Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid laat verdediger voor twee miljoen euro definitief gaan

Laatste update:

SC Freiburg heeft zich versterkt met Philipp Lienhart. De 21-jarige centrale verdediger speelde sinds vorig jaar zomer al op huurbasis voor de club uit Baden-Württemberg en heeft er nu een meerjarig contract ondertekend.

Lienhart is afkomstig van Real Madrid, waarvoor hij slechts één wedstrijd in het eerste elftal speelde. In december 2015 kwam hij in de Copa del Rey-uitwedstrijd tegen Cádiz (1-3 winst) na 78 minuten binnen de lijnen voor James Rodríguez. Real Madrid werd toen getraind door Rafael Benítez.

Lienhart, die werd opgeleid bij Rapid Wien, speelde tot dusverre veertien wedstrijden voor Freiburg. “Hij heeft zich bij ons goed ontwikkeld en is snel geïntegreerd binnen het elftal. Hij heeft sneller dan verwacht minuten gemaakt en heeft eigenlijk meteen aan onze verwachtingen voldaan”, aldus sportief directeur Klemens Hartenbach.

“Zijn soevereiniteit en zekerheid in zijn manier van spelen zijn opvallend. We zien dan ook een enorme potentie bij hem”, besluit de bestuurder. Freiburg kon Lienhart voor een vastgesteld bedrag van vier miljoen euro overnemen, maar vond dat te veel. Volgens Kicker is de transfersom uiteindelijk op circa twee miljoen uitgekomen.

Een goede aanwinst voor SC Freiburg?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hier zou Madrid zich toch de kaas van het brood laten eten als het klopt. Voor aanvang van de huurperiode zijn beide clubs aan koopsom van 4 miljoen overeengekomen. Hier komt die voorzitter van Freiburg verkondigen dat Lienhart eigenlijk boven verwachtingen heeft gepresteerd. Hoe kan het dan dat men de vooraf overeengekomen som opeens te hoog vond en die wil halveren?

Naja het is natuurlijk ook Bild die dit meldt. Ik wacht even af wat andere media melden.

5 juni 2018 om 22:56

Als je een speler op de loonlijst hebt staan die niet goed genoeg is, maar toch geld kost, en je kunt hem voor 2 miljoen verkopen, dan is dat toch een goede optie? Zeker als de contractueel vastgelegde optie niet gelicht gaat worden. Anders moet je nog maar zien of je hem kunt verkopen.

Ze hebben hem voor €800.000 gekocht, verhuurd voor €500.000 en verkocht voor €2.000.000. Prima toch? Geen denderende bedragen, zeker niet voor Real, maar het is toch winst.

En wie weet welke voorwaarden zijn afgesproken. Misschien was die contractueel vastgelegde optie wel gewoon een eenmalig bedrag van €4.000.000, nu is het misschien wel €2.000.000 maar met doorverkooppercentage van wie weet hoeveel procent.

Overigens meldt Kicker het, ik heb geen idee hoe betrouwbaar dat is.

5 juni 2018 om 23:02

Nee dat klopt maar zelfs als Madrid hier nee zegt geraak je Lienhart wel voor minstens 2 miljoen kwijt denk ik.

Ohja Kicker inderdaad. Dat weet ik zelf ook niet.

5 juni 2018 om 23:14

Als je hem wel voor 2 miljoen kwijt zou kunnen, dan moet er wel iets anders achter zitten. Misschien dat ze dit als 'vriendendienst' doen in de hoop later goedkoper een talent op te pikken? Of omdat ze een goede relatie met Freiburg willen behouden om zo meer spelers aan hun te kunnen verhuren.

6 juni 2018 om 04:40

Real zou Real niet zijn als ze geen terugkoopclausule in het contract hebben laten zetten. Dus daarom dat de prijs waarschijnlijk gehalveerd is. Ik gis. Maar Real kennende zie ik ze dit zeker doen. Hebben ze bijna met alle jeugdspelers gedaan

5 juni 2018 om 22:58

Tja, je gaat als voorzitter natuurlijk niet lopen verkondigen dat je nieuwe aanwinst een koekenbakker is.

Ik denk dat je zijn uitspraken wel met een korreltje zout mag nemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren