Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Remco Balk evenaart bedenkelijk record in de Keuken Kampioen Divisie

Laatste update:

Remco Balk heeft zaterdagavond een bedenkelijk record op zijn naam geschreven. De aanvaller van SC Cambuur nam het op tegen zijn ex-werkgever FC Groningen en pakte op slag van rust geel. Het was de dertiende keer dit seizoen dat hij geel te zien kreeg: een evenaring van het record in het Nederlands betaald voetbal.

Balk heeft het record nog niet alleen in handen. De rappe aanvaller deelt die 'eer' met Sander Duits (2028/09) en Philippe Liard (2010/11). Balk stond voor zaterdagavond op twaalf en pakte tegen uitgerekend Groningen zijn dertiende kaart van het seizoen, vanwege een tackle op Jorg Schreuders.

Balk verklaarde in maart tegenover Voetbal International dat hij 'natuurlijk' nadacht over het record, waar hij niet trots op zou zijn. Een reden voor het ongelooflijke aantal kaarten kon hij niet bedenken. "Ik doe gewoon alles om te winnen en soms ben ik dan wat te enthousiast, denk ik. Ik weet het niet."

"Ik doe het echt niet altijd expres, tegen Emmen wilde ik bijvoorbeeld echt de bal raken. Op zo’n moment moet ik eigenlijk gewoon op mijn benen blijven staan, maar het gebeurt allemaal in een split second en dan denk ik daarna weer: Shit. Weer iets te agressief..."

Nadat Balk tegen Emmen zijn elfde gele kaart van het seizoen pakte, spraak Kraay zijn ongeloof uit. "Ik zou hier als trainer helemaal krankjorum van worden. Jongen, schiet er eens een paar in en zeg (als trainer, red): 'Als jij nog één sliding maakt, haal ik je eruit!' Wáárom zou een rechtsbuiten kaarten moeten krijgen?"

"Je moet als rechtsbuiten voor de goal komen. Ik wind me helemaal op. Je moet gretig zijn om voor de goal en in de vijfmeter te komen. En je moet gretig zijn om de ballen erin te schieten", verzuchtte Kraay junior.

Balk ging zaterdag met 3-0 onderuit tegen FC Groningen en werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald. Bij zijn aftocht kreeg Balk een flink fluitconcert over zich heen van de Groningen-supporters.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Las hier op VZ zo nu en dan al reacties van Utrecht- en Cambuur supporters over wat voor vervelend jong dit is. Wat dat betreft verbaasd het me niets. Maar het is buiten z'n gele kaarten om ook geen fijne jongen zo ik begreep?

21 april 2024 om 00:26

Bij Utrecht kwam hij te kort maar hij heeft zich zover ik weet nooit misdragen bij Utrecht.

21 april 2024 om 00:35

Hij misdraagt zich bij Cambuur ook nooit, voor zover ik weet. Ligt over het algemeen goed in de groep maar heeft simpelweg niet de voetbal intelligentie om de goede keuzes te maken.

21 april 2024 om 02:42

Bij groningen voelde die zich al gauw te goed na het debuut tegen ajax. Wou zn contract niet verlengen en kwam erg arrogant over. Leuk feitje ik heb hem opgevolgd als stagiaire en daar vondem ze hem.goed maar ook al arrogant

21 april 2024 om 03:26

Geen idee eerlijk gezegd, vond hem ook altijd onsympathiek over komen op tv, maar was laatst bij Jong Ajax-Cambuur en daar nam hij wel alle tijd voor de kindjes langs het hek voor een fotootje en handtekening.

21 april 2024 om 07:03

Het is een prima jongen buiten het veld. Nu was hij wel bezig met dit probleem in het veld, maar goed te laat. Nu maakt hij een overtreding. Niet heel zwaar, je kan m geven, maar het was meer ongelukkig dan gemeen. Vorige kaart sloeg nergens op. Maar het is gewoon dom van zijn eerste kaarten. Daar zaten veel oliedomme kaarten bij.

21 april 2024 om 11:25

Remco is buiten het veld een hele fijne vent. Neemt tijd voor jonge fans inderdaad, maar is ook op straat een beste kerel.

Arrogant is die ook niet, wilde zelf bij Groningen blijven. Maar Fledderus moest er weer een show van maken.

Hij is geen vervelende jongen maar gewoon te fanatiek wat af en toe door slaat in het pakken van kaarten en dit seizoen best veel. Al zoeken scheidsrechters hem nu ook meer is mijn idee.

Wie is Liard in hemelsnaam? Nog nooit van gehoord

21 april 2024 om 07:17

Kende hem ook niet, maar heeft volgens wiki 14 wedstrijden bij Fortuna in de KKD gevoetbald. Toch knap om dan zoveel kaarten te pakken.

21 april 2024 om 08:14

Net even opgezocht op Transfermarkt (/philippe-liard/leistungsdaten/spieler/68938).

In 2010/2011 pakte hij in 26 KKD wedstrijden voor Fortuna 12 gele kaarten, en in z’n enige KNVB beker wedstrijd pakte hij nog eens geel, voor een totaal van dertien. In de bekerwedstrijd werd Fortuna met 3-1 uitgeschakeld door Telstar.

21 april 2024 om 13:26

Keurige score... om de wedstrijd een kaart pakken

21 april 2024 om 19:27

Vooral als aanvaller zijnde aangezien dit zèlfs voor verdedigers lompe statistieken zijn...

Ik zou toch echt volgende x voor een extra gele kaart gaan…

Overigens typfout in de tekst: 2028/2009

21 april 2024 om 10:23

Haha echt he, zat hetzelfde te denken 😅

Wat is er mis met deze vent? Hoe krijg je het in godsnaam voor elkaar om dit record als aanvaller in handen te krijgen....

21 april 2024 om 12:25

Dom zijn in het begin. Heb het idee dat hij probeerd te beteren en dat het ook wel aardig lukt, maar lijkt er nu ook wel op dat hij een beetje gezocht wordt. Dee eerste serie kaarten kan hij alleen zichzelf aanrekenen. Domme overtredingen en mekkeren. Nu valt het allemaal wel wat mee. Kwartje valt wel maar voor dit seizoen te laat. Hij loopt mee terug ongelukkige botsing. Je kan m geel geven al was het niet echt nodig. Maar goed door alle domme dingen in verleden ben je bij elke kaart de klos.

Zie er te weinig van om over die andere kaarten te oordelen maar deze laatste is gewoon “gezocht”. Overtreding was het, maar geel? Nee!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren