Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Polen en Wales mogen blijven hopen op EK in poule met Nederland

Laatste update:

Polen en Wales mogen blijven hopen op deelname aan het EK in Duitsland komende zomer. Polen was in de play-offs van de EK-kwalificatie met 5-1 te sterk voor Estland, terwijl Wales met 4-1 won van Finland. Komende dinsdag nemen Polen en Wales het tegen elkaar op in de finale, en de winnaar daarvan komt in de EK-poule bij Nederland. Ook Oekraïne, IJsland, Georgië en Griekenland mogen blijven hopen.

Polen – Estland 5-1


Halverwege de eerste helft kwam Polen op een 1-0 voorsprong, toen Przemyslaw Frankowski met buitenkant voet scoorde na een goede pass van Jakub Piotrowski. Toen Estland niet veel later met tien man kwam te staan na de tweede gele kaart van Maksim Paskotsi, werd het helemaal een onmogelijke opgave voor de bezoekers.

Piotr Zielinski kopte aan het begin van de tweede helft de 2-0 binnen, en Piotrowski scoorde met een mooie uithaal. Voormalig NAC Breda-speler Karol Mets gleed de 4-0 in eigen doel en ex-Feyenoorder Sebastian Szymanski tekende van dichtbij voor de 5-0. De 5-1 van Martin Vetkal was slechts voor de statistieken.

Wales – Finland 4-1


Wales kende een droomstart in eigen huis: na ruim twee minuten kwam het op 1-0 door een benutte rebound van David Brooks. In de 38ste minuut maakte Neco Williams er uit een prachtige vrije trap 2-0 van. Teemu Pukki maakte het vlak voor rust toch nog spannend, door oog in oog met doelman Danny Ward rustig te blijven. Na een vrije trap besliste Brennan Johnson het duel vlak na rust echter: 3-1. Het werd ook nog 4-1, toen Daniel James knullig balverlies afstrafte.

Overige uitslagen:


Bosnië en Herzegovina – Oekraïne 1-2
Israël – IJsland 1-4
Georgië – Luxemburg 2-0
Griekenland – Kazachstan 5-0

Finale play-off Groep A:
Wales – Polen

Finale play-off Groep B:
Oekraïne - IJsland

Finale play-off Groep C:
Georgië - Griekenland

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beide wedstrijden bekeken:

Wales v Finland (4-1) zeer kleurloze wedstrijd; Finland zwak en kansloos, maar Wales niet meer dan degelijk.

Polen v Estland is eenrichtingsverkeer: Estland houdt alleen tegen, Polen speelt zelfs goed: met name Zalewski van Roma en (in de eerste helft) Frankowski van RC Lens spelen goed. Szymanski (ex-Feyenoord, nu Fenerbahçe) valt goed in.

De Poolse bondscoach Michal Probierz tot op heden ongeslagen. Bovendien was dit Polen's beste wedstrijd (en uitslag, ook al was het tegen Estland) in 24 wedstrijden (winst, meer dan twee goals verschil). Indien Polen in vorm is, wordt het een stugge ploeg om te bespelen.

21 maart 2024 om 23:16

Is er aanstormend talent in de Poolse competitie? Naar mijn idee komen er her en der wel wat spelers door, maar groeien ze via andere Europese competities vooral door als waterdragers.

21 maart 2024 om 23:18

Waarom staat szymanski daar wissel?

Hoop dat Polen doorgaat, aan Wales zit weinig kleur of smaak.

Betreft de andere play-offs hoop ik op Oekraïne en Georgië of Griekenland is me om het even, maar Kvaratskhelia op het EK juich ik toe. Hebben wel een paar leuke spelers. Griekenland voor het (ex-)Eredivisie gehalte.

21 maart 2024 om 22:58

Doe mij maar Wales juist. Britse teams zorgen altijd voor sfeer en strijdkracht, terwijl Polen al decennia een grijze muis is op elk toernooi. Die maken echt nooit indruk...

21 maart 2024 om 23:01

Voor sfeer wel goed inderdaad, jammer dat de Ieren er niet bij zijn wat dat betreft.

Toch zie ik liever spelers als Lewandowski, Zielinski, Szymanski en Szczesny dan Ramsey, Moore en Brennan Johnson, aangevuld met Championship en League 1 spelers.

Aha, we gaan voetbal en politiek weer lekker niet gescheiden houden hier in de comments, top jongens! Leuk dat Griekenland heel dichtbij weer een eindtoernooi is na zoveel jaren. Polen en Oekraine erbij zou qua spelers leuk zijn, alhoewel Polen al jaren afbraakvoetbal speelt. Gaat nog een hels karwei worden in Cardiff voor de Polen gok ik

Wat een wedstrijd van me jongens daar uit Reykjavik! Ze hebben gestreden vandaag geen gezeik! 1-4 is een mooi resultaat en hopelijk halen ze het EK. Mijn buurman komt uit IJsland en die heeft er heilig vertrouwen in na vandaag!

Polen of Wales het is me om het even… het Nederlands elftal gaat met beide moeite krijgen let maar op…

Wales deed waar ze "goed" in zijn... flink afjagen aan het begin om vervolgens rustig achterover te leunen. Finland niet bij macht om het spel te maken, ze hadden een aantal kansen maar niet veel bijzonders. Wales scoort uit een geweldige vrijetrap en een kopbal uit een vrije trap... ze hadden ook nog een goal uit een corner maar die werd afgefloten (speler stond voor hradecky zijn neus terwijl de bal richting doel werd gekopt, dus buitenspel). De 4-1 was een ontzettende blunder van tenho.
Beide matig, en tussen polen en wales is het om het even wat mij betreft... Zie beide niet als gevaarlijke tegenstander voor Nederland.

Griekenland speelde goed, en het zegt denk ik wel wat dat ze pavlidis op de bank houden. Ze hebben een best brede selectie met kwaliteit, geen wereldkwaliteit maar gewoon degelijk. Als die coach er ook nog een beetje de juiste sfeer kan creeeren zie ik ze wel als outsider om de groep te overleven. Ze hebben achterin 4 spelers en een keeper van goed niveau, middenveld talentvol en voorin ook veel keuze. Het verbaast me eigenlijk dat Nederland het zo makkelijk tegen deze grieken had nu ik ze weer heb zien spelen. Natuurlijk is kazachstan van een heel ander formaat, maar die gaan er vaak niet met grote cijfers af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren