Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Record in Oostenrijkse Bundesliga: Red Bull Salzburg scoort al na 6 (!) seconden

Laatste update:

Red Bull Salzburg heeft zaterdag een record gebroken in de Oostenrijkse Bundesliga. De club kwam op bezoek bij FC Blau-Weiß Linz al na zes seconden op voorsprong. Het betekende de snelste goal ooit op het hoogste niveau van Oostenrijk. Overigens wist Salzburg het duel uiteindelijk niet te winnen: de eindstand was 1-1.

Nicolas Schmid, keeper van Blau-Weiß Linz, speelde een grote rol bij de razendsnelle treffer van Salzburg. De aftrap werd genomen van zijn team, en de bal ging vrijwel direct naar Schmid.

De doelman wilde de bal vervolgens wegschieten, maar schoot hem tegen Petar Ratkov aan, die hard aan kwam rennen om druk te zetten. Vervolgens vloog de bal het doel in.

Zes seconden stond er op dat moment op de klok, en dat is een record in de Oostenrijkse Bundesliga. Overigens was die vroege goal ook de enige treffer van Salzburg tegen Blau-Weiß Linz.

De thuisploeg kwam na elf minuten spelen op gelijke hoogte via Manuel Maranda, die binnenkopte na een vrije trap: 1-1. Dat was ook de eindstand. Overigens eindigde Blau-Weiß Linz het duel met tien man, na een rode kaart voor Kristijan Dobras vlak voor tijd.

Het gelijkspel betekende duur puntenverlies voor koploper Salzburg in de strijd om het Oostenrijkse kampioenschap. Nummer twee Sturm Graz kan zondag namelijk in punten gelijk komen, als het thuis weet te winnen van Rapid Wien.

In Europa is Salzburg overigens al uitgeschakeld. Het zat in een Champions League-poule bij Inter, Real Sociedad en Benfica, maar eindigde als laatste.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is leuker nieuws dan de aanstaande transfer van Mbappe naar ... of het kapsel van Pogba.

Dit is voetbal!

Beetje raar dat de var hier niet naar heeft gekeken want je ziet dat de speler al op de helft van de tegenstander staat wanneer de aftrap wordt genomen

Doet me denken aan de gloriedagen van ons studententeam, toen we de tactiek van Sparta nadeden die ook vroeg scoorden.

Helaas vloog de tweede bal al richting de middenstip van een ander veld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren