Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Polen neemt afscheid van 109-voudig international en wint ook nog van Duitsland

Laatste update:

Polen heeft vrijdag een knappe overwinning geboekt tegen aartsrivaal Duitsland. Het enige doelpunt in Warschau kwam op naam van Arsenal-verdediger Jakub Kiwior: 1-0. Duitsland claimde in de slotminuten met veel protest een gelijkmaker, maar volgens scheidsrechter Orel Grinfeld had Wojciech Szczesny de bal vóór de doellijn weggetikt. De oefeninterland stond mede in het teken van het afscheid van de 37-jarige Jakub Blaszczykowski, die na vier jaar zijn afscheid kreeg bij het Poolse elftal.

Blaszczykowski kreeg in Stadion Narodowy in de Poolse hoofdstad zijn officiële afscheid. De rechtsbuiten begon na vier jaar afwezigheid als basisspeler aan zijn 109de interland, waarin hij in 16de minuut zoals afgesproken naar de kant werd gehaald. Dat getal refereert aan het geliefde rugnummer van Kuba. De aanvaller van Wisla Kraków, die jarenlang voor Borussia Dortmund uitkwam, is pas net weer wedstrijdfit, na bijna twee jaar (!) te hebben gevochten tegen blessureleed. Blaszczykowski nam samen met zijn vrouw, die het ook niet droog hield, in tranen afscheid van het Poolse publiek.

Polen trad aan met sterspeler Robert Lewandowski, die de aanvoerdersband voor de gelegenheid aan Blaszczykowski had gelaten bij de aftrap. Sebastian Szymanski, die ook volgend seizoen het shirt van Feyenoord draagt, begon eveneens in de basis, net als zijn naamgenoot Damian Szymanski van AEK Athene. Voormalig Ajacied Arek Milik begon op de bank. Bij Duitsland stond Chelsea-aanvaller Kai Havertz, die in de nadrukkelijke belangstelling staat van Arsenal, samen met Jamal Musiala in de spits.

Grote kansen waren schaars. Polen nam na een half uur de leiding via een kopbal van Kiwior uit een hoekschop van Sebastian Szymanski: 1-0. Het eerste echte gevaar van Duitsland volgde direct na rust, toen Lewandowski en Feyenoorder Szymanski bij Polen naar de kant gehaald waren. Joshua Kimmich raakte in de 49ste minuut vanaf de rand van het strafschopgebied de lat. Duitsland creëerde niet veel, maar zette Polen wel onder grote druk. Vlak voor tijd dacht Marius Wolf de gelijkmaker binnen te koppen. Doelman Szczesny tikte de bal met veel moeite weg, maar volgens de Duitsers was de bal toen al over de doellijn. De VAR kon dat echter niet met zekerheid vaststellen: geen goal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi afscheid voor Kuba! Hadden wel een wereld prestatie van Sczesny nodig zeg, wat een reddingen.

Duitsland is me wel een partijtje slecht opnieuw. Gewoon al sinds het WK 2014/EK 2016 echt gewoon ronduit dramatisch.

16 juni 2023 om 23:57

Matige backs, geen spits van formaat... dan wordt het al gauw minder inderdaad

17 juni 2023 om 00:22

Vind Duitsland op papier ook echt niet super impressionant meer. Hetzelfde met Italië en Spanje voorbije matchen. Frankrijk en Portugal hun selectie daarentegen zijn echt super stacked.

17 juni 2023 om 02:54

Nouja. Ze hebben toch spelers als sane, musiala, kimmich etc. Niet een Brazilië of Frankrijk maar kunnen toch veel beter dan ze laten zien. Is echt iets goed mis bij het nationale elftal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren