Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV wil Jerdy Schouten niet kwijt en zet in op gigantische transfersom

Laatste update:

Jerdy Schouten is een van de grote uitblinkers in het Nederlands elftal op het EK in Duitsland. De controlerende middenvelder van PSV kon al rekenen op interesse van Borussia Dortmund en Juventus. Mocht hij in de halve finale tegen Engeland het Nederlands elftal opnieuw bij de hand nemen, dan valt belangstelling van meer clubs niet uit te sluiten. Volgens clubwatcher Rik Elfrink gaan de Eindhovenaren in ieder geval hoog in de boom zitten.

PSV wil de huid deze zomer zo duur mogelijk verkopen wat betreft Schouten, schrijft Elfrink namens het Eindhovens Dagblad. “Een prijs van 40 of 50 miljoen euro ligt dan misschien wel aan de onderkant van de verwachtingen.”

Op dit moment is Hirving Lozano nog altijd de uitgaande recordtransfer van PSV met zijn overgang naar Napoli voor 45 miljoen euro in de zomer van 2019. Indien de Eindhovenaren daadwerkelijk vasthouden aan de gigantische transfersom voor de 27-jarige Schouten, dan kunnen volgens Elfrink ‘pakweg tien of twaalf clubs’ hem misschien betalen. De journalist refereert aan enkele grote clubs uit Engeland en Spanje en de topclubs in Duitsland, Frankrijk en Italië.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Elfrink noemt het op dit moment nog aannemelijker dat PSV gaat proberen om Schouten met een verbeterde contractaanbieding langer vast te leggen in het Philips Stadion. Daar zal mogelijk ver in augustus of begin september met de Oranje-international over gesproken worden.

PSV wens Schouten tijdens de huidige transferwindow simpelweg niet kwijt te raken en gaat het liefst niet eens met geïnteresseerde clubs in gesprek. “Voor pakweg 25 miljoen mag Schouten echt niet weg en dat is al een bedrag wat niet zoveel clubs voor een speler van zijn positie betalen”, aldus Elfrink.

De rechtspoot maakte in de zomer van 2023 voor 15 miljoen euro de overstap van Bologna naar PSV en groeide in de ploeg van trainer Peter Bosz direct uit tot een van de grote steunpilaren.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Welkom terug! | PSV
Reacties

Veel te weinig, minstens 130 miljoen. Je had Makelele, Kante en nu Schouten.
Ik denk dat 40-50 miljoen realistisch is maar om dat laag te noemen gaat me echt veel te ver. Ik vind het een goede speler maar 50 miljoen voor een 27 jarige middenvelder van PSV is toch gewoon enorm veel geld of ben ik nou gek?

9 juli 2024 om 09:05

Clubs afschrikken en duidelijk proberen te maken day hij niet te koop is.

9 juli 2024 om 09:49

Ja de enige twee die we echt niet kwijt kunnen raken zijn Schouten en Boscagli.

9 juli 2024 om 13:09

En Bosz.

9 juli 2024 om 09:05

Is inderdaad belachelijk veel geld. Maar PSV hoeft hem helemaal niet te verkopen dus ze kunnen vragen wat ze willen. Lekker hoog in de boom zitten en misschien is er wel een gek die dat betaald.

9 juli 2024 om 09:05

Compleet mee eens. Doet het fantastisch bij PSV en aardig op het EK. Maar om daar dan zo'n hoog prijskaartje aan te hangen is overdreven.

Ik vergeet ook altijd dat hij "al" 27 is. Voor mijn gevoel is hij echt 22 ofzo haha

9 juli 2024 om 09:06

Omdat hij al 27 is en nog maar een jaar op hoog niveau speelt. 40-50 miljoen is een goede prijs.

9 juli 2024 om 09:06

Nee je bent niet gek. Dat is ook veel geld. Maar PSV wil hem niet verkopen dus daarom vragen ze 50 miljoen. Dat is toch helemaal niet zo moeilijk?

PSV kiest voor het sportieve aspect. En als er dan toch een exorbitant bedrag komt dan laten ze hem pas gaan. Ik vind dit gewoon erg verstandig van PSV

9 juli 2024 om 09:06

Onder de 40 moet je hem gewoon lekker houden, dat is het meer.

9 juli 2024 om 09:06

Het maakt niet uit of her veel is of niet. Ijzer smeden wanneer het heet is. Als zo veel clubs hem willen hebben moet je gewoon een soort chelsea motiveren.

Anthony voor 100 miljoen was toch ook gekkenwerk? Maar her gebeurde wel? PSV is duidelijk. Of gekkenwerk of niet. Onder 60 stikken ze er maar lekker in

9 juli 2024 om 09:12

@engelz,

Antony was inderdaad een lachertje, maar grote verschil is wel dat die halve finale CL heeft gespeeld, Braziliaans is en een stuk jonger is.
Daarbij zijn aanvallers in het algemeen duurder dan verdedigende middenvelders. Dus compleet foute vergelijking.

9 juli 2024 om 09:16

je moet gewoon de rekensom maken, pak je nu 25 miljoen heb je alsnog een vervanger nodig dit kost je vaak ook zo 10 miljoen. dan maak je dus 15 miljoen, maar je ziet bij ajax wat voor gezeik je er kan krijgen met verkopen. nieuwe spelers zijn geen zekerheid en van schouten weet je wat je hebt. als je door gaat in de champions league pak je zo weer 20 miljoen extra of stel je word geen kampioen en pakt geen cl volgend seizoen. uiteindelijk zijn die kosten voor je club veel belangrijker en dan heb je eigenlijk ook nog dat je bij slechte prestaties een waarde vermindering van je andere spelers hebt en je ook minder makkelijk spelers aan trekt en dus veel geld moet betalen voor mindere spelers. Gewoon niet laten gaan deze jongen tenzij het echt een absurd bedrag is wat de miljoenen van cl en kampioenschap goed maakt.

9 juli 2024 om 09:29

Heeft Antony halve finale CL gespeeld? Dat heb ik dan even gemist

9 juli 2024 om 09:30

Antony heeft geen halve finale CL gehaald, alleen 8e finale.
Een jonge Braziliaanse vleugelflitser met snelheid, dribbel en techniek (althans bij Ajax) ligt natuurlijk goed in de markt. Tel daarbij op dat EtH bij Man Utd zat die veel geld hebben.

9 juli 2024 om 09:32

Ja en schouten speelt nu halve finale ek..

9 juli 2024 om 09:54

Nog geen 2 jaar geleden is de td bij psv nog weggegaan omdat er geen vertrouwen meer jn hem was omdat hij biedingen van 40 a 50 miljoen aan het afslaan was. Dat onder de 60 miljoen stikken ze er maar in klinkt leuk, maar is natuurlijk de grootste onzin. Als een club met 40+ miljoen komt gaat psv echt wel beetje moeilijk doen om er zoveel mogelijk uit te halen, maar dan gaat een deal gewoon komen. Schouten is al dik 27. Het is geen 22 a 23 jarige aanvaller.

9 juli 2024 om 10:03

Sinds die TD weg is hebben we Gakpo, Madueke en Sangare verkocht voor meer dan 100 miljoen. Twee keer CL gehaald wat weer zo’n 80 miljoen opbrengt. Situaties veranderen.

9 juli 2024 om 10:46

@jeroen je ontkracht eigenlijk je eigen standpunt. Die halve finale heeft niks uitgemaakt als je naar zijn huidige niveau kijkt. Daarbij wil psv Schouten niet kwijt dus een vraagprijs van minimaal 50 miljoen lijkt me perfect.

9 juli 2024 om 10:47

Anthony heeft nooit halve finale CL gespeeld met Ajax. Dat was Neres. Anthony kwam niet verder dan de achtste finale.

9 juli 2024 om 13:18

@psv-er. Precies situaties veranderen. Toen konden ze geen nee meer zeggen tegen een bod van 40+ miljoen voor een jonge aanvaller. Nu kunnen ze dat vragen voor een 27 jarige verdedigende middenvelder, dat is een gigantische vooruitgang. En terrecht. Maar onder de 60 miljoen alles gelijk afslaan is gewoon niet realistisch, dat weet je zelf ook wel denk ik

9 juli 2024 om 09:10

Is het echt zo lastig te begrijpen?? PSV wil Schouten niet verkopen. Dan kom je op zo'n prijs he...

9 juli 2024 om 09:17

Wat begrijpt hij niet dan? Hij zegt letterlijk dat het realistisch is..

9 juli 2024 om 09:12

En wat als Schouten zelf nog een mooie stap naar een topclub wil maken ? wordt hij dan vastgehouden als een slaaf ? Ik lees net dat Schouten en Sepp v.d. Berg "moesten" aangeven dat ze alleen naar de Eredivisie wilden om zo de transferprijs te drukken, daar heeft PSV veel geluk mee gehad, dus als Schouten nu aangeeft om op zijn 27e nog een mooie kans wil pakken moet PSV toch meewerken ?

9 juli 2024 om 09:16

Vastgehouden als een slaaf... Stel je anders een potje aan joh! Psv heeft Schouten pas 1 seizoen en wil hem logischerwijs niet kwijt. Dan zouden ze absoluut achterlijk zijn als ze minder zouden vragen. Geeft Schouten aan dat hij weg wil, dan komt dit echt wel goed. Iets van vraag en aanbod.

9 juli 2024 om 09:21

Realiseer je dat Schouten nu “hot” is. Als hij dit seizoen niet mag gaan en hij verlengd niet zou dat PSV vele miljoenen aan transfersom kunnen kosten. Nu hoeft dat niet direct te betekenen dat dit niet gecompenseerd kan worden. Betere resultaten, prijzen enz levert prijzengeld op en zorgt er voor dat andere spelers meer waard worden. Maar het is wel goed om je te realiseren dat Schouten nu op de piek qua opbrengsten zal zitten.

9 juli 2024 om 09:24

Ik realiseer me ook dat als je schouten houdt, je de kans op opnieuw het kampioenschap aanzienlijk vergroot. De opbrengsten die de Champions League opleveren. En al helemaal als ze redelijk ver in Europa kunnen komen. Dus Schouten kan psv op andere manieren veel meer geld opleveren.

9 juli 2024 om 09:34

Veerman wil wss ook een stap maken, dus als je beide laat gaan is je middenveld weg. Snap wel dat je bij schouten meer gaat vragen en hij lijkt me ook best tevreden bij psv.

9 juli 2024 om 10:17

Vastgehouden als een slaaf? Lol. Wel een dikbetaalde slaaf.

Ik snap PSV totaal hierin. Schouten is er net pas 1 seizoen, is 1 van de dragende spelers van het prachtige afgelopen jaar.

Om het niveau van afgelopen seizoen vast te houden en zelfs te verbeteren wil je toch dat hij blijft. En anders dat je een groot bedrag voor hem krijgt, zodat je een waardige vervanger kan aanschaffen.

9 juli 2024 om 10:33

Schouten heeft toch nog voldoende om voor te spelen bij PSV? Prolongeren van de titel, een succesvolle CL campagne en in de kijker blijven voor het Wk2026? Ik zou het heus begrijpen als een club als Dortmund voorbij komt hoor, maar doen alsof hij tegen zijn wil vastgehouden wordt, met het gebruik van het woord 'slaaf' is echt zo'n grote onzin.

9 juli 2024 om 11:27

Natuurlijk zijn er waar mogelijk spelletjes tussen kopende en verkopende clubs waar de speler of zaakwaarnemer ook bij betrokken wordt. Uiteindelijk heeft toch ook gewoon een contract getekend. Als daar niets in staat over toekomstige transfers dan hangt het vooral van PSV af wat ze willen.

Ik kan me een heleboel voorbeelden herinneren van spelers die tijdens onderhandelingen moeilijk gingen doen, naar de pers stapten met zielige verhalen, niet op kwamen dagen op trainingen, wanhopige pogingen deden bij arbitrage commissies e.d., maar ik kan me even geen speler bedenken die op het moment dat onderhandelingen klapten en een transfer definitief niet door ging niet gewoon over ging op de orde van de dag en weer gewoon ging voetballen.

9 juli 2024 om 12:09

Wat boeit het dat hij er pas een jaar is? Hij is eind twintig en voetballers zijn ambitieus. Als hij een stap kan maken dan wil hij dat natuurlijk zo snel mogelijk. Zirkzee gaat voor 40 mil weg en is een stuk jonger. Kan me niet voorstellen dat een club datzelfde biedt voor Schouten

9 juli 2024 om 09:14

Hij is een belangrijk speler .Hopelijk blijft hij nog twee seizoenen.

9 juli 2024 om 09:16

Schouten krijgt een kind deze zomer nog en kwam voor familie terug naar Nederland. Zeker nu zie ik hem nieteens weg willen gaan. Alleen als zijn droomclub komt wellicht maar dat zou dan een barca, real of united bijv moeten zijn.

9 juli 2024 om 11:34

@alexander234 Ik denk dat hij voor een PL of top salaris best weg wil. Hij kwam vanaf excelsior naar Bologna, daar zal hij echt niet jaarlijks miljoenen hebben verdient (6 ton per jaar als je google mag geloven). Als er dan nu op zijn 27ste en club komt die die miljoenen jaarlijks wel bied denk ik dat dat voor hem ook al een droom club is.

9 juli 2024 om 09:23

50 miljoen is al te veel. Schouten doet het goed, maar nu pas een jaar op het hoogste niveau, paar wedstrijdjes cl en ek. Als die 21 a 22 was kon je het zeker krijgen. Maar hij is al halverwege de 27.Kijk eens naar de bedragen voor verdedigende middenvelders van 26 en ouder. Dat komt amper voor dat die voor 50 miljoen of meer gaan. Dat is misschien een handje vol keer gebeurd. Dat zijn allemaal spelers die al jaren aan het presteren waren bij clubs als, napoli, atletico en real Madrid. Daar staat wat schouten heeft gepresteerd echt niet tegenover, ook niet dit ek, Nederland heeft 1 echte top wedstrijd gehad.Misschien dat een club uit de zandbak het voor hem wil betalen maar meer niet denk ik.Maar dat lijkt me dan ook het doel van psv, die willen hem gewoon houden

9 juli 2024 om 09:42

Goed gepresteerd in de Champions League, uitstekend op het EK tegen grote landen, op 1 wedstrijd na ongeslagen status in Nederland, en je wilt hem niet verkopen. Het is maar vanaf welk bedrag je het niet te weigeren vind. Anthony heeft geen enkel seizoen 10 goals of meer gemaakt maar ging voor een dikke 100 miljoen weg...

10 juli 2024 om 14:40

prijskaart(je?) van 100 miljoen. Als ze dat ervoor willen geven, prima. Anders blijft ie gewoon bij PSV!

9 juli 2024 om 09:48

is voor mijn gevoel ook veel te veel. Echter willen ze hem liever niet kwijt of anders moet je ook weer een vervanger halen. Dus door hoger in de boom te zitten kun je het één of het ander realiseren.

9 juli 2024 om 09:54

Het is ook veel teveel geld maar als psv hem niet kwijt wil dan kunnen ze het best vragen. Schijnbaar zit de grens van "hem niet kwijt willen" bij de 50 miljoen

9 juli 2024 om 09:57

Anderzijds, een speler van 27 jaar kan normaal gesproken nog makkelijk vijf jaar op topniveau mee. Het is wel heel veel geld, maar als je ziet wat voor bedragen Engelse clubs betalen voor middelmatige spelers dan valt het misschien nog wel mee…

9 juli 2024 om 09:59

Het ligt helemaal aan welke club er komt. Er zijn niet zo heel veel clubs die het zich kunnen permitteren om 50+ miljoen voor een speler van die leeftijd op tafel te leggen, dat kunnen alleen de absolute topclubs zich permitteren. Ik denk dat PSV helemaal niet zo bang hoeft te zijn voor een vertrek van Jerdy Schouten zolang de echte topclubs geen interesse in hem hebben getoond. En het is nog maar de vraag of die gaan komen.

9 juli 2024 om 10:08

Wel raar dat hij bij zijn vorige club niet zoveel waard was als nu word gevraagd na 1 jaar goed gepresteerd te hebben. Ik blijf het zeggen was hij echt zo goed in het buitenland had zijn vorige club wel meer voor hem gevraagd. Hier in de eredivisie ben je al snel goed tegen clubs als Excelsior Heerenveen enz.

9 juli 2024 om 10:03

Hij speelt in de E.D. mensen denken dat veel spelers hier 50 mil gaan opleveren . Spelers in de zwaarste competitie word niet eens 50 mil voor betaald

9 juli 2024 om 10:04

Clubs zijn gek als ze voor hem zoveel gaan betalen maar ook als je hem nu niet verkoop word hij ouder en zal je veel minder gaan krijgen

9 juli 2024 om 10:12

Ja clubs zijn gek. Daarom moet je veel vragen. We kregen 35 miljoen voor een 25 jarige Sangare die echt een stuk minder was.

9 juli 2024 om 10:18

Inderdaad, Antony, De Ligt, Frenkie maar ook Alvarez zijn voor een habbekrats verkocht van de Eredivisie.

9 juli 2024 om 12:02

@laak, die waren allemaal jonger. Als je naar spelers gaat kijken boven de 25, zijn er maar 2 boven de 30 miljoen vertrokken. Haller voor 31 miljoen die zich in dezelfde competitie al had bewezen en Ziyech voor 40 miljoen naar Chelsea die graag geld uitgeven. Er zijn sws slechts 4 spelers boven de 50 miljoen vertrokken uit de Eredivisie

Daarnaast is Schouten ook niet echt een type speler waarvoor de rijke PL clubs graag geld aan uitgeven, als ze zo'n type uberhaupt willen

9 juli 2024 om 12:16

Bijna elke Nederlandse speler uit de E.D. faalt in het buitenland ook Schouten die al in het buitenland speelde en nu ineens boven zich zelf uitstijgt in Eindhoven. Dacht jij nou echt dat als hij in het buitenland het goed deed dat hij dan terug zou gaan voor een club als psv , nee niemand moest hem en dan blijf psv over en kon hem halen voor 15 mil wat hij waard is

9 juli 2024 om 13:06

Wat loop je nu allemaal te blaten CROOSWYKER? Heb je het artikel wel gelezen? PSV wil Schouten niet kwijt dus gaan ze een hoge vraagprijs aanhouden, dus ongeacht wat die waard is. Zal me even naar jou niveau verplaatsen nu; 15 miljoen is wel overdreven vind ik. Ik denk eerder 5 a 600.000. Jongen is al 27 speelt al tijden erg zwak. Misschien dat Juventus bereid is om 40 miljoen uit te geven aan Wijnaldum, wel iets ouder maar heeft het ook in de CL laten zien.

9 juli 2024 om 10:17

Ajax heeft dit tussen 2018-2022 kunnen doen en nu is PSV aan de beurt. Ze zijn met overmacht kampioen geworden, hebben in de CL best puike wedstrijden gespeeld en de groepsfase overleeft en Schouten is nu gewoon vaste (en bepalende) basisspeler bij de Halve Finalist EK. PSV en hier Schouten staan enorm in de spotlights en Je zou gek zijn om nu niet hoog in de boom te gaan zitten. Nuchterheid en een 'realistische' prijs vragen is bij uitstek nu helemaal niet nodig.

9 juli 2024 om 12:30

Ja inderdaad. En dan te bedenken dat Ajax (Misintlat en daarvoor van de Sar) bedankte voor Bos, Schouten, Lang en Dest, terwijl die allemaal wilden. Hard gelach…

9 juli 2024 om 10:31

Nee hoor, daar heb je helemaal gelijk in.

Maar draai het eens om: waarom zou PSV Schouten nu weg doen voor 25 miljoen euro? Wat wint PSV daarmee? Ze hebben geld, dus ze hoeven niet te verkopen en de vraag is maar of de toekomstige vervanger net zo goed zal zijn als Jerdy.

9 juli 2024 om 11:19

Het is veel geld, maar net zoals in het verleden de waarde van enkele Ajacieden enorm op werd geblazen door hun prestaties in de CL gebeurd dat nu met spelers van het Nederlands elftal.
Mocht hij morgen tegen Engeland een prima pot spelen denk ik dat ze hem hier in de PL voor 40-50 miljoen als koopje zien.

Enige nadeel voor PSV is dat je met jonge spelers iets makkelijker kan denken dat er een jaar later een club hetzelfde of meer kan bieden, dat zal met een speler van zijn leeftijd niet snel gebeuren.

9 juli 2024 om 11:30

Als je niet wil verkopen dan toch logisch? Is een van de beste spelers dit EK van een ploeg die bij de laatste 4 zit. Daarnaast een heel sterk seizoen gedraaid bij PSV. Dan vind ik 40m best laag, daar zou ik hem dan niet voor verkopen als je hem echt liever wil houden.

9 juli 2024 om 12:20

Schouten speelde goed tegen Roemeniëen tegen de Turken maar tegen Oostenrijk en vooral Frankrijk was het niet goed

9 juli 2024 om 13:12

Haha je bent of geen fan van Schouten of geen van van psv. Schouten vind ik na ake de beste speler van Nederland dit EK

9 juli 2024 om 17:19

Klop hij is de beste daar heb je gelijk in samen met de vrij

9 juli 2024 om 14:25

Als 40-50 realistisch/marktconform is, dan is het toch logisch dat PSV hoger gaat zitten als ze hem niet willen verkopen? Ik snap dit soort reacties nooit zo. PSV heeft helemaal geen behoefte om te verkopen en dus vragen ze terecht onrealistische bedragen. En soms komt er dan nog een club voorbij die zo gek is om zo'n bedrag te betalen, zoals bij die 100 mln voor Antony. PSV zit gewoon in een luxe positie. Beetje hetzelfde als Feyenoord met Hancko.

Waarom ook niet? Is nu een jaar bij psv en je hoeft hem niet te verkopen. Ben benieuwd wie er in de markt gaat zijn voor veerman en een bakayoko

Tja vragen staat vrij natuurlijk. Maar geen club gaat 40 a 50 miljoen betalen voor een 27 jarige schouten.

9 juli 2024 om 09:10

Dat weet je natuurlijk nooit. Als hij morgen een wereldpot speelt, dan zie ik het gewoon gebeuren. 27 jaar is ook niet dat je na 2 jaar al klaar bent met spelen. Je kan gewoon nog goed 5 a 7 jaar mee.

9 juli 2024 om 10:10

Hij heb al in het buitenland gespeeld en was hij goed had hij nu niet in onze competitie bij psv gespeeld maar nog steeds in het buitenland

9 juli 2024 om 10:38

Hij was in het buitenland dusdanig goed, dat onder andere AC Milan hem maar al te graag in wilde lijven Crooswyker. Hij wilde zelf terug naar Nederland vanwege een aantal redenen, waaronder het EK en vermoedelijk familie.

9 juli 2024 om 13:27

Hij zal vast over 7 jaar nog mee kunnen als voetballer. Maar echt niet op het niveau van een club dat nu even 50 miljoen voor hem gaat neertellen. Dan heb je het echt over de top 10 van de wereld. Welke 35 jarige middenvelders spelen daar nu dan?Dat zijn alleen spelers die in hun hoogtijdagen ook echt 1 van de beste spelers ter wereld waren, schouten is goed, maar valt daar echt niet onder. Bij middenvelders van het echte top niveau zie je dat die het rond 32 vaak het al flink moeilijker krijgen om nog op dat niveau te spelen.

9 juli 2024 om 14:38

Van Bommel ging pas op zijn 28e naar Barcelona. Genoeg mensen die net zoals jij door dit gehele topic heen doet hem voorbarig neersabelde. Cocu overigens 26 toen hij PSV verliet.

Denk jij dat zij op die leeftijd dezelfde status hadden die ze eind van hun carriere hadden?

9 juli 2024 om 17:22

Geloof je het zelf woenselaar en daarom als je de fans en de media moeten geloven betaalde psv maar 15 mil. Niet alles geloven want ik weet zeker dat als Milaan echt concreet was geweest hij daar heen zal gaan en niet naar psv

9 juli 2024 om 19:00

Jij denkt dingen zeker te weten, dat kan ik in ieder geval opmaken uit je reacties ja. Ik ga er gemakshalve maar vanuit dat je Google kent. Combineer de twee woorden Schouten en Milan maar eens.

9 juli 2024 om 09:20

Ik heb gekkere dingen zien gebeuren

9 juli 2024 om 09:32

@arsenal890 als geen club dat doet (volgens jou) is de missie geslaagd gezien PSV hem wilt behouden.

9 juli 2024 om 09:32

Zal je verbazen. Schouten speelt morgen tegen de top van de Premier League. Elke scout, zaakwaarnemer, TD die betrokken is bij een PL-club zal die wedstrijd kijken. Schouten is qua marktwaarde morgen misschien wel de goedkoopste speler die op het veld staat (van de basisspelers). Transfervrije Memphis even niet meergerekend.

Speelt hij een wereldpot, zie ik zomaar een PL-club 50 miljoen neerleggen.

9 juli 2024 om 10:34

Dat is toch ook precies de bedoeling? PSV wil hem überhaupt niet verkopen.. en anders tegen een belachelijk bedrag. Waarom zou je in hemelsnaam Schouten voor 25 miljoen van de hand doen?

Niet meer dan terecht. Echt een uitstekende speler. Vond het al zo vreemd dat hij buiten beeld raakte bij Oranje tijdens zijn Bologna tijd terwijl hij het eigenlijk altijd wel prima deed. Heeft een beetje de uitstraling van een gevulde koek, en ik sluit niet uit dat hij daarom zo makkelijk is overgeslagen destijds. Op het veld echter een hele nuttige speler, die niet in de Italiaanse top zou mistaan

9 juli 2024 om 09:30

Zou hem bij Barcelona als controleur op 6 net achter Frenkie in de Schone rol uitstekend vinden. Bewaard altijd het overzicht, heeft in elke situatie het vermogen om de voetballende oplossing te vinden, speelt en denkt 9 van de 10 keer vooruit en versneld het spel ook altijd.

Een dubbele pivot (zeer aannemelijk dat Flick zo gaat spelen) bestaande uit Schouten en Frenkie lijkt mij zeer complementair. Frenkie kan dan meer de dribbels naar voren inzetten en naar voren toe (toch zijn sterkste kwaliteit) en hoeft niet op het huis te passen. Op het huis passen is iets waarin Schouten uitblinkt.

Op 10 ga je dan moeten kiezen tussen Pedri en Gundogan. Op de vleugels Yamal en hopelijk Nico Williams. Dan heb je toch wel echt een heerlijk team.

Maar goed, ik denk dat Barca (in het meest gunstige geval) slechts 1x de portemonnee van circa 50-60M zou kunnen trekken en dan zullen ze volledig voor Nico Williams gaan als ik de geruchten mag geloven.

Voor de pivot zal er dan wel weer een soort Oriol Romeu achtige aankoop gedaan worden. Je kan erop zitten wachten. Maar goed, Casado of Bernal de kans geven ben ik wel een voorstander van ipv zulke nutteloze aankopen.

9 juli 2024 om 09:58

Leuk die hele theorie over Barca, maar die kunnen hem niet betalen. Die zitten nu al onder ieder matras het geld weg te schrapen, overdreven gezegt. PSV wil niet verkopen, dus die 40-50 lijkt me aardig realistisch en te gortig voor hen. Lijkt me niet dat die positie de hoogste prioriteit heeft.

9 juli 2024 om 12:15

Leuk om te constateren dat begrijpend lezen moeilijk is. Lees anders mijn laatste twee alinea's even opnieuw. Ik praat over de voetballer Schouten en waarom ik hem een ideale versterking zou vinden voor de club die ik een warm hart toedraag. Om vervolgens ook meteen aan te geven dat het financieel niet haalbaar zal zijn.

Om op je laatste argument in te haken (je bent overduidelijk niet op de hoogte): Er zijn twee posities die de hoogste prioriteit genieten. De linksbuiten positie en die van een controlerende/verdedigende middenvelder. Vanwege de financiele situatie zal er dus een keuze gemaakt moeten worden en het lijkt erop (ik moet mezelf jammer genoeg weer herhalen omdat jij moeite hebt met begrijpend lezen): volgens de laatste geruchten is het versterken van de linksbuiten positie(nico) momenteel topprioriteit.

En in mijn laatste alinea geef ik dan aan wat ik denk wat er zal gebeuren omtrent het versterken van de controlerende positie.

Als hij een masterclass geeft tegen Engeland gaat hij voor minstens 60m weg

9 juli 2024 om 09:13

Gebaseerd op ?
Het feit dat hij 27 is en nog nooit hoger heeft gespeeld bij Bologna?

9 juli 2024 om 09:18

Neeh op dat geen wat hij nu presteert en op de waan van de dag. En psv is nu toch wel een treetje hoger dan Bologna die nooit eerder zo goed presteerde.

9 juli 2024 om 10:07

Maar omdat hij een half jaar goed presteert is hij 60m waard?
Zo werkt het leven helaas niet.
speelt een goed EK en is bij psv solide. Maar psv draaide afgelopen seizoen vooral om Luuk de Jong en Joey Veerman, dat waren de twee uitblinkers. Schouten was oke, maar geen absolute topper.

9 juli 2024 om 10:09

Schouten was onze beste speler. Veerman en De Jong hadden de beste stats maar ik zie een van die twee veel liever vertrekken dan Schouten.

9 juli 2024 om 10:45

Hij heeft geen half jaar goed gepresteerd Jeroentje. Het verdraaien hiervan verzwakt je redenatie zo enorm dat er weinig overblijft. Ook bij Bologna was hij geweldig en bij PSV is hij de motor van het team. Bosz heeft besloten dat Schouten de persoon is die de tactiek bepaald.

Dat uit zich in het schuiven van hem tussen verschillende posities en de spelers daaromheen die daarop aangepast worden. Wil je voetbal van achteruit? Plaats je daar Schouten. Wil je voetballen vanaf het middenveld? Plaats je daar Schouten. Deze man heeft zo geweldig veel voetbalintelligentie dat ik het bijzonder vind dat je hem zo naar beneden probeert te praten terwijl het evident is dat dit een speler is die moeiteloos een stap kan maken.

Serie A, Eredivisie, Ek2024, Champion's League, het maakt niet uit welk niveau hij speelt. Hij past zich moeiteloos aan.

9 juli 2024 om 10:48

Schouten was de belangrijkste speler dit seizoen.

9 juli 2024 om 10:51

Ik denk niet dat je veel PSV hebt gekeken als je Schouten niet als een van de uitblinkers van het seizoen op je lijstje zet. Extreem belangrijk voor de balans in het elftal en het makkelijk onder druk uit voetballen.

9 juli 2024 om 11:17

schouten was veel beter als veerman het hele seizoen. typische reactie van iemand die alleen de analisten volgt.elke wedstrijd stond schouten er met boscagli waar veerman meerdere malen zwaar door de ondergrens zakte en gewisseld moest worden.

Ik denk dat je voor 40 à 50 miljoen echt wel een redelijke vervanger kan halen hoor. Dan zou ik het als PSV zijnde altijd doen. Ik zou alleen wel een datum stellen, omdat je wel tijd moet hebben om die vervanger te vinden, en te laten wennen.

Oprecht een goede speler, maar toch lastig in te schatten hoe goed die nou echt is. Heeft het schijnbaar leuk gedaan in Italië. Maar die competitie volg ik nooit en als ik lees hoe leuk modale ED spelers als De Roon en Noslin het daar doen.. Ook 'al' 27 en de gemiddelde speler van Polen, Turkije en Roemenië overstijgt de ED natuurlijk niet. Wellicht dat een meesterpot tegen de Engelsen de meesten gaat overtuigen.

9 juli 2024 om 13:00

Goede vraag. Voor de absolute top is de stap te groot, maar Dortmund is wel echt een uitstekende stap. Voor Dortmund ook goed om een middenvelder te hebben vor 40-50 miljoen die je nog 5 jaar kan gebruiken.

40-50 miljoen als laag inschatten is toch wel iets te hoog in de bol daar in Eindhoven neem ik aan? Schouten heeft 2/3 jaar bij Bologna in de middenmoot van de Serie A gespeeld en er is een reden dat de topclubs hem niet namen daar en dar Bologna de vraagprijs liet zakken voor Psv.

Heeft het goed gedaan bij PSV en draait een leuk EK maar als je 35 miljoen kan pakken is het toch prima? Schouten zelf zal als 27 jarige ook nog wel doelen en ambities hebben ipv tot zijn 30e bij PSV te blijven.

9 juli 2024 om 09:59

Hoeveel wil Feyenoord voor Hancko hebben? Dat is toch dezelfde situatie. Die heeft zelfs nog minder ervaring in topcompetities.

9 juli 2024 om 10:17

Hancko zou minimaal 35 miljoen moeten opleveren. Hoezo is dat dezelfde situatie? Schouten heeft al 2/3 jaar bij Bologna gezeten is daar niet opgepikt door de top, dat zegt toch wat in mijn ogen? Daar doen 1 leuk seizoen in de ED en een oke EK toch niets aan af?

9 juli 2024 om 10:30

Wij kregen 35 miljoen voor de 25 jarige Sangare. Zijn opvolger is 27 doet het een stuk beter en heeft nog een lang contract. Waarom zou he dan in godsnaam akkoord gaan voor 35 miljoen? Alleen als Schouten een vertrekwens heeft zoals Hancko zou ik die prijs overwegen. Anders gewoon vasthouden aan de vraagprijs van 45.

9 juli 2024 om 10:31

@WesZol Je weet toch hoe opportunistisch de voetbalwereld is? Afgelopen jaar was Schouten basisspeler, werd kampioen, hield zich goed staande in de CL en speelt nu een goed EK. Dat heeft echt wel een positieve invloed op de prijs. Daarnaast zit PSV niet in de situatie dat hem moeten verkopen. Gewoon hoog in de boom zitten met minimaal 50 miljoen en anders blijft hij toch gewoon. Feyenoord gaat ook terecht hoog in de boom zitten met Hancko

9 juli 2024 om 11:18

juve roma en ac milan hadden alledrie interesse in schouten maar hij wilde zich in de kijker spelen van de bondscoach en het ek halen.

PSV heeft zo'n ongelooflijk elftal. Ze waren vorig jaar al makkelijk kampioen. En toen hebben ze, hoe ze het ook hebben gedaan, ook nog huurspelers als Dest en Tillman vast kunnen leggen. Er is nog geen dragende speler vertrokken. En tot slot hebben ze nog aankoop gedaan voor 9 miljoen.

9 juli 2024 om 14:42

Er is vrijwel nergens iets gebeurd op de transfermarkt, na het EK zal er wel wat los gaan komen.

Ik wist dat Schouten een goed seizoen achter de rug had maar toch niet verwacht dat die zo stabiel zou zijn tijdens het EK. Heeft De Jong toch doen vergeten. Vraag mij wel af hoe het na het EK gaat lopen. Reijnders en De Jong lijken toch zeker van hun plek maar zou toch jammer voor Schouten zijn.

9 juli 2024 om 09:35

Schouten/Timber 6 - Frenkie/Reijnders op 8, Xavi/Teun 10. Frimpong 7, Zirkzee 9 en Gakpo/Lang 11. Achterin staat stabiel en Verbruggen is Verbruggen onderhands.

Goede speler, maar of die een elftal bij de hand neemt dat is een tweede. Dat die het nu goed doet is klasse. Laat hem nog maar een seizoen bij PSV en kijken of die ook de lijn door kan zetten

9 juli 2024 om 10:16

Vergeet ook niet dat het niveau van dit EK belachelijk laag ligt he. Een Slovenië en Roemenië heb ik ook wedstrijden zien spelen, dat je denkt dat ze er wat van kunnen. Het team van Real Madrid of Man. City zou alle landen lachend oprollen. Weet niet of dat te maken heeft met het minder met elkaar spelen of toch de coaches en tactiek.

Is zonde voor zijn ontwikkeling als hij bij PSV blijft… Hoop dat er een club voor hem doorpakt!

En terecht, verreweg je belangrijkste middenvelder. Gewoon niet praten onder de 50m als hij zelf ook wil blijven.

Dat laatste is wel vaak het probleem natuurlijk, als de speler zelf ineens weg wil veranderd dat de gehele dynamiek in zo’n onderhandeling proces.

Behoorlijk komische gedachtegang hier, waarom zou PSV geen 40-50+ mogen vragen?
Is dat recht alleen aan ons (ajax)? Nederlandse clubs mogen weleens wat brutaler zijn in hun vraagprijs.
Ja hij is 27, dus? Ja hij heeft nog maar 1 jaar op zijn contract, dus? Als clubs hem echt willen hebben dan kom je er echt wel uit en dat hoeft niet 50 miljoen te zijn, maar haal het maximale eruit.
Er zijn er op het moment niet zoveel beschikbaar met de kwaliteiten die Schouten bezit en PSV vind niet zomaar een gelijkwaardige vervanger dus moet er geld komen om iets te vinden wat in de buurt kan komen. Qua transfersom en salaris die je er voor moet neerleggen als je iemand moet halen.

9 juli 2024 om 10:23

Er is niemand die zegt dat ze het niet mogen vragen.

Het is meer dat mensen zich afvragen waarom andere clubs dat zouden betalen.

Dit had feyenoord ook met Wiefer moeten doen, ik vind ze beide gelijkwaardige spelers.

9 juli 2024 om 10:09

Zeker niet. Schouten lost heel veel met positie op daar waar wiefer vaak kleine overtredingen maakt.

9 juli 2024 om 10:12

Als je Wieffer en Schouten gelijkwaardig vind, ga ik er vanuit dat je een bepaalde gekleurde bril op hebt.

9 juli 2024 om 10:38

je hebt wel gelijk dat ik voor Feyenoord ben en ik vind Mats zeker gelijkwaardig dan Schouten. ik denk dat Wiefer ook gewoon bij NL basis was geweest.

9 juli 2024 om 11:41

We zullen het nooit zeker weten.

Ik denk dat als iedereen fit was geweest ze geen van beiden gespeeld hadden. Ze hadden sowieso niet beiden in de selectie gezeten. Misschien zelfs beiden wel niet. Er zitten nu 5 middenvelders in de selectie en met De Jong, Reinders, Koopmeiners en de Roon die er mits fit bij waren geweest was er maar 1 plek over geweest voor de rest, denk dat die naar Wijndal was gegaan in Koemans logica.

Als ze dat geld ontvangen weet ik nog wel een goede technisch directeur om het over de balk te smijten… hij werkt nu in Dortmund… als dit waar is zou ik Veerman houden en een controleur zoeken al schieten mij geen namen te binnen. Accenten verleggen en in de competitie nog meer druk naar voren spelen dan red je het hier wel alleen Europees is het een ding!

Weet zeker dat als er 40 miljoen geboden wordt, PSV hem gewoon verkoopt. Dit blijven toch gigantische bedragen voor Nederlandse clubs. Je hoeft hem niet te verkopen, maar het opbouwen van vermogen is heel belangrijk. Kijk hoe het Ajax nu vergaat. Dit kan PSV ook gewoon overkomen. Een buffer is dan wel wenselijk. Helemaal als we zometeen weer CL plekken kwijtraken.

9 juli 2024 om 10:16

@jeffd,

En bij 30 miljoen is hij ook gewoon weg. Speler van 27, volgend jaar 28, dat is precies de leeftijd waar je op je top zit als voetballer, dus gaat niet beter worden dan hij nu is. Als psv hem nu niet verkoopt voor 25+, gaat hij een desbetreffend bedrag nooit meer opleveren, kapitaalvernietiging.

Met een beetje goede zaakwaarnemer sleept Schouten er bij PSV een verdubbeling van zijn contract uit. Dan is iedereen tevreden en blijft ie nog even.

Bizar die beperkte visie bij Oranje/knvb voor spelers buiten de Eredivisie. Behalve Depay en Wijnaldum, die blijven helaas wel in beeld. Ik weet niet of Schouten veel minuten had gemaakt op het EK zonder de blessuregolf, maar hij doet het wel het beste van de huidige middenvelders. Dat drijft de waarde wel op, zeker als je in de halve finale terecht bent gekomen. Jammer voor Feyenoord dat kanshebbers als Timber en Wieffer net op verkeerde moment geblesseerd zijn geraakt. (En op andere posities zijn ook Bijlow en Hartman niet echt fortuinlijk.)

Tsja. Je kan altijd hoog inzetten en wat zakken hé. Zo werkt het meestal.
Als je 40 miljoen krijgt voor Schouten, zou dat een prima prijs zijn hoor.

Misschien dat PSV niet zo snel een top oplossing heeft voor hem te vervangen, maar met dat bedrag kan je wel je selectie fors versterken (en hopelijk Boscagli behouden)....

Wieffer gaat voor 30 miljoen + eventuele bonussen geloof ik. Als je dan 40 miljoen + eventuele bonussen voor Schouten krijgt, snap ik dat wel hoor.
Voetballend en qua rust aan de bal komt hij een stuk beter over op mij. En voordat ik weer mensen krijg met hun ''stats'' van Wieffer vs Schouten: niet te vergelijken. Schouten heeft ook meermaals als RCV moeten spelen.

Daarnaast laat Schouten op dit EK ook zien een uitstekende middenvelder te zijn op hoog niveau.

Denk dat Jerdy wel een stap kan maken hoor. Denk ook wel dat clubs als BvB en Juventus wel clubs van zijn niveau zijn. Geen absolute top, maar wel nog een pak hoger dan PSV bijvoorbeeld.

Al zie ik hem niet naar Juve gaan. Die gaan al fors investeren in het middenveld. Hebben ondertussen al Douglas Luiz binnen, hebben Kephren Thuram al bijna binnen en gaan/hebben ook nog een bod gedaan op Teun Koopmeiners.

Als die 2 nog komen (teun en Kephren), dan is dat middenveld wel aardig vol met Locatelli, Fagioli, Mckennie (want is nog niet weg) en Miretti erbij hé.

Verder is Rabiot wel uit contract bij hen, helaas.

Geen heel gek bedrag. Als Wieffer al voor 30+ mln gaat.

9 juli 2024 om 11:52

Exact. Wieffer zal dan een jaartje of 3 jonger zijn, maar Schouten is in alle facetten de betere speler t.a.v. Wieffer.

9 juli 2024 om 12:02

Alleen in de statistiek van vooruit passen scoort Schouten beter, maar dat vertekend een klein beetje omdat Scouten ook centraal achterin heeft gestaan. Dus op basis van goals, assists, verdedigend werk & gewonnen duels scoort Wieffer beter. Dus het is gelul dat die in alle facetten beter is. Denk dat ze aardig gelijkwaardig zijn en dat wanneer Wieffer op de plek van Schouten gespeeld zou hebben op het EK, hij voor 40 was weggegaan.

9 juli 2024 om 14:57

Voetbal is niet altijd in statistiekjes vast te leggen. De impact die Schouten op een ploeg heeft is vele malen groter dan de impact van Wieffer. Die gaat natuurlijk met een reden ook naar Brighton en niet naar een betere club.

Zou een mooi bedrag zijn voor PSV, maar snap dat ze hem niet kwijt willen om aan de de fundering te bouwen. Persoonlijk heb ik hem vorig seizoen zelden zien spelen omdat ik weinig PSV heb gekeken, maar erg onder de indruk van hem bij Oranje.

Prima bedrag toch?
Vind 'gigantisch' wel meevallen eerlijk gezegd.
PSV wil hem niet kwijt, dus is dit gewoon een bedrag dat je kan vragen.

Had overigens niet gedacht dat hij 'al' 27 zou zijn!

Balen voor PSV. Door het EK komt opeens heel Europa erachter wat voor goud ze in handen hebben met Schouten.

Idd Forzaromale, maar denk dat het voor Schouten ook beter is om te blijven

Als Aad de Mos Schouten al gaat vergelijken met Cruyff dan is hij onbetaalbaar. Het is een zeer goede speler en die vergelijking is wat overdreven maar dat hij kan voetballen in inzicht heeft is zeker waar. Toch moet er eens eens einde komen aan de mensenhandel die gedreven wordt in het huidige voetbal. Bonden moeten eens ingrijpen dat een speler minstens 3 jaar verplicht bij een club moet blijven. Dan hoeft een trainer niet constant spelers inpassen en kunnen we blijven genieten van spelers die het goed doen bij een club. Het is en blijft een utopie maar zoals het nu gaat is niet leuk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren