Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Roda JC liet zien dat Ajax ook niet altijd overal een antwoord op heeft’

Laatste update:

Gertjan Verbeek wacht nog op zijn eerste punt met FC Twente. Zondag wacht de zware thuiswedstrijd tegen Ajax, dat in de afgelopen twee wedstrijden liefst dertien keer wist te scoren. Desondanks vreest Verbeek de ploeg van trainer Marcel Keizer niet. In de eerste helft tegen Roda JC zag de Twente-coach dat Ajax niet altijd overal een antwoord op heeft.

Een week na de 0-8 uitzege op NAC Breda won Ajax voor eigen publiek met 5-1 van Roda JC. “Ik ben nooit bang en die houding probeer ik deze week ook op mijn ploeg over te brengen”, citeert Voetbal International Verbeek. “Ajax heeft een beter team en individueel betere spelers, maar Roda JC liet in de eerste helft zien dat Ajax ook niet altijd overal een antwoord op heeft. Tegen PSV (4-3 verlies, red.) waren we allesbehalve kansloos en ik wil dat we er tegen Ajax ook een wedstrijd van maken.”

Verbeek moet het in de Grolsch Veste stellen zonder de geschorste Thomas Lam. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid vervangen worden door de van een bovenbeenblessure herstelde Danny Holla. Achter de naam van Jos Hooiveld staat een vraagteken. Hij hield een blessure over aan het duel met AZ. “'Als ik kijk naar de manier waarop we samenwerken zijn communicatie en onderling vertrouwen belangrijk. Met zijn ervaring kan Jos daarin een rol van betekenis vervullen”, besluit Verbeek.

Hoe eindigt FC Twente - Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer voor Roda dat een wedstrijd uit 2 helften bestaat.

Volgens mij liet Ajax zien er juist wel een antwoord op te hebben door de opstelling aan te passen en 5 keer te scoren.

29 november 2017 om 17:34

Ja dat was ook het eerste dat ik dacht. Ajax heeft het materiaal om op meerdere manieren uit de voeten te kunnen. Daarnaast hebben ze een trainer die niet star vasthoudt aan 1 concept. Daarmee moeten ze in de Eredivisie een eind kunnen komen lijkt me.
Vele andere ploegen passen zich doorgaans maar moeilijk aan, zeker tijdens een wedstrijd zie ik het niet vaak gebeuren. Utrecht met Ten Hag heeft er wel een handje van als het nodig is. Bij vele andere clubs zijn het 'slechts' accenten die ze aanpassen.

29 november 2017 om 18:11

Als Ajax na die aanpassing van het systeem net zo lamlendig traag en onnauwkeurig zou spelen als in de eerste helft, dan had Ajax die wedstrijd waarschijnlijk verloren.

Gert-Jan stelt hier impliciet dat Roda het antwoord had, maar dat is natuurlijk kolder. Frenkie bracht tempo in het spel, het ging niet eens zo zeer om de omzetting, daar ben ik van overtuigd

29 november 2017 om 19:00

Begrijpend lezen is best moeilijk.
Verbeek heeft het over de eerste helft.
Daar kwam Ajax niet verder dan 1-1.
Waar Roda zelfs nog voor kwam te staan.
Dus ja Verbeek heeft in dat opzicht gelijk dat Ajax in de eerste helft geen antwoord had, maar pas in de tweede helft.

Wat een start voor Verbeek PSV, Heerenveen, AZ en nu Ajax kan je ook niet veel punten verwachten voor dit Twente, hopelijk gaan we stunten en winnen van Ajax maar ik weet wel bijna zeker dat Verbeek, Twente weer op de rails krijgt met zijn stijl van voetbal, zie dat de selectie bijna speelt hoe verbeek het wil zien.

29 november 2017 om 16:43

Waar blijkt het uit dat de selectie bijna speelt hoe Verbeek het wil zien? Uit die wanprestatie thuis tegen Heerenveen of uit die wedstrijd tegen AZ waar ze pas na 85 minuten een keer een kansje wisten te creëren?

29 november 2017 om 17:33

Master D ik heb niet over de goals tegen of kansen, bedoel dat ze de team nu aan gewend is met de vergaderingen van Verbeek ik denk dat ze Ajax moeilijk kan maken zoals bij PSV wat we benadeeld zijn door de scheids als ze zo weer gaan spelen zie ik wel een stunt in. Of moet de scheids weer de grote clubs helpen.

29 november 2017 om 18:30

Ajax heeft het traditioneel lastig in Enschede, ik twijfel er niet aan dat dit zaterdag weer het geval is, gezien ook de wijze waarop Ajax al het hele seizoen speelt. Dat zou ik echter niet de verdienste van Verbeek willen noemen, want nagenoeg al zijn voorgangers hebben het Ajax altijd lastig gemaakt in de Grolsch Veste.

29 november 2017 om 19:25

Ik geef je daarmee gelijk maar ben bang voor Twente in deze vorm en een Ajax die 13 goals maakt tegen 2 zelfde niveau als Twente op dit moment. Laat me graag verassen door Twente

29 november 2017 om 17:18

idd een heel pittig programma om mee te starten voor Verbeek!
Twente staat inmiddels wel onder de streep... Na ajax thuis volgen (die ik ze toch wel zie verliezen), volgen wedstrijden tegen ADO thuis en Nac uit. Daar moet Verbeek toch echt z'n eerste punten gaan pakken! Anders zakt twente wel echt heel serieus onder de streep weg en gaan er nog hele andere elementen meespelen dan alleen de sterkte van je selectie en de TS die ervoor staat.

30 november 2017 om 13:38

Ten eerste speelt de ploeg nog exact hetzelfde, maar dan met steeds wat minder zelfvertrouwen. Je moet gewoon concluderen dat je met deze selectie tot het einde strijd tegen degradatie. De kans dat ze erin blijven acht ik zo'n 50%. Verbeek is een goede coach, maar we moeten geen wonderen gaan verwachten.

Zoveel bijzonders deed Roda JC nu ook weer niet, dus om die zwakke eerste helft van Ajax te zien als verdienste van Roda vind ik overdreven. Ze deden hun best en het stond aardig voor het tempo wat de tegenstander speelde en de diepgang die gezocht werd.

30 november 2017 om 13:41

Verbeek moet toch iets zeggen waar je als supporter vertrouwen uit moet putten. Realistisch gezien kan FC Twente alleen stunten als Ajax de gehele wedstrijd een offday heeft. Als ik ook hoor dat er geen versterkingen komen deze winter, wordt het allemaal wel heel erg penibel.

Vorig seizoen leek iedereen de gevaren van degradatie in te zien, terwijl die angst er nu niet is onder de achterban. Feit is dat de club failliet gaat als het degradeert. Ik snap dus ook niet waarom iedereen Van Halst maar z'n gang laat gaan, want de beste man is behoorlijk incompetent.

Haha volgens mij niet alleen Roda hoor. Komt hij er nu pas achter?

Belachelijk verveel. Roda heeft hun best gedaan, het was ajax die gewoon minder was in de eerste helft

30 november 2017 om 13:44

Wat moet hij anders zeggen, dat ze bij voorbaat al kansloos zijn? Realistisch gezien moet Ajax een flinke offday hebben, wil FC Twente het ze dit seizoen lastig maken. Ze spelen zonder kwaliteit, vertrouwen en durf. De club zal tot het einde strijden tegen degradatie en ik durf nog niet te zeggen dat ze erin blijven.

2 december 2017 om 09:51

ik heb een klein zwakje voor twente en hoop dus wel dat ze in de eredivisie blijven, maar ajax moet natuurlijk wel winnen van ze.

Het is niet zozeer de geweldig bedachte tactiek door Roda JC, ik heb dit seizoen al genoeg teams gezien die de bus parkeren en op een uitbraak hopen. Dat werkt goed ja, vooral omdat Ajax een trainer heeft die toch moeite heeft tactisch te handelen. Dat deed Keizer tegen Roda JC wel goed, het gevolg was een veel betere tweede helft waardoor er niks van Roda overbleef.

Marcel Keizer moet kijken naar zijn backposities in combinatie met zijn vleugelspelers. De backs en vleugelspelers staan telkens bij centraal balbezit precies op dezelfde lijn. Totaal zinloos, op zo'n moment moet de buitenspeler verder naar buiten staan of juist naar binnen komen om ruimte te maken voor de back. En de back moet als hij inschuift op zijn beurt ruimte maken voor de buitenspelers. Daarnaast is het gewoon tijd dat Frenkie de Jong de plek van Schone gaat overnemen.

Als je dan toch een resultaat wil halen tegen Ajax kijk dan naar de wedstrijd Ajax-Utrecht. Utrecht speelde echt in op de zwaktes van Ajax.

30 november 2017 om 13:50

FC Twente heeft niet de kwaliteiten van Utrecht. Het was wel duidelijk dat je dit seizoen niet zou winnen van de topclubs en het erg lastig zou krijgen tegen de subtoppers. Het schandelijke is dat ze ook de meeste wedstrijden verliezen tegen degradatiekandidaten en andere matige selecties. Ik denk niet dat Verbeek het tij kan keren en ik denk dat de club zich op mag maken voor nacompetitie, als het een beetje geluk heeft. Laatste eindigen is zeker niet onmogelijk, helaas...

Ik gun Verbeek en FC Twente wel een mooi resultaat, dwz zeker niet verliezen, tegen ajax.
Ze deden het Tegen PSV al prima. Daarnaast is het beter voor de competitie als Feyenoord weer wat puntjes kan inlopen op de Amsterdammers.

29 november 2017 om 19:10

Het is voor Verbeek/twente na PSV alleen maar slechter gegaan. Daarbij kun je je afvragen of het goede spel tegen PSV aan PSV of aan Twente lag. Je zag deze wedstrijd dat het vooral aan PSV lag in hoeverre Twente aan het voetballen kwam. Als PSV tempo/druk zette was Twente nergens te bekennen. Het was dat PSV na elk doelpunt gas terug nam waardoor Twente weer kansen kreeg.

30 november 2017 om 13:48

Ik denk niet dat het aan Verbeek lag, net als dat het ook niet aan Hake lag. FC Twente heeft met Lam, Jensen, Boere en Assaidi leuke spelers, maar de rest is wel erg matig. De schuldige voor de huidige puinhoop is en blijft Van Halst. Het is er na PSV zeker niet beter op geworden, maar dit is niet eens de slechtste reeks dit seizoen. Dat gegeven alleen al schrijft boekdelen over de huidige staat van de selectie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren