Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

PSV moet serieus vrezen: Arsenal meldt zich voor uitblinker Xavi Simons

Laatste update:

Xavi Simons is op de radar verschenen bij Arsenal, zo melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. De aanvaller annex middenvelder maakte afgelopen seizoen indruk bij zijn debuutseizoen in de Eredivisie en kan dat bekronen met een transfer naar de Premier League. Simons ligt nog tot medio 2027 vast bij PSV, maar Paris Saint-Germain kan hem terugkopen voor twaalf miljoen euro. De speler zelf heeft echter de beslissende stem.

Simons heeft een clausule in zijn contract staan die maakt dat Paris Saint-Germain hem in 2023 en 2024 voor twaalf miljoen euro kan terugkopen. Zelf heeft hij echter al meermaals aangegeven zich goed te voelen bij PSV, al bestaat er nog onzekerheid over zijn nabije toekomst. Bekend is dat PSV de beruchte clausule uit zijn contract wil laten verwijderen, zo heeft algemeen directeur Marcel Brands meermaals aangegeven. Daar zou dan een andere clausule voor in de plaats komen.

Het is niet bekend hoe serieus de interesse van Arsenal exact is, maar vast staat dat de Oranje-international in de nadrukkelijke belangstelling staat. Bij PSV zijn ze nog steeds in de veronderstelling dat Simons komend seizoen in het Philips Stadion speelt. Mocht de kleine dribbelaar niet terug willen naar PSG, kan PSV vragen wat het wil. Het Eindhovens Dagblad houdt in dat geval rekening met een recordtransfer van minimaal vijftig miljoen euro.

Vorige week werd bekend dat Simons is overgestapt naar makelaarskantoor Doubled, waar hij vertegenwoordigd wordt door zijn nieuwe zaakwaarnemer Darren Dein. De belangenbehartiger werkt met PSV aan een clausule waarbij Simons een percentage van zijn eigen transfersom zal krijgen bij zijn vertrek uit Eindhoven. De twintigjarige Oranje-klant kwam in de zomer van 2022 over van PSG en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot sterspeler van de club.

Simons werd samen met Anastasios Douvikas topscorer van de Eredivisie met negentien treffers en liet bovendien acht assists noteren. Bondscoach Ronald Koeman nam hem maandag op in de definitieve selectie voor de finaleronde van de Nations League. Simons werd onlangs onbedoeld hoofdrolspeler rond het vertrek van Ruud van Nistelrooij, daar zijn naam werd genoemd als een van de spelers die naar de directie zou zijn gestapt. Na het vertrek van de hoofdtrainer liet hij zich echter horen en sprak hij openlijk zijn dank uit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Xavi weg wilt heeft psv niks in te brengen! Psv heeft 0 onderhandelings grond door de clausule in Xavi’s contract waardoor hij voor 12 mil terug naar psg kan kunnen clubs direct met psg voor een gunstigere transfer som onderhandelen en psv compleet negeren! Edit: ik heb de clausule nog even goed na gelezen en inderdaad psg mag niet dezelfde transfer periode Xavi ergens anders stallen, toch lijkt het me niet ondenkbaar dat Arsenal een half jaar geduld heeft als hen dat een miljoen of 30 scheelt!

2 juni 2023 om 13:24

Zeker wel, alleen als hij naar PSG wil heeft psv niet in te brengen

2 juni 2023 om 13:25

Probleem is alleen dat als PSV te hoog in de boom gaat zitten, dan laat Xavi zich misschien wel verkopen aan PSG

2 juni 2023 om 13:26

Dus moet Arsenal met PSG om tafel. Joh PSG, we betalen jullie 12 mio en huren hem vervolgens met een verplichte optie tot koop voor 15 mio. (2 transfers binnen 1 perdio mag volgens mij niet). Simons krijgt een dik salaris en persepctief en voila, PSV is mooi buitenspel gezet.

2 juni 2023 om 13:28

Volgens mij mag je max 2 transfers per periode maken.

2 juni 2023 om 13:31

Je mag zoveel transfers maken als je wil volgens mij. Je mag wel maar voor twee teams in 1 seizoen spelen.

2 juni 2023 om 13:31

Vraag me alleen af of PSG daaraan meewerkt. Als ze hem terugkopen voor 12 mil kunnen ze hem nog voor veel meer doorverkopen dan 15.

2 juni 2023 om 13:33

Dat mag gewoon. Je mag echter niet per seizoen voor meer dan 2 clubs uitkomen.

Voor 12 miljoen (PSG) is hij natuurlijk een koopje. Arsenal zal wel meer moeten betalen aan PSG. De vraag is wat Simons zelf wil.

2 juni 2023 om 13:37

Mocht Xavi Simons niet naar PSG willen maar wel naar Arsenal dan kan hij dat natuurlijk wel gewoon zo uitspelen. Heeft PSG een snelle winst van een X bedrag en zit Simons bij de club waar hij wil.

Al heb ik ook een gerucht gelezen dat PSG Simons niet meteen mocht verhuren/verkopen volgens de clausule, maar aangezien het een clausule voor Simons zelf is vraag ik me af of dat waar is.

Anyway, ik hoop dat hij gewoon nog een jaar in de Eredivisie te zien is, mooie speler voor de competitie, en voor hem zelf denk ik ook nog wel goed om een seizoen op het niveau te spelen wat hij de laatste maanden heeft gehaald.

2 juni 2023 om 13:45

In zijn contract staat ook dat PSG hem niet direct mag verhuren of verkopen. Of dat voor één transferperiode is of dat dat voor een jaar bijvoorbeeld is was niet bekend.

2 juni 2023 om 13:49

@Eindtovenaar10, Dan tekent hij een nieuw contract.

2 juni 2023 om 14:48

Zou je wel leuk vinden he. Maar dat gaat niet gebeuren. Zo een mega talent als hij tikken andere clubs rustig 50 a 60 mil voor af. Daarbij gaat PSV hem gewoon een percentage vd transfersom geven. Daarbij mag ie anders een half jaar niet eens spelen en dat gaat dit voetbaldier echt niet doen.

2 juni 2023 om 15:06

Rochus

"dus moet Arsenal met PSG om tafel. Joh PSG, we betalen jullie 12 mio en huren hem vervolgens met een verplichte optie tot koop voor 15 mio. (2 transfers binnen 1 perdio mag volgens mij niet). Simons krijgt een dik salaris en persepctief en voila, PSV is mooi buitenspel gezet."

Allemaal leuk bedacht. Maar er is door PSV een bepaling in de clausule opgenomen om dit soort obvious praktijken te voorkomen. Als Xavi zijn clausule gebruikt, dan mag Xavi dat seizoen niet voor een andere club dan PSG uitkomen.

En yep, een dergelijke clausule staat de vrije beschikking van speler en clubs nooit in de weg natuurlijk maar er staat wel een boete op die dan aan PSV betaald moet worden.

Dus nee, daar hoeft PSV niet bang voor te zijn. En dus is het gewoon heel simpel: Ofwel Xavi gaat naar PSG voor twaalf miljoen óf PSV kan gewoon vragen wat het wil.

2 juni 2023 om 15:08

Messi

"@eindtovenaar10, Dan tekent hij een nieuw contract"

Dat is juist. Maar dat betekent niet dat Xavi wel gebruik kan maken van die clausule in het huidige contract en PSV van diezelfde clausule dan géén gebruik mag maken natuurlijk. Xavi is wel degelijk gebonden aan die clausule zoals PSV dat is.

2 juni 2023 om 15:40

Dan moeten we alsnog weten wat die clausule precies inhoudt, want als dat een geldbedrag is kan PSG die boete ook doorbelasten aan de kopende club. Dan houdt PSV er misschien wat meer aan over maar zijn ze Xavi alsnog kwijt. Voor PSG is het zelfs interessant om Xavi nu terug te halen en een jaar te wachten.

2 juni 2023 om 15:46

Deze jongen mag door de prijs plafond heen zijn salaris. Hopelijk blijf hij nog een seizoen. Hij is echt een maga talent. Pas 20 jaar

2 juni 2023 om 15:48

@constant Kante,
"allemaal leuk bedacht. Maar er is door PSV een bepaling in de clausule opgenomen om dit soort obvious praktijken te voorkomen. Als Xavi zijn clausule gebruikt, dan mag Xavi dat seizoen niet voor een andere club dan PSG uitkomen."

Is dit ergens gedeeld dan? Hoe kom je aan die informatie?

En als PSG hem toch overneemt en vervolgens verhuurd met optie tot koop?

2 juni 2023 om 16:36

Haha doet pijn he dat xavi bij de mooiste club van NL speelt 😉

2 juni 2023 om 13:28

Dus je snapt gewoon niet wat de clausule inhoud, als PSG hem terugkoopt of xavi Simons de clausule activeert dan mogen ze hem niet verkopen of verhuren. Dus buy back en doorverkoop is niet mogelijk

2 juni 2023 om 13:32

Waar heb je de inhoud van die clausule kunnen vinden? Dat is een van de grootste geheimen hier op VZ volgens mij.

2 juni 2023 om 13:35

Maar als Simons naar Arsenal wil, dan haalt hij toch die afspraak er uit?

2 juni 2023 om 13:48

Rochus is toen door Rik Elfrink getweet

2 juni 2023 om 13:54

Ik dacht dat die afspraak vanuit Simons kwam. Dus dat Simons aangaf dat PSG hem niet mocht doorverkopen of verhuren. Om hiermee te voorkomen dat hij als handelsobject zou dienen en zijn carrière in eigen hand te houden. Als Simons dat nu wel wil dan kan hij die afspraak vanuit zijn kant toch gewoon laten vallen. Dit is iets tussen PSG en Simons en niet tussen PSV en PSG of Simons?

2 juni 2023 om 15:11

Nee, dat is de afspraak tussen Xavi en PSV. Als Xavi terug wil naar PSG dan kan dat voor een gelimiteerde transfersom van twaalf miljoen met de restrictie dat Xavi dan niet, zoals jij ook voorstelt, alsnog meteen doorverhuurd of verkocht kan worden aan een derde club.

Want wat jij nu bedenkt dat was een jaar geleden ook al te bedenken.

2 juni 2023 om 17:41

Constant graag bron en inhoud van die clausule.

2 juni 2023 om 13:29

Staat ook in dat hij zich niet meteen door mag laten verlopen

2 juni 2023 om 13:43



Als Xavi naar een ander team wil gaat hij gewoon. Hij stemt in met terugkopen aan PSG voor 12 mio die vervolgens XAVI verhuurt aan bijvoorbeeld Arsenal met verplichte optie tot koop na 1 jaar voor 25 Mio. en 10 mio huur voor 1 seizoen. Omdat Xavi aan de constructie mee gaat werken krijgt hij ook 5 Mio.

Zo vist PSV met 12 Mio achter het net. Deze clausule is niet voor niets bedacht door de zaakwaarnemer van Xavi ten allen tijde zijn zij in control en kunnen ze tekengeld vragen om voor een habbekrats PSV te verlaten. Enige probleem is dat je hem moet verhuren voordat hij als speler ingeschreven is voor franse ligue 1 anders mag hij een half jaar niet spelen voor een andere club.
En wanneer Xavi niet instemt dan verhogen ze zijn tekengeld van 5 Mio met nog eens 10 oid.... dit is echt een gouden deal waar PSV niet goed bij heeft opgelet.

2 juni 2023 om 13:45

Niet meteen maar zes maanden later in het volgende transferwindow... het limiteert PSV gewoon in haar vraagprijs.

2 juni 2023 om 15:26

Bijzonder hoe slecht je geïnformeerd kan zijn Xajacfa nadat deze clausule al zo'n 32 keer voorbij is gekomen

2 juni 2023 om 13:31

Als we de berichten van het ed mogen geloven is dat dus niet mogelijk. Bij activering van de afkoopclausule zou Simons niet meteen verkocht/verhuurd mogen worden.

Simons kan ook nog een deal met PSV maken dat hij van deze transfersom ook een percentage krijgt. Op die manier is hij zelf altijd de winnaar.

2 juni 2023 om 13:32

Dus bij het lichten van de clausule door Simons bij PSV, is er een verbod voor PSG (een partij die er volgens sommigen niets over te zeggen heeft) om daarna met hem te doen wat ze willen?

2 juni 2023 om 13:34

"simons kan ook nog een deal met PSV maken dat hij van deze transfersom ook een percentage krijgt. Op die manier is hij zelf altijd de winnaar." Die deal vervalt in 9 van de 10 gevallen als eerste. Laatst was er hier een lid die die opsomming heeft nageplozen. O.a. bij Berghuis.

2 juni 2023 om 13:49

Alleen direct, misschien wel na een half jaar of jaar. Maar volgens het ED is het toch echt het geval dat hij niet meteen doorverkocht of verhuurd mag worden. Hoe dat contractueel in elkaar zit, zou ik absoluut niet weten maar het schijnt opgenomen te zijn in zijn verbintenis met PSV.

2 juni 2023 om 13:53

Ja dat zal allemaal best hoor maar dit is wel een uniek geval hoor. PSV heeft hier een speler in handen die tientallen miljoenen waarde vertegenwoordigt, die voor 12 miljoen kan vertrekken, wat gewoon letterlijk 0.25 van zijn waarde is.

Dit gaat voor PSV om een bedrag ter grootte van de helft van de begroting van PSV in een seizoen. Denk jij nou echt dat PSV hem gaat liggen naaien op een percentage, daarnaast kun je ook gewoon harde afspraken laten opnemen in het contract.

2 juni 2023 om 15:16

Lierse

"dus bij het lichten van de clausule door Simons bij PSV, is er een verbod voor PSG (een partij die er volgens sommigen niets over te zeggen heeft) om daarna met hem te doen wat ze willen?"

Goed punt. PSV kan een derde, laat staan een vierde partij, natuurlijk niets contractueel opleggen of belemmeren. Wat wel kan is met Xavi afspreken dat als hij terug wil naar PSG hij daarna dan niet meer in hetzelfde seizoen naar een andere club gaat, verhuurd danwel verkocht. Waarmee je hetzelfde effect bereikt.

Technisch gezien kan dat een overgang van Xavi via PSG naar welke club ook niet effectief tegenhouden. Die clubs hebben niets te maken met welke clausule tussen Xavi en PSV ook en kunnen doen wat zij willen. Maar dan heeft PSV wel een zaak tegen Xavi en gaat hem dat persoonlijk heel veel geld kosten. En op die manier regel je dus dat je op dit soort manieren wordt geflest.

2 juni 2023 om 17:17

@Lierse, nee. Het idee is dat er een verbod is voor Simons (een partij waar PSV de afspraak mee heeft gemaakt), om te doen wat hij wil. Zoals constantkante aangeeft, is dit natuurlijk niet daadwerkelijk een verbod, maar een actie die beboet kan worden. Welke boete daar op staat is mij niet bekend, maar ik kn me voorstellen dat deze afhankelijk is van de geachatte marktwaarde van Simons.Edit: zie dat mr contractrecht himself ook heeft gereageerd en het helderder heeft uitgelegd

2 juni 2023 om 18:41

Xavi kan gewoon nee zeggen tegen PSG. Als hij zich laat verkopen aan PSG, wil PSG ook geld verdienen aan de transfer. Dat geld komt dan niet in de zakken van Xavi. Als ze rechtstreeks zaken doen met Arsenal verdient PSG niets en is er dus meer geld te verdelen tussen PSV en Xavi.

2 juni 2023 om 18:58

maar wel verhuren arsenal kan huren met optie koop of verplichte koop

2 juni 2023 om 21:34

Als Arsenal een bod uit breng en psv zeg nee zal xavi snel weg willen denk ik. Hij zal dan gaan roepen ik wil naar Arsenal voor dat bedrag anders ga ik naar psg

3 juni 2023 om 06:49

Bij dat joch gaat zijn carrière in de mist. Voor het geld Barça verlaten, dat zal zijn hele carrière de rode draad zijn, let maar op

150 miljoen, niks meer niks minder.

2 juni 2023 om 13:31

Hoofd gestoten? hij heeft verlopig alleen in onze drollen competitie gepresteerd . Psv kan hoog in de boom zitten maar dit krijgen ze nooit. Misschien had hij een goed jaartje meer niet

2 juni 2023 om 13:35

Als ik Arsenal was zou ik even 2 keer nadenken. Hij past totaal niet in een fysieke competitie. In de Ligue 1 werd hij al aan alle kanten voorbij gelopen, laat staan de Premier League. Een paar jaartjes ontwikkelen in de Eredivisie is prima voor hem.

2 juni 2023 om 13:42

Een rollende Braziliaan scheen onlangs nog 100 miljoen waard te zijn. 150 miljoen is bon

2 juni 2023 om 13:45

Wat een onzin, Xavi Simons was dit seizoen juist één van de meest fysiek sterke spelers.

2 juni 2023 om 13:48

Denk dat Antony wel iets beter is dan Xavi die kan mee in onze kleutercompetitie maar hij is met name slim als voetballer, gaat niet 3 man voorbij oid ja op snelheid maar ik bedoel op techniek. Desalniettemin prima voetballer maar niet meer dan 30 a 40 mio. Gakpo was iets hoger maar had zich ook al langer bewezen en transfersommen die Ajax haalt zijn gewoon niet haalbaar voor PSV dat is gewoon al jaren zo. Gakpo was niet veel minder dan Antony maar toch ligt de transfersom meer dan 2 keer zo hoog....

2 juni 2023 om 13:52

Fysiek sterke spelers? Als dat al waar is, is het niet best met de fysieke gesteldheid in de Eredivisie...

2 juni 2023 om 13:54

Antony was minder dan zowel Xavi als Gakpo. Kijk alleen al naar het rendement, terwijl Antony in het meest scorende elftal zat.

2 juni 2023 om 13:56

Als je met 20 jaar in je eerste seizoen in een worstelend PSV eindigt met 19 goals en 9 assists, kunnen we gerust stellen dat Simons geen eendagsvlieg is. Dat zijn Ziyech-achtige cijfers. Echter is Simons heel wat jaren jonger. Verder snap je toch wel hoe Psvchelseaboy dit bedoelt?!

2 juni 2023 om 13:58

@xajacfa - Op basis waarvan is Antony in hemelsnaam beter dan Xavi Simons? Zelfs qua dribbelen is Simons veel functioneler en dat moet de kracht van Antony zijn. Nee, Xavi Simons is echt een stuk beter dan Antony. Dat zullen zelfs de meeste Ajacieden niet ontkennen.

2 juni 2023 om 13:59

Zullen bij Arsenal nog wel denken aan de uitwedstrijd van Arsenal in Eindhoven dit seizoen. Xavi speelde Arsenal helemaal dol.

2 juni 2023 om 14:02

Mensen overdrijven echt over zijn fysiek. Kijk een mahrez of een foden. Verder zie je hem nauwelijks aan de kan gezet worden. Mensen praten ook maar iedereen na, ongelooflijk!

2 juni 2023 om 14:09

Simons is gewoon een leuke speler voor de Eredivisie met de potentie om over 5 jaar in een echte competitie te spelen, niks meer niks minder. Hij speelde weliswaar niet heel veel bij PSG, maar in de minuten die hij speelde werd hij zelfs in de Ligue 1 aan alle kanten voorbij gelopen. Die is zeker nog niet klaar voor een top 3 competitie.

2 juni 2023 om 14:33

Er is geen enkel scenario waarin Antony beter is dan Simons.

2 juni 2023 om 14:57

@allez Paris,
Xavi heeft precies 7 wedstrijden in ligue1 gespeeld niet echt een graadmeter.

2 juni 2023 om 15:06

Tornado72, na 7 wedstrijden in de Eredivisie kon je al meteen zien dat het een competitie was die veel beter bij hem pastte. Die vergelijking gaat dus wel degelijk op.

2 juni 2023 om 15:42

Hij speelt wel in deze competitie tegen Emmen, Cambuur enz

2 juni 2023 om 15:46

Antony ook maar hier bij de Mickey Mouse league gespeeld.
En een Frenkie en een De Ligt….
Dus waarom zal PSV niet meer vragen?
Tevens, Simons is al op jonge leeftijd bij Barca als top talent bestempeld, die is naar PSG gegaan…..niet dat hij bij die 2 competities uurtjes heb gemaakt, maar hij was al een bekende.

Dus….

2 juni 2023 om 16:32

Hij is 2 keer opgeroepen voor oranje geen cl gespeeld en speelt in een mikey mouse competitie. 15 mil meer niet . ook kijken buitlandseclubs niet wie er hier veel goals maakte

2 juni 2023 om 16:47

Het grootste verschil is hij speelt bij PSV.

2 juni 2023 om 17:51

@xajacfa ik denk dus dat Antony helemaal niet beter is dan Simons. Alleen al het rendement van Simons is zoveel beter dan Antony en dan is Simons ook nog eens 2 jaar jonger dan Antony was toen hij voor ajax speelde. Simons is ook veel completer. Heeft een betere trap, overzicht, passing, dribbels zijn ook veel efficienter. Je mag als ajaxied in je handjes wrijven dat er ooit 100 miljoen betaald is voor Antony, want het is gewoon een dikke miskoop. One-trick-pony die er in de PL niet aan te pas komt.

2 juni 2023 om 18:54

Zeker waar. Ajax spelers leveren gewoon meer op door de uitstraling van Ajax, Gakpo was naar mijn mening zelfs beter als Anthony.

2 juni 2023 om 20:17

Die uitstraling is verleden tijd

2 juni 2023 om 13:32

Prima prijskaartje. Ik zelf hou het op: niet te koop. Maar dat is natuurlijk niet realistisch.

2 juni 2023 om 13:34

Wat denk je van 12?

2 juni 2023 om 13:39

Dat is inderdaad de clausule met PSG. Van zijn kant. Hij is natuurlijk wel veel en veel meer waard dan dat. 150 is ook overdreven, maar voor 12 koop je hier ook een zekerheidje. Dit is zo'n vreselijk groot talent. Die kan lachend een stap hoger. Hoe jammer het voor de competitie ook zou zijn.

2 juni 2023 om 13:40

Dat mochten hatende Ajacieden en Feyenoorders willen, maar plak er maar een 0 achter gezien de berichtgeving.

2 juni 2023 om 13:52

Zo'n vreselijk groot talent valt ook wel mee het is een hele goede voetballer maar echt niet een groter talent dan een Saka, Vinicius JR, Pedri, Bellinham, Javi, etc...

2 juni 2023 om 13:56

Of PSV'ers die geld ruiken maar niet beseffen dat deze clausule je ontzettend zwak maakt, ook al mag er niet rechtstreeks door PSG doorverkocht worden.

2 juni 2023 om 14:00

Oneens. Hij heeft PSV in zijn eentje naar de CL geschoten volgens velen. Daarbij spelen de genoemde talenten van jou met betere spelers om zich heen.

2 juni 2023 om 14:23

Voorronde CL*

2 juni 2023 om 14:56

Voorronde CL = groepsfase EL bij PSV

2 juni 2023 om 15:58

@xajacfa, daar noem je inderdaad even de grootste talenten ter wereld op. Simons zit daar vlak achter. Overigens niet alleen mijn gekleurde mening, maar ook de mening van allerlei vakbladen en voetbalsites.

2 juni 2023 om 16:17

Is voorronde CL geen CL meer? Mis ik iets?

2 juni 2023 om 16:33

Lig in een deuk . Zeker gedroomd

2 juni 2023 om 13:42

150 miljoen Turkse Lira bedoel je zeker?

2 juni 2023 om 13:44

Dan steekt PSG (samen met Simons) toch mooi 138 mln in hun zak.

2 juni 2023 om 13:48

Heeft Simons niet zelf de macht om te zeggen voor hoeveel meer of minder hij naar Arsenal mag vertrekken? Psv kan prima 150 willen, maar als Simons het met PSG op een dealtje gooit dat hij bij hen, voor laten we zeggen 50 miljoen, mag vertrekken dan kan PSG de terugkoop optie activeren en hem vervolgens direct door verkopen. Simons heeft met die afgesproken 12 miljoen afkoopsom voor PSG, zijn eigen transfersom volledig in de macht.

2 juni 2023 om 14:02

Mag je 2 transfers in 1 periode maken?

2 juni 2023 om 14:41

Volgens mij wordt dat niet verboden, en anders zijn er natuurlijk nog hele leuke huurconstructies ( met verplichte optie tot koop ) te bedenken.

2 juni 2023 om 14:46

Twee transfers in een periode komen regelmatig voor, bijvoorbeeld dat club A een speler koopt en vervolgens direct doorverhuurd aan club B.

In Italië kwam het ook vaak voor toen clubs nog de rechten van een speler konden delen, dat een club de rechten van de ander overnam, en de speler gelijk doorverkocht aan een derde club voor een groter bedrag.

2 juni 2023 om 16:45

🤣😂🤣 max. 60 hij speelt bij PSV hè.

Logische dat er interesse is, deze jongen is de absolute uitblinker van de Eredivisie dit seizoen.

2 juni 2023 om 15:47

Inderdaad echt een uitblinker hebben ze binnengehaald.

Ik vraag mij toch wel af of PSV zich wel voorbereid heeft als Xavi ook vertrekt voor een x bedrag. Hij zal niet heel veel opleveren ivm zijn clausule want dan zal PSG toch ook wel wakker worden.

Mocht Xavi vertrekken, dan is er echt veel te doen voor PSV. Dan wordt het echt een tussen jaar voor PSV?

2 juni 2023 om 17:56

Dat ligt eraan hoeveel geld er binnen komt. Op dit moment lijkt het erop dat PSV vooral kan gaan verdienen aan Simons en Sangaré. Stel je verkoopt Simons aan andere club dan PSG, dan denk ik dat 50 miljoen wel het minimum is wat je kunt krijgen. Van die 50 miljoen kun je als PSV zijn de 4 of 5 nieuwe spelers halen die kwalitatief goed genoeg zijn voor de basis. Of je kunt bijvoorbeeld Sangaré nog een jaar extra proberen te houden door hem een tekenbonus te geven voor het verlengen van zijn contract met 1 jaar. Verkoop je Simons en Sangaré (die heeft een clausule van 37 miljoen in zijn contract) dan kun je zo'n 80 miljoen gaan uitgeven. Dan kun je het brandhout wegdoen en 7 basiswaardige spelers halen. Dan is het echt geen tussenjaar.

Wel veel concurrentie maar Xavi is een wereldtopper in wording

Simons zou echt goed bij Arsenal passen. Prachtige club ook.

2 juni 2023 om 13:26

Mwah goed bij passen vind ik niet, gaat geen basis spelen

2 juni 2023 om 13:33

Dat vraag ik me af. Ik vind hem dermate goed al dat hij het als aanvallende middenvelder best een kans heeft. Heel sterk in de kleine ruimte, hoge handelingssnelheid. Bij het goede voetbal van afgelopen seizoen zou ik het best willen zien.

2 juni 2023 om 13:38

Ja hij heeft een erg goed seizoen gehad maar als hij naar Arsenal zou gaan wordt hij niet gehaald als basisspeler maar eerder als backup zowel odegaard als Saks speelt hij er niet uit op zijn posities

2 juni 2023 om 13:55

Dat zal best maar op linksbuiten gaat hij Martinelli er niet uitspelen (topscorer) en Odegaard speelt een beetje als centrale middenvelder, aanvallende middenvelder en rechtsbuiten tegelijk + aanvoerder. Xavi is goed maar past niet bij het huidige arsenal

2 juni 2023 om 14:00

Past niet bij? Hij past juist heel goed in die speelstijl, maar zou waarschijnlijk back-up zijn van een aantal spelers.

2 juni 2023 om 14:29

Xavi kan prima de concurrentiestrijd aangaan met Martinelli.

2 juni 2023 om 14:29

In eerste instantie zal hij Martinelli noch Odegaard er uit spelen. Hij is wel een heel andere linksbuiten dan dat Martinelli is, want Xavi speelt veel liever iets naar binnen. Martinelli + Odegaard is erg complementair aan elkaar, maar Xavi + Tierney is dat ook.

Als Xavi voor een prikkie op te halen is, vind ik het een uitstekende aankoop van Arsenal.

2 juni 2023 om 14:36

Wat moet je met 3 linksbuitens?

2 juni 2023 om 14:40

Ik denk dat hij talentvoller dan Trossard is. Martinelli kan ook in de spits spelen, dit jaar hebben we het op bepaalde momenten moeten doen met Nketiah in de spits. Odegaard kan een linie lager spelen. ESR staat misschien wel op het punt om Arsenal te verlaten.

2 juni 2023 om 14:54

Je wilt allemaal spelers die top gepresteerd hebben van plaats laten veranderen zodat Simons gehaald moet worden? Dat noem ik nog is totaal onnodig.

Arsenal moet zich richten op de zwakke plekken en waar Arsenal in de breedte tekort komt. Dat is nu de verdediging en het middenveld. Niet de aanval of 10. Alleen indien balogun weggaat. Maar dan zal er een nieuwe spits komen. Eveneens Nketiah die verkocht gaat worden, hopelijk.

ESR blijft dat staat al lang en breed vast.

2 juni 2023 om 14:57

Dat zeg ik niet, ik geef alleen een aantal argumenten waarom Xavi gehaald kan worden. Arsenal speelt ~60 wedstrijden in een seizoen. Als je dan voor een prikkie een (heel) talentvolle backup kunt halen, vind ik dat geen domme aankoop.

2 juni 2023 om 16:51



Dat riepen o.a Ajax supporters ook over Gakpo..en waar staat hij gewoon basis.. zoals ook Simons gewoon basis zal spelen.

Verkopen en vervolgens nog 1 jaar verhuren aan PSV zou hier het beste scenario zijn denk ik.

Was te verwachten. Absoluut top talent. Geen clausule, dus maximaal inzetten.. 50-60 miljoen..

Dan wordt het wel lastig voor PSV. Arsenal is een club die ook gewoon goed bij Simons past, veel voetbal en dynamisch. Nog beter eigenlijk dan PSV waar hij al excelleerde. Zou het zeker willen zien gebueren en ik denk dat hij daar wel kan slagen.

2 juni 2023 om 13:36

Hoezo lastig voor PSV? De enige club waar ze voor zouden moet buigen bij een bod is PSG. Bij andere clubs kan PSV gewoon vasthouden aan het contract dat Simons heeft tot 2027. Als Simons dan dreigt om voor 12 mil naar PSG te gaan dan heeft hij ook zichzelf ermee. Ik zie hem weinig spelen bij PSG en die mogen hem dan minstens een jaar niet doorverkopen/verhuren.

2 juni 2023 om 13:41

PSG koopt Simons verhuurt hem 1 seizoen aan Arsenal met verplichte koop optie van 15m. PSV heeft niks te vertellen, PSG verdient 3m en Simons heeft zijn transfer binnen. Ez clap.

2 juni 2023 om 13:43

Die clausule heeft Simons erin laten zetten volgens mij, om te voorkomen dat hj als handelswaar zou dienen. Als hij dat zelf wil dan is het toch geen probleem, dan laat hij dit vallen. De clausule is toch tussen Simons en PSV en niet tussen PSV en PSG?

2 juni 2023 om 14:10

@Ali Boemhari, Volgens mij mag hij ook niet verhuurt worden als die clausule wordt geactiveerd door PSG. Vandaar mijn opmerking ook. Als dat niet het geval blijkt te zijn heeft PSV wel weinig te vertellen idd. Maar waarom zou hij naar PSG gaan waar hij weinig speelt puur om PSV dwars te liggen.

@rochus, die clausule heeft Simons erin laten zetten zodat hij zelf de machtigste positie aan de onderhandelingstafel heeft. De clausule is toch voornamelijk tussen Simons en PSG? Als PSG 12 miljoen op tafel legt hoeven zij niet eerst te overleggen met Psv.

2 juni 2023 om 14:16

Huh Ceejah. daarmee bevestig je dus wat ik zeg en ontkracht je je eerste reactie?

2 juni 2023 om 14:29

De post gaat over Arsenal. Je reageert vervolgens dat het dan lastig wordt voor PSV. Terwijl dat niet zo is. In principe veranderd er voor PSV helemaal niks, want Simons heeft een contract tot 2027. Bij elke andere club dan PSG kan PSV hem dus gewoon aan zijn contract houden.

De enige manier dat het lastig wordt voor PSV is als PSG zich meld. Echter mag PSG Simons niet direct verhuren of verkopen. Dus kan men niet slechts Simons kopen om direct door te verkopen of verhuren.

2 juni 2023 om 18:52

Sorry maar van dat soort clausules heb ik nog nooit gehoord. Het lijkt mij dat zodra PSG Xavi koopt zij de zeggenschap hebben wat er met Xavi gebeurt en PSV niet. De FIFA heeft hier gewoon regels voor. Je kan toch niet zeggenschap hebben over iemand die niet bij je in dienst staat. Concurrentiebeding dat bestaat maar Arsenal is geen concurrent.

2 juni 2023 om 16:34

Vader is de wens van de gedachten. Snap het wel, smeken dat ie gaat. Anders word je clubje gewoon weer 3e.

Best opmerkelijk lijkt mij. Op de beide flanken heb je al 2 man en op “10†heb je ook al 2 a 3 spelers. De prioriteit ligt ook voornamelijk op 2 andere type middenvelders en in de verdediging. Hoeveel waarheid zit er dan in?

2 juni 2023 om 13:33

Ik wil ook nog wel eens zien of dit waar blijkt. Dan zijn de geruchten over de interesse in Kökcu realistischer, is meer het type middenvelder dat Arsenal kan gebruiken met het aanstaande vertrek van Xhaka.

2 juni 2023 om 13:36

Haha hij hoeft Xavi niet eens 😂 Je hebt te veel net niet voorin op Saka na en Xavi is 1 van de grootste talenten op deze aardkloot, maar het ‘grote’ Arsenal heeft hem niet nodig.

2 juni 2023 om 13:38

‘Te veel net niet’ is natuurlijk niet waar. Martinelli en Trossard zijn gewoon uitstekende spelers, ondanks dat ze een iets minder einde van het seizoen hadden.

2 juni 2023 om 13:41

Oh God, Pieter weer met zijn Arsenal-allergie. Wel eens in je paasei opgekomen dat Arsenal eerst behoefte heeft aan middenvelders en dat er defensief iets bij moet voordat we aan de aanval gaan denken?

2 juni 2023 om 13:45

Het zijn wel meer mooi weer voetballers, Xavi voegt ook een hoop strijd en winnaarsmentaliteit toe, daarbij is hij ook nog jonger dan de genoemde 2. Maar goed net als met Gakpo, dan lekker blijven of ergens anders heen volgend seizoen.

@samcro, het valt me op dat jullie behoorlijk arrogant zijn. Er is volgens jullie vaak geen enkele Nederlandse speler die het (nog) kan maken in de Engelse top en dat terwijl jullie met Bergkamp en v Persie behoorlijk hebben geprofiteerd.

En oh ja op 10 hebben jullie Thomas Partey, dan zou ik toch echt all in gaan voor Simons misschien kunnen jullie dan pas echt weer eens een party vieren ðÿ˜‰

2 juni 2023 om 13:58

Hahahaha wat een grap. Xavi die het 1 jaar laat zien in onze Mickey Mouse competitie. Trossard en Martinelli doen dat al twee seizoenen lang in de Premier League. Sorry als je Martinelli slechter vindt dan Xavi heb je echt nooit een wedstrijd gekeken

2 juni 2023 om 14:03

Waar heb je het over man? Ik zeg dat die posities al goed bezet zijn. Ben je nou dom of doe je dom?

Als je denkt dat Partey op 10 staat leef je echt onder een hele grote steen.

2 juni 2023 om 14:04

De Mickey mouse competitie is ten eerste stukken sterker dan jaren terug, daarbij is Trossard 8 jaar ouder dan Xavi en zeker veel minder dan hij en Martinelli is ook niet even constant. Heeft z’n rendement pas op het laatst wat opgeschroefd. Last but not least heeft Arsenal niet voor niets interesse nadat ze het kampioenschap misliepen, maar hier wordt door de Gunners beweert dat ze hem niet nodig hebben.

2 juni 2023 om 14:06

Hoe moeilijk is begrijpend lezen? Ik zeg dat de posities al goed bezet zijn en dat de prioriteit moet liggen op andere types middenvelders en verdediging.

Jij kijkt überhaupt nooit PL dus ga lekker ergens anders trollen.

Als Arsenal Simons haalt dan wordt hij gewoon back up.

2 juni 2023 om 14:15

Ben jij de technisch directeur van Arsenal dan? Xavi is voor elke Europese topclub een toevoeging. Ook een Odegaard of wie dan ook zou Xavi eruit spelen. Als je dat niet ziet heb je een plaat voor je hoofd

Ik kijk af en toe PL. Jij bent eerder een troll en zogenaamde Feyenoord supporter.

Haha.

2 juni 2023 om 14:18

Haha als jij denkt dat Xavi Odegaard, Saka of Martinelli eruit gaat spelen ben jij degene met een dikke plaat voor de kop.

Als jij denkt dat Martinelli een net niet speler is kijk je geen PL. Of je snapt gewoon totaal niets van het spelletje.

Heb je je eigen reactie wel gelezen? Wie is dan de troll? Hoezo ben ik een “zogenaamde Feyenoord supporter� Zelden zoiets doms gelezen.

@Voetbalzone, we hebben weer is een troll gespot. Tijd om in te grijpen.

2 juni 2023 om 14:34

Hahahahahahaha, Xavi gaat Odegaard er uit spelen. Dan heb je echt geen kijk op voetbal, of nog nooit een wedstrijd van Arsenal gekeken. Het heeft dus verder ook helemaal geen zin om jou serieus te nemen.

Kokcu lijkt mij een leuke aankoop ter vervanging van Xhaka, maar ik moet nog zien of hij wel die echte handelingssnelheid heeft om in Engeland op 8 te kunnen spelen.

Overigens pleit ik, nog steeds, voor Odegaard op 8. Ondanks dat Odegaard verschrikkelijk goed is in de kleine ruimte, vind ik dat zijn sterkste punt toch zijn passing is, en ik denk dat dat een linie lager toch meer tot uiting komt.

2 juni 2023 om 15:01

8 jaar ouder, wat boeit dat? Je hoeft niet allemaal jonkies in het team te hebben. Trossard is een goede 12e man die overal in de aanval kan staan. Martinelli niet constant? Die ontwikkeld zich razend snel, komt altijd gevaar van af. Xavi is dan ook niet constant, hij heeft ook mindere wedstrijden gespeeld. Xavi is goed, maar niet de enige goede speler op deze wereld...

2 juni 2023 om 15:34

“@voetbalzone we hebben weet is een troll gespot. Tijd om in te grijpen.â€Â

Sorry Arsenal maar je bent behoorlijk triest bezig. Als jij niet gewoon normaal had gereageerd op een positief (nederlands) voetbal bericht, namelijk dat Arsenal interesse heeft in Xavi, hadden we deze negatieve discussie heel niet gehad. Daarnaast ben jij begonnen met mij persoonlijk aan te vallen met kreten als “wat voor spul gebruik jij†“psv boeit me niks†, dus je bent zelf zielig bezig.

2 juni 2023 om 15:56

Ik ben hier degene die normaal reageert. Als je dat zelf niet snapt ligt dat echt aan jou. Jij reageert helemaal gepikeerd op een gewoon normaal bericht.

Het enige wat ik zeg is dat Arsenal andere prioriteiten heeft en dat Arsenal op de plek van Simons goed is bezet. Wat is hier triest aan? Dat zijn allemaal feiten, jij begint meteen te trollen over Arsenal.

Nu begin je dus ook alweer dingen te verzinnen wat ik nergens gezegd heb. Lekker bezig!

2 juni 2023 om 16:01

Ben benieuwd hoe je kan denken dat Partey op 10 speelt? Toch best een grote naam ook al bij Atletico. Altijd als 6 gespeeld en heel soms als rechtsback en jij denkt dat het een 10 is haha.

2 juni 2023 om 16:12

@pieterpost, jij zei zonder hintje ironie dat Thomas Partey op 10 speelt, Odegaard, Martinelli en Trossard mindere spelers zijn dat Xavi Simons en dat diezelfde Xavi Simons nu voor elke Europese topclub een toevoeging is- een jongen die 1 goed seizoen bij PSV heeft doorgemaakt. Als dat de maatstaf was, dan vraag ik me af waarom Jurgen Locadia nooit bij Manchester United is komen te spelen.

Ik vraag me echt af of je gewoon aan het trollen bent.

2 juni 2023 om 16:31

Pieter, je zit vol met shit, maar dat komt denk ik vooral doordat je een plaat voor je kop hebt mbt Xavi. Het is een heel goede voetballer die nog veel beter kan worden, maar hij is nog lang niet goed genoeg om direct over te stappen naar de basis van Arsenal. En dat geeft ook helemaal niet, want hij is nog piepjong. Maar zoals jij hier stelt dat hij onze captain er wel even uit speelt, dan ben je gewoon verblind door clubliefde ofzo.

2 juni 2023 om 16:50

Pieterpost

De enige die hier als een troll gedraagt ben jij met jij Partey op 10.

2 juni 2023 om 16:54

Martinelli is ook slechter of heb je zijn statistieken niet bekeken Ajaxnl.

2 juni 2023 om 17:15

20 G/A in de beste competitie ter wereld. Is gewoon erg goed. Zegt meer dan wat cijfertjes in de Mickey mouse competitie.

2 juni 2023 om 17:48

Serieus, statistieken? Lekker eerlijk ja dat Simons tegen RKC en FC Twente mag spelen en Martinelli tegen Fulham en Man United... Als je statistieken zo belangrijk vindt, haal dan de topscorer uit Estland. Die heeft 45x gescoord dus zal ook wel beter zijn dan Haaland?

2 juni 2023 om 13:37

Mwah Eindhovens Dagblad heeft het meestal wel bij het juiste eind

2 juni 2023 om 14:24

Veel andere media hebben al duidelijk gemaakt dat Arsenal totaal andere prioriteiten heeft. Dat is ook veel logischer gezien de bezetting op de plek van Xavi.

2 juni 2023 om 14:47

Gezien z’n wissel qua makelaar is de stap naar Arsenal wel heel aannemelijk. Past qua profiel ook perfect

Ik hoop dat hij nog n jaartje blijft maar ik zie hem ook wel in Engeland vlammen. Naar PSG teruggaan lijkt mij niet verstandig.

Sensatie titel...
Mocht xavi naar psg mag hij niet verhuurd worden. En andere clubs moeten diep diep in de buidel tasten

Media van tegenwoordig

2 juni 2023 om 13:28

Maar stel Xavi wil graag een stap maken. Als PSV daar dan voor gaat liggen door een exorbitant bedrag te vragen, kan die altijd 'dreigen' zich te laten kopen door PSG. Met het risico dat die daar op de bank zit ja, maar in deze vorm zie ik hem daar ook gewoon minuten maken, zeker als Neymar nog ergens heen gaat

2 juni 2023 om 13:33

Ja natuurlijk kan hij dat en daardoor zou hij ook een nieuw mooi contract kunnen tekenen waardoor ook hij flink meeprofiteert van een transfer. Het lijkt mij uitgesloten dat Simons met dit contract al een overstap maakt, van wat we er tot nu toe van weten dan in ieder geval, er kan natuurlijk nog meer instaan waar wij geen weet van hebben.

2 juni 2023 om 13:33

Hoezo mag hij niet verhuurt worden dan?. Staat dat in de clausule?.

Mag Psg hem terughalen en daarna meteen weer verkopen?

2 juni 2023 om 13:29

Nee.
Kan niet volgens FIFA regels.

2 juni 2023 om 13:35

Onzin. Dit mag gewoon. Je mag alleen niet voor meer dan 2 clubs in een seizoen uitkomen.

2 juni 2023 om 13:50

@luca Croutoni, Hier zijn wel oplossingen voor te verzinnen hoor.
1. PSG koopt Xavi voor 12 Miljoen
2. PSG verhuurt Xavi voor 1 miljoen aan Arsenal met een verplichte koop van 18 Miljoen.
PSG verdient hierdoor een paar miljoen, en Arsenal heeft een relatief goedkope Xavi gekocht

2 juni 2023 om 14:52

Je doet je naam wel eer aan iig

2 juni 2023 om 13:58

Maar dan moet Xavi er zelf ook mee instemmen.

Bij psv heb je in iedergeval zekerheid op speeltijd. K zou nog een jaar blijven en daarna een stap maken.

Logisch. Geweldige speler, maar denk dat hij wel doorheeft dat nog een jaar psv hem goed zal doen.

Daar gaan we dan.. Ik denk dat hij niet nodig is, maar ik heb dan ook de overtuiging dat hij niet de 8 in kan vullen zoals gewenst is.

2 juni 2023 om 13:51

Hij kan toch prima in een vrije rol op links spelen, Odegaard in het midden, Saka op rechts.

2 juni 2023 om 14:09

Ja Martinelli, de topscorer, banken. Geloof je het zelf?

2 juni 2023 om 14:22

Die kan eventueel weer in de spits en Simons kan ook op 10 en zelfs op rechts, als je City het lastig wilt maken zul je net als zij ook topspelers op de bank moeten hebben. En dat heb je eigenlijk nog steeds niet want Martinelli en Simons zijn (nog) geen topspelers. Martinelli zou bij City geen minuut spelen.

2 juni 2023 om 14:29

Martinelli zou gewoon vaste basis zijn bij City. Die speelt Grealish er echt wel uit.

1 van je beste spelers van plek veranderen. Zo kun je nooit met City concurreren. Je moet de zwakke plekken aanpakken. Op dit moment is je bezetting voorin en op 10 gewoon goed. Dan moet je dus eerst de verdediging en middenveld aanpakken. Daarna kun je de volgende stap zetten. Voor nu is het dus totaal geen prioriteit.

2 juni 2023 om 13:53

Misschien niet per se nodig, maar wel het risico waard. Hij lijkt me nu al verder dan Viera en het lijkt me ook dat hij een beetje vanuit dezelfde rol zou spelen. Plus hij kan ook op de vleugels uit de voeten.Als Xavi zich in dit tempo blijft doorontwikkelen, heb je echt een wereldspeler op termijn. En dat hebben we wel degelijk nodig.

2 juni 2023 om 14:16

Xavi kan spelen op flanken en “10â€. Daar heeft Arsenal al 3 wereldspelers staan. Of zoals jij noemt “op termijnâ€

2 juni 2023 om 14:35

Xavi gaat natuurlijk nooit voor de 8 gehaald worden. Die wordt gehaald voor de 10/linksbuiten. Odegaard zou eventueel wel op 8 kunnen gaan spelen natuurlijk.

2 juni 2023 om 16:07

Voor jou en aaaaaall die anderen die het nog steeds niet zien. Wij spelen met 2 8en en 1 6, niet met een 10. Odegaard staat nu op de rechter 8 en zou ik het liefst naar de linker 8 zien gaan zodat ESR op de rechter 8 kan gaan spelen. Simons is geen 8 en zal dat imo niet worden omdat ie defensief te weinig arbeid levert, zoals Ode nu ook doet maar omdat Xhaka wat meer bleef hangen was dat geen probleem. Als we Rice erbij krijgen kunnen we aanvallender spelen. Als we Caicedo eraan toevoegen ipv Partey is het helemaal feest en hoeft er wellicht centraal achterin niet eens meer iets bij.

Maar goed, laten we allemaal eens stoppen met Ode een 10 te noemen omdat we dat zo gewend zijn van vroeger uit. Wij spelen niet met een 10 en gaan dat ook niet meer doen.

2 juni 2023 om 17:18

Je denkt wel een beetje dat jij degene bent die Arsenal heeft uitgevonden, of niet?

Odegaard speelt idd rechts, maar speelt hoger dan Xhaka, daarom kun je die gewoon zien als 10.

Maar goed, ik heb je OP een klein beetje verkeerd gelezen, en je bedoelt hetzelfde als ik over Xavi.

2 juni 2023 om 20:55

Sorry was wellicht iets te fel in mijn reactie idd. Ik word er gewoon een btje moe van dat iedereen doet alsof we 433 met de punt naar voren spelen of 4231, terwijl we sinds Arteta z’n vaste basis heeft al tijden met de punt naar achter spelen. Het is ook overduidelijk te zien omdat Ode 9vd10 keer aan de rechterkant aangespeeld wordt en niet centraal. Anyway, btje frustratie zat erbij mea culpa.

PSG zal hem wel terugkopen voor 12 mio en vervolgens verkopen aan Arsenal voor minimaal 80 mio.

2 juni 2023 om 13:30

Mag niet in dezelfde periode.
Bovendien. Wat is het voordeel voor Xavi? Die moet immers akkoord gaan.
Arsenal kan er dan beter rechtstreeks met PSV uitkomen.

2 juni 2023 om 13:37

Jawel, ken je feiten. Max voor 2 clubs uitkomen in een seizoen. Per 1 juli kan hij gewoon de stap maken.

2 juni 2023 om 13:40

Mag niet volgens de clausule in het contract

2 juni 2023 om 13:53

Hij gaf eerst aan dat door de FIFA regels dat niet mag, maar dat is onjuist. Je mag voor 2 clubs uitkomen per seizoen.

Als een clausule in zijn contract de constructie onmogelijk maakt, dan is het wat anders.

Arsenal is een mooie club. Maar ik vraag mij af waar hij gaat spelen op het middenveld. Wellicht is Dortmund een betere bestemming? Daar vertrekt Bellingham, die is dan wel meer box-to-box. Maar kan wat makkelijker geschoven worden met andere spelers. Ik zie Xavi namelijk niet Ødegaard uit de basis spelen bij Arsenal.

2 juni 2023 om 13:53

Bovendien gaat hij z'n rendement in de Eredivisie ook niet zomaar even vertalen naar de Premier League. Dat is toch wel nodig als je bij Arsenal een basisplaats wilt hebben, ook al is dat eventueel als buitenspeler. PSV en anders een club als Dortmund is inderdaad een veel betere optie.

2 juni 2023 om 14:26

Ik denk dat Xavi eerder als backup voor Martinelli of Saka wordt gehaald.

Zou als ik Xavi was gewoon vanuit PSV naar Arsenal. Psg zet je liever 8 jaar op de bank en vergooid je carrière ipv dat ze meedenken

2 juni 2023 om 13:52

Die moet gewoon nog een jaar bij PSV blijven. Op dit moment gaat hij op de bank terechtkomen bij de top 5 van de Premier League en grote Europese clubs. Je merkte al dat Simons het moeilijker had als het niveau omhoog ging. Niet erg want hij is immers pas 20 jaar. Hij is absoluut een toptalent, maar hij zit in een fase waarbij hij zoveel mogelijk moet gaan spelen en belangrijk kan zijn. Die omstandigheden heeft hij bij PSV. Bovendien gaat hij meer interlands spelen het komende jaar. Daar leert hij ook van.

Hoop dat hij nog een jaartje blijft. Komt als een verstandige jongen over die goed over zijn keuzes nadenkt. Zal echt niet alles gaan spelen bij Arsenal en je ziet wat het spelen van wedstrijden met een jong talent doet. Nog een jaartje alles spelen en beslissend zijn, uitblinken op het EK en alsnog een top transfer maken.

Deal met PSG maken en Arsenal kan hem goedkoop kopen. Bijvoorbeeld huur + verplichte koop van 20 miljoen.

2 juni 2023 om 13:45

Dat moet Xavi zelf ook maar willen.

Heel begrijpelijk. Geweldenaar en wereldtopper in wording. Moet Arsenal wel dokken. Kokcu nog erbij voor op het middenveld. Vind beide wel bij Arsenal passen.

2 juni 2023 om 13:59

Kökcu naar Arsenal zie ik echt niet gebeuren. Of hij moet genoegen nemen met een rol als back-up. Kan veel beter naar een Engelse middenmotor gaan en vandaaruit wellicht doorstromen naar de top als hij goed mee kan draaien op dat niveau.

2 juni 2023 om 14:04

Xhaka vertrekt en ik zie hem die rol wel invullen eerlijk gezegd.

2 juni 2023 om 14:16

Ik weet het niet, hij heeft een fantastisch seizoen gedraaid maar dit is wel een gigantische stap omhoog. Als je ziet hoe andere eredivisie uitblinkers toch wat verzuipen in de premier league is dat best een risico. Aan de andere kant is Kokcu wel enorm gegroeid op fysiek en kracht. Dat is dan weer heel nuttig in die competitie. Ik zou als ik hem was toch eerst even inzetten op een jaartje Fullham, Wolves of West Ham. Speel je in de mooiste competitie van de wereld, op prima niveau, goed verdienen, en als je jezelf in de kijker speelt sta je er opeens goed op bij alle Engelse topclubs.

2 juni 2023 om 14:37

Heeft Kokcu de techniek om op 8 te spelen in de Engelse top? Ik weet het niet zeker, maar ik zou het toch graag zien gebeuren.

Die is dus sowiso weg. Arsenal is de perfecte club voor jonge talenren zoals hij

Zou Aad de Mos dan toch gelijk hebben??

Ik lees nog niks over een mogelijk interesse in Simons. Wellicht dat hij op een back-up lijst staat voor als Rice en Caicedo niet haalbaar blijken. We gaan het zien, maar voorlopig verwacht ik er niet veel van.

Ik zou eigenlijk niet weten voor welke positie hij gehaald zou worden. Ze rouleren vrij weinig en de voorste 4 posities zijn toch wel wat verder dan Xavi momenteel. Riskante transfer voor hem.

Dat moet die jongen helemaal niet doen. Bij PSG kwam hij er ook niet aan en hij is in een jaar niet ineens een veel betere speler geworden. Die gaat er echt niet ineens 15 in schieten en dat doen z'n concurrenten dus wel. Bij PSV speelt hij alles, hij is er belangrijk, hij heeft er veel krediet en hij is pas bij Oranje. Op de bank bij Arsenal en je kunt de klok erop gelijkzetten dat hij uit beeld raakt.

Hij heeft ontzettend veel talent, maar het is echt zaak dat hij in deze fase ergens een basisplaats heeft. Hij is nog maar net 20 jaar, dus even gunstig bijtekenen bij PSV (simons heeft immers de betere onderhandelingspositie), een extra jaar bij PSV en laten zien dat je de prestaties door kan zetten en je hebt volgend jaar nog meer te kiezen. Zeker met het oog op Oranje kom je dan heel anders binnen bij de volgende club.

2 juni 2023 om 13:58

Ben het opzich wel met je eens dat hij een basisplek verdient en bij PSV grote kans heeft om juist door te groeien en een mooie stap te maken vanuit Eindhoven, maar ik denk dat je PSG en Arsenal echt niet met elkaar kan vergelijken en dat hij veel meer speeltijd zal krijgen bij Arsenal dan bij PSG. Sowieso een mooiere club waar jonge talenten veel vaker een kans krijgen.

Mooiste zou zijn dat PSG hem terugkoopt en dan direkt doorverkopen aan Arsenal voor pakweg €60-70M.

2 juni 2023 om 14:00

Voor wie is dat het mooiste ? Volgens mij allen voor Psg.

Dan kan Xavi beter een nieuw contract bij PSV tekenen waarin hij afspreekt dat hij 20% van de transfersom krijgt. Dan wordt hij daar zelf ook veel beter van.

3 juni 2023 om 06:23

Hij bedoelt natuurlijk het mooiste voor Ajax of voor Feyenoord. 😂

2 juni 2023 om 14:24

Ik zie eerlijk gezegd ook nog niemand 70 miljoen euro voor Simons betalen op dit moment. Maar dat kan hij in de toekomst wellicht wel gaan opbrengen als hij zich zo blijft ontwikkelen.

3 juni 2023 om 16:32

Ik zag ook niemand 100 miljoen voor Anthony betalen maar het gebeurde wel.

3 juni 2023 om 06:26

Jij bedoelt natuurlijk het mooiste voor Ajax en voor Feyenoord! 🤣

Arsenal zou een fantastische vervolgstap zijn. Hij zou daar zeker aan speeltijd toekomen

Dat wordt weer weken speculeren….
Alles valt of staat met hoe Xavi zelf z’n ontwikkeling ziet en wellicht daaraan gelinieerd wat er bij PSV gaat gebeuren.
Denk dat hij best veel heeft aan nog een jaar PSV en daar de dragende man gaat worden. Meer dan afgelopen seizoen. Hij is hier 100% gegarandeerd van een basisplaats en kan ook met PSV op verschillende Europese niveaus aan de slag…. Geef hem een aanzienlijk deel van een toekomstige transfersom en je kunt van beide kanten alleen maar winnen. Die grote club komt volgend seizoen ook wel langs.

Ventje is net droog achter zijn oren en wordt nu alweer weggepraat uit de Eredivise. Speel nou gewoon lekker met PSV een seizoen of 3 in de Eredevisie en probeer hier een beker en of kampioenschap te pakken en Europees wat te bereiken voordat je PSV verlaat. doe je dat nu kom je toch echt als een nitwit binnen bij elke grote club en zal iedereen je toch even uittesten van wie ben je en wat heb je nou bereikt.
Bij PSG werd hij al vaak overgeslagen in het spel wanneer die speelde.

Hoop dat hij nog een seizoen blijft. Hij is al zeker een van de beste spelers, maar volgend seizoen kan hij de Eredivisie echt aan gort gaan schieten en 30 goals maken. Dan kom je pas echt binnen bij een club als Arsenal.

Ik krijg wel het gevoel dat veel supporters bang zijn voor Xavi Simons en dat ze hem via allerlei constructies hem bij PSV weg willen krijgen.

Het blijft een grote vraag wat er met hem gaat gebeuren, maar 1 ding staat staat vast (tenzij hij geblesseerd raakt) PSV gaat aan hem verdienen en daarbij heeft hij ervoor gezorgd dat PSV 2de geworden is en daarbij kans maakt op de CL miljoenen.

Mooie club voor hem natuurlijk maar dat elftal staat natuurlijk wel aardig op dit moment, Odegaard en Martinelli speel je er niet uit.
Denk dan ook dat het beter is nog 1-2 jaar bij PSV te blijven om aan speeltijd te komen en dan vervolgens een stap maken.

Enerzijds is het voor deze jongen misschien te vroeg om naar het buitenland te gaan.
Anderzijds valt er bij PSV in deze hoedanigheid en met deze selectie ook weinig eer te behalen.

2 juni 2023 om 14:30

Mag hopen dat er volgend seizoen toch wel een andere selectie op het geld staat…. Mooi wanneer Simons onderdeel kan zijn van de vernieuwing

"mocht de kleine dribbelaar niet terug willen naar PSG, kan PSV vragen wat het wil. Het Eindhovens Dagblad houdt in dat geval rekening met een recordtransfer van minimaal vijftig miljoen euro."

Ja dat, of Xavi regelt samen met PSG dat zij hem terugkopen en vervolgens direct weer doorverkopen aan Arsenal. Voor Arsenal maakt het geen bal uit of die 50 miljoen naar PSG of PSV gaat, maar Xavi en PSG kunnen er een leuk slaatje uit slaan door dat te doen en af te spreken dat je alles boven de 12 miljoen 50/50 deelt.

Gaat niet gebeuren. Naast dat het een verstandige jongen lijkt, zullen clubs voor een mega talent als hij rustig 50 a 60 mil aftikken. Daarbij gaat PSV hem gewoon een percentage vd transfersom geven. Daarbij mag ie anders een half jaar niet eens spelen en dat gaat dit voetbaldier echt niet doen. Ik maak me niet veel zorgen.

Edit: lachen om te lezen dat al die ajaxciedjes hier bijna smeken dat ie weggaat hahah. Snap ik wel, hij maakt ze helemaal kapot en anders vallen ze weer buiten de top 2. Als triestheid een andere naam zou krijgen dan zouden het de ajaxcieden op dit forum over dit onderwerp zijn.

2 juni 2023 om 16:33

Beter je edit even verwijderen, doet je niet veel goeds.

Als iemand denkt dat Xavi gaat slagen in pl dan is die niet 100%.. het is hem gegund maar nee pl is maatje te groot

PSG koopt Xavi Simons voor 12 mil terug en verkoopt hem door voor het 4-voudige aan Arsenal.

Arsenal een club die nooit wat wint niet doen.

Wat een soap en wat een les. Zorg dat wanneer je spelers haalt om een toekomst op te bouwen je dit contractueel goed doet.

2 juni 2023 om 17:21

Maar als dit de voorwaarde is moet je het dan niet doen? Uiteindelijk levert hij punten en geld op.

2 juni 2023 om 18:49

Tis allemaal te laat gestart. Deze gozer heeft een enorm platform gekregen het waargemaakt. En straks zit PSV met de gebakken peren.

2 juni 2023 om 21:23

Maar jij gaat er zo maar vanuit dat hij zonder deze clausule bij PSV getekend had. Het zou zomaar kunnen dat Simons anders niet gekomen was. En wat had je dan gehad.
Ik vind het goed dat spelers meer het heft zelf in handen nemen. Misschien niet altijd goed voor de clubs, maar de clubs denken ook alleen maar in eigen belang.

Die xavi moet nog flink groeien he, het je een enorme gok.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren