zullen wel weer doen denken dat wij doen alsof we een Courtois in huis hebben. Dat beweren we (nog) niet.

7 november 2023 om 10:51

Ik snap het sentiment onder de fans volledig en het is jullie gegund. Heb jarenlang samengewoond met een die-hard Go Ahead supporter tijdens de periode dat jullie degradeerden en weer terugkwamen. Mooi om de emotie te zien. Nu gaat het natuurlijk helemaal goed en zitten jullie inderdaad op een roze wolk. De Lange is een stabiele keeper, dat is duidelijk. Het gaat alleen voor mij te ver om hem Oranje in te schrijven, al is het natuurlijk heerlijk voor de supporters om dat wel te roepen. Zit Stef de Bont toevallig ook wekelijks bij jullie op de tribune?

7 november 2023 om 12:23

Volgens mij heeft Stef 3 clubs in zijn portfolio waar hij verslag voor doet. Eagles, Zwolle en nog een club. Als 2 clubs tegelijk moeten spelen, of als wanneer de clubs kwa tijdstip dicht op elkaar zitten, dan moet Stef een keuze maken welke wedstrijd hij bezoekt. Eagles speelde zaterdag thuis, Zwolle zondag thuis dus afgelopen weekend was het een makkelijke keuze voor hem.

Die gozer is 25 en speelt bij Go Ahead. Laat hem eerst maar eens een stap maken naar de top van de Eredivisie of een subtopclub in het buitenland. Als 'ie daar nog steeds prima kiept, mag Koeman eens kijken. Voorlopig heb je met Verbruggen en Flekken twee prima keepers voor oranje.

"koeman getipt over talentvolle doelman." Vol goede moed opende ik het artikel om te lezen over welk onontdekt talentje we het hebben. Blijkt het de 25-jarige doelman van Go Ahead Eagles te zijn... Okã©, die mag achteraan in het rijtje aansluiten van jongens die het een paar wedstrijden leuk doen in de Eredivisie.

6 november 2023 om 17:13

Ach joh, dit is toch leuk man. Mogen wij ook een keer een beetje vermaak en positiviteit vieren. Als er bij Ajax een 17 jarige invalt en 10 minuten mee mag doen bij een 6-0 voorsprong, dan wordt zo een jongen wel geselecteerd bij het grote oranje en zijn er superlatieven tekort.

7 november 2023 om 08:40

Natuurlijk mag je dat als supporter. Maar ik verwacht van een journalist van VI wel net even iets meer inhoud en niveau.

7 november 2023 om 12:28

Die koptekst zal er wel zijn om wat aandacht te trekken. Talent kan ik het niet meer noemen, maar dat zal hij zeker wel gehad hebben. De Lange heeft een beste paar jaren op de bank bij Twente gezeteb, maar dat was logisch. Toen De Lange 21 was had hij Drommel voor zich, die speelde een goed seizoen en mocht naar PSV. In ruil kwam Unnerstal naar Twente. Ik kan wel begrijpen dat De Lange op de bank zat en dat de bewoording talent wel is gemaakt, want keepers komen vaak wat later in de prime van hun carriere. Maar je hebt groot gelijk dat het geschreven stuk van Stef een beetje te geromantiseerd is. Ik wil eigenlijk niet dat De Lange of sommige ander Eagles spelers international worden. Nog meer wedstrijden en reisbewegingen op de kalender.

Michael Verrips is ook nog een optie. Die heeft ook keepershandschoenen en staat ingeschreven als keeper bij zijn club. Hoop dat Koeman oplet en hem opneemt in de selectie

6 november 2023 om 14:33

Ik weet dat je een grapje maakt, maar verrips is zo'n drama keeper. Gelukkig nu ook gepasseerd voor jurjus, wat ook een nederlander is. Mede dankzij verrips zijn we gedegradeerd, kan geen bal fatsoenlijk wegwerken, altijd in de voeten van de tegenstander

Ook al hebben we geen definitieve eerste keeper, alsnog zijn dit ook geen opties. Doe even normaal zeg met iemand die 25 jaar is en speelt bij Go Ahead Eagles om hem er gelijk bij te halen omdat hij een paar weken leuk zit te keepen. Met Verbruggen, Flekken en Bijlow zit je voorlopig prima. We hoeven niet elke Nederlandse keeper van de Eredivisie op te roepen omdat die een paar potten leuk speelt...

Zo lang de Nederlandse topclubs weigeren Nederlandse keepers te kopen en op te stellen zal de discussie blijven.

AZ, Ajax en PSV halen Rulli, Ryan, Vindahl, Ramaj en Benitez, waar Noppert (in zijn tijd bij GAE al) Verbruggen en Olij prima Nederlandse opties waren. Olij komt zelfs uit de jeugd van PSV. Bij Ajax kan je nog zeggen dat ze met Gorter een gok hebben gewaagd.

Dat Twente Unnerstal ruilt met Drommel is volkomen logisch. En die van Feyenoord is niet stabiel fit.

AZ heeft met Owusu-Oduro een talent in mijn ogen. Maar zo lang de topclubs spelers als de Lange en Olij niet halen en jeugd geen kans geven worden spelers van Go Ahead en Sparta in Oranje gepraat.

6 november 2023 om 14:53

@shenkie - Dat vind ik nogal kort door de bocht. Wat moeten ze dan? In plaats van Rulli of Benitez maar een 28-jarige Olij of 29-jarige Noppert halen die het even aardig doen bij met alle respect Sparta en Heerenveen? Juist omdat je qua Nederlanders terug moet vallen op dat kaliber, zoeken ze in het buitenland. Keepers als Flekken en Verbruggen zijn nou eenmaal te duur, terwijl Bijlow al bij Feyenoord zit.

Met alle respect, maar De Lange vertrok vorig jaar bij FC Twente omdat hij de strijd van Drommel niet kon winnen. Niemand die ooit een woord over hem repte, maar nu hij eerste keeper is bij de verrassing van de Eredivisie, wordt zo'n doorsnee keeper ineens Oranje half in geschreven.

6 november 2023 om 15:06

Sirius

Hoezo kort door de bocht?

Noppert keepte bij Go Ahead top en bij Heerenveen ging hij vrolijk verder waar hij begonnen was.

Ajax heeft na het wk 2 transferperiodes de kans gehad hem te halen en komen aan met Rulli en Ramaj. Dat hij nu even geen bal vangt, konden we toen nog niet weten.

AZ had hem ook kunnen halen in de winter i.p.v. Ryan en anders was Olij ook een optie.

Dat is exact de reden dat doorsnee keepers Oranje in worden geschreven, omdat ze bij de topploegen al jaren geen kans meer krijgen.

Het mooiste voorbeeld is misschien Unnerstal zelf wel.... is dan wel een Duitser maar die komt wel van VVV uit de eigen Eredivisie. Gaat naar PSV, maar daar wordt vervolgens de 3e keeper van Oostenrijk gehaald, omdat die lekker kan meevoetballen.

6 november 2023 om 15:08

Omdat de Nederlandse keepers in de Eredivisie op Bijlow na niet op het niveau van een Nederlandse topclub zitten. Dat geef je in je reactie ook aan met Drommel en Gorter. Niet gek dat PSV en Ajax dan liever voor buitenlandse keepers gaan.

Ik denk dat we zo langzamerhand iedere keeper in de KKD of Eredivisie met een Nederlands paspoort in de gaten dienen te houden, over keepers in het buitenland heb ik het dan nog niet gehad. Ach, ooit gingen er zelfs een paar stemmen op Jeroen "pizza" Verhoeven in de smiezen te houden wat betreft Oranje, nuff said.

Op dit tempo komen er zo zeker ook artikelen als:
"waarom de KNVB er alles aan moet doen om Ramaj te nationaliseren tot Nederlander" of "noestere Noppert houdt de nul, waarom Koeman niet meer om de toren van Joure heen kan"

Laten we blij zijn met de twee goede jonge keepers (bijlow en Verbruggen) die de afgelopen keepersdroogte hopelijk de komende 5/6 jaar oplossen, en daarachter mogelijk een derde opkomende keeper of ervaren rot neerzetten.

Vergeet ook niet de keeper van FC Spakenburg en Helmond Sport. Zo enorm in vorm, moet wel NLs elftal materiaal zijn

Wij hebben in de 8e klasse ook nog een keeper die af en toe een bal tegenhoudt. Misschien is dat ook iets voor oranje. Kappen hoor…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren