Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ratcliffe wil Old Trafford slopen om ‘Wembley van het Noorden’ te realiseren

Laatste update:

Co-eigenaar Sir Jim Ratcliffe heeft grootse plannen met Manchester United. Vrijdag is namelijk bekend geworden dat er een taskforce in het leven is geroepen om Old Trafford grondig te onderzoeken. Ratcliffe is ambitieus en zou het liefst zien dat the Red Devils op termijn een nieuw stadion betrekken.

Manchester United denkt dat een nieuw onderkomen kan zorgen voor maatschappelijke en economische vooruitgang van de regio.

De taskforce bestaat onder meer uit voormalig verdediger Gary Neville en Andy Burnham, de burgemeester van Greater Manchester. De eerste aanbevelingen zullen later dit jaar volgen.
Het nieuwe stadion moet het ‘Wembley van het Noorden’ worden. Het project van Ratcliffe moet zo om en nabij de drie miljard euro gaan kosten.

Het nieuwe Old Trafford moet op dezelfde plek komen te staan als waar het nu staat. Om dat te realiseren zal het ‘oude’ Old Trafford met de grond gelijk gemaakt moeten worden.

Neville liet via de site van Manchester United weten dat de club een stadion nodig heeft dat past bij de grootte van de club. "Old Trafford is door de geschiedenis heen geëvolueerd en het is duidelijk dat we op een punt staan waarop het opnieuw moet veranderen om ervoor te zorgen dat Manchester United een stadion van wereldklasse heeft dat past bij de grootste club ter wereld.”

Ratcliffe is bereid om een deel van zijn eigen vermogen in de bouw van het nieuwe stadion te stoppen, maar de INEOS-eigenaar zoekt ook naar investeerders.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schijnt dat Old Trafford net als de Kuip een grote rammelbak en gedateerd stadion is. Maar net als de Kuip is het wel een iconisch stadion

8 maart 2024 om 20:56

Vind het een geweldig stadion, net als ons Kuipie zeker iconisch, zijn ook echt hele grote wedstrijden gespeeld in de hele geschiedenis!

8 maart 2024 om 21:05

Een grote rammelbak is een understatement. Het dak roest weg en is zo lek als een vergiet. Om het nog niet over ratten, muizen en ander ongedierte te hebben. En dan heb je nog de catering, die het voor elkaar heeft gekregen om rauwe kip te serveren.

8 maart 2024 om 21:46

Is het echt zo erg ja? Wil er nog steeds eens heen namelijk, heb Old Trafford toch op het oog als een van de meest indrukwekkende stadions ter wereld.

8 maart 2024 om 22:11

Hij overdrijft een beetje. Ongedierte nog nooit gezien of van gehoord. En bij 1 evenement is inderdaad een keer rauwe kip geserveerd. Maar dat het stadion slecht is onderhouden klopt wel.

8 maart 2024 om 23:05

Dank voor de uitleg! Dat het oud is had ik wel begrepen ja, San Siro idem. En uiteraard de Kuip ook. Toch vind ik dat soort ouwe meuk ook wel wat hebben tijdens een goede pot voetbal. Ik ben totaal niet voor Feyenoord, maar een potje erop in de Kuip is prachtig!

Zou het iig enorm jammer vinden als dit stadion verdwijnt, maar soms is het gewoon niet anders. Zeker als je ziet dat de concurrentie allemaal nieuwe stadions met bijkomend voordeel hebben. Toch vind ik het oude Wembley, oude Maracana en White Hart Lane bijvoorbeeld echt een gemis qua sfeer in het voetbal.

9 maart 2024 om 06:52

Moet eerlijk zeggen dat ik niet meteen het verband zie tussen rauwe kip serveren en de bouwkundige gesteldheid van een stadion.

9 maart 2024 om 10:01

Old Trafford heeft flink achterstallig onderhoud. Dus vervanging of renovatie is echt nodig en kostbaar. Maar hou er een beertje nare smaak aan over dat het plan is dit te volledig te laten financieren van belastinggeld.

Paar jaar in het city stadion spelen.

8 maart 2024 om 21:02

Het zal waarschijnlijk in delen afgebroken en opgebouwd worden. Als ze het slim doen, dan.

8 maart 2024 om 22:10

Ik denk dat ze eerder uitwijken naar Goodison Park, ligt immers ook bij Manchester in de buurt in lang niet zo gevoelig als het Ethihad of Anfield..
Of naar Wembley. Uiteindelijk woont maar 10-15% van de seizoenkaart houders van United daadwerkelijk in Greater Manchester en het zou me niet verbazen wanneer Wembley voor veel fans dichterbij is dan Old trafford, en die 10% zit denk ik liever 2 uur in de trein dan dat ze naar de andere kant van Manchester moeten.

8 maart 2024 om 22:28

United is eigenaar van een heel gebied te grond rond Old Trafford. Het nieuwe stadion zal in hetzelfde gebied komen maar niet op dezelfde plek als Old Trafford. Dus als er een nieuw stadion komt, dan kunnen de wedstrijden gewoon in Old Trafford worden gespeeld. Maar ook het moderniseren van Old Trafford is nog een optie. Er is nu alleen een commissie opgericht die het gaat onderzoeken. Maar schijnbaar heeft Ratcliffe een voorkeur voor een nieuw 90,000 capaciteit stadion

Altijd jammer dat de tijd bepaalde zaken inhaalt. Zoals iconische stadions. Old Trafford is er een zoals er velen waren. Modernisering, “vooruitgang”, het is niet te stoppen. Met name omwille van financiële motieven. Jammer maar niet tegen te houden. Moderne stadions kunnen ook mooi zijn maar die oude stijl, ik houdt er wel van. Al zal (jeugd)sentiment ook een rol spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren