Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Rangers verzuimt in te lopen op Celtic in opvallend sportieve Old Firm

Laatste update:

Een ‘ongewoon sportieve’ Old Firm tussen Rangers en Celtic heeft maandag geen winnaar opgeleverd: 2-2. De thuisploeg kwam snel op achterstand door een treffer van Daizen Maeda, om na rust veerkracht te tonen met doelpunten van Ryan Kent en James Tavernier (penalty). Vlak voor tijd bepaalde Kyogo Furuhashi de eindstand met een late gelijkmaker, waardoor het gat tussen Rangers en Celtic nog altijd groot blijft.

Voor Rangers was het zaak om de klassieke voetbalstrijd te winnen, daar de achterstand op koploper Celtic voor aanvang van het duel maar liefst negen punten was. Ibrox was daardoor deze maandagmiddag wederom goed gevuld met fanatieke supporters, die de aartsrivaal echter al vroeg op voorsprong zagen komen. In de vijfde minuut was het namelijk al raak voor The Hoops, toen Maeda een slordige pass van Rangers-spits Alfredo Morelos wist te onderscheppen. De Japanner passeerde vervolgens zowel Tavernier als Connor Goldson, om keeper Craig Gordon op koelbloedige wijze te verschalken.


In de 29ste minuut was Kent dichtbij de gelijkmaker, toen Celtic-doelman Joe Hart er niet in slaagde om de bal te verwerken. Morelos legde de bal vanaf de achterlijn terug naar Fashion Sakala, die Kent wist te bereiken. De Engelsman zag zijn poging echter via Hart op de paal belanden. Direct na rust was de 26-jarige aanvaller wel verantwoordelijk voor de 1-1, toen hij vanaf de linkerkant naar binnen dribbelde om vervolgens geweldig uit te halen in de verre hoek. Het doelpunt bracht veel hoop bij het thuispubliek, waarna Rangers de wedstrijd overnam.


Zes minuten later ging de bal terecht op de stip, toen Sakala op onrechtmatige wijze werd geschept door Celtic-verdediger Carl Starfelt. Penaltyspecialist Tavernier schoot vanaf elf meter onberispelijk binnen en liet Hart kansloos achter: 2-1. In de slotfase ging Celtic nog op zoek naar de gelijkmaker en daar werd het elftal van Ange Postecoglou vlak voor tijd voor beloond. Een inzet van Furuhashi was van dichtbij te machtig voor Gordon, die teleurgesteld achterbleef: 2-2. Pas in blessuretijd vielen de eerste gele kaarten van de wedstrijd voor Starfelt (Celtic) en Ryan Jack (Rangers), waardoor de Old Firm dit jaar op het veld opvallend sportief was.



Heeft Rangers de titelkansen vandaag officieel uit handen gegeven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Altijd leuk om te zien, the Old Firm. De echte passie bij de spelers en de fans vind je ook bij de Schotse grootmachten en niet bij de zogeheten ‘Big 6’ in mijn optiek. Dat compenseert wat mij betreft ook het mindere voetbal

Geweldige derby vandaag helaas niet kunnen kijken maar aan de verslagen te zien was het weer de moeite waard. De derby en het Schots volkslied maken mij meer en meer geïnteresseerd in het Schots voetbal.

Ik vraag me serieus af wat er nodig is om Sierd de Vos dit soort wedstrijden niet meer te laten becommentariseren? Tenenkrommend gewoon.

Celtic mazzelde met een punt maar had een pingel moeten krijgen in de tweede helft. VAR in Schotland is een lachertje...

Volgens mij hadden Rangers nog last van een oud en nieuw kater, toen ik die dramatische breedte pass zag, en ook nog zonder te kijken of het wel kon!
Gelukkig werden ze toen wakker en konden ze nog bijna winnen ook.
Prachtig altijd dat m'n beeldscherm trilt bij een goal in dat stadion.

Mooi. Ben dit jaar voor het eerst bij een celtic wedstrijd geweest, echt een geweldige ambiance zeg!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren