Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV houdt 29 miljoen euro meer over dan Ajax aan Europees seizoen

Laatste update:
/

PSV heeft afgelopen seizoen een totaalbedrag van 34 miljoen euro verdiend aan de deelname van de Champions League. Ajax, dat niet verder kwam dan de groepsfase van de Europa League, hield vijf miljoen euro over aan de Europese deelname.

De verdiensten vallen in hiet niet bij de inkomsten van de Europese grootmachten. Manchester City hield liefst 83,8 miljoen euro over aan deelname aan de Champions League. Real Madrid deed het met tachtig miljoen euro ook niet slecht. Juventus volgt op de derde plaats met 76,2 miljoen euro, Paris Saint-Germain verdiende 70,8 miljoen. Verliezend finalist Atlético verdiende 69,6 miljoen. In totaal deelde de UEFA 1,345 miljard euro uit aan prijzengeld.

Dat deelname uit de Europa League minder loont blijkt wel uit de vrijgegeven cijfers. Ajax was met vijf miljoen euro de Nederlandse 'grootverdiener'. FC Groningen en AZ strandden ook in de groepsfase en hieilden allebei zo'n 4,4 miljoen euro over aan de Europese duels.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zoals ik het nu zie heeft PSV die miljoenen ook harder nodig.

1 november 2016 om 18:20

Hoezo heeft PSV de miljoenen harder nodig?

1 november 2016 om 18:24

Hij bedoelt waarschijnlijk de tegenvallende resultaten

1 november 2016 om 18:25

Kijk de jaarcijfers er maar eens goed op na zou ik zeggen.

1 november 2016 om 18:28

Tegenvallende resultaten? Psv doet het gewoon qua punten even goed als vorig seizoen. Ze staan 5 punten achter op Feyenoord en 2 punten achter op ajax en het begint steeds beter te lopen. Er is helemaal geen reden voor paniek.

1 november 2016 om 18:30

Want in jaarcijfers, waar ze de winst expres laag hebben gehouden, staat dat ze elk jaar 30 miljoen aan CL inkomsten nodig hebben? En op basis van de ranglijst? 5 punten is echt niet meer te overbruggen nee, ik bedoel met nog maar iets van 20 wedstrijden te gaan kunnen ze de handdoek beter gooien ja.

1 november 2016 om 18:30

PSV staat 2 punten achter Ajax en 5 achter Feyenoord iedere voetbal liefhebber doet net alsof PSV 12 punten achter staat op Feyenoord en 8 op Ajax ik las zonet ook een reactie van ene kevin2003 dat PSV geen kampioen meer wordt.

2 november 2016 om 10:59

Steeds beter lopen? Verklaar u nader of hanteert u scorebordjournalistiek.

Een hele nipte overwinning in de eredivisie tegen een degradatiekandidaat, een goede uitoverwinning met dank aan een goede buitenspeler die als enige voor creativiteit zorgde en onderuit in de beker en in de Cl.

Als je verder kijkt dan de statistieken zie je dat bijvoorbeeld Feyenoord een veel zwaarder programma gehad heeft dan vorige seizoen, en ook Ajax wint van angstgegners als Utrecht en Ado.

Ik zou wat minder rooskleurig naar de statistieken kijken....

1 november 2016 om 18:25

Ik weet niet hoor maar psv is de afgelopen 2 jaar Ajax voorbij aan het gaan. Zie al de begroting van dit jaar

1 november 2016 om 21:14

Ze hebben nu alleen een hogere begroting, doordat ajax geen Championsleague speelt. Maar Ajax heeft bijvoorbeeld weer een eigen vermogen van meer dan 100 miljoen en is daardoor financieel nog steeds sterker.

Hoe kan manchester city meer verdient hebben dan real madrid die de cl gewonnen hadden. Real had niet verloren in de groepsfase en city wel. Daarbij hebben ze allebij het dtartgeld per land moetenbdelen door 4 teams die meededen?

1 november 2016 om 18:28

Televisiegelden, die engelse zenders betalen ook voor de CL goud geld

1 november 2016 om 18:32

Misschien heeft het er mee te maken dat uit Engeland alleen City redelijk ver is gekomen en daardoor een groter percentage van het geld heeft gekregen.

Real, Atletico en ook Barcelona zijn ver gekomen, dus moet er meer verdeeld worden.

2 november 2016 om 00:07

Wat Calm hieronder zegt is juist. De CL rechten worden uitgekeerd aan de hand van het aantal teams in een land. City was als enige over als engelse club dus die hoefde op een gegeven moment niks meer te delen. Real heeft nog moeten delen met Atletico Madrid en Barcelona.

Aanvallend zal PSV zich moeten versterken in de winterstop. Want na de Jong heb je eigenlijk helemaal geen mogelijkheden in de spits. Daarnaast missen ze aardig wat scorend vermogen.

1 november 2016 om 19:44

Dit klopt helemaal, tel daarbij op dat Locadia (toch jarenlang gezien als de toekomstige spits van Psv) al een hele poos niet op z'n favo positie speelt, verwacht ik niet dat ze het aandurven om hem voor de leeuwen te gooien mocht De Jong vertrekken.

De beurs zal wel weer open gegooid worden. Toch jammer, ik zie in Locadia toch echt een topspits voor Eredivisie begrippen. Jammer dat het tot nu toe zo is gelopen voor hem.

Zou het eigenlijk niet beter zijn om de bedragen die clubs in de EL krijgen omhoog te doen, zodat ze aansluiting kunnen krijgen met de betere clubs.

1 november 2016 om 19:10

Ik ben het met je een maar dat zullen ze bij de fifa maffia niet doen die trekken de grote clubs voor

1 november 2016 om 19:26

Volgens mij wordt de CL en EL georganiseerd door de Uefa en niet de Fifa, maar goed, het is soms lastig om verder te denken.

Het zou voor het Europesche voetbal inderdaad beter zijn als het gat tussen CL en EL niet zo groot is. Maar marketing technisch is de CL gewoon veel interessanter, er wordt daar volgens mij door de Uefa veel meer verdient aan TV rechten en aan sponsoring. Dus het is dan aan de Uefa om de EL interessanter te maken voor sponsors.

1 november 2016 om 22:01

Je snapt wat ik bedoel...

Zo hã©, die Champions League levert een berg geld op. Hoe zit dat met PSV en Ajax qua begroting? Rekenen ze dit mee in de begroting of zien ze het echt als extra?

Ik vind dat het bedrag dat PSV ontvangt niet bepaald in het niet valt in vergelijking met de andere clubs (zoals in het artikel staat). Het zit tenminste in dezelfde orde van grootte. Ik ben me ervan bewust dat op bijna alle andere vlakken (en dan vooral televisiegelden van de nationale competities) er veel grotere verschillen zijn, maar dat valt in ieder geval wel mee.

Als de Uefa wil dat niet elk jaar het zo voorspelbaar is wie er in de 8ste finales komen, dan moeten ze echt minder geld gaan uitkeren in de Champions league en meer in de Uefa cup. Op lange termijn wordt iedereen er beter van, nu is het argument dat er minder kijkers zijn voor de Uefa cup en dat is ook zo, maar dat is zo omdat er gewoon slechtere teams aan mee doen. Als die meer geld krijgen, kunnen die betere teams opstellen en zal het ook meer kijkers gaan trekken.
Champions league wordt met het jaar minder leuk om naar te kijken en eerlijk gezegd boeit het me ook steeds minder, ik kijk liever de Uefa cup met minder kwaliteit en doe niet mee aan nog meer geld pompen in de CL.

1 november 2016 om 20:10

Ja inderdaad en ook voor de nationale competities zou het goed zijn. De kampioen van landen ,die 1 in mogen schrijven in de CL en waarvan 1 voorronde speelt , heeft zoveel financiële voordeel ten opzichte van de achtervolgers.

Van die 34 miljoen zijn daar alle kosten al vanaf? Zoals speciale CL clausules bij de spelers, extra kosten rondom een CL duel enzovoorts?

1 november 2016 om 20:12

Nee dit is alleen afkomstig van de UEFA en Tv gelden. Zou een hoop werk zijn omdat allemaal uit te zoeken : onbegonnen werk.

1 november 2016 om 20:18

Dan klopt de titel ook niet helemaal lijkt mij.

Ze hebben de miljoenen nodig om volgend seizoen nieuw vlees binnen te halen.

Het gelijkspel tegen de graafschap heeft Ajax dus ruim 29 miljoen gekost.

1 november 2016 om 20:24

Per gewonnen wedstrijd is het 1.5 mil en een gelijkspel 0.5 mil. Overleven groepsfase 5.5 mil. PSV heeft 10.5 mil behaald qua punten en overwinteren. Stel Ajax wint er 2 en speelt er 2 gelijk maar worden 3e hebben ze 4 miljoen. Verschil van 6.5 mil.

Volgens mij gaat er iets niet goed bij psv 35 miljoen voor cl 20 mil voor wijnaldum dat is 55 mil totaal en je maakt een kleine 5 miljoen netto winst dan is er ergens toch een groot gat waar alles in weg vloeid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren