Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rellen bij Nice – Nantes ontsporen volledig: fan moet het met dood bekopen

Laatste update:

Droevig nieuws uit Frankrijk. Een fan van FC Nantes is daar overleden na de rellen voorafgaande aan het duel met OGC Nice (1-0 winst). De 31-jarige man werd neergestoken en bezweek later aan zijn verwondingen. Het Franse Openbaar Ministerie is inmiddels een onderzoek gestart.

Volgens een statement van de openbare aanklager van Nantes werden de Nice-supporters iets voor achten aangevallen door de Nantes-aanhang. Dat gebeurde op een aantal kilometer van het Stade de La Beaujoire, waar het duel zou worden afgewerkt.

Een Nantes-supporter werd in zijn rug gestoken en zou ter plekke overleden zijn. Bronnen dicht bij hem claimen echter dat hij eerst nog naar het ziekenhuis vervoerd is voordat hij het leven liet.

De dader zou een touringcarchauffeur van de Nice-brigade zijn geweest. Nadat hij eerst nog vluchtte, heeft hij zich inmiddels gemeld bij de politie, aldus Ouest France.

Nantes heeft inmiddels zijn condoleances uitgesproken. "FC Nantes is bedroefd dat een Nantes-supporter fataal is verwond voor het duel van vanavond (zondag, red.)."

"De club kan alleen maar betreuren dat iemand zijn leven in dergelijke omstandigheden verliest. Nantes wil zijn oprechte medeleven uitspreken richting de familie van het slachtoffer en zij die nog meer dicht bij hem staan."

Ondanks het drama rondom het stadion vond het duel zondagavond toch doorgang. Nantes diende Nice, de huidige nummer twee in de Ligue 1, de eerste competitienederlaag van het seizoen toe. Pablo Rosario begon als rechtsback aan het duel en werd na 71 minuten naar de kant gehaald.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pffff voetbalgeweld in Frankrijk is echt bizar. Als voetbalfan zou ik zeggen schrap alle wedstrijden met fans. Je hebt daar gewoon te vaak te maken met bizar geweld

3 december 2023 om 13:49

Haha ja nee dat is de oplossing. Dan gaan ze wel weer rellen om wat anders. Voetbal is alleen maar het excuus om zich te laten gaan.

Waar slaat dit toch elke keer op man wat een onzin. Alleen maar omdat iemand een andere club support, wat een debiele zooi. RIP.

3 december 2023 om 14:35

Het is echt te triest voor woorden ja, het is MAAR voetbal. Dat iemand zijn leven verliest op zo een manier is bijna niet te bevatten voor mij.

Altijd weer dat Nice en je kon erop wachten, want die misdragen zich al jaren samen met de supporters van Marseille de walgelijkste supporters van heel Frankrijk.

3 december 2023 om 14:27

Marseille kan er anders ook wat van hoor. Ik denk dat we wel op een punt gaan komen waar je je af moet vragen of uit supporters nog wel welkom zijn in het stadion.

Misschien de enige manier om deze idioterie te stoppen hoe jammer ik het ook zou vinden.

Volgens de nantes fans is de supporter door de taxi chauffeur vermoord.
Niet tijdens een rel door de Nice fans

De dag komt dat er geen uitsupporters meer mee mogen. En ik denk dat het maar beter is. Het is niet meer goed te praten hoe het geweld (steeds) vaker uit de hand loopt. Mensen sterven gewoon omdat je van de andere club bent. Mensen die gehoorschade oplopen omdat er vuurwerk naar je wordt gegooid enzovoort. En dat zijn dan mensen die niet uit zijn op rellen of geweld. Gewoon even een wedstrijdje van je favoriete club kijken.

En dan laat ik de extra kosten en tijd voor politieinzet en dergelijke maar achterwege. Ook dat is niet meer goed te praten.

Frankrijk is echt een prachtig land maar het is zo jammer dat de Fransen er wonen

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren