Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roda JC zet met overtuigende overwinning belangrijke stap naar directe promotie

Laatste update:

Roda JC heeft vrijdagavond kinderlijk eenvoudig afgerekend met TOP Oss. In het Frans Heesen Stadion bleken de Kerkraders veel te sterk voor de thuisploeg: 1-4. Na 24 minuten genoot de ploeg van Bas Sibum al een uiterst comfortabele 0-3 voorsprong. Door de zege blijft Roda in het spoor van Willem II en bouwt de ploeg het gat naar nummer drie FC Groningen voorlopig uit naar zes punten.

Sibum voerde twee wijzigingen door in zijn elftal ten opzichte van het gewonnen duel met VVV-Venlo. Matisse Didden, die deze week zijn gewilde transfer naar FC Utrecht afrondde, ontbrak aan de aftrap. Orhan Dzepar nam zijn plaats in. Rodney Kongolo keerde terug in de basis.

De bezoekers schoten werkelijk uit de startblokken. Het duel was nog geen twee minuten onderweg toen Arjen van der Heide de brilstand van het scorebord wegpoetste.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De vleugelaanvaller schoot de bal na een vlotte combinatie met Enrique Peña Zauner in de korte hoek raak: 0-1. Na de vroege voorsprong roken de Kerkraders bloed. TOP Oss-doelman Mike Havekotte moest twee keer reddend handelen, alvorens hij ook een tweede keer moest capituleren.

Ditmaal was Sami Ouiassa, die in de zomer vertrekt naar NEC Nijmegen, de gevierde man. Oog in oog met Havekotte bleef de jongeling uiterst koel en schoof hij het leer in de hoek binnen: 0-2.

Niet veel later mochten de meegereisde Roda-fans hun feestje verder bouwen. Vanuit een bomvol uitvak zagen zij toe hoe de Kerkraders net na een kwart wedstrijd ook de derde treffer van de wedstrijd noteerden.

In twee instanties verschalkte Van der Heide doelman Haverkotte en tekende zo voor zijn tweede doelpunt van de avond. De flankspeler was kort daarna dicht bij zijn hattrick, maar mikte net naast. De thuisploeg kwam een stuk feller voor de dag na de theepauze, maar moest toch een vierde tegentreffer incasseren. Centrumspits Václav Sejk zette zijn naam ook op het wedstrijdformulier.

Na een voorzet van Ouiassa kroop de Tsjechische spits voor zijn man en prikte hij de bal bij de eerste paal achter Havekotte en in het doel: 0-4. In het laatste kwartier deed Oss via Delano Ladan nog wat terug, maar meer dan een eretreffer zou het niet worden.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Komop koempels! Ziet er goed uit. Zal blij zijn als jullie eindelijk weer terug zijn in de eredivisie. Daar horen jullie thuis. Traditioneel PSV weer lastig maken!

Hoe doet van der Heide het eigenlijk bij Roda? was altijd een groot talent bij Heerenveen.

12 april 2024 om 22:17

Vorig jaar in zijn eerste seizoen erg matig. Dit jaar lijkt hij de smaak te pakken te hebben. Werd aan het begin van dit seizoen uit de basis gespeeld door Ouaissa (die inmiddels al een transfer naar NEC te pakken heeft), maar was wel regelmatig belangrijk als invaller. Toen Ouaissa eind januari geblesseerd raakte en twee maanden niet inzetbaar was, heeft van der Heide zijn kans gegrepen. Zorgt voor veel gevaar en zijn rendement ligt veel hoger dan vorig jaar. Dat zie je ook in de statistieken: 7 goals en 11 assists in 1.431 speelminuten.

12 april 2024 om 22:26

Leuk om te lezen. Was altijd ook een prima en intelligente jongen. Daar lag het ook niet aan. Fijn dat het er nu uit lijkt te komen.

12 april 2024 om 23:23

Had altijd gehoopt dat hij bij ons zou doorbreken. Hebben identieke namen dus had het zo tof gevonden als arjen van der heide een succes werd bij mijn eigen cluppie

Zorgeloze avond voor Roda, en dat mag ook wel eens. Jammer dat er in de tweede helft niet werd doorgedrukt voor het doelsaldo, maar alsnog dik tevreden met deze wedstrijd. Komende zondag lekker VVV - Groningen kijken!

De bank van Roda is toch ook echt belangrijk gebleken dit seizoen. We hebben zo ongelooflijk veel blessures gehad dit seizoen, maar als Roda wisselt wordt het elftal er nooit slechter van en dat is toch wel een enorme kwaliteit van dit Roda. Vandaag middenvelder Dzepar die als centrale verdediger speelt door een blessure bij Didden, maar bijvoorbeeld ook linksback Muller die prima heeft gespeeld centraal op het middenveld, of alleskunner Beerten die zo'n beetje iedere positie behalve keeper heeft gespeeld en het allemaal naar behoren deed. In de voorhoede jongens als Daneels, Bangura en van der Heide/ouaissa die vaak het verschil maken.

12 april 2024 om 22:48

Bin drbei aankomende zondag, ik hoop dat we jullie kunnen helpen, Roda (en VVV) in de eredivisie zou t mooiste zijn voor limburgs voetbal. Ik vrees dat VVV nog even op zich laat wachten in de eredivisie

Roda is erg stabiel ondanks dat het erg spannend is en wordt. Verder had Roda vandaag wel meer goals kunnen maken en aan het doelsaldo kunnen werken. Echter, de afgelopen twee wedstrijden mocht Roda jagen op Groningen omdat ze later dan Groningen speelde, nu is dat andersom. Ben benieuwd hoe Groningen nu met de druk om gaat!

De Gelderse burenruzie op het hoogste niveau gaat verdwijnen, maar daar zal een Limburgse derby voor terugkomen.

Heerlijke wedstrijd, Nog 4 finales te gaan. Hopenlijk staan we dan weer op 'Dur Maat'

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren