Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Problemen nog lang niet voorbij voor Ajax: ‘Hij werd te kakken gezet’

Laatste update:

De bekerzege van Ajax is voor de Amsterdammers nog geen reden om de polonaise te lopen, zo stelt het Algemeen Dagblad. De ploeg van trainer Alfred Schreuder ontdeed zich woensdagavond eenvoudig van FC Den Bosch (0-2), maar heel overtuigend was het niet bij een aantal spelers. Zo viel Owen Wijndal behoorlijk tegen en had ook Jorge Sánchez niet zijn beste dag. Volgens het dagblad werd de Mexicaan enkele keren 'te kakken gezet' door Sebastiaan van Bakel.

Ajax had nagenoeg de gehele wedstrijd de controle en kwam na twintig minuten op voorsprong via Dusan Tadic, die mocht aanleggen vanaf de stip na een overtreding op Kenneth Taylor. Diezelfde Taylor was kort na rust verantwoordelijk voor een verdubbeling van de score. Met een droge schuiver liet hij doelman Wouter van der Steen kansloos in de korte hoek. Schreuder moest door griepgevallen een groot aantal basisspelers missen en gaf daardoor onder meer de kans aan Wijndal, Sánchez, Lorenzo Lucca en Kian Fitz-Jim.

Heel overtuigend ging dat echter niet altijd. "Het optreden van Wijndal was voor trainer en achterban niet bepaald een geruststellende", stelt Johan Inan in het Algemeen Dagblad. "Tegen de nummer zestien van de eerste divisie fungeerde Wijndal als een veredelde linksbuiten, die vooral aan de bal veel tijd nodig had om Kenneth Taylor en Dusan Tadic aan of vrij te spelen." Wijndal leek de beoogde opvolger van de naar Bayern München vertrokken Daley Blind, maar bleef tegen NEC de volledige wedstrijd op de bank.

Schreuder legde na afloop van het duel met Den Bosch uit dat Wijndal om privéredenen vroegtijdig naar de kant moest. Hij werd in de slotfase vervangen door de zestienjarige Jorrel Hato. "Dat houden we privé. Owen is nog steeds een groot talent, heeft veel kwaliteiten en heeft veel goede wedstrijden bij ons gespeeld. Voor hem is het goed dat hij vandaag weer speelt. Dan komt hij weer beter in z'n ritme. Of hij nummer één wordt? Dat ligt aan hemzelf. Zijn eerste helft kon beter. In de tweede helft had hij wel wat goede loopacties, buitenom en binnendoor bij Dusan Tadic."

Een andere speler die niet wist te overtuigen in de ogen van Inan was Sánchez. Voor de rechtsback was het zijn achtste basisplek van het seizoen in alle competities. Ook Calvin Bassey maakte opnieuw geen onuitwisbare indruk. "Dat Bassey aan de bal oplossingen niet zag en Sánchez in de tweede helft een paar keer te kakken werd gezet door Sebastiaan van Bakel, was voor Schreuder niet nieuw. De onder vuur liggende coach zal vooral hopen op een spoedig herstel van vaste waarden Timber en Álvarez."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ajax moet zich achteraan versterken, ook op de flanken. Het gaat niet goed met Leicester en Leverkusen: misschien zouden Castagne en/of Frimpong een vertrek naar Amsterdam wel zien zitten.

12 januari 2023 om 09:18

Castagne lijkt me geen slechte optie, wel een dure gezien zijn salaris. Frimpong kan in mijn ogen wel echt hoger mikken. Bij heel veel teams zijn de backposities zorgenkindjes, dus daar liggen altijd wel kansen als je het goed doet.

12 januari 2023 om 10:53

Even terzijde, maar waar zijn de beide Youri's? Baas en Regeer?

12 januari 2023 om 11:17

Ik denk dat onze grote vriend Schreuder ze nog niet ver genoeg acht als potentieel basismateriaal. Mijn voorkeur gaat zeker uit naar de jeugd in plaats van winterse paniekaankopen. Geef het tijd en vertrouwen ipv telkens dat rouleren. Slechter dan Sanchez kan in ieder geval niet..

12 januari 2023 om 12:00

Geblesseerd

12 januari 2023 om 09:20

Jij wou zeker ook Sanchez toen Rensch een paar wedstrijden slecht speelde.

Geef gewoon eens spelers de tijd! Het gaat over (met al het respect) een rechtsback. Geef Rensch de tijd en als die het niet goed doet, zet je Regeer of Timber (en een ander centraal) er neer.

Op dergelijke posities moet Ajax doen, waar het bekend om staat: jeugd inpassen. Kappen met dat domme kopen.

12 januari 2023 om 10:03

Maar Rensch is toch ook gewoon matig? Het was op Rback niet veel, en als CV tegen NEC liet hij ook echt veel steken vallen waaronder de goal. Ik heb Rensch nog nooit fatsoenlijk zien koppen ondanks zijn lengte.
Leuk dat het gister aardig ging tegen de nr 16 van de kkd die 96% van de tijd op eigen helft speelde, geen graadmeter

12 januari 2023 om 10:04

Ik denk dat Rensch wel kansen genoeg gehad heeft toch? Ik weet niet hoeveel kansen jij hem nog wilt geven, maar hij laat eens in de zoveel wedstrijden zien dat hij wellicht toch iets kan, voor de rest is hij vaak gewoon niet goed genoeg. Als er iemand nog kansen verdient is het Sanchez, die is net in NL en moet zich aan meerdere factoren aanpassen. Hetzelfde geldt voor Bassey. Neem daarin mee dat we een clown voor de groep hebben staan. Rensch is voor mij af, ongeacht dat het een kind van de club is. Die boekte voor Schreuder ook geen progressie. Klaiber werd met de grond gelijk gemaakt op de RB positie, Sanchez nu ook en Kristensen kreeg na 20 minuten ook alle shit over zich heen. Rensch heeft 100x zoveel kansen gehad als deze 3 heren samen en mag blijven kutten.

12 januari 2023 om 10:12

Sowieso heb je afgezien van Hato en Aertsen eigenlijk maar 3 spelers nu als CV, waarvan er bij tijd en wijle 2 als back worden gebruikt, namelijk Rensch en Bassey.
Hato en Aertsen zijn alle bij nog scharminkels, waarbij die eerste nog slechts 16 jaar is.

Ik vind een aankoop voor de CV positie absoluut niet vreemd dus.

Timber speelde voor de winterstop kranten van wedstrijden, Rensch is nooit echt goed geweest, Bassey heeft op linksachter niks te zoeken. Dus tja, het lijkt me het beste om wel een verdedigende aankoop te doen nu Kaplan weer voor maanden eruit ligt.

12 januari 2023 om 12:51

Rutger

Mazraoui was tot het laatste seizoen ook niet onomstreden en had toen al 60 wedstrijden gespeeld.

Als je Rensch op waarde schat is hij gewoon een talent met veel techniek, veel snelheid en frivool (zo lang een trainer hem niet programmeert) en zelfs met diepgang in de 16. Dat hij iets minder is in verdedigen… tja dan moet schreuder er op rechtshalf 1 naast zetten die t opvangt. Niet 1 die ook in de 16 wil zijn. Maar dat is niet Rensch zijn fout. Zoals ten Hag schone in de zone bij dest/nous zette

12 januari 2023 om 13:46

Ik vind het prima dat je mijn reactie bullshit noemt, maar kom dan met feiten. Het enige feit dat jij goed hebt is zijn leeftijd, de rest is, zoals jij het noemt: bullshit.

Rensch heeft 50+ wedstrijden in enkel de Eredivisie gespeeld. Ruim 2.500 minuten, als je dat ook nog wilt weten. Dan komen daar nog de bekerwedstrijden bij, de JC-schaal en de Europese wedstrijden. Dan kom je op 75 wedstrijden in Ajax 1, 4.165 minuten, 6 goals en 5 assists. Dat je het weet: dat zijn feiten.

Ik denk dat jouw probleem eigenlijk gewoon zit in het op waarde schatten van Rensch. Ja, het is op zijn leeftijd nog een talent maar met 2500 minuten voor Ajax 1 in de benen, mag je er meer van verwachten en dus kritiek hebben wanneer hij (weer eens) slecht speelt (evenals je hem mag prijzen als hij wel eens goed speelt). Dat hij dan nog niet zo goed is als we allemaal willen zien is prima, maar dat betekent dus dat we een andere speler op die positie moeten hebben.

Mazraoui was ook niet altijd even fantastisch, klopt. Maar die heeft 10x zoveel laten zien als Rensch en zich daarnaast ook echt ontwikkeld. Welke ontwikkeling zie je bij Rensch? Oprechte vraag overigens, want hij komt nog steeds over als een speler die niet weet wat hij nou eigenlijk moet doen. Hij kan niet verdedigen, is niet goed aan de bal, mist vaak het overzicht en hij kan ook niet zo bijzonder goed aanvallen.

Ik wil Rensch niet afschrijven, maar hij is gewoon niet goed genoeg voor Ajax, op dit moment.

12 januari 2023 om 15:31

Rutger

Excuses! Mijn bron was onjuist! Reactie aangepast.

Maar wat mij al jaren opvalt is dat de rechtsback standaard (op blind na) de pispaal is bij ajax! Eigenlijk sinds trabelsi.

En notabene de slechts voetballende (Tete) kreeg de meeste krediet.

Zelfs Van der wiel werd na een glorieus eerste deel steeds verder gedowngrade. Mazraoui is besproken, maar ook Dest, van Rhijn en Veltman werden snel het kind van de rekening als t slecht ging.

Rensch is nu de volgende.

Toen ik Rensch zag spelen in t begin dacht ik echt. Dit is de volgende parel. Alleen Ajax is een rechtsback-kerkhof!

12 januari 2023 om 16:27

Geen probleem. Ja, de rechtsback positie is vaak bekritiseerd, maar dat geldt denk ik voor vele clubs. De backposities zijn bij veel clubs een probleem, kijk alleen al naar City en hun 100 linksbacks, 2/3 jaar geleden.

Nou. Van der Wiel deed het lange tijd prima maar presteerde op een gegeven moment minder goed. Toen kwam Van Rhijn, maar die heeft zijn talent niet helemaal waar kunnen maken. Tete was naar mijn mening de minste, maar was door zijn rushes naar voren in het begin erg geliefd. Veltman was als CV al het pispaaltje en hoewel hij wel eens fouten maakte (vooral als CV), waren zijn laatste 2 Ajax seizoenen erg sterk. Veltman was verdedigend misschien nog wel de beste rechtsback sinds jaren en werd aanvallend ook echt steeds beter.

Rensch is niet zozeer de volgende omdat hij rechtsback is, hij is nu ook niet het pispaaltje. Hij heeft gewoon het niveau niet. Je zou kunnen zeggen dat hij nog een talent is en nog kansen moet krijgen, prima. Maar dit is Ajax 1 en geen experiment in de hoop dat hij beter wordt. Hij heeft bijna 100 wedstrijden voor Ajax gespeeld en de echt goede wedstrijden kan je op 2 handen tellen. Dan mag je tot de conclusie komen dat hij het niveau niet heeft en vervangen moet worden. Dat heeft niets met een pispaaltje te maken, dat is gewoon een kwestie van kwaliteit.

En weet je. Als hij nou een foutje maakt prima. Ben er niet blij mee maar het zij zo. We hebben gewoon niets beters. Het is meer de manier waarop die fouten gemaakt worden. Hij sjokt er achteraan. Hij oogt alsof het hem niet interesseert. En vooral: hij leert niet van zijn fouten. Mazraoui deed dat wel en speelt nu bij Bayern.

12 januari 2023 om 16:29

Als Rensch nou de inzet van Sanchez had, prima. Gisteren tegen Den Bosch kwam er een counter van DB en Ajax had meer dan voldoende mensen achterin staan. Rensch probeerde het shirt te pakken van zijn tegenstander en had gewoon een gele kaart gepakt als hij het vast gehad zou hebben. Zelfs dat kan hij niet.

Het is gewoon een domme voetballer die nergens in uitblinkt. Verdient het ook niet om voor Ajax te spelen, hij is niet goed genoeg.

12 januari 2023 om 10:05

Is er niet inmiddels genoeg geld uit gegeven aan spelers? Misschien zou je spelers ook de tijd moeten geven of wil je dit riedeltje bij alle nieuwe spelers herhalen, na 8 wedstrijden maar weer een nieuw kopen tot er eindelijk eentje wel slaagt… Misschien moet Schreuder minder gaan wisselen en een vast team de tijd geven in plaats van al die wisselingen heel het seizoen door.

Je ziet wat zo’n Conceicao teweeg brengt met z’n dreiging en continue twee man bezig houdend. Als je twee van dit soort spelers op de flanken hebt staan met dreiging gaan ook de middenvelders meer ruimte krijgen. Persoonlijk vindt ik Tadic niet best meer maar blijkbaar speel je tegenwoordig goed wanneer je een assist hebt geleverd tegen Excelsior of Emmen, cijfers zijn blijkbaar doorslaggevend maar is ook niet moeilijk als je elke wedstrijd 30 voorzetten geeft inc corners en vrije trappen.

Benzema zei het een tijd geleden fantastisch. Omdat hij gescoord heeft wil het niet zeggen dat hij goed gespeeld heeft en vandaag de dag is dat wel vaak het geval. Je kan alle ballen verliezen maar met een goal of voorzet ben je man of the match.

12 januari 2023 om 12:58

Vooral verdedigend ben ik het wel met je eens dat rust wel eens het medicijn kan zijn. We spelen geen wedstrijd met dezelfde spelers op dezelfde plek. Niet zo gek dat het allemaal onwennig en onzeker blijft. Dat Schreuder nu nog aan het puzzelen is, is gewoon schandalig (afgezien van de ziektegevallen momenteel).

Die hetze van de media tegen Bassey slaan nergens op het is een verdediger geen creatieve middenvelder.
En gun Wijndal wat ritme het is niet in eens dat hij er geen pepernoot van kan. Rechtsback is een zorgen kindje hopelijk dat de jeugd snel groeit en ziet dat daar genoeg kansen liggen voor hun.

12 januari 2023 om 09:20

Doet er niet aan af dat het gewoon geen Ajax speler is en totaal verkeerd gescout is. Speelde bij de Rangers heel ander voetbal in een vijfmans verdediging ook nog. Zijn passing was gister weer ontzettend slecht, bijna elke pass naar voren ging fout dus ging hij maar over naar de tikkies breed.

12 januari 2023 om 09:39

@ajaxnl. Het is juist een type dat ajax mist en nodig heeft een type sanchez, vertonghen. Hij durft er gewoon de beuk in te gooien en dat durft timber niet.

12 januari 2023 om 09:59

#leipek; voor 23 Mlj mag je toch wel verwachten dat hij ook gewoon een balletje naar voren kan spelen ? Ik vind het prima dat er een beuker aan de selectie wordt toegevoegd maar toch niet voor dat geld ?
Beugelsdijk is ook een beuker maar kost er iets minder.

12 januari 2023 om 10:41

Het is voor clubs nu te makkelijk om Ajax vast te zetten. Je ziet dat iedereen Alvarez en Bassey meer ruimte geven om te voetballen dan de rest. Tegen NEC zag je dat ook weer heel vaak. Twee van zulke spelers zijn denk ik toch teveel.

12 januari 2023 om 09:30

Tjah een deel van de kritiek is dat Schreuder hem op linksback inzet, waar hij duidelijk veel te lomp voor is. Een ander deel is dat hij zijn prijskaartje van 23 miljoen nog niet echt waarmaakt. Een deel ervan is zoals AjaxNL! hier terecht al aangeeft; hij past duidelijk niet bij Ajax.

Ik denk dat deze jongen prima zou functioneren in een meer verdedigend ingestelde ploeg die achterover leunt en meer de lange bal speelt. Hij kan echter ondanks zijn snelheid niet goed omgaan met ruimte in zijn rug. En wat hij vooral niet kan is opbouwen. Daar is hij echt dramatisch is en dat gaat hij ook nooit op ajax niveau kunnen. Zou bij een rechterrijtje PL prima tot zijn recht komen en zou voor die clubs zijn 23 miljoen wel waard zijn denk ik.

Neemt niet weg dat een goede coach hier een oplossing voor kan vinden. Bassey met zijn snelheid en kracht. Timber met zijn positionering en opbouw. Ik zou er zelf een middenvelder aan toevoegen die de bal met wat meer overtuiging komt ophalen en dan kan opendraaien. Kudus bijvoorbeeld, die is daar heel goed in. Ik heb het Grillitsch ook een wedstrijd zien doen maar dat is te weinig voor mij om te zeggen of hij verder ook goed genoeg is voor Ajax.

Of de opbouw iets meer via de backs doen ipv het centrum. Maar ja, van Schreuder verwacht ik geen tactische meesterzetten meer. Ik zit al een half jaar te wachten op de ene BREAKING notificatie van VZ die ik wil zien; Schreuder ontslagen.

12 januari 2023 om 09:42

Prijskaartje kan hij zelf niks aan doen geef hem een jaar als centrale verdediger en we lopen allemaal met hem weg. Hij is gehaald om te verdedigen niet om te scoren of assists daar heb je de middenvelders en aanvallers voor. Beoordeel klaassen maar eens op ze passes en gecreëerde kansen. Of welke andere aanvaller/middenvelder. Leuk dat kudus de intikkers erin krijgt en klaassen de 1-0 maakt maar de wedstrijd duurt wat langer en vraagt meer.

12 januari 2023 om 10:00

Timber is ook niet goed in opbouw anders. De enige die dat deed was Blind en degene die naast Blind de meest opbouwende passes had was dus notabene Bassey. Geen idee wat er met de Jurrien Timber is gebeurd die in de jeugd in de top 3 beste opbouwende statistieken stond, want daar is vrij weinig van te zien. Heeft altijd 5 balaanrakingen nodig om de bal breed te spelen. Ben daar absoluut niet van onder de indruk

12 januari 2023 om 10:02

@leipek; als een verdediger geen assists moet kunnen geven, leg mij dan eens uit waarom Blind nog zo lang heeft gespeeld ? Dat was niet om zijn verdedigende kwaliteiten vermoed ik.
Ajax staat toch juist bekend om de opbouw van achteruit ? Als je dan 23 Mlj uitgeeft zorg dan dat je een verdediger haalt die op zijn minst ook een beetje kan voetballen en een fatsoenlijk pass kan geven.

12 januari 2023 om 13:01

Bassey is uiteindelijk gewoon een mindere versie van Schuurs gebleken. En ondanks dat Schuurs niet helemaal pastte in ons systeem had ik hem 10x liever gehouden als ik zie hoe het nu gaat.

12 januari 2023 om 13:41

@Leipek. Vindt je? Bassey, Sanchez zijn Ajax onwaardig. Bergwijn vooralsnog een miskoop.

12 januari 2023 om 13:43

Bassey was gister aan de bal al veel beter dan hij ooit is geweest bij Ajax. Nieuwe spelers krijgen de tijd niet meer tegenwoordig. En hij moet martinez opvolgen. Ja dat is nu eenmaal geen makkelijke opgave. Ik heb vertrouwen in hem.

Sanchez had tot aan de wissel van van Bakel weinig te duchten (had ook niet echt een directe tegenstander). Na de wissel had hij het idd veel lastiger en werd hij een aantal keren handig uitgespeeld waarna hij na een charge ook een terechte gele kaart kreeg.
De tegenstand van Fc Den Bosch (afgelopen weekend nog afgedroogd door Jong FC Utrecht) is echter geen enkele graadmeter.

12 januari 2023 om 09:21

Inderdaad. Eerdere wedstrijden van Sanchez beloven echter weinig goeds. Wie heeft deze speler toch gescout? Kan er werkelijk helemaal niks van. Vriendje van Alvarez ofzo? Van deze speler moeten we zo snel mogelijk weer af.

12 januari 2023 om 10:48

Hij is gehaald als reserve rechtsback achter Rensch. Hij kan er duidelijk niet veel van. En links is het probleem eveneens groot. Ik ben nooit gecharmeerd geweest van Wijndaal, maar die hebben ze Huntelaar en Hamstra aangepraat. Ze hadden (voorkeur) Nico langer moeten binden dan wel Blind moeten behouden.
We gaan geen kampioen worden!

Geen idee wat er met Wijndal aan de hand is, maar die is geen schim van de speler die hij bij AZ was. Ik heb al vakter gezegd dat hij nooit gehaald had moeten worden omdat je voor die positie Blind had met als backup Baas. Ik denk dat ze nu aan het kijken zijn naar een centrale verdediger zodat Bassey naar lnksback kan en dan kun je Wijndal helemaal afschrijven. Schreuder geeft aan dat Wijndal het te weinig laat zien in de trainingen. Dan klopt er naar mijn mening iets niet in de trainingen. Een trainersstaf moet het beste uit spelers kunnen halen en zorgen dat ze fit zijn en 100% gemotiveerd. Beide zie ik niet meer terug momenteel. Zou de rol van Bogarde dan toch heel groot zijn geweest?

12 januari 2023 om 09:27

Het helpt natuurlijk ook niet als je een slak als Tadic ervoor hebt staan. Op zijn penalty na de gehele wedstrijd onzichtbaar en tijd om daar in te grijpen. Tadic is over net als bij Blind maar daar durft Schreuder nog niet in te grijpen.

12 januari 2023 om 09:34

Maar zolang zijn vervanger geen indruk maakt zal Tadic blijven staan.

12 januari 2023 om 09:52

Probleem is alleen dat Tadic dan wel langzaam is maar zijn cijfers en assists zijn nog steeds goed (staat volgens mij in de lijstjes vaak onder Gakpo). En ja als de vervanger dan wel sneller is maar niet die assists en goals aflevert dan heeft wisselen weinig nut omdat je er dan alleen op achteruit gaat. Over Wijndal inderdaad die had je nooit moeten halen veel te duur en veel beter zou hij ook nooit worden, had je beter je tijd kunnen steken in de jeugdspeler om die klaar te stomen. Over Sanchez hetzelfde maar die is volgens mij uit paniek gehaald maar voegt echt heel weinig toe en dan kan je beter Rensch speeltijd gunnen en die beter maken.

12 januari 2023 om 09:57

Een speler die alle Corners,vrije trappen en penalty’s neemt heeft altijd de meeste assist.Denk dat Bergwijn en Berghuis ook wel meer assist krijgen mochten zij die ballen nemen. Tadic moet je afscheid van nemen na dit seizoen en Bergwijn een tijd op die plek zetten

12 januari 2023 om 10:00

En als Tadic ernaast komt te staan gaat iedereen klagen dat hij Bergwijn opsteld en zo slecht omgaat met een oud gediende als Tadic...

12 januari 2023 om 13:25

@droadnagal - Het aantal assists van Tadic uit open spel is juist wat zo indrukwekkend is. Zoveel assists levert Tadic niet uit standaard situaties, aangezien Ajax vaak helemaal niet zo indrukwekkend is uit standaard situaties.

Assists en strafschoppen, die combinatie snap ik dan weer niet zo

Ik mag toch wel hopen dat een linksback gewoon normaal een bal in de voeten kan spelen van zijn medespeler of een bal kan onderscheppen, ongeacht of de linksbuiten een diepgaande of statistische speler is. Gisteren deed Wijndal enkele dingen die normaal zijn voor de backs in de klederklasse, maar niet op het professionele niveau thuis horen.

12 januari 2023 om 17:24

Geef mij eens 1 reden waarom Ajax afscheid zou moeten nemen van Tadic?

Sanchez heeft mij nog geen enkele wedstrijd het gevoel gegeven dat hij ook maar in de buurt komt van het niveau dat Ajax zou moeten nastreven. Voetballend matig, verdedigend positioneel niet sterk. Hij heeft drive, maar dan had je net zo goed Klaiber kunnen behouden, die kon ook draven en verder weinig. Wijndal lijkt een compleet ander persoon, totaal geen zelfvertrouwen. Die moet je nu gewoon een aantal wedstrijden laten staan en accepteren dat het er nog niet is.

Tja.... Dit is toch te verwachten als je een van jouw beste voetballers (en tevens ook de enige) in de achterste linie laat vertrekken? Er lopen nu spelers in de achterhoede die totaal niet kunnen opbouwen.
Als de keeper de sterkste aan de bal is dan heb je een probleem hoor....

Wat een negatief gedoe allemaal. Wijndal en Sanchez hebben net een paar wedstrijden gespeeld. Wijndal is meer geblesseerd geweest dan fit. Geef ze de tijd. Het is ook niet makkelijk om in een slecht draaiend team meteen je te onderscheiden. Als we de komende 2 wedstrijden tegen Fc Twente en Feyenoord door komen zonder te verliezen dan ben ik er van overtuigd dat we kampioen worden. Er zijn dit jaar met Martinez, Haller, Gravenberch en Blind (ondanks dat hij veel minder was) 4 bepalende basisspelers weggegaan. Dat vang je niet zomaar even op met nieuwe en jonge spelers. En als dan de bepalende spelers van afgelopen jaar (Tadic en Blind) vanwege ouderdom ook niet leveren dan wordt het lastig. Ondanks dat ik Schreuder niet heel sterk vindt overkomen in zijn communicatie en tactische beslissingen is het allemaal wel heel makkelijk om alles in zijn schoenen te schuiven. Geef hem tot het einde van het jaar de tijd. Als het dan nog steeds bagger is dan mag hij eruit. Zou ook echt niet weten wie hem halverwege het seizoen zou moeten opvolgen om de boel om te gooien en aan de praat te krijgen. De enige die dat ooit met succes heeft gedaan is Dick Advocaat, Guus Hiddink of Louis van Gaal, maar die zie ik niet komen

12 januari 2023 om 12:10

Naast die 4 kan je sowieso nog Antony en Mazraoui noemen. Dan hou je eigenlijk alleen Tadic, Klaassen, Berghuis, Alvarez, Timber en Pasveer (hoewel die er eigenlijk ook al stond ipv Onana) van je eerste pak hem beet 14 spelers.
En dan vergeet iedereen ook nog eens dat het ook met dat team vorig jaar niet bepaald goed was vanaf februari/maart.

Los daarvan kan Schreuder natuurlijk wel op zijn minst de poppetjes op de juiste plek zetten en had hij begin seizoen veel meer vastigheid moeten inbouwen.

12 januari 2023 om 16:50

Helemaal met je eens. Maar het is allemaal wel erg negatief allemaal nu. Dit is gewoon een overgangsjaar waar we het beste van moeten maken. Ik vind het allemaal zo makkelijk om overal alleen Schreuder de schuld van te geven. Stel hij wint dadelijk van Twente en Feyenoord en we worden kampioen dan hoor je niemand meer.

12 januari 2023 om 18:14

Maar Schreuder is trainer/coach. Het feit dat Conceicao, Wijndal, Brobbey, Rensch en nog een aantal anderen nog altijd geen hele wedstrijden kunnen spelen omdat ze niet fit genoeg zijn is wel degelijk de schuld van de trainer. Daarnaast is het me nog altijd onduidelijk wat het tactisch plan van Schreuder is, en de spelers zeggen nota bene zelf dat ze het zelf ook niet weten. Dan heb je nog de communicatie naar de spelers toe die bijzonder ondermaats is. Laat hem nou eens een duidelijk plan maken en de juiste poppetjes op de juiste plaats zetten, desnoods met 3 of 4 jeugdspelers.

Regen, harde wind, veel blessures EN kunstgrasveld...........ajax heeft heeft het goed gedaan.
Geen geklaag over veld ed. zo hoort het
Winnen met 2 vingers in de neus van een begrijpelijk verdedigende ploeg.

Zijn spelers die door Schreuder zijn gehaald/goedgekeurd. Dat krijg je als je koning onbenul de sleutels van de club geeft. Met lange Ed als trouwe vazal in de strijd om Ajax binnen een jaar te ontmantelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren