Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

RKC eruit door amateurs; Excelsior en Go Ahead Eagles bekeren verder

Laatste update:

RKC Waalwijk is woensdagavond op pijnlijke wijze uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker door De Treffers: 2-0. De tweededivisionist uit Groesbeek was simpelweg te sterk voor de nummer zeven van de Eredivisie, die aantrad met meerdere bekende namen als Florian Jozefzoon en Zakaria Bakkali.

De problemen voor de Waalwijkers ontstonden al na een kwartier spelen. Voormalig Fortuna Sittard-rechtsbuiten Gavin Vlijter schoot de bal op knappe wijze langs RKC-keeper Joel Pereira. Daarna was het balbezit voor RKC, maar waren de grote kansen voor de thuisploeg. De Treffers-keeper Niels Kornelis ontpopte zich tot ware bekerheld met een aantal goede reflexen.

In de rust werd Jozefzoon vervangen door Roy Kuijpers, terwijl ook Kevin Felida zijn opwachting mocht maken als vervanger van Yassin Oukili. Ook met deze nieuwkomers wist de uitploeg geen vuist te maken in Groesbeek, waardoor Iliass Bel Hassani werd ingebracht voor de tegenvallende Mika Biereth. Met de ervaren Bel Hassani in de ploeg werd het echter nog erger: Brian Campman schoot de 2-0 achter de touwen met een heerlijke vrije trap, waardoor RKC op tamelijk gênante wijze is uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker.

Excelsior - MVV Maastricht 5-1
Excelsior had woensdagavond geen kind aan MVV. Nadat Feyenoord-huurling Marouan Azarkan onrechtmatig werd neergehaald in het strafschopgebied, opende spits Reda Kharchouch in de 22ste minuut vanaf elf meter de score. Na wederom een goede actie van Azarkan kon Lazaros Lamprou de score verdubbelen met een intikker. Nog voor rust maakte de Griek zijn tweede van de avond, en daarmee de 3-0 voor Excelsior. Na rust gingen de Kralingers vrolijk verder toen MVV opbouwend in de fout ging, waardoor Azarkan eindelijk een eigen treffer kon maken. Niet veel later maakte Kharchouch zijn tweede doelpunt via wederom een penalty. Uiteindelijk was het slotakkoord voor Koen Kostons van MVV, die de eindstand op 5-1 bepaalde.

Go Ahead Eagles – Helmond Sport 3-1
De ploeg van René Hake kwam na zeven minuten al op voorsprong. Verdediger Jay Idzes werkte een hoekschop van Philippe Rommens binnen: 1-0. Laatstgenoemde kwam ruim een half uur later zelf op het scorebord. De middenvelder, die dit seizoen nog niet wist te scoren, probeerde het vanaf buiten het zestienmetergebied en passeerde Helmond-doelman Mike Havekotte: 2-0.

De bezoekers gaven zich echter niet makkelijk gewonnen en maakten kort voor rust zelfs de aansluitingstreffer via Håkon Lorentzen: 2-1. Heel lang kon Helmond daar alleen niet van genieten. Slechts vijf minuten later bracht Sylla Sow de marge namelijk terug naar twee na een vrije trap: 3-1. In de tweede helft vielen er geen doelpunten meer.

Overige uitslagen:
ADO 20 Heemskerk - FC Emmen 1-2
Rijnvogels - SC Cambuur 0-3
Spakenburg - TEC 2-1
USV Hercules - NAC Breda 0-1
Kozakken Boys - Vitesse 2-2 (5-4 n.s)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zooo wat een verassingen zeg!

Pff het oude liedje weer. Er uit tegen de amateurs.

19 oktober 2022 om 22:14

Ja niet te geloven ind , stelt ook altijd een ander team op in de beker. Meer dan verdient verloren ook.

Bekervoetbal met amateurploegen blijft toch altijd geweldig om te zien.

Rijnvogels had zeker wel een goal verdiend

Zo zie je maar dat de profclubs die niet lekker in vorm zijn en de top van de 3e of 2e divisie helemaal niet zo ver van elkaar af zitten. Al zitten er natuurlijk bij zulke "amateur"clubs grote investeerder en worden er ook gewoon soms dikke salarissen betaald. Maar goed, het mag alsnog niet gebeuren als je meer dan FT op een trainingsveld staat en al helemaal niet als je eredivisie speelt

20 oktober 2022 om 06:40

Onzin natuurlijk, RKC is in topvorm dit seizoen. 3x verloren maar: met 1-0 van Feyenoord en PSV door een discutabele penalty, en kansloos verloren van een amataurclub. Dus je kan er niks over zeggen.

Instelling is zo belangrijk in zulke wedstrijden..

Heerlijk avondje bekervoetbal dus!

Ik denk dat wij afmoeten van het idee dat het verschil tussen de eerste en tweede divisie enorm groot is. Ik denk dat vaak uurlonen van spelers in de tweede divisie hoger liggen dan in de eerste divisie. De Treffers spelen gewoon bovenin mee on de tweede divisie.

20 oktober 2022 om 09:31

Dat wordt vaak gezegd maar het is niet zo. In de beker krijg je veelal stunts, maar toen FC Oss uit de 1e divisie degradeerde werden ze het jaar erop "gewoon" kampioen en promoveerde daardoor in 1x terug.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren