Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rapport Oranje: Veerman met afstand slechtste bij Oranje op rampzalige avond

Laatste update:

Het Nederlands elftal maakte dinsdagavond een dramatische indruk tegen Oostenrijk, dat verrassend met 2-3 wist te winnen in het Olympiastadion in Berlijn. Oranje eindigt hierdoor op plaats drie in groep D en moet vrezen voor een zware loting in de achtste finale. Voetbalzone beoordeelt de basisspelers van Oranje met een rapportcijfer.

Bart Verbruggen: 5,5


Bart Verbruggen moest door de flitsende start van Oostenrijk direct alert zijn. De doelman had echter geen antwoord op de voorzet vanaf links die door Donyell Malen ongelukkig in de linkerhoek werd getikt. Het werd gaandeweg rustiger voor zijn doel, al moest hij snel naar de hoek op een knal van Marcel Sabitzer. Kort daarna blunderde Verbruggen, maar wist Marko Arnautovic daar niet optimaal van te profiteren.

Lutsharel Geertruida: 5


Lutsharel Geertruida startte vanwege liesklachten bij eerste keus Denzel Dumfries. Net als zijn ploeggenoten had de Feyenoorder de nodige moeite in de eerste helft in Berlijn tegen het felle Oostenrijk. Er was op rechts totaal geen chemie met Donyell Malen, die Jeremie Frimpong verving als rechtsbuiten en een zeer kwetsbare indruk maakte. Geertruida begon veel beter aan de tweede helft. Hij onderschepte goed de bal, waarna Oranje kon aanvallen en Gakpo de 1-1 aantekende.

Lutsharel Geertruida verving de niet fitte Denzel Dumfries.

Stefan de Vrij: 5,5


De degelijke en betrouwbare Stefan de Vrij viel niet erg op aan de kant van Nederland. Hij hield zich voornamelijk bezig met tegenhouden, daar Oostenrijk niet schroomde om de aanval te zoeken. Het lukte De Vrij en zijn collega's achterin niet om Oostenrijk van scoren af te houden, ondanks de beloftevolle start van de tweede helft.

Virgil van Dijk: 6


Virgil van Dijk moest zijn verdediging direct goed organiseren, want Oostenrijk koos na de aanval gelijk de aanval. De aanvoerder zat er net als de overige internationals na rust veel beter in. Van Dijk kopte uit een hoekschop maar net over, tot grote teleurstelling van hemzelf. De routinier kon in het laatste halfuur niet voorkomen dat het Nederlands elftal zijn eerste nederlaag leed van dit EK in Duitsland.

Nathan Aké: 6


Nathan Aké was niet eens een van de slechtste spelers van het Nederlands elftal in de dramatisch verlopen eerste helft in Berlijn. De linksbenige verdediger viel desondanks niet erg op bij het kwetsbare en soms zeer povere Oranje. Koeman wilde na de 1-2 van Oostenrijk meer loopvermogen en snelheid op de linkerflank en besloot derhalve Micky van de Ven in te brengen.

Jerdy Schouten: 5,5


Koeman stelde Jerdy Schouten andermaal op voor de balans op het middenveld. De PSV'er leverde ook aanvallend zijn bijdrage. Schouten kreeg een goede schietkans net voor rust van binnen de zestien, maar werd geblokt door de alerte Oostenrijkers. Schouten kende verder geen bepalende rol bij het Nederlands elftal, vooral omdat Oranje er niet in slaagde om het Oostenrijk echt lastig te maken. Schouten liet Marcel Sabitzer uit zijn rug lopen bij de late 2-3 van het Alpenland.

Tijjani Reijnders: 5


Koeman had tegen Oostenrijk een meer naar voren geschoven rol in petto voor Tijjani Reijnders. De middenvelder van AC Milan had de 1-1 op zijn schoen na goed voorbereidend werk van Cody Gakpo, maar hij faalde jammerlijk in de Oostenrijkse zestien. Oranje kwam na rust een stuk beter voor de dag, al behoorde Reijnders niet tot de meest opvallende spelers aan de kant van Nederland. Koeman haalde hem na 65 minuten naar de kant, met Georginio Wijnaldum als verse kracht op het middenveld.

Joey Veerman: 2


Koeman had tegen Oostenrijk een basisplaats ingeruimd voor Joey Veerman, die tegen Frankrijk nog als invaller werd gebruikt. De speler die normaal tot de uitblinkers hoort bij PSV kon het duidelijk niet bolwerken in Berlijn. Veerman leed ontzettend veel balverlies en werd na 34 minuten spelen naar de kant gehaald door Koeman, met Xavi Simons als diens vervanger.

Joey Veerman had het zeer moeilijk tegen Oostenrijk en werd snel gewisseld.

Xavi Simons: 5


Xavi Simons was basisspeler tegen Frankrijk, maar moest tegen Oostenrijk een pas op de plaats maken. Door het zwakke optreden van Veerman werd hij na 34 minuten spelen voor de leeuwen gegooid. Simons bewees direct na rust zijn waarde met de assist op de gelijkmaker van Gakpo. Het bleek echter onvoldoende te zijn voor een positief resultaat voor Oranje in de Duitse hoofdstad.

Donyell Malen: 4.5


Geen Jeremie Frimpong, maar Donyell Malen als rechtsbuiten bij het Nederlands elftal. De Borussia Dortmund-aanvaller kende een horrorstart, want door zijn eigen goal keek Oranje al na zes minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Malen werd voor rust overlopen, al had hij na 23 minuten een unieke kans om de 1-1 aan te tekenen. Alleen voor doelman Patrick Pentz faalde hij echter jammerlijk. Koeman leek snel in te grijpen, maar liet Malen gewoon staan. Twintig minuten voor tijd werd hij alsnog gewisseld: Wout Weghorst moest de meubelen redden in de slotfase.

Donyell Malen kende een horrorstart tegen Oostenrijk en werd later gewisseld.

Memphis Depay: 6


De veelal bekritiseerde Memphis Depay kon weinig uitrichten voor Oranje in de eerste helft in het Olympiastadion. Desondanks was hij kort voor het rustsignaal dicht bij de gelijkmaker. Zijn kopbal werd echter van de lijn gehaald, waardoor het tegenvallende Nederland ging rusten met een achterstand. Memphis kon weinig brengen als echte spits en afmaker, maar was vooral bezig met het zoeken van een medespelers met passes. Memphis leek een kwartier voor tijd hands te maken voorafgaand aan zijn 2-2, maar na een check bij de VAR bleek dat niet zo te zijn.

Cody Gakpo: 6


Het was ook voor Cody Gakpo bijzonder moeilijk om het verschil te maken tegen de stugge Oostenrijkers. De aanvaller van Liverpool probeerde het vooral met loopacties naar binnen vanaf de linkerkant. Veel rendement leverde dat het Nederlands elftal niet op. Na rust was alles anders. Gakpo zette Oranje een minuut na de hervatting op 1-1 met een fraaie krulbal in de rechterhoek. Na een uur spelen lette Gakpo echter niet goed op, waardoor Romano Schmid vrij kon binnenkoppen.

De rapportcijfers van Oranje.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Haha diegene die deze cijfers bedenkt is aan het trollen, kan niet anders…

25 juni 2024 om 20:04

Malen was een plaag voor de linksback snap echt niet dat hij zo een lage cijfer heeft gekregen alleen jammer van de eigen doelpunt

25 juni 2024 om 20:05

Liet wel continue de linksback lopen alleen.

25 juni 2024 om 20:06

De linksback was anders de 1ste helft ook een plaag voor malen. Begint allemaal bij hem dat hij zo vaak zijn man laat lopen.

25 juni 2024 om 20:17

malen ongelukkig bij de eigen goal. een 6 voor van dijk, zelfverklaard "leider van de verdediging" grenst aan parodie, hij moet het dan toch allemaal neerzetten. lucht dekken, vingertje wijzen en apathisch toekijken. maar goed, gelukkig dat zijn aura aanvallers afschrikt , las ik laatst in een interview. depay mag het vliegtuig alvast pakken wat mij betreft.

25 juni 2024 om 21:38

Schouten 5,5 is ook ongelofelijk. Tweede tegendoelpunt moet hij die voorzet eruit halen en bij derde moet hij meelopen, daar wordt hij nota bene nog op gecoacht door Geertruida, die ook nog eens in de opbouw het middenveld op moest, omdat de 6 en 8 onaanspeelbaar blijven.

25 juni 2024 om 22:52

@ryangarcia
Het was zijn taak niet om die linksback op te pakken. Dat heeft Koeman letterlijk gezegd tegen Stekelenburg na de wedstrijd. Ik heb altijd veel kritiek op Malen, maar ik vond hem gewoon heel aardig spelen. Het enige waar je kritiek op kan hebben is dat hij zijn kansen gewoon niet afmaakt. Die eigen goal was overigens ook heel lullig voor hem.

25 juni 2024 om 23:37

Schouten de schuld geven van de 3-2 is natuurlijk ook onzin. Daar heft Van Dijk als een pupil het buitenspel op.

25 juni 2024 om 23:50

Eigen goal. Zelf een dikke kans om zeep geholpen en zijn directe tegenstander was keer op keer gevaarlijk. Een 5 is echt veel te hoog.

26 juni 2024 om 06:27

Het begint toch bij Schouten? Die is als controleur dit hele EK echt zwaar door de mand gezakt!

26 juni 2024 om 09:27

Schouten is toch niet door de mand gezakt in de andere twee wedstrijden?
Je ziet wel dat mensen roepen om Geertruida nu wel snappen dat Dumfries er beter in kan staan.
Het middenveld inkomen is wat anders dan er lekker blijven staan.
Vandijk slecht, trekt de Vrij daarin mee.
Memphis heeft geen bal vastgehouden voorin, op een mooi atletisch doelpunt na weer niet gepresteerd.

26 juni 2024 om 10:46

Schouten was op Veerman na helaas de slechtste op het veld inderdaad, een 3.

25 juni 2024 om 20:07

Malen was prima. Memphis buiten zijn goal werkelijk waar niks goed gedaan. Geertruida heeftdie tweede helft echt niet genoeg gecompenseerd voor die abominabele eerste helft.

Overigens Schouten ook totaal geen voldoende verdiend. Voetbalde ook gewoon matig, vooral in die duels.

25 juni 2024 om 20:17

Memphis combineerde soms best prima. Dat leidde onder meer tot een mega kans voor Malen.

25 juni 2024 om 20:18

Malen was prima? De reden dat Geertruida zo een "abominabele" eerste helft had was dat Malen continu zijn man liet lopen en Geertruida dus kwam te zwemmen...

26 juni 2024 om 00:44

Dat was letterlijk de enige bal die Memphis naar een ploeggenoot kreeg. Tevens stond Malen mega vrij en moest die nog meters tot de goal lopen. Wat is er zo geweldig aan een balletje breed? Sommige mensen hemelen die Memphis werkelijk op bij elke scheet die die laat.

25 juni 2024 om 20:08

depay kan je niks verwijten, deed haast alles goed. Mag hoger dan een 6.

25 juni 2024 om 20:08

Verbruggen 5
Geertruida 5
De Vrij 5
Van Dijk 5
Aké 5,5
Schouten 4,5
Veerman 3
Reijnders 4,5
Malen 5,5
Depay 6,5
Gakpo 5,5

25 juni 2024 om 20:17

Geertruida en De Vrij zijn aan alle kanten voorbij gelopen en direct verantwoordelijk voor 4 tegendoelpunten. Dan kan je toch nooit een 5 krijgen?

25 juni 2024 om 20:23

Als je rest van het team niet goed druk zet, lees geen druk zet, wordt het voor de verdediging ook wel heel lastig. Als je zag hoeveel ruimte er ontstond door het matige middenveld en het niet verdedigen van Malen. Heel het team (buiten Gakpo?) verdient geen hoger cijfer dan een 5.

25 juni 2024 om 20:36

De 2e goal zijn Gakpo en Schouten ende laatste goal Schouten en Van Dijk die niet stapt.

25 juni 2024 om 20:39

Lekker trollen ajaxfollower. Leuk!

25 juni 2024 om 20:41

Die tweede goal zit er aan de andere kant ook nooit in als De Vrij die bal naar voren ipv naar achteren trapt. Was imo ook geen enorm moeilijke bal oid. Laatste goal vond ik ook een beetje aan Verbruggen te wijten, vanuit die hoek mag je een aanvaller nooit laten scoren. Hielp ook niet dat hij een paar minuten daarna vanuit dezelfde hoek ook een lullig balletje, weliswaar afgekeurd, om de oren kreeg.

25 juni 2024 om 21:02

Depay een 6.5? Was dramatisch!

25 juni 2024 om 21:22

Dramatisch? Hij was aanspeelbaar, legde ballen klaar met zijn borst, speelde veel directer dan anders, maakt een geweldige goal. Was echt een voldoende, en de minst slechte aan NL kant.

25 juni 2024 om 22:13

Ajafollower met het wijzen naar de vrij en Geertruida bewijs je al direct geen verstand van het spelletje te hebben. Zij werden, net als de rest vd verdediging overlopen omdat men voorin (eerste helft met name Malen) en middenveld (schouten) continu de tegenstanders vrij lieten die op konden komen. Kijk de 2 laatste goals maar terug als voorbeeld. Spelers kwamen uit de rug van middenvelders (net name schouten). Schouten is prima voetballer maaar was vandaag net als hele team ondermaatsm

25 juni 2024 om 23:09

Je bent er maar druk mee Pirzola om het maar voor Geertruida op te nemen maar als je niet hebt gezien dat hij echt dramatisch speelde ben jij toch echt degene die er geen verstand van heeft. Grappig dat je anderen er van beticht met een bepaald kleur brilletje op te kijken in andere topics terwijl je zelf niks anders doet.

25 juni 2024 om 23:21

Eerste helft matig, tweede helft vond ik hem een van de betere. Juist doordat hij naar het middenveld doorschoof kregen we controle.

26 juni 2024 om 06:30

Geertruida zorgt ervoor dat je de 1-1 maakt.

Leuk dat je als Ajacied, Feyenoorders wilt bashen, maar het waren deze pot toch voornamelijk de (ex) PSV'ers die het zwaar lieten afweten

26 juni 2024 om 09:58

De Vrij had Arnautovic wel in zijn broekzak

25 juni 2024 om 20:10

Schouten een voldoende? Laat bij de laatste twee goals gewoon zijn tegenstander weglopen

25 juni 2024 om 20:15

Laatste goal kan je moeilijk Schouten de schuld geven als Van Dijk 2-3 meter erachter staat. Schouten stond keurig op dezelfde lijn met de rest. Als Van Dijk niet stond te slapen maar meeliep stond Sabitzer dik buitenspel.

25 juni 2024 om 20:40

Inderdaad. Die reijnders levert me ook een partij ballen in. Zwaar onvoldoende

26 juni 2024 om 06:05

Of het is gewoon Koeman zelf, die had overigens een -10 verdiend🤣

26 juni 2024 om 06:25

Nou idd.
Malen speelde gewoon prima.

Memphis verdient een 2, buiten zn goal echt slecht.
Virgil een 3, speelde drama idem voor de Vrij.
Schouten ook een 2 wat mij betreft. Die heb ik echt niets goeds zien doen.

Wijnaldum een 1.

De scheidsrechter een -12 want wat floot die dieptriest zeg.

26 juni 2024 om 09:01

Schouten niets goeds zien doen is natuurlijk grote onzin. Aan de bal verreweg de beste speler. Verdedigend echter verschrikkelijk slap

26 juni 2024 om 08:33

Malen was de gevaarlijkste aanvaller van Nederland. Replay heeft alleen een doelpunt gemaakt en verder ook veel balverlies.Dus die cijfer klopt helemaal niets van.

De hele verdediging verdient een onvoldoende wat mij betreft. Vooral die goals in de 2e helft geef je echt op schandalige wijze weg.

25 juni 2024 om 20:02

Veerman 2 terecht, maar Geertruida was niet veel beter. 3 goals van rechts en slap in de duels. Had ook maximaal een 3 verdient

25 juni 2024 om 20:04

Schouten ook een dikke onvoldoende. Bij 2 tegengoals negatief betrokken en vlak voor tijd wéér dat balletje breed ipv de bal voor de goal gooien.

25 juni 2024 om 20:04

Geertruida was dramatisch. Wat een verschil met Dumfries of Frimpong.

25 juni 2024 om 20:05

Mwah, 1e helft idd slecht, 2e helft prima. Maar Veerman spant echt de kroon. Ik kan me oprecht geen slechter Ora je optreden op een toernooi herinneren.

25 juni 2024 om 20:10

Geertruida speelde een dramatische eerste helft, tweede helft vond ik hem prima. Overall ook gewoon niet goed genoeg vandaag, simpel.

Bij de eerste goal staat Geertruida licht te dekken, Malen laat die back 4x lopen, Schouten die bij twee goals zijn man uit zijn rug laat lopen, Aké en De Vrij ook zwak vandaag. Het hield niet over.

25 juni 2024 om 20:30

@Migi, ik mis zo de druk op de bal. Ze sjokken naar de tegenstander toe als zij de bal hebben, zelfs bij onze eigen 16. Ze kunnen in alle rust voorzetten of een pass geven.

25 juni 2024 om 20:32

Geertruida heeft 3 goals via zijn kant he

25 juni 2024 om 20:37

Ja als je hem dan van al die goals te schuld geeft ben je wel snel klaar 🤣

25 juni 2024 om 20:39

Geef jij toch lekker af op Geertruida maat, het is mij om het even want ze speelden alle 11 bagger. De een verdient een 2, de ander een 4. Brandhout discussie.

Op naar Engeland en die helemaal van de mat spelen dan maar, loopt het hele land weer de polonaise.

25 juni 2024 om 22:30

Nou die wedstrijd tegen Rusland in 2008 en die tegen Tsjechië in 2021 mochten er ook zijn. Of Denenmarken in 2012, dat was me de ook eentje. Maar deze zit wel heel hoog in het rijtje. Zeker de eerste 25 minuten zijn denk ik de slechte ooit.Zelfs in de tijd met Romano Dennenboom en Yildrim speelde we nog niet zo slecht als vandaag.

25 juni 2024 om 23:19

Dumfries was echt slecht in de vorige wedstrijden ik ben echt verbaasd dat er mensen zijn die hem goed vonden. Stond ook in the middle of nowhere tegen Frankrijk met die goal die niet doorging. Waarom ga je daar überhaupt staan, wat er ook gebeurt je staat buitenspel. Heeft geen fatsoenlijke voorzet gegeven en amper de achterlijn gehaald

26 juni 2024 om 12:58

Aan de kant van Ake was het wel dicht.

25 juni 2024 om 20:03

Maatsen, de Ligt en Blind mogen niet spelen. Ongeacht hoe slecht het gaat. Vreselijk.

25 juni 2024 om 20:07

Ik mis bij zowel De Vrij en Virgil wel echt het beestachtig verdedigen wat je bij De Ligt ziet. Die had je vandaag goed kunnen gebruiken. Evenals 9 andere veldspelers die een 6je konden spelen.

25 juni 2024 om 20:31

Die keiharde druk op de bal!!! Totaal niet aanwezig. Rustig naar de bal sjokken, vreselijk.

25 juni 2024 om 20:37

Och Blind, aub niet. Waarom zou je van slecht naar nog slechter gaan? Maatsen en de Ligt kun je idd wel de kans geven.

25 juni 2024 om 21:11

Op het einde wanneer je moet scoren dan is Blind met zijn passing, steekballen en voorzetten een logischer keuze dan Micky van de Ven.

25 juni 2024 om 20:15

Het was de hele rechterkant. Malen die verdedigend niks deed, Geertruida laks, Schouten die niet meeloopt en de Vrij die ik ook amper daar in de zone heb gezien

25 juni 2024 om 20:15

Migi, grappig dat je de verdediging van die 2 goals de schuld geeft. Kijk even terug waar de ruimte vandaan kwam en welke spelers niet meeliepen..juist de middenvelders o.a. schouten (2x)en gakpo

25 juni 2024 om 21:35

Het was niet Gakpo zijn man hoor. Gakpo is de linksbuiten. Waar was Reijnders die op dat moment als verdedigende middenvelder speelde.

25 juni 2024 om 22:17

Zeker wel de 1-2 was een kopbal van de man van Gakpo die te laat was.

26 juni 2024 om 12:31

Nog erger: Gakpo liep perfect mee en zelfs voor de man tot de rand 16 en besloot toen OPEENS genoeg werk te hebben verricht. Echt een bizarre actie

26 juni 2024 om 07:46

Het hele team was gewoon onvoldoende. Cijfers maken niks uit. Was gewoon een complete wanprestatie. Die begint bij Koeman!

Zo slecht was Malen toch niet?

25 juni 2024 om 20:03

Ik weet niet wat de opdracht was, maar hij was volstrekt onbereikbaar in de opbouw. Stond te diep, is matig ik kleine ruimte en was daardoor niet echt van waarde. Althans voor ons, Oostenrijk wel

25 juni 2024 om 20:06

Heb jij wel gekeken was heel erg dreigend zijn directe tegenstander had eigenlijk 2x geel moeten kijken

25 juni 2024 om 20:09

Heb jij wel gezien hoe vaak hij de linksback liet lopen waardoor de linksback dreigend werd en ook waardoor de eigen goal vandaan kwam

25 juni 2024 om 21:09

Maar voetbal is meer dan wat je in balbezit laat zien in de 1 tegen 1, tenzij je Ronaldinho bent. Qua individuele acties was hij zeker goed, maar zonder de bal bracht hij werkelijk niets.

25 juni 2024 om 22:29

Malen was volgens mij voor een flink deel verantwoordelijk dat er continu gevaar over rechts was. Liet keer op keer op keer zijn man lopen waardoor Geertruida, die ook niet best was, het nog moeilijker kreeg dan hij al had.

Miste daarnaast een 100000% kans aan de goede kant, waar hij er aan de verkeerde kant eentje keurig binnengleed. Erg dreigend inderdaad.

25 juni 2024 om 20:05

Malen was onze gevaarlijkste aanvaller.
Het is een schande dat Memphis en Gakpo een 6 krijgen en hij een 4,5.

Memphis blijft lekker voor z'n eigen succesjes gaan, zelfs als Wout erin komt en je in dienst van hem moet gaan spelen a.k.a. alle ballen op Wout.

Koeman ook onvoldoende. Waarom geen Brobbey erbij? Of Van Dijk eerder in de spits? Waarom wéér Wijnaldum.

Het wordt tijd dat we mensen op gaan stellen die voor het team willen spelen en niet voor zichzelf, dus Memphis eruit. Maarja, dat is ijdele hoop.

Wat een kutavond zeg...

25 juni 2024 om 20:19

Malen was onze gevaarlijkste aanvaller, maar ook onze slechtste verdediger. Liet continu zijn man lopen. Die kan je echt niet meer opstellen.

Gelukkig waren we al geplaatst en hebben we in elk geval bevestiging gekregen van wat de meeste voetbalkenners al wisten: Veerman geen minuten meer laten maken dit EK.

25 juni 2024 om 20:26

Nouja Gakpo net zo slecht verdedigend. Komt ook de 2e goal uit.

25 juni 2024 om 21:16

Gakpo verdedigt 1x niet goed mee, terwijl Malen in de eerste 10 minuten al drie keer open huis houdt.

25 juni 2024 om 20:05

Kwam een paar keer zijn man voorbij en kwam best wat dreiging vanaf. Jammer van die eigen goal.

25 juni 2024 om 20:43

Bij de bbc hebben ze in de rust malen er uitgelicht als hoofdreden dat we achterstonden. Was aanvallend soms wel oke maar verdedigend echt verschrikkelijk

25 juni 2024 om 22:18

Jep jij en de bbc snappen het. Daardoor kwam NL telkens over rechts in begin in de problemen. Daarbuiten speelde de meesten ook veel te slap en zonder pit. Gelukkig was dat 2de helft wel beter..ietsje dan

Eigenlijk zou je na deze wanvertoning geen cijfers moeten geven.

Gewoon een dramatische teamprestatie, allemaal een 4,5.

25 juni 2024 om 20:18

Meest frustrerende was nog dat je inzakt, maar vervolgens hen alsnog overal vrij laat en lange ballen laat geven. Bij die 2-1 ook, stap gewoon eens door. We lopen zover achteruit dat de Vrij zelfs achter de keeper liep

De persoon die deze cijfers heeft gegeven is denk ik uit verdriet maar gaan drinken. Ik zie enorm veel voldoendes terwijl enkel Gakpo en Verbruggen die verdienen. Depay, Veerman, Schouten, Geertruida, Malen. Stuk voor stuk.

25 juni 2024 om 20:03

Simons viel ook goed in. Speelt hij eindelijk prima op 10 zet Koeman hem weer op rechts en zet hij die luie donder op 10.

25 juni 2024 om 20:05

In de praktijk kwam Weghorst zelfs nog het vaakst op rechts uit

25 juni 2024 om 20:06

Koeman heeft geen idee joh. Die doet maar wat.

25 juni 2024 om 20:10

Mee eens. Simons ook naar behoren. Assist en dreigend. Wijnaldum daarentegen.

25 juni 2024 om 20:21

Gakpo speelt verstoppertje. Malen heeft de 2de helft zich wel 15x aangeboden. Gakpo heeft gescoord, maar verder heeft hij niets bijgedragen aan het spel.

25 juni 2024 om 20:24

Verbruggen een voldoende? Twee goals in de korte hoek tegengekregen, waarbij de tweede voor buitenspel werd afgekeurd. Hij was ook niet best hoor.
Ik zou Xavi als enige een voldoende geven.

25 juni 2024 om 20:43

Vooral die 2e die was afgekeurd was echt debiel slecht gekeept. Hij hoeft alleen de korte hoek dicht te houden en die bal gaat gewoon achter hem langs de goal in. Heeft geluk dat ie niet telt, maar zegt wel veel natuurlijk. Bal van Malen was ook zeker niet onhoudbaar en die goal van Sabitzer gaat recht over hem heen.

Man man man, wat zijn dit voor een cijfers. Door een blinde oma met dementie. Elke keer slaat het nergens op. Iedereen is (dik) and onvoldoende. Helemaal niks aan man.

Dat de Vrij en Schouten hier een voldoende krijgen is regelrechte schande

25 juni 2024 om 20:04

Dat de Ligt en Gravenbergh niet voor hen mochten invallen, dat is pas een schande.

25 juni 2024 om 20:10

Ook een schande Van den Boomen niet is opgeroepen he.

26 juni 2024 om 01:10

De Ligt had door de matige tactische bezetting op het middenveld dezelfde problemen gehad als De Vrij, maar daarvoor moet je wel even een brilletje afzetten

26 juni 2024 om 12:36

Ik denk dat de Ligt ipv van Dijk heel verstandig geweest zou zijn... van Dijk heeft kopduels gewonnen en verder ALLEEN MAAR achteruit gelopen. Hij wordt erom geroemd dat niemand hem ooit voorbij gaat, maar dat is ook vrij logisch als je als verdediger tot de achterlijn teruggetrokken speelt. Mensen lopen gewoon voor je langs ipv voorbij

26 juni 2024 om 12:39

De Ligt is een heel ander type, de Ligt dribbelt graag in, heeft een hele goede passing en kan veel power in de duels brengen.

Gezien de problemen aan de rechterkant gisteren, was het brengen van de Ligt een prima zet geweest mijn inziens. Heeft niets met brilletjes te maken.

26 juni 2024 om 12:42

@ryangarcia

Waarom je met van den Boomen komt is mij een raadsel. Die is geen onderdeel van Oranje en komt ook veel te kort om dat in de toekomst te worden. Van den Boomen is eredivisie niveau.

Wel zou ik aan willen stippen dat het onbegrijpelijk is dat Gravenberch wederom geen enkele minuut mocht maken. Als grote, stevige speler die goed is in de duels, veel loopvermogen heeft en technisch goed onderlegt is, had hij gisteren prima kunnen spelen als invaller op het middenveld.

Maar nee, Wijnaldum mocht wederom invallen. Een invaller die elke wedstrijd laat zien helemaal niets meer toe te voegen aan oranje en gewoon niet meer mee te kunnen.

26 juni 2024 om 13:00

Ake en de Ligt dan samen

Gakpo staat te slapen bij de 1-2, memphis heeft veel ballen verpest, van dijk moet zijn verdediging goed zetten en gefaald hoe kunnen deze mensen een voldoende krijgen..

Waarom zie ik allemaal voldoendes? Dit was by far de slechtste wedstrijd die ik in tijden gezien heb.. Koeman is ook klaar voor een wissel.

Schouten een voldoende? Die zakte ook dwars het ijs. En eigenlijk geldt dat vooral voor de slappe wedstrijdinstelling van het hele elftal. Oostenrijk speelde met het mes tussen de tanden, daar waar Oranje het wel goed vond. Maar het laagste cijfer verdient onze coach. Ik zie in dit hele toernooi bij alle landen geen zwakkere coach dan de onze. En dat geldt ook voor zijn assistent. Goed werk, Knvb! Jut en Jul op de bank;-)))

26 juni 2024 om 10:50

Nederland speelde echt zo'n typische derde wedstrijd op een toernooi waar je al zeker weet dat je door bent naar de volgende ronde en er niks meer op het spel staat. Het probleem was echter dat er wel nog wat op het spel stond en we na afgezakt te zijn naar de 3de plaats er hoogstwaarschijnlijk in de volgende ronde meteen uit vliegen tegen een betere tegenstander.

Behalve Gakpo verdiend niemand een voldoende en ook hij zat er niet heel lekker in, die gun je toch een linksback achter hem die de hele tijd er overheen komt. Niets ten nadele van Ake maar dat moet gewoon de leider centraal zijn.

26 juni 2024 om 01:12

Gakpo? Kwam in de eerste helft iedere keer te laat en verloor enorm veel duels. Door zijn goal dan een voldoende? Memphis deed meer goed dan Gakpo.

26 juni 2024 om 10:52

En hij liep bij een van de tegengoals ook te laat mee met zijn tegenstander.

Deze cijfers zijn totaal subjectief. Veerman krijgt een paar rukballen ingespeeld en wordt geslachtofferd. Die kun je met zo weinig speeltijd niet beoordelen. Van Dijk en Reijnders verdienen ook zeker een 7,5. Oostenrijk had net de mazzel die het ons ontbrak. Jammer!

25 juni 2024 om 20:07

Oostenrijk had mazzel? Welke wedstrijd heb jij gezien dan? 2-3 is niet meer dan terecht.

25 juni 2024 om 20:10

Van Dijk die even 2 meter achter de lijn staat de verdedigen bij de 2-3? Wat een drama was dat zeg

25 juni 2024 om 20:18

Van Dijk een 7,5? Die had een 4 moeten krijgen. De 2-3 was zijn schuld, en daarvoor was hij ook al regelmatig gewoon afwezig (stond hij lucht te dekken of iemand die hij voor een andere speler had moeten laten).

26 juni 2024 om 10:54

Reijnders een 7,5?! Hij heeft tot nu toe goed gespeeld, maar was gisteren samen met Veerman, Schouten, Wijnaldum en Geertruida de slechtsten van het veld. Die verdient een dikke onvoldoende.

Hadden allemaal niet meer dan een 2 verdient

En mensen zeggen dat we Frenkie niet nodig hebben. Och och wat een drama.

26 juni 2024 om 10:57

Ik vraag me inderdaad serieus af hoe mensen die Frenkie De Jong altijd afkraken nu naar een stuntelend middenveld met Schouten, Reijnders en Veerman/Simons zitten te kijken.

Waarom hebben Geertruida, Depay en de Vrij een voldoende? Alle 3 niet hoger dan een 3. Goede goal van Depay maar lijdt continu balverlies waardoor er weer een gevaarlijke aanval opgezet kan worden. Koeman maakt ook geen radicale beslissingen het zijn altijd dezelfde 15/16 spelers die opgesteld worden.

Gelukkig waren Depay en Geertruida fantastisch! En kan Koeman ook een cijfer gegeven worden aub. Hoe kun je in godsnaam met Van de Ven en Wijnaldum aan komen zetten als je 2-3 achter staat. Schaam me letterlijk kapot dat Koeman nog steeds voor die groep staat. Wat ook komisch is, is dat de autocorrect van mijn telefoon het woord "groep" automatisch wilde verbeteren tot "troep", wat nog aardig accuraat is ook.

Zullen we anders Wijaldum nog eens brengen.. wat sjouwt Koeman dan met hem.. echt ongelofelijk

26 juni 2024 om 11:01

Ik heb nog liever dat Koeman zichzelf op het middenveld zet dan nog een keer Wijnaldum.

simons zeker een 6-6.5 en geertruida een 4. eerste helft een drama en tweede helft ook.
de vrij en virgil is veel ste apatisch zet toch een keer echte verdedigers erin

26 juni 2024 om 11:02

Geertruida was echt heel slecht de eerste helft, maar ik vind dat hij zich na een uitbrander in de rust wel redelijk herpakte de tweede helft.

Hoe krijgt van Dijk een 6? Dit meen je toch niet?

25 juni 2024 om 20:18

Uiterlijk en de daaruit voortvloeiende hype/roze bril. Is al jaren het geval.

Rafael en Pierre zijn keihard in hun oordeel. En wauw, dat is zo terecht! Wat is dit nou met Oranje? We hebben behoorlijk goede spelers, maar het is ultra omega ondermaats wat ze laten zien. En dat begint bij de trainer. Na het toernooi direct afscheid nemen van trainer Ronald. En daar voeg ik met alle genoegen Joey, Memphis en Georginio aan toe.

Hoe heeft iemand een voldoende? Dit is collectief falen. Iedereen onder een 5. En dan Van Dijk met een 6 haha. Was echt waardeloos in de verdediging goed neerzetten. En als die wel goed stond staat hij zelf meters het buitenspel op te heffen.

Wijnaldem is ingevallen en vanaf dat moment spelen we met 10 man, wanneer leert Koeman dat Wijnaldem echt niet meer mee kan ( ben altijd heel tevreden geweest met Wijnaldem maar het is op met hem helaas)

25 juni 2024 om 23:11

Ik ben ook geen fan meer van Wijnaldum, maar die Reijnders was zo slecht dat ik wel snapte dat hij iets wilde doen

26 juni 2024 om 06:26

Er waren ook andere opties. Zoals Gravenberch of Simons op 10 houden. Wijnaldum zou echt mijn laatste optie zijn.

26 juni 2024 om 11:03

Ik zat inderdaad ook op Gravenberch en zelfs Blind te wachten.

Geertruida een 5 vanwege 1 goede actie?
Aan de bal zorgde hij dat alles nog meer stil stond en verdedigend was hij nergens te bekennen
De Vrij en van Dijk gaven ook niet thuis verder was Reijnders weer zwak aan de bal net als tegen Frankrijk teveel willen lopen

En Memphis, sjok, sjok, wandel wandel over het veld. Geen drive. Beginnen met Wout en Frimpong. Meer gif in het elftal. Te lief. Daar win je niet mee.

Iedereen een onvoldoende, alleen Ake een 5,5 en Weghorst een 5,5.

26 juni 2024 om 13:01

👍🏼

Die cijfers die diegene heeft gegeven zijn veels te hoog. Het gemiddelde ligt op een 4

Veel te hoge cijfers, 3 tegengoals en bijna heel je defensie krijgt een voldoende. Memphis dramatisch, maakt alleen een goal waardoor die ineens voldoende zou moeten zijn?
Veerman een 2, geen idee waar zelfs die 2 vandaan komt? Het moment dat hij naar de zijlijn liep om te wisselen maakte hij geen foutje, misschien dat dan?

Hadden helemaal geen voldoendes gegeven mogen worden.
Misschien 1 voor Verbruggen hoewel hij die bal in de korte hoek moet hebben of iig er aan moet zitten.

Schouten verdedigend echt verschrikkelijk slecht. Aan de bal echt verschrikkelijk goed. Jammer dat het eerste overheerst deze wedstrijd

Veerman kan zo bij Real Madrid op het middenveld als vervanger van Kroos!😅

25 juni 2024 om 20:18

Ik denk wel dat Ancelotti hem inmiddels kent. Zullen met zijn allen aan 't lachen zijn daar in Madrid.

De Vrij en Van DIjk verdienen ook gewoon een 4-5. Memphis drama. Begrijp dat je Gakpo nog een 6 geeft maar de rest was ver onder de maat.

Wat een drama, zo slecht. Een paar spelers vond ik redelijk (Gakpo, Depay, van Dijk) maar eigenlijk een dikke onvoldoende voor iedereen. De 3 nieuwe mannen van Koeman begonnen stuk voor stuk dramatisch slecht. Simons en Weghorst vielen niet slecht in maar Wijnaldum was weer volstrekt overbodig.

Ik roep het al langer: Blind en De Ligt erin, Van Dijk en De Vrij eruit. Die centrale duo is al een paar wedstrijden niet goed. Van Dijk staat positioneel vaker fout en lijkt niet goed te organiseren. Je moet met spelers spelen die het meest in vorm zijn. Blind had een passnauwkeurigheid van 99% tegen Canada!! De Ligt was ook zeer goed. Koeman moet gewoon ingrijpen, en zijn aanvoerder op de bank zetten. 4-3-3 met Geertruida-De Ligt-Blind-Ake, middenveld Schouten, Reijnders en Simons. Aanval Frimpong, Depay en Gakpo.

Mocht je 5-3-2 gaan spelen, dan met Dumfries, De Ligt, Aké, Blind en Van de Ven achterin. Op het middenveld stel je dan Schouten, Reijnders en Simons op. In aanval Gakpo en Depay.

25 juni 2024 om 20:39

Blind in de knock out fase lijkt me ook niets.
Geertruida-de Ligt-Ake-van de Ven
Schouten-Reijnders-Simons
Frimpong-Brobbey-Gakpo
En ik vind Brobbey geen geweldenaar, maar ik denk dat het algehele spel beter wordt met hem erin.
En absoluut stoppen met Wijnaldum! Maar die moet natuurlijk ook nog op naar zijn 100 interlands.

25 juni 2024 om 20:41

Jouw opstelling is niet slecht, maar dan zou ik wel Blind ipv Schouten opstellen als CVM, in de Pirlo rol. Hij heeft een passnauwkeurigheid van 99%, verliest bijna nooit de bal en kan linies overslaan. Tactisch staat hij bijna altijd goed. Dan heb je Reijnders als lopende middenvelder naast hem en ervoor Simons.

25 juni 2024 om 20:58

Het middenveld wordt steeds overlopen. Ik zie Blind dan niet als de oplossing. Misschien dan maar Geertruida erbij op het middenveld? Ik had gehoopt dat de grote kwaliteit van Veerman uitgebuit kon worden, maar we kunnen wel concluderen dat hij dit toernooi wel klaar is. Maar Reijnders is ook niet groots. Depay vind ik zwaar onder de maat. Maar Koeman moet eens een logische opstelling verzinnen, waarbij iedereen in zijn kracht komt. Al zou ik na vanavond ook niet weten hoe dat moet?

25 juni 2024 om 21:36

Ben het wel eens met deze opstelling. Zou graag Zirkzee op d3 plaats van Reijnders willen zien

Een keer wat anders dan Wijnaldum als slechtste.
Ake weer de beste.

Van Dijk vandaag gewoon een 4, kijk hoe hij buitenspel ophief bij de 2-3. Liet zich in de slotfase ook nog 2x te kijk zetten. De hele verdediging was ruk inclusief Ake. De Vrij en hij ook onvoldoende.

Schouten ook gewoon een 3, was bijna een evengrote dissonant als Veerman, stond veel te hoog waardoor Oostenrijk er gewoon doorheen wandelde, de hele wedstrijd lang. Verder onzuiver in de passing en liet zijn man lopen bij de 2-3. Ook gewoon bijna 0 2e ballen onderschept.

Geertruida die kon je ook na een kwartier al wisselen. Liet in de eerste 15 minuten die Wimmer elke keer door. En bij de 2-1 was het ook een bal die Wimmer naar zichzelf passde terwijl hij 3 meter achter Geertruida stond, en nog eerder bij de bal was, de aanleiding van het doelpunt. Onbegrijpelijk dat zo'n Frimpong dan niet erin komt voor een zo slecht spelende Geertruida.

De enige die eigenlijk nog een 6 verdiende was Gakpo en invallers zoals Xavi en Weghorst.
Wijnaldum niet want die heeft wederom maar 4x de bal geraakt.
Maar echt tenenkrommend was deze wedstrijd. Wat laat je een kans lopen op de groepswinst zeg mijn hemel. Spanje next? Dan liggen we eruit.

Veerman was niet best maar het complete middenveld is het echte probleem. Wat is dat een drama. Aan de bal en verdedigend, echt een heel slecht niveau. Ze brengen niets, verdedigend niet, laten hun mannetjes lopen, absurd! En aan de bal is het niets, het bestaat gewoon niet. Koeman moet daar echt wat aan doen! Speel desnoods de Ligt als stormram op CDM, whatever!

Waarom Wijnaldum erin als je Gravenberch hebt meegenomen. Misschien niet veel speeltijd, maar een stuk behendiger en jonger. Heeft ook lengte. Wijnaldum twee keer kopduel verloren. Het is sneu

Gek dat alle "afc" en "020" en "Ajax"-namen zo negatief doen over Geertruida, die hier een redelijk cijfer krijgt, terwijl die zwemt, doordat de centrale de snijdende buitenspeler niet oppakt en Schouten, gakpo en van Dijk dekken/verdedigen als een stel juffrouws. 2e helft was t meer een middenvelder en werd er 1 op 1 gespeeld. Om dan te roepen dat alles zijn schuld is omdat het allemaal vanaf rechts kwam is een tikkie kortzichtig lijkt me.
Maar goed. Ik heb die andere rood witte bril op, dus t zal wel ergens in het middel liggen.

Schouten een 5,5 en Simons een 5 hahahahahahahahaha

Als je aardig speelt een zes kennelijk. Gakpo was toch best beslissend. Ook Depay speelde een stuk beter dan hiervoor. Veerman is afgedaald naar niveau Volendam. Dit gaat te snel voor hem.

Van Dijk en Ake een 6??? Wat is dit. Alle verdedigers vandaag misten power misten agressie en gevoel voor positie. Het was chaos achterin en ja ook op het middenveld

Lol, zo’n hoge score voor de verdediging na 3 tegentreffers :-))))
Stel je voor dat ze de 0 houden

Hoezo krijgt van Dijk een 6 terwijl hij bij de 3-2 zelf hoogstpersoonlijk buitenspel opheft?

Memphis een 6? Wat heeft die gozer gedaan buiten zijn goal, een modeshow lopen en vrije trappen verprutsen?

Malen een 4,5.... Eigenlijk de enige waar nog een beetje gevaar van af kwam. En 6 lijkt mij terechter.

Schouten en 5,5... Schuldig aan twee tegengoals. Hij geeft niet alleen slecht, maar hoger dan een 4,5 kom ik niet

Malen vond ik nog redelijk spelen. Ongelukkig bij de tegendoelpunt maar verder redelijk wat dreiging voorin. Schouten zag er 2x slecht uit biij de tegendoelputen.

Verder was Oostenrijk gewoon een maatje te groot. Niets meer, niets minder.

Verbruggen

Dumfries de Vrij van Dijk Aké

Schouten Reijnders

Zirkzee

Simons Weghorst Gakpo

🙏🙏🙏

Kan eigenlijk geen speler opnoemen die goed speelde. Denk dat Koeman eigenlijk het laagste cijfer mag krijgen en ragnick de hoogste. Tactisch volledig overklast door een logischerwijs goed oostenrijk (spelen allemaal in de bundesliga - beste league van dit seizoen). Maar voor het middenveld was nergens te vinden. In de omschakeling werd alles een doelpunt. Er lag wel 30 meter tussen verdediging en middenveld. Malen ondanks eigen goal sterk in de acties maar verdedigend slecht. Van dijk heft buitenspel op als een f'je en vooral de eredivisie spelers kunnen niet op dit niveau mee. In grote wedstrijden gewoon met 5 man op de vlank met rechts frimpong of dumfries en links ake of vd ven. De ligt zijn inzet kunnen we ook goed gebruiken ipv slappe hans de vrij..

Wat mij betreft edereen een onvoldoende. Diep van binnen baal ik ervan dat deze groep spelers als derde in de poule alsnog een kans krijgen in de achtste finales. Slappe bende man, om te janken. Als het voetballend niet lukt, stroop dan de mouwtjes maar eens op met zijn allen. Enige die je daar op kan betrappen is Weghorst. Over het paard getilde figuren bij elkaar, bah. Zo, de blaas met azijn is ook weer leeg. En dan heb ik over Koeman nog niks gezegd, alsjeblieft zeg, de grootste dissonant van allemaal.

Verbruggen een 5.5 het begint al meteen ongeloofwaardig met de cijfers. Die hoort toch zeker hoger te krijgen, ok niet perfect gespeeld maar op basis van 1 foutje meteen een 5.5 belachelijk.

Geertruida een 5 vind ik wat laag, eerste helft was hij niet goed maar het hele elftal liep voor geen meter. Tweede helft een stuk beter met goede onderschepping die tot een goal leidde en een Blind achtige pass (zoals die op van Persie) die Weghorst helaas niet kon verzilveren. Hij had geen schuld aan de goals, Schouten was aan het dromen. Ik zou hem een 5.5 of zelfs 6 geven.

Schouten krijgt te hoog, die was zo vaak slecht of zwak aan het spelen. Laat gewoon zijn man lopen bij die goal en bij die andere grijpt hij helemaal niet in bij de voorzet. Hoe kan hij een 5.5 krijgen??? Ik vond hem in vorige wedstrijden een verademing maar deze wedstrijd was hij heel slecht.

Malen 4.5 op basis van wat? Een eigen doelpunt en hij wordt afgeslacht? Ik vond hem juist een van de sterkere aanvallers met Gakpo. Kwam tenminste iets van af met acties en hij passt tenminste op tijd niet zoals Memphis.

Memphis een 6 hoe is het mogelijk.
Zo vaak een bal kwijt, of te ver doorlopen, of niet op tijd afgeven, of schieten terwijl er 4 man voor hem staan. Heeft echt helemaal niks goeds gedaan behalve die goal. En die krijgt een 6????

Gakpo was de beste van het elftal naar mijn mening maar het hele elftal was shit.

25 juni 2024 om 23:32

Memphis beste statistieken aan oranje zijde vandaag volgens Opta. Meest gevaar, kansen ontstaan bij hem. Meerdere schoten op doel en doelpunt. Zo slecht was hij niet. Een van de betere samen met Gakpo

26 juni 2024 om 00:11

Maar wordt er ook geteld hoe vaak hij anderen een kans ontneemt, wat het was frustrerend om te zien. Ook hoe vaak hij een bal verliest puur door op ego wijze door te dribbelen of te schieten uit onmogelijke hoeken.
Ik vond Gakpo vele malen beter.

26 juni 2024 om 13:04

Hij was gewoon goed vandaag. Minder balverlies als tevoren

reijnders out please, geertruida erin. zo heb je iets meer power op het middenveld. geloof me this will work.
depay linksbuiten, gakpo spits en malen linksbuiten. op tien simons. the rest is ok

26 juni 2024 om 06:48

Memphis naar links, mee eens! Geen Gakpo in de spits, dan krijg je hetzelfde als met Memphis. Breng dan een echte spits die de centrale verdedigers bezig houdt waar zij omheen kunnen voetballen.

of ik het eens ben met deze cijfers, dat is een goede vraag. Ik vind het lastig om deze wedstrijd sowieso individueel te beoordelen en zou het liefst Koeman eens een cijfer willen geven.
Ik werk natuurlijk niet dagelijks met de voetballers, ken ze niet en ik weet niet met welke opdracht ze het veld in zijn gestuurd maar als de voorste 2 a 3 voetballers druk willen zetten en de 8 man daarachter achteruit loopt wordt het nooit wat. Er was totaal geen afstemming en dat zag je in ongeveer iedere situatie terug.
Aan de bal waren bijna al onze jongens te traag in hun handelingssnelheid, konden geen vrije man vinden en in de dribbels leek het wel alsof ze de bal niet goed meekregen.

De Vrij en Geertruida speelden ongelukkig maar stonden ook continu tegen een overtal, het middenveld werd totaal overlopen maar stonden ook niet goed vanwege de afstemming met de rest van het elftal.

Als je toch individueel gaat kijken was Malen onze beste aanvaller, maar verdedigend zwak (afhankelijk van de afspraken). Ik vond dat Memphis wederom liet zien waarom hij geen centrumspits moet zijn, ondanks een geweldige goal. Gakpo vond ik aanvallend matig, en verdedigend ook slecht, net als Malen. Aké was verdedigend weer goed, maar aan de bal te langzaam handelend. De vrij en van Dijk mag je van mij hetzelfde punt geven want die ontliepen elkaar in kwaliteit niet heel veel. Schouten, Veerman en Reijnders waren alle drie ondermaats waarbij Veerman in mijn ogen laat zien waarom hij niet klaar is voor een echte topclub. Schouten wist aan de bal niet waar hij hem naartoe moest spelen want er liep niemand, veel statisch of slecht getimede loopacties, en verdedigend was hij niet tegen de lopende mensen opgewassen. Reijnders nam de plek van Veerman over, maar deed eigenlijk precies hetzelfde fout als Veerman ( alleen iets minder opvallend).
Wijnaldum, tja, daar vind ik wel iets van maar Koeman ziet iets in hem wat ik niet (meer) kan vinden. Van de Ven en Weghorst brachten in mijn optiek wel meer power, drive en de wil om te winnen maar kunnen dan toch ook geen potten breken. Weghorst overigens wel zijn waarde bewezen deze wedstrijd.

Vond De Vrij en Geertruida op zijn minst net zo slecht als Veerman in de eerste helft. Wat lieten die een gaten vallen zeg.

Het blijft bizar dat we nu 3 eindtoernooien hebben gespeeld en we voetballend echt helemaal niks hebben laten zien.

Verbruggen viel gisteren ook tegen. 2 keer geklopt in de korte hoek mag gewoon niet. Vanwege buitenspel afgekeurd, maar de korte hoek moet voor de keeper zijn. Ook een grabbelmoment toen Arnautović de kans kreeg.
Eerste moment dat Verbruggen deels tegenviel, maar viel niet op omdat iedereen zeer matig speelde.

Verbruggen 3
Geertruida 3,5 (een 1 voor zijn eerste helft)
De Vrij 5,5
Van Dijk 4
Ake 5,5
Schouten 2
Reijnders 3
Veerman 1
Xavi 5
Malen 6
Depay 4
Gakpo 4,5

26 juni 2024 om 10:54

depay scoort en zette malen 1op1 voor de keeper. Dan vind ik een 4 wel enorm streng. De Vrij als rechter CV laat 4 goals aan zijn kant gebeuren, lijkt me stuk lager dan Depay.

26 juni 2024 om 13:40

Ach ja alle PSV’er of ex PSVers zakken door het ijs. Allemaal club voetballers die niks in oranje hebben te zoeken

De voorhoede scoort 2x, daarnaast bal op de lijn (depay) , alleen voor de keeper (malen) en enorme kans vanaf 12m (reijnders). De voorhoede heeft nog redelijk geleverd waarvoor ze op het veld gezet waren.

Wat wel wrang is, vantevoren hebben we op papier een ijzersterke verdediging, maar twijfelachtige voorhoede. Gister doet de voorhoede het prima, maar zakt de hele verdediging door de ondergrens. En dan heb je nota bene verdedigers van city, liverpool, bayer, inter en dortmund.

Koeman geeft aan dat vanwege opkomende backs van oostenrijk, de NLse aanvallers niet continu mee moesten gaan verdedigen dus kom niet aan met Malen/depay/gakpo laat zn man lopen, want dat was de strategie van de bondscoach.

binnen de beperkte opties die je hebt door blessures en selectiebeleid, moeten we het doen met de mensen die we hebben. aantal spelers zijn er al flink door heen gehaald maar kan koeman niet een andere samenstelling vinden?

bijvoorbeeld:

bijlow
maatsen, de vrij, van dijk, akã© (of vd ven voor de snelheid)
geertruida, schouten
memphis
frimpong/malen, zierkzee, gakpo

dan heb je frimpong of malen en weghorst nog achter de hand.

Waar de hell heb ik gisteravond naar zitten kijken?

Had ook nog eens het genoegen dat achter mij in de kroeg een vrolijke Oostenrijker zat die de avond van z'n leven had. Die zat de laatste minuten te grinniken als een klein kind.

De individuele scores interesseren me niet zoveel, dit was een complete collectieve wanprestatie.

Vooraf wezen verschillende journalisten op de kracht van Oostenrijk: sterke pressing en direct gas erop. Oranje was er totaal niet op voorbereid. En dat baart, buiten het resultaat.

Gezien het spel van de voorgaande wedstrijden hoop ik echt dat dit een eenmalige offday was.

Memphis een 6 laat mij niet lachten. Dat Koeman hem maar blijft opstellen onbegrijpelijk. Hij is over zijn top en dan blijft er weinig meer over, behalve diva gedrag. Zirkzee of Brobbey gaan het echt niet slechter doen. Hoeveel credits krijgt Memphis nog? Veel te veel in ieder geval

Heeft koeman ook een cijfer gehad

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren