Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Rode kaart van Vinícius Júnior geseponeerd; Valencia wordt flink gestraft

Laatste update:

De rode kaart die Vinícius Júnior afgelopen zondag ontving in het duel met Valencia (1-0 verlies), is geseponeerd door het competitiecomité van de Spaanse voetbalbond. De Braziliaanse aanvaller zou woensdagavond, wanneer Real Madrid het in eigen huis opneemt tegen Rayo Vallecano, gewoon aan de aftrap kunnen staan.

Tijdens de wedstrijd in Mestalla was er een groep fans die Vinícius door middel van een megafoon constant beledigde. Later in de wedstrijd raakte de Braziliaanse vleugelaanvaller ook nog betrokken bij een opstootje en kreeg hij de rode kaart voorgehouden. Daags na de hectische wedstrijd in Valencia meldde Vinícius zich op zijn sociale kanalen. "Het was niet de eerste keer, noch de tweede, noch de derde. Racisme is normaal in LaLiga. De teams vinden het normaal, de bond ook en de tegenstanders moedigen het aan. Dat spijt me zeer. De competitie die ooit toebehoorde aan Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano en Messi behoort vandaag toe aan racisten."

Valencia zei daags na het racisme-incident zware straffen uitgedeeld te hebben. Zo werden direct na het duel drie personen gearresteerd door de Spaanse politie. Valencia heeft hen een levenslang stadionverbod opgelegd. Toch ontkomt de club niet aan een straf. Het RFEF-comité besloot de club van Justin Kluivert een boete van 45.000 euro te geven. Ook moet een deel van het stadion vijf thuiswedstrijden leeg blijven.

Eerder deze week kwam Vinícius al in het nieuws, omdat hij naar aanleiding van het incident zou willen vertrekken uit Spanje, zo meldde The Athletic. Transfermarktexpert Romano liet daarop echter weten dat een vertrek van Vinícius bij Real totaal niet aan de orde is. "Hij heeft geen intentie om de club te verlaten en Real ziet niets in vertrek van Vinícius. Samen zullen ze racisme bestrijden. Carlo Ancelotti bevestigde deze woorden. "Vinícius denkt niet aan een vertrek. Hij houdt van Real Madrid. Hij wil hier succes hebben. Vini weet dat zijn toekomst hier ligt. Hij wil bij Real Madrid spelen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed dat Valencia gestraft wordt. Maar die rode kaart seponeren is gewoon overcompenseren, en belachelijk. Want die was gewoon 100% terecht. Zou wat zijn als je iedere rode kaart gaat seponeren, omdat een speler is uitgescholden tijdens de wedstrijd. Dan blijft er geen kaart meer staan..

24 mei 2023 om 00:03

Ik zie het eerder als reactie op het feit dat Duro geen rood kreeg.

24 mei 2023 om 00:39

Het was helemaal geen rood. Hij wordt in een soort wurggreep gehouden en rukt zich los. Daarbij raakt hij die gozer van Valencia in zijn gezicht. Het gebeurde in het moment van omdraaien en losrukken, want hij werd van achter gegrepen door die Duro. Kortom, terecht geseponeerd.

24 mei 2023 om 08:19

Het artikel gaat na de kop alleen over racisme van Valencia fans, waardoor de indruk ontstaat dat dat de reden van het seponeren is en dat zou raar zijn. Tja ik zag ook niet goed wat hij precies verkeerd deed, maar Vini protesteerde voor de afwisseling een keer niet, dus ik dacht het zal wel kloppen.

24 mei 2023 om 08:45

Het was ook terecht rood voor Vini. Je hebt het gewoon goed gezien. Maar hij zou in deze nooit als enige rood horen te krijgen. Dus zoals Lierse zegt is het seponeren van deze rode kaart een reactie daarop denk ik, dat die Valencia speler er onterecht ongeschoden van af kwam. Of misschien was het beter dat hij alsnog geschorst wordt.

Wat een arbitrale falen. Lees ook dat in het rapport van de scheids dat de racistische bejegingen totaal niet zijn benoemd.

24 mei 2023 om 09:31

Toch kan ik me niet voorstellen dat de kaart ook geseponeerd zou zijn zonder het hele gebeuren eromheen. Men zou dit echter los moeten beoordelen. Dat men nu seponeert slaat imo helemaal nergens op. Maar zowel scheidsrechters als de bond zijn in Spanje dramatisch dus verrassend is het allerminst.

24 mei 2023 om 07:33

Je moet je uberhaupt afvragen of er wel een rode kaart gegeven moet worden. Rood staat tegenwoordig voor slaan waarbij kracht komt kijken. Vini kon niet eens met kracht slaan omdat hij door meerdere spelers werd belaagd en vast gehouden.
Ik vind het belachelijk dat jij het niet inziet maar goed, bij sommige mensen verrast het mij niet.

24 mei 2023 om 08:10

Heb jij het voorval eigenlijk wel gezien gezien je reactie..?

24 mei 2023 om 09:37

Vanuit solidariteit kan ik het begrijpen, maar wat mij betreft was het beter geweest als Hugo Duro en Mamadachvelli op basis van de beelden ook een schorsing hadden gekregen. Dan zou het tenminste gelijke kappen, gelijke monikken zijn.

24 mei 2023 om 14:18

Indd was een duidelijke slag, snap dit niet.
Lewa kreeg 3 wedstrijden schorsing voor een gebaar richting de scheids, en Vini geeft een slag, en zijn rode kaart wordt ingetrokken

Mooi dat die kaart geseponeerd word. Sowieso werd hij bij zijn keel gepakt en kreeg die speler van Valencia niks .. vini was gefrustreerd zoals we weten door al die beledigingen en reageerde vel op de speler van Valencia.. Zowel de Scheids , de speler van Valencia die vini bij zijn keel greep , het publiek van Valencia en de verantwoordelijke in het stadion die niet ingrepen verdienden een donker rode kaart . Gelukkig zit het lange seizoen waar ook een wk tussendoor zat er bijna op en kan vini gaan genieten bij zijn naasten in Brazilië. In Brazilië was er veel steun voor vini . Mooi om te zien. Zelfs het bekende beeld in rio kleurde zwart vandaag . Verder ook goed dat Valencia gestraft word. Hadden die megafoon moeten afpakken ipv niet in te grijpen

Dit is toch diezelfde lachertje scheids welke Hermanito Cristiano een rode kaart gaf. Erna duwde Ronaldo hem.?

24 mei 2023 om 00:03

Klopt

Ik betreur de mensen die racistische dingen naar Vinicius hebben geroepen! Echter is het wel heel slecht van La Liga dat ze nu pas ingrijpen nu Vinicius zijn sociale kanalen heeft laten praten. De hersenloze die Vinicius racistisch bejegend hebben krijgen een levenslang stadion verbod, terecht!

24 mei 2023 om 00:20

3 van de hersenlozen slechts, die andere 40.000 krijgen niks. Of heb je dat van voor de wedstrijd niet meegekregen. De shit van die honden begon al twee uur tevoren.

24 mei 2023 om 00:24

Nee leg uit

24 mei 2023 om 00:29

Twee uur voor de wedstrijd bij de poorten van het stadion begonnen de leuzen jegens Vinicius al. Uit duizenden Valenciaanse monden. En ze riepen ook om zijn dood. Wist je dit echt niet?

24 mei 2023 om 00:34

Ik wist dit niet, maar het is wel echt schandalig.

24 mei 2023 om 00:34

Heb je hier beelden van, bronnen?

24 mei 2023 om 00:52

Ik was zelf in het stadion en kan bevestigen dat er grote groepen waren die Vini uitscholden(racistisch)

24 mei 2023 om 01:19

Ancelotti is 1 van de bronnen. Gek genoeg ben ik geneigd hem te geloven. Ik zag beelden van The Score gisteren.

24 mei 2023 om 02:51

Betreft helaas wel aangepaste filmpjes waar het geluid van Atletico ultra’s van bij het Wanda onder geplaatst is, er zijn ook niet voor niks Atletico supporters opgepakt de afgelopen dagen wegens racisme jegens Vinicius. Overigens heeft Ancelotti ook al zijn excuses gemaakt en gezegd dat die fout zat door het complete stadion te beschuldigen terwijl het in werkelijkheid maar een heel select groepje was.

24 mei 2023 om 08:52

Precies dit, ik wil niks goed praten voor de hersenloze die Vinicius racistisch benaderd hebben maar dit was nooit het hele stadion.

24 mei 2023 om 07:49

Vinicius zijn kaart had gewoon moeten blijven staan. Ga achter die anderen aan van het opstootje. Zo blijft een klap in het gezicht onbestraft. Hoe staat het ook alweer met de klap die Valverde een uur na afloop van de wedstrijd gaf op de parkeerplaats aan die speler van Villareal? Als RM speler mag alles, blijkbaar.

Valencia heeft alles gedaan om de racisten te identificeren en heeft die informatie overgedragen. De politie heeft ze aangehouden. Dat nu het stadion gesloten wordt, is echt buitenproportioneel. Nu het een RM speler is die racistisch bejegend wordt, is het land te klein. Florentino pleegt een telefoontje en kijk wat er allemaal gebeurd. Dit is echt niet oke. Barcelona vierde vorige week haar kampioenschap en moest vervolgens rennen voor haar levens, is het stadion van Espanyol gesloten? Toen is er helemaal niets gebeurd. Iets met meten met twee maten...

24 mei 2023 om 09:00

@paco0102

Dat incident met Valverde kan niet bewezen worden. Er zijn geen beelden naar voren gebracht en ook geen aangifte gedaan door de Villareal speler of de club(snap ik ergens ook wel lol).

Ben zelf Barca fan en keur geweld niet goed maar had wel alle begrip voor trouwens als Valverde hem een mep had verkocht.

24 mei 2023 om 11:01

Kan niet bewezen worden? Hij werd bejubeld door het Bernabeu voor zijn actie, net als ooit Juanito en, recenter, Mourinho en Isco werden bejubeld na het plegen van geweld. Wat niet bewezen kon worden, is dat die Villareal speler (hoe heet hij? ) iets gezegd zou hebben over de miskraam van Valverdes vrouw. Want dat is geinig, de een is veroordeeld in de Spaanse pers, de ander niet. Funny...

24 mei 2023 om 13:46

Dat hij bejubeld wordt door Bernabeu publiek is geen bewijs ouwe reus.

Zelf ben ik er heilig van overtuigd dat Valverde hem heeft geslagen en dat die Villareal speler dat ene ook daadwerkelijk gezegd heeft. Dat is ook de reden dat ze het intern hebben opgelost. Hij weet ook dat publieke opinie tegen hem zou zou keren als hij dat heeft gezegd en het ook de club imagoschade aanricht.

Wat Valverde deed indien bewezen hoort ook bestraft te worden ben ik met je eens. Maar denk meeste mensen zich niet tegen hem zal keren als ze erachter komen wat de reden is dat hij dat heeft gedaan.

Maar nogmaals, als er niemand aangifte doet en er geen beelden worden aangeleverd kan La Liga weinig doen volgens mij.

Ook goed dat de club Valencia gestraft wordt. Vond hun statement op de website tenenkrommend. Ze schrijven eerst 3 alinea's over de uitspraken van Ancelotti en Vinicius dat deze buitenproportioneel waren en de club Valencia in diskridiet brengen en dat ze daarvoor hun excuses moeten aanbieden. Vervolgens gaven ze in 2 zinnen aan dat ze de daders gingen opsporen. Dit toont maar weer aan dat een dusdanige cultuur het racisme in stand houdt. Valencia had moeten afschuwen en zich achter Real en Vinicius moeten scharen in plaats van de slachtofferrol aam te nemen. Walgelijke vertoning!!

24 mei 2023 om 00:22

Hier ben ik het totaal niet mee eens, overal geven ze aan dat Valencia niet voor racisme staat en dat ze er alles aan doen om het uit het stadion te verbannen. Nergens vallen ze de slachtoffer rol in

24 mei 2023 om 00:37

Ga toch weg. De eerste reactie vanuit Valencia was dat ze het gingen uitzoeken, i.p.v excuses aan te bieden richting Vinicius. Totaal geen empathie, nada, verschikkelijk.

24 mei 2023 om 00:46

Ik citeer een stuk van de directeur van Valencia: "We understand that when Ancelotti realises the mistake he has made and the very serious statements he has made, he should apologise, in the same way that both the coach and I condemn any racist insult. In the same way, when he realises the mistake he has made, he should apologise."

Dit gaat over dat Ancelotti na afloop zei dat de fans van Valencia racistisch waren en daarbij ietwat generaliseerde. In hetzelfde persbericht wordt min of meer aangegeven dat ze het redelijk triest vonden dat ze geen contact hadden gehad met Vinicius of andere Real bestuursleden.

Vond dit persbericht best stuitend. Prima dat je enigzins voor je fans wilt opkomen, maar hiermee verleg je de focus en vervaag je als het ware je Racisme statement. In mijn optiek zorg je dan juist voor een broeiplek van allemaal nare dingen.

Nou nou. Met deze “flinke straffen” zal nooit meer een Valenciafan het in zijn hoofd halen om ook nog maar eens iets racistisch te denken.

24 mei 2023 om 07:58

Je kunt je afvragen of het aantal gestrafte mensen juist is. Maar er krijgen er in ieder geval 3 een levenslang stadionverbod. Ik weet niet wat je in Nederland allemaal moet doen om die straf te krijgen, maar ik denk iets veel ergers dan dit.

“ Toch ontkomt de club niet aan een straf. Het RFEF-comité besloot de club van Justin Kluivert een boete van 45.000 euro te geven. Ook moet een deel van het stadion vijf thuiswedstrijden leeg blijven.”

Het blijft dus bij die €45.000,- boete. Zo uitverkocht is dat stadion van Valencia toch nooit. Al met al blijf ik erbij dat de daders individueel gestraft moeten worden en je de club niet pijn moet doen. Arresteren en een stadionverbod zijn imo het maximale waar een club aan kan bijdragen.

24 mei 2023 om 00:36

Het ding is denk ik, dat die raddraaiers hopelijk eens nadenken als ze weten dat ze hun club ook benadelen met dat gedrag.

24 mei 2023 om 02:54

Aangezien er delen afgesloten zijn wegen instortingsgevaar zal het helaas ook nooit meer uitverkocht kunnen raken, maar het zal hier hoogstwaarschijnlijk het gedeelte achter het (op TV) rechter doel betreffen. Deze is de laatste jaren al wat vaker leeg geweest, nadat er een flesje richting Barcelona spelers werd gegooid bijv. Of wanneer deze Ultra’s zelf weer mens protesteerden tegen het Valencia bestuur.

Enkel geseponeerd vanwege alle commotie en dat is zwak. De scheidsrechter en de VAR verdienen een hele lange schorsing, want Vinicius kreeg een nek klem van een Valencia speler en duwde hem enkel van zich af. Als je dat niet wilt zien, dan is er maar één conclusie.

24 mei 2023 om 00:33

De scheids (var) is ontslagen gelukkig.

24 mei 2023 om 00:37

Serieus? De scheids en de VAR van die wedstrijd allebei hierom ontslagen?

24 mei 2023 om 04:29

En er word nu net gedaan of het door dit incident is terwijl het al enige tijd geleden besloten is dat deze, en 6 andere, VAR scheidsrechter ontslagen zouden worden.

24 mei 2023 om 21:08

Het kwam eigenlijk door zijn fout in de wedstrijd Elche - Cadiz/valladolid(?) dacht ik.. toen hij een buitenspel doelpunt van Elche heeft goed gekeurd.
@Boy
Alleen de VAR.

Eindelijk gerechtigheid! Het sloeg nergens op dat de mensen van de VAR alleen naar de beelden zaten te kijken toen Vini iemand weg sloeg. Wat er daarvoor gebeurde hadden ze niet eens gecheckt en dat was toch wel een schande hoor. Als alleen Vini rood krijgt en de rest komt er ongestraft mee weg is dat natuurlijk niet eerlijk.

Dit kan nog wel eens een naar en langdurig staartje gaan krijgen doordat er voor de zoveelste keer met meerdere maten gemeten word.

Het is natuurlijk meer dan terecht dat Valencia gestraft word aangezien het hun stadion betreft en als hiermee de maat word gezet voor de toekomst in Spanje is dat ook prima.

Aan de andere kant is het ook weer zo dat Valencia zich terecht onjuist behandeld voelt waar andere clubs er al jarenlang mee wegkomen en bijv. Espanyol ook (nog)niet gestraft is voor de veldbestorming tegen Barcelona.

Dat de rode kaart van Vinicius geseponeerd word is een beetje dubbel, want als je het reglement zou volgen zou hier voor tussen de 4 en 12 wedstrijden geschorst moeten gaan worden voor wat er na de rode kaart gebeurde. De rode kaart was verder ook gewoon meer dan terecht alleen had Hugo Duro ook rood moeten krijgen voor zijn houdgreep. Of laatstgenoemde alsnog geschorst zou kunnen worden hiervoor durf ik niet te zeggen, maar de Liga neemt het in deze zaak toch niet zo nauw met hun eigen reglement dus alles is mogelijk.

Voor de bühne worden er nu ook zogenaamd ineens een aantal (VAR)scheidsrechters ontslagen waaronder de VAR van deze wedstrijd, dit was echter al enige tijd geleden besloten en heeft verder weinig te maken met wat er rondom Vinicius gebeurd is.

24 mei 2023 om 07:41

Wow, Valencia wordt onjuist behandeld? Rode kaart geseponeerd een beetje dubbel? Gaat het wel helemaal goed met je? Je praat de racisten van de club waar je fan van bent gewoon goed? Wauw, dat dit bestaat.

Je zou het de volgende keer weer zo willen zien maar dan moet Vini wel harder gestraft worden?

24 mei 2023 om 08:53

@sergioramoshm

Hij praat het helemaal niet goed wat die racisten doen.

Niet zo kinderachtig en lees de post en begrijp waar hij het over heeft.

24 mei 2023 om 07:54

Volgens mij kan je een speler die geel gehad heeft later geen rood geven omdat de situatie als beoordeeld door de scheids en VAR wordt ervaren.

Verder hebben ze mogelijk het geval Lukaku als precedent gebruikt, al was dat echt wel een hele andere situatie.

24 mei 2023 om 08:04

Klopt helemaal, alleen heeft de speler in kwestie niet eens geel gekregen.

24 mei 2023 om 08:50

Oh excuses, ik dacht dat Duro geel gekregen had. Dat maakt het wel helemaal belachelijk.

Wat een ontzettend makkelijk gekozen weg zeg. Waarom geen punten in mindering? Waarom pakken ze die kerel dat Vini wou wurgen niet aan? Waarom komt de trainer weg met uitspraken dat het Vini zijn eigen schuld is?
De straf is een lachertje.

Gelukkig dat de rode kaart is ingetrokken, maar feit is wel dat het belachelijk is dat de VAR slechts een gedeelte liet zien van de situatie, en juist dát dient onderzocht te worden, ik wil graag weten wat de reden is geweest om bewust de situatie te “manipuleren”. Dat Vini zichzelf moest beschermen tegen duizenden racistische supporters en Valencia slechts 3 supporters een levenslange ban heeft gegeven is ook lachwekkend. Dat Vini ook nog eens in een wurggreep werd gehouden en daarom zichzelf wilde verdedigen moest hij bekopen met een rode kaart, wat nog meer aanleiding gaf voor het merendeel van de Valencia aanhang om hem racistisch te bejegenen. De racisten hadden zondag een leuke dag door een gozer van 22 jaar zo te behandelen. Wat nog erger is, is dat er mensen zijn die het racisme goed willen praten, dat Vini het zelf uitlokt door zijn gedrag etc., terwijl een Robben, die ook ervan hield om schwalbes te maken, nooit een aap werd genoemd. Racisme zit diep in iedere samenleving en na zondag denk ik dat het racisme nooit zal verdwijnen helaas.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren